بازار آریا

آخرين مطالب

پروژه‌های نصف‌جهان ظرفیت مشارکت هزارهزار میلیارد تومانی دارد، اما به شروط‌ها! اقتصاد ایران

پروژه‌های نصف‌جهان ظرفیت مشارکت هزارهزار میلیارد تومانی دارد، اما به شروط‌ها!
  بزرگنمايي:

بازار آریا - اصفهان و دلسوزان آن این ظرفیت را دارند در صورتی که همه زیرساخت‌های قانونی و فضای فکری و اندیشه‌ای تسهیل شود و مردم به‌عنوان مهمترین پیشران و رکن اقتصاد مقاومتی همت کنند، هزار هزار میلیارد تومان پروژه بزرگ و آبادانی در شهر ایجاد کنند.
به گزارش خبرگزاری ایمنا، در یادداشتی نوشت: مقام معظم رهبری برای امسال نام سرمایه‌گذاری برای تولید را برگزیدند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
شعاری که وظیفه مسئولان و مردم است که آن را به‌عنوان راهبرد سال اجرایی کنند که در یادداشت‌های قبلی به ضرورت و اهمیت ارائه شعار سال اشاره کردیم. معظم له مردم را دعوت به سرمایه‌گذاری و دولت را موظف به ایجاد بسترها و زیرساخت‌های لازم برای سرمایه‌گذاری مردمی کردند، اما شهرداری‌ها به عنوان دولت‌های محلی در این مسیر چگونه می‌توانند ورود مردم در سرمایه‌گذاری تسهیل و بسترسازی کنند به گونه‌ای که زیرساخت‌های عمرانی و اقتصادی شهری تکمیل و تقویت و عامه مردم از آن سود ببرند و هم سرمایه‌گذاران خرد و کلان انتفاع اقتصادی و اجتماعی از سرمایه‌گذاری خود ببرند و روند سرمایه‌گذاری جذاب و مانا باشد؟
با نگاه به تجربیات موفق کلان‌شهرهای دنیا و بر اساس گزارش‌های بانک جهانی و مؤسسات معتبر بین المللی، شهرداری‌ها به عنوان دولت‌های محلی، نقش بی بدیلی در توسعه پروژه‌های مشارکت عمومی-خصوصی (PPP) ایفا می‌کنند.
در سال 2023 سرمایه‌گذاری PPP در کلان‌شهرهای کشورهای کم درآمد و با درآمد متوسط به 86 میلیارد دلار رسید، در حالی که پیش‌بینی می‌شود هزینه‌های زیرساختی شهری تا سال 2025 به 5.3 هزار میلیارد دلار سالانه افزایش یابد و شهرداری‌ها نیز با تمرکز بر پروژه‌های پایدار و دیجیتال، سهم خود را در بازار PPP با نرخ رشد مرکب سالانه (CAGR) 10-5٪ تا 2029 گسترش می‌دهند.
مدیریت شهری اصفهان و یکسال فرصت طلایی مدیریت شهری اصفهان در یک‌ساله پیش‌رو فرصت طلایی در پیش دارد که زیرساخت‌های اقتصادی و عمرانی ورود سرمایه‌گذاران را در مناطق پانزده‌گانه شهرداری ایجاد کند و با احداث و توسعه زیرساخت‌های ترافیکی و فضای سبز و مبلمان شهری مناسب نسبت ایجاد ارزش افزوده عمرانی شهری و گسترش عدالت کالبدی در فضای شهری اقدام و سرمایه‌گذاران ترغیب به سرمایه‌گذاری کند.
از طرفی با طراحی و ارائه فرصت‌های مشارکت و سرمایه‌گذاری پیشران کلان (به‌صورت دو یا سه پروژه ترکیبی خدماتی-گردشگری زیرساختی کلان) به‌عنوان پروژه‌های پیشران در مناطقی که توجیه اقتصادی-اجتماعی کافی برای سرمایه‌گذار و شهرداری داشته باشد، املاک در تملک شهرداری را بهینه و مولدسازی کند و این اقدام موجب رونق و توسعه مناطق شهری شده و سرمایه‌گذاران خرد را تشویق به سرمایه‌گذاری برای نوسازی بافت‌های فرسوده و و نوین شهری و ایجاد ارزش افزوده بیشتر و عمران بیشتر در شهر می‌کند.
الزام اقدامات فوق ایجاد فضای همدلی و همکاری با سرمایه‌گذاران پیشرو بخش خصوصی که بیشتر در اتاق بازرگانی صنایع و معادن و خانه‌های صنعت و معدن و تجارت و نظام مهندسی ساختمان و انجمن انبوه سازان است. اما نکته بسیار مهم در خصوص مدل مشارکت بخش عمومی-خصوصی است که مدیریت شهری انتفاع سرمایه‌گذاران را حق مسلم آن‌ها دانسته و صرفاً منافع بسیار کوتاه مدت خود را نبیند و منافع را با سرمایه‌گذاران به صورت بلند مدت و میان طراحی کند.
این موضوع با توجه شرایط اقتصادی چالش برانگیز می‌تواند برای درآمدهای کوتاه مدت شهرداری باشد، اما در میان مدت و بلند مدت منافع اقتصادی کلانی را نصیب شهر و به دنبال آن مدیریت شهری می‌کند.
از سوی دیگر هنر، شجاعت و تدبیر مدیریت شهری در تعادل منافع عامه و سرمایه‌گذاران است به نحوی که انگیزه‌های بخش خصوصی سرکوب نشود و سرمایه‌گذاران در پروژه‌های شهری خصوصی و زیرساختی وارد شوند و از طرفی عامه مردم اولین منتفعان اجتماعی این مشارکت اقتصادی و اجتماعی باشند.
البته به همت سرمایه‌گذاران بزرگ بخش خصوصی پروژه‌های پیشران غیرزیرساختی همچون مجموعه سیتی‌سنتر جنوب و شمال اصفهان یا مجموعه مشارکتی در اطراف حرم حضرت زینبیه اصفهان با همکاری مدیریت ارشد اقتصادی شهری اصفهان برای تسهیل و ورود سرمایه‌گذاران اقدامات تحسین برانگیزی شده است، اما اصفهان و دلسوزان آن این ظرفیت را دارند در صورتی که همه زیرساخت‌های قانونی و فضای فکری و اندیشه‌ای تسهیل شود و مردم به عنوان مهمترین پیشران و رکن اقتصاد مقاومتی همت کنند، هزار هزار میلیارد تومان پروژه بزرگ و آبادانی در شهر ایجاد کنند.
ضرورت هر پیشرفت نوینی ایجاد گفتمان و مطالبه مردمی است و این موضوع بر خردمندان و نخبگان شهری و نمایندگان شورا و مجلس است که مدیران استانی و شهری را ترغیب به پارادایم استفاده از ابزارهای نوین توسعه‌ای مالی و اقتصادی و ایجاد زیرساخت‌های قانونی کنند و برای سرمایه‌گذاران کلان با مدل PPP همچنین برای سرمایه‌های خرد از بسترهای همچون جمع‌سپاری مالی و صندوق‌های املاک و پروژه استفاده کنند و با شفافیت و جامعیت در بودجه‌ها باعث افزایش سطح اعتماد عمومی که خروجی آن مشارکت مدنی در پروژه‌های شهری است شوند.
عوامل محرک شهرداری‌ها برای استفاده از مدل مشارکت عمومی- خصوصی توسعه و تکمیل زیرساختی شهری در کلان‌شهرهای دنیا، سالانه به یک هزار میلیارد دلار سرمایه‌گذاری نیاز دارد، بنابراین شهرداری‌ها را به سمت استفاده از مدل PPP برای پروژه‌هایی همچون حمل‌ونقل عمومی، مدیریت پسماند، و انرژی‌های تجدیدپذیر سوق داده است. محدودیت بودجه‌های محلی و نیاز به به رهگیری از فناوری‌های نوین، مشارکت با بخش خصوصی را به راهکاری کلیدی تبدیل کرده است.
برای مثال، پروژه‌های موفقیتی همچون سیستم ترافیک هوشمند پیتسبورگ (کاهش 25 درصد زمان سفر) و پارکینگ‌های هوشمند میسور هند نشان‌دهنده اثربخشی این مدل در سطح محلی است .از سویی دیگر روندهای جهانی استفاده از مدل PPP در کشورهای مختلف دنیا با سرعت روبه ازدیاد است.
از جمله می‌توان در حوزه آسیا-پاسیفیک کلان‌شهرهایی همچون پونا (هند) و جاکارتا (اندونزی) با پروژه‌های مدیریت هوشمند ترافیک و توسعه انرژی پاک نام برد که پیشتازند یا در اتحادیه اروپا شهرهایی همچون بارسلون و آمستردام با استفاده از PPP در اجرای پروژه‌های انرژی سبز و حمل‌ونقل الکترونیکی تحت چارچوب Green Deal اتحادیه اروپا فعالیت می‌کنند و یا در حوزه آفریقا و خاورمیانه، کلانشهرهایی نظیر نایروبی و دبی با اولویت دهی به پروژه‌های آب شیرین‌کن و مترو، مشارکت‌های بخش خصوصی را جذب می‌کنند.
آینده PPP در مدیریت شهری موفقیت این پروژه‌ها نیازمند شفافیت در مناقصه‌ها، مشارکت جامعه محلی، و ایجاد چارچوب‌های حقوقی محکم است. گزارش‌های بانک جهانی تأکید می‌کند که شهرداری‌ها برای جذب سرمایه‌گذاران نهادی (همچون صندوقهای سرمایه‌گذاری) باید ریسک پروژه‌ها را از طریق تضمین‌های قانونی کاهش دهند.
پروژه‌هایی همچون مرکز عملیات هوشمند پونا نشان می‌دهند که ادغام فناوری و پایبندی به شاخص‌های عملکردها کلید موفقیت است؛ شهرداری‌ها امروزه نه‌تنها برای جبران کسری بودجه، بلکه برای تحقق شهرهای هوشمند، تاب آور و کم کربن به PPP متکی هستند.
این تحول همسو با اهداف توسعه پایدار (SDGs) شهرداری‌ها را به آزمایشگاهی برای نوآوری در مدل‌های تأمین مالی تبدیل کرده است.
مدل PPP در برنامه توسعه هفتم خوشبختانه در بند الحاقی 3 ماده 5 قانون برنامه هفتم توسعه جمهوری اسلامی ایران عنوان «مشارکت عمومی-خصوصی» (PPP) به صراحت تبیین و همین‌طور در مواد 19 و 20 این قانون به تکالیف و حقوق بخش حاکمیتی (اعم از دولتی یا عمومی) اشاره شده است؛ در این قانون راهبری پروژه‌ها در جهت منافع عمومی در نهاد حاکمیت تعریف شده است، اما مشوق‌ها و منافع بخش خصوصی نیز تصریح شده است.
از این جمله مشوق‌ها می‌توان تعلق معافیت ماده 138 قانون مالیات‌های مستقیم به آورده نقدی سرمایه‌گذاران برای تأمین مالی طرح (پروژه) اشخاص حقیقی و حقوقی را نام برد؛ از دیگر مشوق‌های مؤثر می‌توان، تابعیت قرارداد سرمایه‌گذاری و مشارکت از الگوی مالی قرارداد مشارکت و مستثنی شدن از شمول تعرفه‌گذاری عمومی مندرج در تمام قوانین و مقررات را باید عنوان کرد.
کد خبر 860274

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1299116/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

احتمال دیدار پوتین و ترامپ قوت گرفت

تک گل گولر فاصله با صدر را حفظ کرد؛ پیروزی اقتصادی کهکشانی‌ها در آستانه ال‌کلاسیکو

تحلیل ترامپ اشتباه از آب درآمد/ این جنگ یک روزه تمام نمی‌شود!

رویای سه‌گانه اینتر بر باد رفت/ شکست ناباورانه در برابر میلان

طراحی کلاه قهرمان اتومبیلرانی جهان توسط بانوی محجبه عربستانی

هشدار درباره بهره‌برداری دشمن از ناترازی‌ها و اختلافات قومی

رشد اقتصادی ایران در افق 1405؛ افول نقش نفت+ نمودار

مذاکرات فنی ایران و آمریکا به کدام‌سو خواهد رفت؟/ روزنه امید در سایه اما و اگرها

«سهلین» یمن زیر بمباران جنگنده‌های آمریکایی

حمله اسرائیل به غیرنظامیان لبنانی تایید شد

عزل مدیر پخش شبکه یک سیما/ ماجرا چه بود؟

دیدار معاون وزیر خارجه با خانواده «مهدیه اسفندیاری»

فروش شهاب‌سنگ میلیاردی در فضای مجازی/ 23 نفر دستگیر شدند

قانون برنامه هفتم 1302 تکلیف را برای دولت در نظر گرفته است/ دولت باید برای عملیاتی کردن برنامه همت کند

بهبود وضعیت معیشتی کارگران در سایه وفاق ملی

ایجاد تعادل کامل در تجارت میان آمریکا و چین طول می‌کشد

710 میلیاردی کالای قاچاق در طرح سه روزه پلیس بوشهر کشف شد

سرنگونی پهپاد ناشناسی که کاروان نتانیاهو را تعقیب می‌کرد!

خطیب:با مسئولان دوتابعیتی‌ طبق قانون برخورد می‌کنیم

دلیل تعویق مذاکرات فنی ایران و آمریکا چیست؟/ سایه بی‌اعتمادی بر رایزنی‌ها

خبر خوش برای کارکنان شهرداری‌ها / تصویب طرح دوفوریتی در مجلس

واکنش مدودف به اظهارات ترامپ درباره مواضع اوکراین درخصوص کریمه

با مسئولان دوتابعیتی‌ طبق قانون برخورد می‌کنیم

سرمایه‌گذاری در گلستان قربانی بوروکراسی اداری

تفویض کامل اختیارات وزارت صمت در مرزها به استان‌ها

تعادل کامل در تجارت با چین 2 تا 3 سال طول می‌کشد

پیدا شدن پیکر بی جان جوان 18 ساله پس از 24 ساعت جستجو

ثبات و آرامش نسبی در بازار ارز/ قیمت لیر ترکیه و درهم امارات رنج شد

کاخ سفید: زلنسکی درباره مذاکرات در مسیر اشتباهی حرکت می‌کند

اطلاعیه فوری دولت درباره پرداخت وام با کارت یارانه

رونمایی ژاپن از سلاح جدید برای مقابله با موشک‌های مافوق صوت

شهادت خبرنگار فلسطینی به همراه همسر و فرزندش در غزه

همه چیز درباره X77 مدیران خودرو؛ پرچم‌دار ام‌ وی‌ ام در راه ایران

کدام افراد 91 میلیون تومان حقوق دریافت می‌کنند؟

اطلاعیه باشگاه استقلال پس از برکناری سرمربی صربستانی این تیم

برنامه تدوین استراتژی دریامحور ایمیدرو در قالب طرح جامع/ تاکید بر تسریع اجرای برنامه‌ها در کارگروه مشترک اقتصاد دریامحور

108 درصد اشتغال ساری محقق شد

هدایت آبی‌ها به مجتبی جباری سپرده شد

پروژه‌های نصف‌جهان ظرفیت مشارکت هزارهزار میلیارد تومانی دارد، اما به شروط‌ها!

ترامپ: در حال مذاکره با چین هستیم

تجلیل از 40 جوان برتر در این شهرستان

مذاکرات ایران و آمریکا چه تاثیری بر سفره مردم دارد؟

فیلم جدید کارگردان «برادران لیلا» در جشنواره کن

تاکید مقامات اوکراینی و اروپایی به آمریکا درباره اهمیت اجرای آتش‌بس

نوسان قیمت‌ها در بازار ارز تهران/ دینار عراق چند؟

شرط روسیه برای توقف فوری جنگ اوکراین

«لشکر طیبه» مسئولیت حمله به گردشگران «پهَلگام» را برعهده گرفت

آب پاکی رئیس پنتاگون بر دستان اروپا

رویترز: اوپک‌پلاس در حال بررسی تسریع روند افزایش تولید نفت است

پیشنهاد اوپک پلاس برای تسریع در افزایش تولید نفت در ماه ژوئن

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی