بازار آریا

آخرين مطالب

جلوگیری از خروج 600 میلیون یورو با خودکفایی موز اقتصاد ايران

  بزرگنمايي:

بازار آریا - دنیای‌اقتصاد : طبق آمار سالانه 600 هزارتن موز وارد کشور می‌شود و معاونت امور باغبانی در پروژه‌‌ای با مشارکت هند به دنبال خودکفایی در تولید موز است. به گزارش «دنیای‌اقتصاد» به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان؛ بر اساس آمار ایران در تولید تمامی میوه‌ها به جز 4 میوه گرمسیری آناناس، موز، نارگیل و انبه خودکفاست که وزارت جهاد در راستای کاهش خروج ارز از کشور، برنامه و سیاست‌هایی را برای تولید میوه‌های گرمسیری در استان‌های جنوبی کشور دارد. طبق آمار سنوات گذشته سالانه 600هزارتن موز، 75 هزارتن انبه، 20 هزارتن آناناس و 16 هزارتن نارگیل وارد کشور می‌شود که در این میان موز بیشترین حجم واردات را به خود اختصاص داده است که وزارت جهاد با مشارکت هندی‌ها پروژه‌ای را در خصوص دستیابی به خودکفایی موز در سیستان و بلوچستان آغاز کرده است‌‌.
مسوولان وزارت جهاد کشاورزی اذعان می‌کنند که به دلیل محدودیت‌های منابع آبی امکان دستیابی به خودکفایی 100‌درصد وجود ندارد، اما ظرف چندسال طی برنامه‌ریزی منسجم می‌توان میزان واردات را به 50‌درصد کاهش داد. در حالی که رئیس پیشین اتحادیه بارفروشان بارها اعلام کرده که با برنامه‌ریزی مناسب ظرف حداکثر 5 سال آینده امکان خودکفایی میوه‌های گرمسیری وجود دارد که بر این اساس بیش از یک میلیارد دلار صرفه‌جویی ارزی خواهیم داشت و همچنین امکان صادرات و ورود ارز به کشور هم وجود دارد.
تولید سالانه 250 هزارتن موز در کشور
محمد برومندی معاون امور باغبانی وزارت جهاد گفت: بر اساس آمار سالانه 2.5 میلیون تن محصولات باغبانی به 200 کشور دنیا صادر می‌شود که براین اساس نزدیک 45 تا 50‌درصد درآمد ارزی کشور متعلق به حوزه باغبانی است. به گفته او، به‌رغم آنکه سالانه 250 هزارتن موز در جنوب کشور به‌ویژه سیستان و بلوچستان تولید می‌کنیم، اما 600 هزارتن موز در سال وارد می‌شود که برای آن 600 تا 700 میلیون یورو از کشور خارج می‌شود. برومندی ادامه داد: با کمک بخش خصوصی پروژه‌ای را در سیستان و بلوچستان آغاز و با هندی‌ها مشارکت داریم به طوری که از 96 میلیون تن موز تولیدی در دنیا، 36 میلیون تن در هندوستان تولید می‌شود که براین اساس مذاکراتی را در ایران و هندوستان داشتیم و پروژه مشترکی را با حضور بخش خصوصی و هندی‌ها در سیستان و بلوچستان به‌صورت پایلوت اولیه در 100 هکتار آغاز کردیم و پیش‌بینی می‌شود که ظرف 2 تا 3 سال آینده با افزایش سطح زیرکشت موز می‌توانیم نیاز داخل را تامین کنیم‌‌.
معاون امور باغبانی وزارت جهاد با بیان اینکه در تولید انبه محدودیت‌های بیشتری داریم، گفت: بنابر آمار حدود سالانه 70 هزارتن انبه در کشور تولید می‌شود و در مناطقی که مستعد کار است و مساله آب نداشته باشیم، این امکان وجود دارد که با ارقام ‌‌خوب تجاری دنیا با بخش تحقیقات خودمان بتوانیم تولید کنیم. اما توان خودکفایی کامل در میوه‌های گرمسیری وجود ندارد. بر اساس آمار رتبه یک تا هشت تولید 31 محصول باغبانی در دنیا مربوط به ایران است که بر این اساس کلیه نیاز مصرف‌کنندگان در این بخش در داخل تولید می‌شود و تنها در حوزه 4 میوه گرمسیری واردات داریم.
خودکفایی میوه‌های گرمسیری ظرف 10 سال دست یافتنی است
در ادامه رضا نورانی رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی گفت: در مواقعی که واردکننده مشکلی در دسترسی به ارز ندارند، در آن مقطع واردات میوه‌های گرمسیری ایرادی ندارد، اما از زمانی که با مشکل کمبود ارز مواجه هستیم تنها می‌توانیم در ارتباط با تبادل کالا واردات انجام دهیم به طوری که در قبال صادرات سیب به هند موز وارد کنیم. به گفته او، در فصل تابستان به دلیل تنوع کالا و تولید میوه‌های گوناگون و انبوه، واردات میوه‌های گرمسیری در قبال تولید داخل جالب نیست، اما در ارتباط با موز، آمار و ارقام تولیدی در سیستان و بلوچستان و دیگر استان‌ها باید آمار واردات داشته باشیم چراکه موز در سبد کالایی مصرف‌کننده قرار گرفته است و از طریق تهاتر باید موز وارد کنیم، بعضا این طور نباشد که در مقطعی مجوز بدهیم و مجدد متوقف کنیم.
نورانی ادامه داد: با توقف واردات موز در بنادر حواله فروشی و کاغذ فروشی اتفاق می‌افتد به طوری که برای یک کانتینر موز 200 تا 300 میلیون تومان مجوز فروشی رخ می‌دهد. حال اگر قرار است واردات گرمسیری داشته باشیم در ثبت‌سفارش باید دقت کنیم، در قید این صورت امکان تجارت وجود ندارد و افراد به سمت دلال بازی می‌روند. رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی گفت: در سنوات گذشته 300 تا 400 میلیون دلار واردات موز داشتیم، در حالی که ظرف 10 سال نهادهای تصمیم‌گیر و امکاناتی طی برنامه‌ریزی می‌توانند شرایطی را فراهم کنند که به خودکفایی دست یابیم و در این زمینه باید کمیته ملی تشکیل شود تا مشکلات را حل و فصل کند. با توجه به پتانسیل اقلیمی کشور، سالانه 26 میلیون تن محصولات باغبانی تولید می‌شود که براین اساس در تامین تمامی میوه‌ها جز 4 میوه گرمسیری خودکفا هستیم که سالانه مقادیر قابل‌توجهی ارز از کشور خارج می‌شود که وزارت جهاد با توسعه تولید در سواحل مکران به‌دنبال خودکفایی و خوداتکایی حداکثری است.
--> اخبار مرتبط تشدید بازرسی از توزیع کنندگان گوشت/ این شرکت نقره داغ شد نادیده گرفتن مزیت کشت «توتون» در کشور خبر خوش برای گندمکاران/چند درصد مطالبات پرداخت شد؟ وجوه حاصل از گران‌فروشی «جوجه یک‌روزه» به مرغداران بازگردانده می‌شود اعطای تسهیلات برای خرید تراکتور از ماه آینده عملیاتی می‌شود

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1194491/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نرخ تورم کاهش می‌یابد؟

داستان یک جراحی اقتصادی موفق: وقتی سختی‌ها به ثمر رسید

ضرورت خروج بورس از گرداب سیاست های دولتی

آقازاده‌ها در اقتصاد ایران چه می‌کنند؟

‎قیمت قارچ تا پایان سال تغییری ندارد

توافق برای عرضه مستقیم محصولات کشاورزی استان مازندران در تهران

جلوگیری از خروج 600 میلیون یورو با خودکفایی موز

آفت صنعت لبنیات

«ناظران حقیقت» در گالری استخر

نمایش فیلم‌تئاتر «کارنامه بُندارِ بیدَخش» در خانه هنرمندان

اجرای 9 قطعه در نشست ماهانه اهالی موسیقی

واکنش طالبان به سخنان مریل استریپ درباره آزادی زنان

آمادگی برای واگذاری اراضی بندر شهید رجایی

رتبه نخست علوم پزشکی گلستان در جذب تجهیزات بیمارستانی

واژگونی خودرو در 36‌درصد تصادفات جاده‌ای آذربایجان شرقی

اصلاحات برقی در گیلان

خط قرمز توریسم کیش

10 درصدی‌‌‌‌‌‌ها چگونه گل کاشته‌‌‌اند؟

بهره‏‏‌وری نیروی کار، نیازمند توجه به سلامت و رفاه

تصمیم به عقبگرد در طراحی یک محصول

جایگاه رویا و روان

ایران شکایت می‌کند

این بازی جذاب است

مورد عجیب سیامک

اورونوف به بازی بعد هم نمی‌رسد؟

ترسیدیم و به خانه برگشتیم

خوب، بد، زشت

شکایت گوگل علیه شیوه‌های تجارت مایکروسافت در اروپا

هدست واقعیت مجازی و عینک‌های جدید متا رونمایی شدند

گزارش شفافیت ایکس منتشر شد

توافق نهایی سازمان تامین‌اجتماعی و پلتفرم‌های سلامت

مراکز داده بیشتر؛ آب‌وهوای آلوده‌تر

برون‌سپاری «اینماد» در هاله‌ای از ابهام

رکورد‌شکنی آهن اسفنجی در فولاد هرمزگان

جهش سرمایه «توسن تکنو»

پرداخت 400میلیون وام قرض‌الحسنه بانک مهر ایران

زنجیره فولاد - 1403/07/07

بازار فولاد - 1403/07/07

بازار آتی - 1403/07/07

اتحاد غرب علیه چین معدنی

فولاد ارزان؛ بلای جان اروپا

برگزاری حراج حضوری شمش طلا در 8 مهرماه

افغانستان عضو جدید بریکس خواهد شد؟

ضرورت پذیرش قواعد بازار برای حل ناترازی

ترخیص اولین محموله خودروهای سواری با سامانه جدید گمرک هوشمند

خودروسازی رکورد نصب روبات را شکست

واکنش ایران‌خودرو به حواشی احتکار

سپر ارزی بازار خودرو

واگذاری واقعی سهام خودروسازی

افزایش ظرفیت بارگیری نفتکش‌ها

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی