لزوم اهتمام به مالیات بر واحدهای خالی بهمنظور جلوگیری از سوداگری مسکن
مقالات اقتصادی
بزرگنمايي:
بازار آریا - ایرنا / عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با تقدیر از برگزاری شورای عالی مسکن در همین ابتدای سال از سوی دولت، خواستار اهتمام بیشتر بر موضوع مالیات بر واحدهای خالی بهمنظور پرهیز از سوداگری مسکن شد.
مجتبی یوسفی در گفتوگوی اختصاصی با خبرنگار اقتصادی ایرنا با اشاره به برگزاری جلسه شورای عالی مسکن با حضور رئیس جمهور افزود: اینکه این جلسه در همین ابتدای سال با پیگیری وزیر راه و شهرسازی توسط رئیس جمهوری تشکیل میشود، نشان از اهتمام دولت به موضوع مسکن و به ویژه مستاجران دارد و آن را به فال نیک میگیریم.
وی بیان داشت: امروز در شهرهای بزرگ بیش از 55 درصد هزینه خانوارها به موضوع مسکن مرتبط است و این مساله در شهری همچون تهران به بیش از 60 درصد هم رسیده است.
یوسفی ابراز امیدواری کرد تشکیل جلسه شورای عالی مسکن به صورت مداوم باشد و دست کم هر ماه یک جلسه برگزار شود.
وی خاطرنشان کرد: درست است که وزارت راه و شهرسازی متولی حوزه مسکن است اما مسکن کار بین بخشی است و باید همه وزارتخانهها کمک کنند تا وزیر راه و شهرسازی در این بخش موفق شود. همچنین کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی نیز آماده ارائه کمکهای لازم است.
7 میلیون مستاجر در کشور
وی با اشاره به آمار حدود هفت میلیون نفری مستاجران در کشور، یادآور شد: در حال نزدیک شدن به فصل نقل و انتقالات جابهجاییها هستیم و در سالهای گذشته متاسفانه شاهد افزایش تا 2 برابری در مبالغ رهن و اجاره بودیم.
این عضو کمیسیون مجلس خاطرنشان کرد: همین که دولت در همین ابتدای سال یک بسته به این منظور آماده کرده، نشان از اهتمام دولت داشته و قابل تقدیر است و انتظار میرود تصمیمات عینیتری در این جلسات گرفته شود.
یوسفی به اختصاص 200 هزار میلیارد تومان ودیعه مسکن با سود 23 درصد اشاره و آن را کار خوبی توصیف کرد و اظهار داشت: هرچند رقم آن نسبت به آنچه پیش از این پرداخت میشده اندک است، اما نباید آن را در اختیار بانکها گذاشت.
وی گفت: بهتر میبود گفته شود بین 300 تا 400 میلیون تومان در شهرهای بزرگ میخواهیم وام ودیعه بدهیم تا مردم بدانند و برنامهریزی کنند، اما اینکه دوباره این موضوع بر نظر شورای عالی بانکها متوقف شد خوب نبود.
نماینده اهواز و باوی در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: تخصیص 20 هزار میلیارد تومان دیگر برای مسکن افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی نیز کار بزرگی بود.
وی اضافه کرد: از همین ابتدای سال باید تسهیلات مسکن روستایی را افزایش داد، همچنین یارانهای که سازمان برنامه و بودجه به همین منظور ارائه میدهد تا به ساخت و نوسازی مسکن روستایی کمک شود، اقدام خوبی است و باید بخشی از آنها به سرعت عملیاتی شود.
بازار


فقط 60 هزار واحد خالی به سازمان مالیات معرفی شد
یوسفی بر لزوم توجه به نقش پلتفرمها، همچنین توجه به ماده 69 مکرر مبتنی بر گرفتن مالیات از خانههای خالی اشاره کرد و گفت: معتقدیم دولت نباید در بخش
مسکن تصدیگری داشته باشد، بلکه باید به تسهیلگری بپردازد؛ یعنی نیاز نیست دولت خودش
مسکن بسازد اما میتواند زمین رایگان و تسهیلات با بهره پایین مصوب کند و به مستاجران و سازندگان بدهد.
این نماینده
مجلس ادامه داد: با این حال اگر میخواهیم به سمت خروج
مسکن از سوداگری برویم، باید به موضوع گرفتن مالیات از خانههای خالی نیز اهتمام داشته باشیم.
وی یادآور شد: در دولتهای نهم و دهم تجربه خوبی در حوزه ساخت
مسکن داشتیم، هرچند برخی از همان اقدامات نیز به هدف اصابت نکرد؛ چرا که موضوع گرفتن مالیات و خروج
مسکن از سوداگری را اجرایی نکردیم.
یوسفی بیان داشت: در چند سالی که قانون مالیات بر خانههای خالی ابلاغ شد، کمتر از 60 هزار واحد به سازمان امور مالیاتی معرفی و از آنها مالیات اخذ شد؛ لذا جنبه بازدارندگی لازم را نداشته است.
وی اضافه کرد: ماده 4 قانون جهش تولید
مسکن به صراحت میگوید 20 درصد تسهیلات بانکی در هر سال باید به موضوع
مسکن اختصاص پیدا کند اما در عمل کمتر از پنج درصد پرداخت شده است. به طور مثال عملکرد بانکها در سال 1402 حاکی از پرداخت فقط پنجهزار و 600 میلیارد تومان در این بخش است، در حالی که ظرفیت بانکها در خلق
پول جدید و منابع جدید این ارقام نیست.
-
سه شنبه ۲ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۲:۲۱:۳۳
-
۶ بازديد
-

-
بازار آریا
لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1298449/