اخلال در مسیر فعالیتهای هلدینگ خلیج فارس به طور مستقیم توسعه اقتصادی را هدف گرفته است
اقتصاد ایران
بزرگنمايي:
بازار آریا - در سالی که به عنوان سال سرمایهگذاری تولید نامیده شده است، همه تلاشها در مجلس، دولت و قوه قضاییه و بخشها و نهادهای دیگر باید در جهت تسهیل امر سرمایهگذاری برای افزایش تولید در کشور باشد. موضوعی که اگرچه در دستوکار عمده ارگانها قرار دارد اما به نظر میآید هنوز از طرف برخی اشخاص وابسته به جریانها و جناحهای خاص سیاسی جدی گرفته نشده است.
در شرایطی که همه باید دست در دست هم دهند تا به ابرهلدینگها، بنگاههای اقتصادی و صنایع کمک کنند که به عنوان بخشهایی که سرمایه عمده در دست دارند در امر سرمایهگذاری اهداف کشور را پیش ببرند، این روزها شاهد تخریب و سنگاندازی در فعالیتهای این نهادها هستیم. یکی از بنگاهها هلدینگ صنایع پتروشیمی خلیج فارس است که این روزها در کنار برخی دیگر از بنگاههای بخش خصوصی از سوی برخی چهرههای تندرو مورد هجمه واقع شده است.
سیدمحمد موحد، نماینده، بهمئی و کهگیلویه و نایب رئیس اول کمیسیون اصل 90 در گفتوگو با تجارتنیوز درباره عملکرد این هلدینگ و موانعی که پیشروی پیشرفت، سرمایهگذاری و تولید مجموعههای اقتصادی و ابرهلدینگ خلیج فارس قرار دارد، توضیح داده است که مشروح آن را در ادامه میخوانید.
***
*امسال از طرف مقام معظم رهبری به عنوان سال سرمایهگذاری برای تولید نامگذاری شده که راهبرد اصلی و اساسی مدیریت صنعتی و اقتصادی کشور است. به نظر شما نقش ابرهلدینگهای اقتصادی و صنعتی که در صنایع مادر از جمله صنایع نفت، پتروشیمی و فولاد فعال هستند، در این میان چیست؟
اهمیت مباحث اقتصادی برای کشور ما به گونهای است که مقام معظم رهبری در دهه اخیر در نامگذاری سالها اولویت را به مقوله اقتصادی داده و مولفههای مختلف توسعه اقتصادی را برای نامگذاری سالها استفاده کردهاند. از سال 1395 تا 1403 به ترتیب عناوین زیر برای نامگذاری سالها از طرف معظم له به کار گرفته شده است: اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل اقتصاد مقاومتی تولید و اشتغال، حمایت از کالای ایرانی، رونق تولید، جهش تولید، تولید پشتیبانی و مانعزدایی، تولید دانشبنیان و اشتغالآفرین، مهار تورم و رشد تولید، جهش تولید با مشارکت مردم.
تولید مهمترین نقش را در توسعه اقتصادی کشور به عهده دارد / تولید برخلاف خامفروشی درآمد زیادی را نصیب کشور میکند سال 1404 نیز از طرف رهبر معظم به عنوان سال سرمایهگذاری برای تولید نامیده شده است. در این میان همانگونه که از عناوین نامگذاری مشخص است اولویت اصلی به تولید داده شده است که موضوع به حقی هم هست چرا که تولید به عنوان یک مولفه رشد اقتصادی درونزا مهمترین نقش را در توسعه اقتصادی کشور به عهده دارد. این موضوع در ساختار اقتصادی کشور ما با وابستگی آن به نفت دو چندان است چرا که تولید باعث ایجاد ارزش افزوده بوده و برخلاف خامفروشی درآمد زیادی را نصیب کشور میکند.
نقش ابرهلدینگهای اقتصادی به عنوان مهمترین بسترهای ایجاد اشتغال مولد مطرح است / متغیر سرمایهگذاری یک عنصر کلیدی و حیاتی در تحقق اشتغال است طبیعی است وقتی صحبت از اشتغال به میان میآید اولویت و مخاطب اصلی، واحدها و بنگاههای اقتصادی هستد نه ادارات و دستگاههای حاکمیتی. بر این اساس نقش ابرهلدینگهای اقتصادی در صنایع نفت و گاز و فولاد و… به عنوان مهمترین بسترهای ایجاد اشتغال مولد مطرح هستند. در این خصوص باید گفت با توجه به اصلاحات ساختاری که در اقتصاد کشور ما صورت گرفته و به استناد اسناد بالادستی و برنامههای توسعه و سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری بخش عمده صنایع و بنگاههای تولیدی کشور به بخش خصوصی واگذار شده است. دولت به عنوان حاکمیت، نقش هماهنگی و بسترسازی و تسهیلگری اقتصادی را به عهده دارد و در این میان متغیر سرمایهگذاری یک عنصر کلیدی و حیاتی در تحقق اشتغال است. بر این اساس دولت موظف است حمایتهای قانونی و ایجاد زیر ساختهای لازم زمینه سرمایهگذاری و ایجاد اشتغال را در این بنگاهها فراهم آورد.
سرمایهگذاری اقتصادی نیاز به داشتن امنیت و بازگشت سرمایه دارد / هر امری امنیت و بازگشت سرمایه را تحت شعاع قرار دهد در جهت تحقق شعار سال و منویات مقام معظم رهبری نیست *با توجه به شرایط حساس کشور و تغییر مدیریت در سطح دولت و ابرهلدینگهای صنعتی و ملی کشور شاهد هستیم که برخی جریانهای تندرو اقدامات تخریبی سیاسی و رسانهای زیادی را علیه این بنگاههای اقتصادی و مدیران جدید آن آغاز کردهاند. به نظر شما آرامش و امنیت مدیریت این بنگاههای اقتصادی برای پیشبرد اهداف ترسیمی رهبر انقلاب چقدر اهمیت دارد؟ دلیل اصلی این تخریبهای سیاسی و رسانهای آگهیگونه علیه این بنگاههای اقتصادی چیست؟
همانطور که بیان شد با توجه به ساختار اقتصادی کشور ما، مهمترین بستر تحقق شعار سال شرکتها و بنگاههای اقتصادی در بخشهای نفت، گاز، فولاد و پتروشیمی و… هستند. در این خصوص باید به چند نکته توجه داشت. نکته اول اینکه هر امری از جمله سرمایهگذاری اقتصادی نیاز به رعایت دو اصل مهم دارد؛ یکی داشتن امنیت و دیگری بازگشت سرمایه. این دو عنصر هستند که برای سرمایهگذار خصوصی ایجاد مطلوبیت میکنند. طبیعی است چنانچه هر کدام از این شروط برقرار نباشد هیچ سرمایهگذاری راغب به سرمایهگذاری و در معرض ریسک و خطر قرار دادن سرمایه خود نخواهد بود. هر امری که این دو عنصر را تحت شعاع قرار دهد در جهت تحقق شعار سال و منویات مقام معظم رهبری نیست. همه ارکان نظام، متنفذین، قلمبهدستان و اصحاب رسانه و… باید تلاش کنند در جهت تحقق شعار سال عمل کنند.
هلدینگ خلیج فارس با فعالیت در بخش پتروشیمی دارای شرایط خاص و استثنایی در ساختار کشور است / هر حرکتی که بیدلیل در مسیر فعالیتهای هلدینگ خلیج فارس اخلال ایجاد کند به طور مستقیم توسعه اقتصادی را هدف گرفته است *یکی از بنگاههای مهم اقتصادی کشور هلدینگ خلیج فارس است. این هلدینگ سهامدار اصلی تامین منابع سهام عدالت است و حدود 37 درصد از منابع را تامین میکند. در روزهای اخیر هلدینگ خلیج فارس توسط یک جریان سیاسی تندرو مورد تخریب قرار گرفته است. به نظر شما بر هم زدن امنیت روانی و مدیریتی مدیران هلدینگ خلیج فارس با چه اهدافی صورت میگیرد؟ از بین بردن تمرکز و امنیت چنین بنگاههای مهم اقتصادی چه تبعاتی برای نظام اقتصادی و سیاسی کشور در شرایط حساس کنونی دارد؟
هلدینگ خلیج فارس با فعالیت در بخش پتروشیمی دارای شرایط خاص و استثنایی در ساختار کشور ماست که در راستای اجرای سیاستهای اصل 44 قانون اساسی به بخش خصوصی منتقل شده است. این هلدینگ از جمله شرکتهایی است که با توجه به ساختار نفتی اقتصاد ایران و به استناد اعداد و ارقام و گزارشهای معتبر از بنگاههای پیشرو در ارزش بازار، سهم صادرات، ایجاد ارزش افزوده، سودآوری و ارزآوری برای کشور ما و از شرکتهای برجسته در سطح جهان است. با توجه به نقش مهم و تاثیرگذاری که این هلدینگ در اقتصاد ایران به عهده دارد هر حرکتی که بیدلیل در مسیر فعالیتهای این شرکت اخلال ایجاد کند به طور مستقیم توسعه اقتصادی را هدف گرفته و آن را متاثر میکند که قطعا در جهت منویات مقام معظم رهبری و تحقق شعار سال نیست بلکه در مقابل با آن قرار دارد.
افراد کاردان، با تجربه و خوشنام در هلدینگ خلیج فارس دور هم گرد آمدهاند/ ایجاد شفافیت به خصوص در برگزاری مناقصات و مزایدهها قطعا با انتقاد مخالفان شفافیت روبهرو شده است به طور مشخص در مورد مدیریت جناب آقای شریعتمداری در هلدینگ خلیج فارس باید عرض کنم ایشان با سابقه چند دوره وزارت در دولتهای مختلف سابقه معاونت اجرایی رئیسجمهور و برخی مناصب دیگر برای پستهای بالاتر از هلدینگ مطرح بود اما به هر حال حضور ایشان در این هلدینگ باید به عنوان یک فرصت قلمداد شود. قطعا با توان و تجربه طولانی و ارتباطی که با ارکان حاکمیت و قوه مجریه و شخص رئیسجمهور دارند میتوانند در پیشبرد اهداف هلدینگ گامهای مهم و اساسی بردارند. در این مدتی هم که در هلدینگ حضور دارند اقدامات خوبی انجام دادهاند. اول اینکه بدون عجله و با انجام کار کارشناسی شرایط هلدینگ را از ابعاد مختلف بررسی کرده و سپس به تناسب اقدامات اصلاحی انجام دادهاند. از جمله اینکه تعدادی از افراد کاردان و با تجربه و خوشنام را دور هم گرد آوردهاند. انتصاباتی فنی و تخصصی در برخی قسمتها داشتهاند. به انجام برخی شفافیتها به خصوص برگزاری مناقصات و مزایدهها دست زدهاند که قطعا با انتقاد مخالفان شفافیت روبهرو شده است.
آقای شریعتمداری از سرمایههای مدیریتی کشور هست و با چنین تخریبهایی به خوبی آشنا است *چرا عدهای از ایجاد اصلاحات جدید و شفافیت در هلدینگهای اقتصادی و به خصوص هلدینگ خلیج فارس که سهامدار اصلی سهام عدالت است واهمه دارند؟
آقای شریعتمداری از سرمایههای مدیریتی کشور هست و با چنین تخریبهایی به خوبی آشنا است و اعتقاد دارم بدون حاشیه انشالله کشتی هلدینگ را با تدبیر و حوصله و انجام کار کارشناسی و استفاده از مدیران مجرب و کارکشته سکانداری خواهد کرد.
ایشان البته تا الان به خوبی نشان دادند که برای پروژهها برنامه کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت دارند. به طور مثال تاکنون جلسات متعدد و بازدیدهای منظمی از پروژههایی مانند پتروشیمی دهدشت وجود داشته و گزارشهای مربوطه به صورت هفتگی و روزانه توسط آقایان شریعتمداری، شجاعی برهان و امیننژاد بررسی و تصمیمگیری میشود.
البته در کنار همه این عوامل انتظار موکد داریم با تزریق مالی مناسب پروژه پتروشیمی دهدشت را در اسرع وقت به بهرهبرداری برسانند و از قِبَل آن بخش زیادی از جوانان حوزه انتخابیه اینجانب که یا بیکار بوده و یا به مشاغل کاذب رو آوردهاند جذب این پروژه شوند. البته این مطالب نافی زحمات مدیران قبلی نیست. همه مدیران سابق هلدینگ برای اجرای این پروژه زحمت کشیدند و لازم میدانم از مدیران قبلی هم تشکر کنم.
همگان باید در مسیر عدم اختلاف و ایجاد انسجام برای حل مشکلات اقتصادی حرکت کنند / کسانی که خود را پیروان واقعی ولایت و رهبری و مدافع نظام جمهوری اسلامی میدانند باید پشت سر رهبری حرکت کنند نه جلوتر از رهبری و نه عقبتر *ارزیابی شما از واکنشهای تخریبی که نسبت به بخش خصوصی و بخش حاکمیتی در حوزه اقتصادی انجام میشود، چیست؟
همانطور که ریاستمحترم جمهور دولت خود را دولت وفاق نامگذاری کرده و پیوسته بر عدم اختلاف و ایجاد انسجام برای حل مشکلات اقتصادی تاکید دارند بر همگان فرض است که در این مسیر حرکت کنند. کسانی که خود را پیروان واقعی ولایت و رهبری و مدافع نظام جمهوری اسلامی میدانند نیز باید پشت سر رهبری حرکت کنند نه جلوتر از رهبری و نه عقبتر.
نامگذاری سالهای متوالی با عناوین اقتصادی بیانگر این مطلب است که علیرغم اقدامات خوبی که در این زمینه در ادوار مختلف صورت گرفته، منویات ایشان در حوزه اقتصادی به طور کامل تامین نشده است. بنابراین هر حرکتی که در مسیر تحقق شعار سال، ایجاد سرمایهگذاری و رونق اقتصادی تاثیر منفی داشته باشد بر خلاف منویات مقام معظم رهبری بوده و نابخشودنی است. امیدوارم همه دلسوزان کشور چه در بخش دولتی چه بخش خصوصی با اقدامات حمایتی خود در تحقق شعار سال نهایت تلاش و همت خود را به کار گیرند.
-
سه شنبه ۲ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۲:۴۴:۱۴
-
۴ بازديد
-

-
بازار آریا
لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1298462/