بازار آریا

آخرين مطالب

کشورهای غربی برای شکستن سیطره چین بر مواد معدنی حیاتی با یکدیگر متحد می‏‏‌شوند

اتحاد غرب علیه چین معدنی اقتصاد ايران

  بزرگنمايي:

بازار آریا - ائتلاف 14 دولت، شبکه تامین مالی پروژه‌‌‌های تامین مواد اولیه موردنیاز صنعت فرآوری را اعلام کرد. کشورهای غربی، آژانس‌‌‌های مالی توسعه و اعتبار صادراتی خود را به همکاری با صنایع خصوصی برای حمایت از پروژه‌‌‌های معدنی حیاتی هدایت می‌کنند تا کنترل بخشی را که برای صنایع با فناوری پیشرفته ضروری است از سلطه چین خارج کنند.
به گزارش فایننشال‌تایمز، مشارکت امنیت مواد معدنی، ائتلافی متشکل از 14کشور و کمیسیون اروپا، روز دوشنبه در رویدادی در نیویورک شبکه مالی جدیدی را رونمایی کرد؛ زیرا آنها تلاش می‌کنند همکاری‌‌‌های بین‌المللی را افزایش دهند و از یک پروژه بزرگ نیکل توسط شرکت معدنی BHPدر تانزانیا حمایت مالی کنند.
بیانیه مشترکی که در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل منتشر شد، می‌‌‌گوید که این شبکه «همکاری را تقویت می‌کند و تبادل اطلاعات و تامین مالی مشترک را ارتقا می‌دهد». این فهرست 10پروژه معدنی حیاتی را که قبلا از سوی دولت‌‌‌های شریک MSP جلب شده است، معرفی می‌کند.
نمایندگان BlackRock، Goldman Sachs، Citigroup، Rio Tinto و Anglo American در این نشست شرکت می‌کنند؛ زیرا تلاش بر جذب سرمایه‌گذاران خصوصی و استخراج‌‌‌کنندگان برای سرمایه‌گذاری بیشتر در این بخش است.
خوزه فرناندز، معاون وزیر امور خارجه ایالات‌متحده در امور رشد اقتصادی، گفت 30پروژه معدنی حیاتی دیگر توسط MSP در حال ارزیابی هستند؛ زیرا دولت‌‌‌های غربی به‌منظور تامین مواد خام موردنیاز برای ساخت همه‌چیز، از وسایل نقلیه الکتریکی گرفته تا سلاح‌‌‌های پیشرفته، رقابت می‌کنند. فرناندز که پکن را به درگیر شدن در «تولید بیش از حد و قیمت‌گذاری غارتگرانه» برای حفظ کنترل خود بر عرضه جهانی مواد معدنی حیاتی متهم کرد، گفت: «کاری که چین انجام می‌دهد، پیروی از کتاب‌بازی انحصارگر برای بیرون راندن رقیب است.»
او در مصاحبه‌‌‌ای گفت: «ما متوجه هستیم که نمی‌‌‌توانیم این مشکل را با هیچ کشوری حل کنیم، ما با هم قوی‌‌‌تر هستیم.»
ایالات‌متحده و چین درگیر یک جنگ تجاری شده‌‌‌اند که در آن واشنگتن محدودیت‌های صادراتی و سایر محدودیت‌ها را بر روی نیمه‌هادی‌‌‌ها و سایر فناوری‌‌‌های پیشرفته اعمال کرده است.
چین با محدود کردن صادرات برخی مواد معدنی، از جمله آنتیموان، فلزی مهم که در مهمات سوراخ‌‌‌کننده زره و عینک دید در شب استفاده می‌شود، مقابله به مثل کرده است.
شرکت‌های چینی 90‌درصد ظرفیت پردازش مواد کمیاب و بیش از نیمی از ظرفیت پردازش کبالت، نیکل و لیتیوم را که برای ساخت باتری‌‌‌های خودروهای الکتریکی استفاده می‌‌‌شوند، کنترل می‌کنند.
ابیگیل هانتر، مدیر اجرایی مرکز SAFE برای استراتژی مواد معدنی حیاتی، سازمان غیردولتی که برای ترویج سرمایه‌گذاری در زنجیره تامین مواد معدنی حیاتی با وزارت امور خارجه ایالات‌متحده همکاری کرده است، گفت: «آنها تنها در حال بازی بودند؛ ما در حال تغییر آن هستیم.»
هانتر گفت هدف این است که به کشورهای کم‌درآمد، به‌ویژه در زمینه تامین مالی، جایگزینی برای چین داده شود. شرکت مالی توسعه بین‌المللی ایالات‌متحده نامه‌‌‌ای مبنی بر تامین مالی بدهی یک پروژه معدنی در تانزانیا منتشر کرد که می‌‌‌تواند سلطه چین و اندونزی را بر روی ذخایر نیکل، عنصر کلیدی باتری، کاهش دهد. پروژه نیکل کابانگا توسط Lifezone Metals، شرکت مستقر در جزیره من که 17‌درصد از سهام آن متعلق به BHP است، در حال توسعه است. این پروژه چالشی برای سرمایه‌گذاری با حمایت چین در اندونزی است که بازار نیکل را تغییر داده و این کشور آسیای جنوب شرقی را به انحصار موثر با 55‌درصد سهم جهانی از تولید تبدیل کرده که در مقایسه با 16‌درصد در سال 2017 افزایش یافته است. DFC از بیان اینکه به این پروژه چه مقدار وام می‌دهد، خودداری کرد.
اسکات ناتان، مدیر اجرایی DFC گفت: «آنچه واقعا روی آن متمرکز شده‌‌‌ایم این است که مطمئن شویم بخش خصوصی ابزارهای لازم برای تامین مالی و سرمایه‌گذاری برای تحریک رشد این صنعت را دارد.»
چین در پروژه‌‌‌های معدنی حیاتی از غرب پیشی گرفته است و از یارانه‌‌‌ها، دسترسی آسان‌‌‌تر به منابع مالی، فناوری پردازش برتر، هزینه‌‌‌های کمتر و تحمل استانداردهای زیست‌‌‌محیطی ضعیف‌‌‌تر بهره می‌‌‌برد.
سرمایه‌گذاران خصوصی معتقدند افزایش تقاضا برای مواد خام موردنیاز برای انتقال انرژی، بازار سودآور و باثبات‌‌‌تری ایجاد می‌کند. اما آنها می‌‌‌گویند حمایت بیشتر و همکاری بخش خصوصی و دولتی برای جلب سرمایه بیشتر موردنیاز است. اگر بازدهی بالقوه وجود نداشت، سرمایه‌گذاران به این چیزها توجه نمی‌‌‌کردند، اما دشوار است.
دومینیک راب، معاون سابق نخست‌‌‌وزیر بریتانیا و رئیس امور جهانی در مشاوره سرمایه آپین، سرمایه‌گذار عمده در مواد معدنی حیاتی، گفت: «فکر می‌‌‌کنم که ما شروع به چیدن پایه‌‌‌های یک برنامه کرده‌‌‌ایم. اما هنوز مقیاس آن را نگرفته‌‌‌ایم و باید قدرت ماندگاری خود را نشان دهیم.»
ایالات‌متحده، استرالیا، کانادا، استونی، فنلاند، فرانسه، آلمان، هند، ایتالیا، ژاپن، جمهوری کره، نروژ، سوئد، بریتانیا و اتحادیه اروپا اعضای MSP هستند.
--> اخبار مرتبط مذاکرات شیائومی برای تولید خودروهای برقی افزایش اختلال‌ها حمله انتحاری به تکنولوژی چین ایجاد تحول در صنعت حمل‌ونقل بار کشور نوآوری‌های نسل چهارم در مدیریت زنجیره تامین

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1194458/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نرخ تورم کاهش می‌یابد؟

داستان یک جراحی اقتصادی موفق: وقتی سختی‌ها به ثمر رسید

ضرورت خروج بورس از گرداب سیاست های دولتی

آقازاده‌ها در اقتصاد ایران چه می‌کنند؟

‎قیمت قارچ تا پایان سال تغییری ندارد

توافق برای عرضه مستقیم محصولات کشاورزی استان مازندران در تهران

جلوگیری از خروج 600 میلیون یورو با خودکفایی موز

آفت صنعت لبنیات

«ناظران حقیقت» در گالری استخر

نمایش فیلم‌تئاتر «کارنامه بُندارِ بیدَخش» در خانه هنرمندان

اجرای 9 قطعه در نشست ماهانه اهالی موسیقی

واکنش طالبان به سخنان مریل استریپ درباره آزادی زنان

آمادگی برای واگذاری اراضی بندر شهید رجایی

رتبه نخست علوم پزشکی گلستان در جذب تجهیزات بیمارستانی

واژگونی خودرو در 36‌درصد تصادفات جاده‌ای آذربایجان شرقی

اصلاحات برقی در گیلان

خط قرمز توریسم کیش

10 درصدی‌‌‌‌‌‌ها چگونه گل کاشته‌‌‌اند؟

بهره‏‏‌وری نیروی کار، نیازمند توجه به سلامت و رفاه

تصمیم به عقبگرد در طراحی یک محصول

جایگاه رویا و روان

ایران شکایت می‌کند

این بازی جذاب است

مورد عجیب سیامک

اورونوف به بازی بعد هم نمی‌رسد؟

ترسیدیم و به خانه برگشتیم

خوب، بد، زشت

شکایت گوگل علیه شیوه‌های تجارت مایکروسافت در اروپا

هدست واقعیت مجازی و عینک‌های جدید متا رونمایی شدند

گزارش شفافیت ایکس منتشر شد

توافق نهایی سازمان تامین‌اجتماعی و پلتفرم‌های سلامت

مراکز داده بیشتر؛ آب‌وهوای آلوده‌تر

برون‌سپاری «اینماد» در هاله‌ای از ابهام

رکورد‌شکنی آهن اسفنجی در فولاد هرمزگان

جهش سرمایه «توسن تکنو»

پرداخت 400میلیون وام قرض‌الحسنه بانک مهر ایران

زنجیره فولاد - 1403/07/07

بازار فولاد - 1403/07/07

بازار آتی - 1403/07/07

اتحاد غرب علیه چین معدنی

فولاد ارزان؛ بلای جان اروپا

برگزاری حراج حضوری شمش طلا در 8 مهرماه

افغانستان عضو جدید بریکس خواهد شد؟

ضرورت پذیرش قواعد بازار برای حل ناترازی

ترخیص اولین محموله خودروهای سواری با سامانه جدید گمرک هوشمند

خودروسازی رکورد نصب روبات را شکست

واکنش ایران‌خودرو به حواشی احتکار

سپر ارزی بازار خودرو

واگذاری واقعی سهام خودروسازی

افزایش ظرفیت بارگیری نفتکش‌ها

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی