بازار آریا

آخرين مطالب

شتاب در جذب سرمایه‌گذاری نفتی با مصوبه جدید شورای اقتصاد اقتصاد ایران

شتاب در جذب سرمایه‌گذاری نفتی با مصوبه جدید شورای اقتصاد
  بزرگنمايي:

بازار آریا - رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور، در رویداد ملی «تحول در سرمایه‌گذاری و توسعه بالادست صنعت نفت و گاز ایران» با تأکید بر ظرفیت‌های ژئوپلیتیکی، تاریخی و انسانی کشور، از افزایش نرخ بازدهی پروژه‌ها تا 23 درصد، بهره‌مندی سرمایه‌گذاران از عایدی مازاد و تسریع فرآیندهای قراردادی به‌عنوان گام‌های کلیدی دولت برای احیای جذابیت سرمایه‌گذاری در این صنعت راهبردی یاد کرد.

به گزارش خبرنگار شانا، سید حمید پورمحمدی امروز (سه‌شنبه، دوم اردیبهشت) در آیین گشایش رویداد ملی «تحول در سرمایه‌گذاری و توسعه بالادست صنعت نفت و گاز ایران»، حضور در جمع متخصصان و دست‌اندرکاران صنعت نفت را مایه مباهات و افتخار دانست و گفت: نفت، بدون اغراق ستون فقرات توسعه کشور است و ایران مدیون خدمتگزاران این صنعت عظیم است؛ چه آنانی که در دل دریا و سکوها مشغول هستند و چه نیروهایی که در خشکی، ستادها، اداره‌ها و شرکت‌های بخش خصوصی فعالیت می‌کنند.
وی با اشاره به موقعیت ژئوپلیتیک و زیرساخت‌های حمل‌ونقل کشور تصریح کرد: ایران با برخورداری از 5800 کیلومتر مرز آبی و قرار گرفتن در کریدورهای شمال - جنوب و شرق - غرب، مزیتی راهبردی در تجارت دریایی و انتقال انرژی دارد. همچنین تنوع بنادر و توسعه زیرساخت‌های ریلی، زمینه را برای توسعه سرمایه‌گذاری در صنعت نفت و سایر حوزه‌ها فراهم کرد.
نفت در تار و پود تاریخ و تمدن ایران
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور به منابع انسانی کشور اشاره کرد و گفت: ایران از پیشگامان تربیت نیروی انسانی در حوزه مهندسی است. چه متخصصان داخلی و چه ایرانی‌های تحصیل‌کرده در سراسر جهان، سرمایه‌ای ارزشمند برای توسعه صنعت نفت و گاز کشور به شمار می‌روند. ایران در حوزه منابع طبیعی پنجم، در معادن چهارم و در حوزه نفت و گاز مشترک، مقام نخست جهانی را در اختیار دارد، اما اهمیت نفت برای ایران تنها به ذخایر اثبات‌شده مربوط نمی‌شود، بلکه ریشه‌های آن در تار و پود تاریخ و تمدن این سرزمین تنیده شده است.
پورمحمدی با نگاهی به پیشینه تاریخی نفت در ایران، از مسجدسلیمان و زکریای رازی تا دوران باستان و بهرام چوبین، نقش برجسته ایران در شناخت و بهره‌برداری از نفت را یادآور شد و گفت: واژه نفت از ریشه اوستایی وارد زبان‌های دیگر شده و گواهی بر پیشگامی ایران در این عرصه است. 
وی با تأکید بر اینکه این پیشینه غنی می‌تواند الهام‌بخش نسل جوان برای بازسازی جایگاه شایسته ایران باشد، به مشکلات پیشین سرمایه‌گذاران در حوزه نفت اشاره کرد و گفت: فرآیندهای پیچیده و طولانی و نرخ پایین بازدهی سرمایه در مقایسه با کشورهای منطقه، ازجمله موانع جذب سرمایه‌گذاری بوده است. قراردادهای گذشته معمولاً نرخ بازدهی حدود 14 تا 15 درصد داشتند، در حالی که موازی‌کاری بین دستگاه‌ها موجب سردرگمی سرمایه‌گذاران می‌شد. خوشبختانه امروز با همکاری سازمان برنامه و بودجه و وزارت نفت، مسیر اصلاح این رویه‌ها آغاز شده است.
اعمال مشوق‌های مالیاتی
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور با اشاره به مصوبه جدید شورای اقتصاد که در آستانه این رویداد به تصویب رسید، اظهار کرد: امسال که به‌عنوان سال «سرمایه‌گذاری برای تولید» نام‌گذاری شده است، نرخ بازدهی داخلی پروژه‌ها از 14 تا 15 درصد به 20 تا 23 درصد افزایش یافته تا جذابیت بیشتری برای سرمایه‌گذاران ایجاد شود، همچنین در تأمین مالی پروژه‌ها، نرخ تسهیلات صندوق توسعه ملی با افزوده شدن 2 درصد، برای محاسبات هزینه مالی در نظر گرفته شده است.
پورمحمدی یکی از نقاط عطف این مصوبه را امکان بهره‌مندی سرمایه‌گذاران از عایدی مازاد حاصل از ارتقای فناوری و سرعت اجرا در پروژه‌ها دانست و افزود: شرکت ملی نفت ایران اجازه دارد در صورت تحقق عایدی بیشتر نسبت به مفروضات قرارداد، سهمی از این مازاد را به سرمایه‌گذار اختصاص دهد. سازمان حسابرسی نیز مکلف شده است استانداردهای لازم برای شفاف‌سازی درآمدهای آتی را تدوین کند تا سرمایه‌گذاران بتوانند با اتکا به این درآمدها از ابزارهای مالی بهره بگیرند.
وی همچنین از اعمال مشوق‌های مالیاتی در چارچوب ماده 20 قانون برنامه هفتم توسعه در حوزه نفت و گاز خبر داد و گفت: این مشوق‌ها خصوصاً در مناطق کمتر برخوردار، می‌تواند انگیزه سرمایه‌گذاری را افزایش دهد. دولت در تلاش است روند اعطای این معافیت‌ها را تسهیل و به‌صورت مستقیم اعمال کند.
تسهیل فرآیندهای سرمایه‌گذاری در نفت
رئیس سازمان برنامه و بودجه با انتقاد از طولانی بودن فرآیندهای اجرایی یادآور شد: برخی قراردادهای نفتی در کشور تا سه‌ونیم سال به طول می‌انجامد. بر اساس مصوبه اخیر، شرکت ملی نفت ایران موظف شد کل فرآیند مذاکره تا نهایی‌سازی قرارداد را در حداکثر چهار ماه به پایان برساند. این چهار ماه شامل دو ماه مذاکره مفهومی و دو ماه بررسی فنی و نهایی‌سازی خواهد بود.
پورمحمدی در ادامه با اشاره به اصلاح فرآیندهای اداری به‌منظور تسهیل سرمایه‌گذاری در پروژه‌های صنعت نفت گفت: در برخی موارد برای اجرای طرح‌ها، نیاز به ترک تشریفات مناقصه وجود دارد. بر همین اساس سازمان برنامه و بودجه توافق کرد که از زمان دریافت مستندات از شرکت ملی نفت ایران تا صدور مصوبه شورای اقتصاد، کل فرآیند حداکثر در بازه زمانی یک‌ماهه انجام شود.
وی افزود: در این مدت، بررسی‌های کارشناسی در دفتر تخصصی، کمیسیون شورای اقتصاد و نهایتاً خود شورا باید به‌سرعت و به‌صورت فشرده انجام شود، البته در صورت وجود ابهام، فرآیند قابل مستثنا شدن است، اما آن هم باید با قاعده‌مندی مشخصی مدیریت شود.
فرآیند تأیید یا رد امکان تولید داخلی کالا شفاف می‌شود
رئیس سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه برای تسریع در اجرای پروژه‌ها، توافق شد که هم‌زمان با ارسال طرح توجیهی به سازمان برنامه، درخواست ترک تشریفات نیز ارائه شود تا هر دو فرآیند به‌صورت هم‌زمان و موازی ظرف همان یک‌ ماه پیگیری و نهایی شوند، گفت: این رویکرد، بخش قابل‌توجهی از مراحل زمان‌بر گذشته را حذف می‌کند.
پورمحمدی به لزوم هماهنگی میان دستگاه‌های مرتبط اشاره کرد و گفت: دستگاه‌هایی نظیر سازمان محیط زیست، گمرک و شورای تأمین مالی نیز موظف شده‌اند در یک بازه حداکثر چهار هفته‌ای نظر نهایی خود را ارائه دهند. در حال تدوین سازوکارهایی برای تسریع این همکاری‌ها هستیم.
وی یکی دیگر از چالش‌های سرمایه‌گذاری را موضوع بررسی امکان تولید داخلی تجهیزات دانست و گفت: در مواردی که درباره تولید داخل ابهام وجود داشت، روند تصمیم‌گیری دچار آشفتگی می‌شد. بر این اساس، وزارت صنعت، معدن و تجارت مکلف شده است سازوکاری مشخص تدوین کند و به شورای اقتصاد ارائه دهد تا فرآیند تأیید یا رد امکان تولید داخلی کالاها شفاف و قابل پیش‌بینی شود.
تسهیل سرمایه‌گذاری در صنعت نفت و گاز
رئیس سازمان برنامه و بودجه با تأکید بر اینکه این اقدام‌ها صرفاً گام نخست در مسیر تسهیل سرمایه‌گذاری در صنعت نفت و گاز است، گفت: پروژه‌هایی به ارزش بیش از 130 میلیارد دلار در دستور کار وزارت نفت قرار گرفته است، اما نگاه ما فراتر از نفت و گاز است. در حوزه‌های معادن، محیط زیست، حمل‌ونقل، بنادر و حتی ایجاد شهرهای جدید نیز بسته‌های سرمایه‌گذاری تدوین شده‌اند.
پورمحمدی با اشاره به نیاز کشور به توسعه زیرساخت‌های حمل‌ونقل و محیط زیست افزود: ایران برای توسعه به فرودگاه‌های جدید، ناوگان هوایی، حمل‌ونقل عمومی شهری، خطوط ریلی پرسرعت، بنادر جدید و احیای تالاب‌ها نیاز دارد. ما آماده‌ایم با شرکت‌های داخلی و خارجی علاقه‌مند همکاری کنیم.
وی تأکید کرد: این آمادگی وجود دارد که شرکت‌هایی که در حوزه نفت و گاز سرمایه‌گذاری می‌کنند، بخشی از منافع خود را دوباره در توسعه زیرساخت‌های کشور سرمایه‌گذاری کنند. این یک فرصت دوسویه برای منافع مشترک است.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1298180/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

قطر بر دیپلماسی میان ایران و آمریکا تاکید کرد

پیش‌بینی جدید تحلیلگران؛ زیان خریداران طلا و سکه سنگین شد

امیر تتلو به سلول انفرادی منتقل شد

علی‌اکبر ولایتی: تیم مذاکره کننده ایران کاملا با سیاست‌های بالا دستی هماهنگ هستند

اخلال در مسیر فعالیت‌های هلدینگ خلیج فارس به طور مستقیم توسعه اقتصادی را هدف گرفته است

سلامت، زیربنای توسعه پایدار اجتماعی و اقتصادی است

زلنسکی برای گفت‌و‌گوی مستقیم با روسیه شرط گذاشت

کشته شدن 4 قاچاقچی در جریان اجرای رزمایش نصرالله 3

موافقت پزشکیان با برگزاری یک اجلاس درباره بحران ریزگرد‌ها

استفاده از بخش خصوصی در زنجیره توزیع فرآورده‌های نفتی

تحول سرمایه‌گذاری در صنعت نفت/2

عراقچی عازم چین شد

سخنگوی کاخ سفید: ترامپ خواستار توافق با ایران است

بازار ارز همچنان بر مدار نزولی/ ریزش قیمت ریال عمان

10 بسته تشویقی صنعت نفت ایران برای سرمایه‌گذاری معرفی شد

لزوم اهتمام به مالیات بر واحدهای خالی به‌منظور جلوگیری از سوداگری مسکن

نیمی از تولید سیگار ایران در اختیار یک شرکت ژاپنی است

تحول سرمایه‌گذاری در صنعت نفت/بخش نخست

تحول سرمایه‌گذاری در صنعت نفت/1

تاریخ سفر ترامپ به عربستان، قطر و امارات مشخص شد

انفجار کپسول اکسیژن در پتروشیمی مهاباد+ تعداد مصدومان

چرا حراج امروز شمش طلا کم فروغ بود؟

معرفی مدیران جدید بیمه دی

گسترش روابط ایران و داغستان روسیه در حوزه ترانزیت

آیا ایران می‌تواند دوباره در صحنه جهانی بدرخشد؟

عراقچی به صورت تلفنی با گروسی گفت‌و‌گو کرد

بازار خودرو در رکود/ قیمت هایما پلاس سقوط کرد + جدول

مبلغ متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از فردا واریز می‌شود

احتمال برگزاری انتخابات زود‌هنگام در فرانسه

اقتصاد ایران در انتظار منجی

تورم مواد غذایی در فروردین 1404؛ کدام ماده غذایی رکورد زد؟

واریز متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از فردا

اسلامی: ‌هر کیلو آب سنگین حدود 1000 دلار ارزش دارد و ما صادرکننده آن هستیم

جزئیات دستورکار کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و روسیه +فیلم

مذاکره برای روز چهارشنبه اومد نداشت موند برای شنبه

بازداشت موقت مردی که دخترش را در اسلامشهر کشت

هشدار صندوق بین‌المللی پول درباره پیامد تعرفه‌های ترامپ/ بیکاری و رکود در انتظار اقتصاد انگلیس

فرستاده ویژه ترامپ به مسکو سفر می‌کند

آلمان پیش‌بینی رشد اقتصادی خود را کاهش داد

رئیس جمهور: اصلاح نظام آموزشی اولویت اصلی دولت چهاردهم است

اقدام دولت برای کاهش مالیات ارزش افزوده اقلام ضروری چه تأثیری بر سبد معیشت دارد؟

پیش بینی؛ قیمت دلار فردا 3 اردیبهشت چقدر می شود؟

«اکسپو» فرصتی مناسب برای تبدیل استان سمنان به قطب جدید سرمایه‌گذاری

توصیه‌های عارف برای رسیدن به رشد اقتصادی هشت درصدی

سومین اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا، پلی به بازارهای رو به رشد قاره سیاه

جزئیات مهم درباره واردات و قیمت‌گذاری بنزین سوپر

یکی از مرگبار‌ترین حملات تروریستی در هند به وقوع پیوست+ تعداد کشته‌ها

راهکارهایی برای انتخاب درست در زمان بروز بحران

صادرات پسته ایرانی در یک‌قدمی ممنوعیت

نحوه دریافت زمین رایگان در 1404 اعلام شد

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی