بازار آریا

آخرين مطالب

صادرات فارس، 103 درصد از واردات پیشی گرفت اقتصاد ایران

صادرات فارس، 103 درصد از واردات پیشی گرفت
  بزرگنمايي:

بازار آریا - مدیرکل گمرکات فارس گفت: واردات استان فارس در سال گذشته 175 هزار و 726 تن کالا به ارزش 297 میلیون و 348 هزار و 430 دلار و صادرات آن 597 هزار و 297 تن کالا به ارزش 603 میلیون و 80 هزار دلار بوده است که این اختلاف، تراز تجاری مثبت 103 درصدی را برای استان رقم زده است.
به گزارش خبرگزاری ایمنا از فارس، ایوب زارعی امروز _چهارشنبه سوم فروردین در نشست خبری با تأکید بر نقش کلیدی گمرک به‌عنوان مرزبان اقتصادی کشور در اجرای سیاست‌های بازرگانی و برنامه‌های اقتصادی دولت و تشریح وظایف گمرک اظهار کرد: عبور و مرور کالا، کنترل و نظارت بر آن، آموزش کارکنان، بازرسی‌ها، کشف تخلفات و کسب درآمد برای دولت از طریق دریافت حقوق و عوارض کالاهای وارداتی و صادراتی از جمله وظایف گمرک است.
وی با تاکید بر اهمیت تأمین امنیت و سلامت جامعه در این زمینه افزود: گمرکات فارس شامل مناطق ویژه اقتصادی شیراز، فرودگاه‌های شیراز و لامرد و مناطق ویژه اقتصادی لارستان، جهرم و کازرون است. تمام رویه‌های گمرکی از جمله ورود موقت، ورود قطعی، پردازش، مرجوعی، و عبور خارجی و داخلی، در منطقه ویژه اقتصادی شیراز انجام می‌شود.
مدیرکل گمرکات فارس گفت: گمرک فرودگاه شیراز علاوه بر فعالیت‌های مسافری در حوزه صادرات و واردات نیز فعال است؛ گمرک لارستان که از 33 سال پیش راه‌اندازی شده و تا پیش از آبان 1401 صرفاً در حوزه مسافری فعالیت می‌کرد، اکنون رویه‌های تجاری را نیز پوشش می‌دهد.
زارعی با اشاره به اینکه منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه لامرد و همچنین منطقه ویژه اقتصادی کازرون تمام رویه‌های گمرکی را ارائه می‌دهند، افزود: منطقه ویژه اقتصادی جهرم نیز که دو سال پیش افتتاح شده است، خدمات گمرکی عمومی ارائه می‌دهد و سال گذشته حدود پنج میلیون دلار صادرات از آن انجام شده است. همچنین، گمرک امانات پستی شیراز، در همکاری با اداره کل پست استان، مسئولیت پردازش مرسولات پستی را بر عهده دارد.
وی در ادامه با اشاره به آمار صادرات سال گذشته گمرک استان گفت: در این مدت، 597 هزار و 297 تن کالا به ارزش 603 میلیون و 80 هزار دلار از استان فارس صادر شده است.
مدیرکل گمرکات فارس عمده کالاهای صادراتی را به شمش آلومینیوم با 20 همت به ترکیه، شمش فولادی با چهار همت به عراق، سرامیک به عمان، رزین به چین، شیرین بیان به امارات، خرما به پاکستان و کود اوره به هند اعلام کرد.
به گفته زارعی، 175 هزار و 726 تن کالا به ارزش 297 میلیون و 348 هزار و 430 دلار وارد استان شده و 597 هزار و 297 تن کالا به ارزش 603 میلیون و 80 هزار دلار صادر شده است. این امر منجر به تراز تجاری مثبت 103 درصدی برای استان شده است. پودر آلومینیوم از چین و کشنده از چین مهمترین کالاهای وارداتی بودند، در حالی که صادرات شامل کالاهایی مانند شمش آلومینیوم، شمش فولادی، سرامیک، رزین، شیرین بیان، خرما و کود اوره به کشورهای مختلف از جمله ترکیه، عراق، عمان، چین، امارات، پاکستان و هند بوده است.
وی گفت: فعالیت گمرکات فارس در حوزه مسافری نیز قابل توجه بوده است. در سال گذشته، 268 هزار مسافر ایرانی و 61 هزار مسافر خارجی وارد استان شده و 284 هزار مسافر ایرانی و 62 هزار مسافر خارجی از استان خارج شده‌اند. همچنین، گمرک فارس در سال 1402 مجوز ترخیص طلا و جواهرات را دریافت کرد.
زارعی گفت: درآمد حاصل از فعالیت‌های گمرکی استان در سال گذشته نزدیک به دو هزار میلیارد تومان بوده و حجم کل تجاری (صادرات و واردات) به 900 میلیون و 427 هزار و 532 دلار رسیده است.
مرکز آموزش گمرک فارس که به عنوان مرکز آموزش گمرکات جنوب کشور شناخته می‌شود، سال گذشته 60 هزار نفر ساعت آموزش ارائه داده است.
زارعی به چالش‌هایی مانند عوارض صادراتی، نرخ پایه صادراتی، مشکلات لجستیکی و حمل و نقل، تعلل در صدور مجوزها و پاسخ به استعلامات گمرکی اشاره کرد که مانع از توسعه بیشتر صادرات می‌شوند.
کد خبر 860259

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1299042/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آیا تغییر ساعت رسمی منجر به کاهش مصرف انرژی می شود؟/ جدال دولت و مجلس به چه نتیجه ای می رسد؟

تصمیم‌گیری آمریکا برای تعرفه‌های چین تا سه هفته آینده

واکنش جبلی به خطای یک برنامه تلویزیونی: خطای جهله افراطی نابخشودنی است

ادامه عملیات‌ نیروهای مسلح یمن علیه آمریکا

راهکارهای کاربردی برای رفع سوزش معده/ پیاده‌روی را فراموش نکنید

کنایه وزیر خارجه لهستان به پوتین: این سرزمین پهناور برای شما کم است؟

جزئیات پرونده کرسنت از زبان پورمحمدی

احتمال دیدار پوتین و ترامپ قوت گرفت

تک گل گولر فاصله با صدر را حفظ کرد؛ پیروزی اقتصادی کهکشانی‌ها در آستانه ال‌کلاسیکو

تحلیل ترامپ اشتباه از آب درآمد/ این جنگ یک روزه تمام نمی‌شود!

رویای سه‌گانه اینتر بر باد رفت/ شکست ناباورانه در برابر میلان

طراحی کلاه قهرمان اتومبیلرانی جهان توسط بانوی محجبه عربستانی

هشدار درباره بهره‌برداری دشمن از ناترازی‌ها و اختلافات قومی

رشد اقتصادی ایران در افق 1405؛ افول نقش نفت+ نمودار

مذاکرات فنی ایران و آمریکا به کدام‌سو خواهد رفت؟/ روزنه امید در سایه اما و اگرها

«سهلین» یمن زیر بمباران جنگنده‌های آمریکایی

حمله اسرائیل به غیرنظامیان لبنانی تایید شد

عزل مدیر پخش شبکه یک سیما/ ماجرا چه بود؟

دیدار معاون وزیر خارجه با خانواده «مهدیه اسفندیاری»

فروش شهاب‌سنگ میلیاردی در فضای مجازی/ 23 نفر دستگیر شدند

قانون برنامه هفتم 1302 تکلیف را برای دولت در نظر گرفته است/ دولت باید برای عملیاتی کردن برنامه همت کند

بهبود وضعیت معیشتی کارگران در سایه وفاق ملی

ایجاد تعادل کامل در تجارت میان آمریکا و چین طول می‌کشد

710 میلیاردی کالای قاچاق در طرح سه روزه پلیس بوشهر کشف شد

سرنگونی پهپاد ناشناسی که کاروان نتانیاهو را تعقیب می‌کرد!

خطیب:با مسئولان دوتابعیتی‌ طبق قانون برخورد می‌کنیم

دلیل تعویق مذاکرات فنی ایران و آمریکا چیست؟/ سایه بی‌اعتمادی بر رایزنی‌ها

خبر خوش برای کارکنان شهرداری‌ها / تصویب طرح دوفوریتی در مجلس

واکنش مدودف به اظهارات ترامپ درباره مواضع اوکراین درخصوص کریمه

با مسئولان دوتابعیتی‌ طبق قانون برخورد می‌کنیم

سرمایه‌گذاری در گلستان قربانی بوروکراسی اداری

تفویض کامل اختیارات وزارت صمت در مرزها به استان‌ها

تعادل کامل در تجارت با چین 2 تا 3 سال طول می‌کشد

پیدا شدن پیکر بی جان جوان 18 ساله پس از 24 ساعت جستجو

ثبات و آرامش نسبی در بازار ارز/ قیمت لیر ترکیه و درهم امارات رنج شد

کاخ سفید: زلنسکی درباره مذاکرات در مسیر اشتباهی حرکت می‌کند

اطلاعیه فوری دولت درباره پرداخت وام با کارت یارانه

رونمایی ژاپن از سلاح جدید برای مقابله با موشک‌های مافوق صوت

شهادت خبرنگار فلسطینی به همراه همسر و فرزندش در غزه

همه چیز درباره X77 مدیران خودرو؛ پرچم‌دار ام‌ وی‌ ام در راه ایران

کدام افراد 91 میلیون تومان حقوق دریافت می‌کنند؟

اطلاعیه باشگاه استقلال پس از برکناری سرمربی صربستانی این تیم

برنامه تدوین استراتژی دریامحور ایمیدرو در قالب طرح جامع/ تاکید بر تسریع اجرای برنامه‌ها در کارگروه مشترک اقتصاد دریامحور

108 درصد اشتغال ساری محقق شد

هدایت آبی‌ها به مجتبی جباری سپرده شد

پروژه‌های نصف‌جهان ظرفیت مشارکت هزارهزار میلیارد تومانی دارد، اما به شروط‌ها!

ترامپ: در حال مذاکره با چین هستیم

تجلیل از 40 جوان برتر در این شهرستان

مذاکرات ایران و آمریکا چه تاثیری بر سفره مردم دارد؟

فیلم جدید کارگردان «برادران لیلا» در جشنواره کن

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی