بازار آریا

آخرين مطالب

«دنیای‌اقتصاد» بازارها را بررسی می‌کند؛

سایه ریسک سیاسی بر بازار سرمایه اقتصاد ایران

سایه ریسک سیاسی بر بازار سرمایه
  بزرگنمايي:

بازار آریا - در روز سوم معاملات بورس این هفته، شاخص کل بورس با کاهش 0.97 درصدی و شاخص هم‏‌وزن با افت 0.68 درصدی مواجه شد. خروج 643میلیاردتومان پول حقیقی طی هفته جاری و جذابیت بازارهای موازی (طلا/دلار) نشانه‏‌های بحران اعتماد است. ریسک‏‌های سیاسی، عدم‌قطعیت‏‌های اقتصادی و تنش‏‌های بین‌المللی، سرمایه‌گذاران را در دو راهی پذیرش ریسک یا تمایل به سرمایه‌گذاری در دارایی‏‌های امن قرار داده است. با این وجود کارشناسان، آرامش سیاسی را کلید رشد بازار می‏‌دانند، اما تحولات کوتاه‏‌مدت همچنان تحت‌تاثیر گزارش‏‌های مالی و رفتارهای واکنشی قرار دارد.
بازار داخلی
سومین روز سرخ متوالی بورس
در سومین روز هفته معاملاتی جاری، شاخص کل بورس با بیش از 26‌هزار واحد کاهش (0.97 درصد‌‌) در سطح 2 میلیون و 746‌هزار واحد قرار گرفت. این در حالی است که شاخص کل هم‌‌وزن نیز، با کاهش 0.68 درصدی در سطح 804‌هزار واحدی قرار گرفت و تا مرز از دست دادن کانال مهم 800‌هزار واحدی، عقب‌نشینی کرد. از دیگر سو با پایان معاملات روز گذشته، شاخص کل فرابورس نیز همسو با دیگر شاخص‌های یادشده با کاهش 93 واحدی، در 24‌هزارو 748 واحد قرار گرفت. بررسی‌‌های «دنیای‌اقتصاد» نشان می‌دهد ارزش معاملات خرد سهام، حق‌‌تقدم و صندوق‌های سهامی 6758 میلیارد تومان بوده است که افزایش 13 درصدی نسبت به یکشنبه را نشان می‌دهد. از دیگرسو در خلال روز گذشته 569 میلیارد پول حقیقی دیگر از چرخه معاملات خارج شد و خروج پول هفته جاری به 643 میلیارد تومان رسید.
به عقیده برخی از کارشناسان، ترکیب اتفاقات و تحولات آنقدر خاص و ویژه است که اگر یک آرامش نسبی سیاسی برقرار شود بازار سرمایه قابلیت‌‌های لازم برای رشد جدی را خواهد داشت و این موضوع در چهره معاملات این روزها مشخص است که برخی ریسک به بازده بازار را پذیرفته و مشغول خرید سهم‌‌های خوب و بنیادی در این مقطع هستند. با توجه به ماهیت بازار‌های موازی مانند طلا و دلار این روزها جذابیت بیشتری نسبت به بازار سهام پیدا کرده‌‌اند. این در حالی است که اگر یک آرامش نسبی سیاسی برقرار شود، انتظار می‌رود به سرعت جریان پول وارد شده به سمت بازار حرکت کند. تجربه تاریخی نشان می‌دهد گزارش‌‌های مالی ماهانه نقش تعیین‌‌کننده‌‌ای در شکل‌‌گیری روندهای کوتاه‌‌مدت ایفا کرده‌‌اند. این در حالی است که طی روزهای اخیر، این گزارش‌‌ها، به‌رغم تاثیرات مثبت بر برخی نمادها، نتوانست روند کلی بازار را تغییر دهد.
از دیگرسو ریسک‌‌های سیاسی همچنان، مهم‌ترین چالش پیش روی بازار محسوب می‌‌شوند. تهدیدهای ناشی از تنش‌‌های منطقه‌‌ای و عدم‌قطعیت درباره مذاکرات بین‌المللی، سایه‌‌ای بر روی اعتماد سرمایه‌گذاران می‌‌افکند. این امر منجر به شکل‌‌گیری رفتارهای دوگانه شده است. گروهی با پذیرش ریسک‌‌های کنترل‌‌شده، به خرید دارایی‌‌های با بنیاد قوی اقدام کردند، در حالی که برخی دیگر، با تردید نسبت به بازدهی کوتاه‌‌مدت، تمایل به نگهداری از دارایی‌‌های مطمئن‌‌تر مانند طلا یا ارز نشان می‌دهند.
بازار خارجی
سقوط یکپارچه بازارهای سهام در دنیا
بدون نشانه‌‌‌‌ای از عقب‌‌‌‌نشینی ترامپ از تعرفه‌‌‌‌ها، بازارهای سهام همچنان تحت فشار شدید قرار دارند. در بازار فارکس، فرار سرمایه به سمت ارزهای امن و نقدشونده با مازاد حساب جاری بالا به‌ویژه ین ژاپن و فرانک سوئیس تداوم دارد. کسری حساب جاری 4 درصدی آمریکا نسبت به تولید ناخالص داخلی، دلار را در معرض آسیب قرار داده است. گزارش‌‌‌‌های خبری آخر هفته و مصاحبه‌‌‌‌های تلویزیونی نشان می‌دهند که دونالد ترامپ، رئیس‌‌‌‌جمهور ایالات متحده، هنوز آماده عقب‌‌‌‌نشینی از ماموریت خود برای بازتنظیم نظام تجارت جهانی نیست. بازارهای سهام آسیایی بین 6 تا 10‌درصد افت کرده‌‌‌‌اند و این جنگ تجاری جهانی به عاملی برای همگرایی نرخ‌‌‌‌های بهره جهانی به سمت پایین تبدیل شده است.
با نگاه به تقویم این هفته، تمرکز اصلی بر داده‌‌‌‌های تورم مصرف‌کننده و تورم تولیدکننده ماه فوریه در روزهای پنج‌‌‌‌شنبه و جمعه خواهد بود. با توجه به شدت ریزش بازار سهام، بازار ممکن است افزایش داده‌‌‌‌های تورمی را به‌‌‌‌عنوان عاملی منفی برای دلار تلقی کند، چرا که به قدرت خرید واقعی آسیب می‌‌‌‌زند. این هفته همچنین شاخص خوش‌بینی کسب و کارهای کوچک NFIB در روز سه‌‌‌‌شنبه و صورت‌‌‌‌جلسه نشست فدرال رزرو در روز چهارشنبه منتشر خواهد شد. شاخص دلار بیشتر به اروپا توجه دارد که بازنده جنگ تجاری است. وزن ین در این شاخص تنها 14‌درصد است. اقتصاد منطقه یورو به‌‌‌‌شدت باز و متکی به تجارت است. تمرکز این هفته بر واکنش اروپایی‌‌‌‌ها به اقدامات آمریکا خواهد بود. رهبران تجاری روز دوشنبه در لوکزامبورگ دیدار کردند.
از شواهد برمی‌‌‌‌آید که اروپا بسیار محتاط‌‌‌‌تر و گزینشی‌‌‌‌تر از چین عمل می‌کند. چین روز جمعه تعرفه متقابل 34 درصدی را اعلام کرد. این جنگ تجاری جهانی باعث شده تا کف چرخه کاهش نرخ بهره بانک مرکزی اروپا در بازارها نزدیک‌‌‌‌تر به 1.50‌درصد بازتعیین شود. با این حال، اختلاف نرخ بهره سوآپ 2ساله EURUSD به سطوحی رسیده که آخرین بار در اوایل اکتبر مشاهده شده بود.

بازار آریا

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1289073/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

هشدار سیلابی شدن رودخانه‌ها در مازندران

احیای 51 واحد راکد صنعتی، در صدر اولویت‌های اقتصادی لرستان

چراغ سبز کردستان به سرمایه‌گذاران حوزه آب؛چشم‌انداز توسعه با منابع آبی

اظهارات تهدیدآمیز وزیر خزانه‌داری آمریکا علیه ایران

ایران در جهان موازی

محک نیازموده‌‌های اقتصادی برجام

بهارستان - 1404/01/28

راهبرد - 1404/01/28

ساختمان سفید - 1404/01/28

برنامه بهارستان برای تابستان داغ

گام رو به جلوی مجمع برای FATF

عراقچی در راه مسکو؛ بازی بزرگ‌تر پشت درهای بسته

دو پرونده منطقه‌ای و موشکی روی میز قرار ندارند

صنعت از نفس افتاد!

طلای سبز در شهرها

بدترین سال صنعت

نقش آژانس در مذاکرات ایران و آمریکا

تاوان حذف ثبات‌ساز

دور باطل تعرفه خودرو؟

رویای اینترنت باصرفه

آلمان دانشجویان معترض علیه جنایت‌های اسرائیل در غزه را بازداشت کرد

نقش مساعد منطقه در مذاکرات

هوش مصنوعی؛ چالش‌ها و فرصت‌ها

سقوط قیمت‌ها در بازار ارز تهران/ قیمت لیر ترکیه و درهم امارات در سراشیبی

محسن رضایی درباره اظهارات متناقض ترامپ و ویتکاف چه گفت؟

گلایه علی نصیریان از وضعیت سینما / به دوران فیلم فارسی برگشتیم

دهک بندی یارانه؛ از کجا بفهمیم یارانه مان حذف می‌شود یا نه؟

درخواست رسمی از انگلیس برای بازداشت یک مقام رژیم صهیونیستی

واکنش اولیانوف به سفر گروسی به تهران

کاهش انتظارات بازار برای کاهش نرخ فدرال: آشفتگی تعرفه‌ها بر روند اقتصادی تاثیر می‌گذارد

استقبال معاون استاندار از ایجاد پایانه صادراتی محصولات کشاورزی در کردستان

آب منطقه‌ای کردستان فرصت‌های سرمایه گذاری در محدوده منابع آبی را احصاء کند

بررسی پالرمو و CFT در چارچوب قانون اساسی انجام می‌شود

بازداشت 4 نفر از متهمان حمله به پلیس راه یاسوج - اصفهان

اقتصاد آرژانتین از ثروت تا بحران/ اجرای سیاست اصلاحات ارزی

بازخوانی شکاف‌های اجتماعی در ایران امروز؛جهان‌های موازی در زیست روزمره

قولی که دنیامالی به پزشکیان درباره ورزش ایران داد

بازار ارز بر مدار کاهشی/ دینار عراق و ریال عمان ارزان شدند

حمله جنگنده‌های آمریکا به صنعا و الجوف در یمن

توضیحات غریب‌آبادی درباره مکان دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا

افزایش قیمت جهانی این کالا در پی تحریم نفت ایران

صنایع استان؛ ناترازی های انرژی را جهت طرح در هیات دولت گزارش کنند/ دعوت از فعالان اقتصادی یزد برای حضور در اکسپو 1404

هشدار درباره آینده تولید در گلستان؛ قوانین ضدتولید باید متوقف شود

پیام گروسی در «ایکس» پس از دیدار با عراقچی

گمرک: حقوق ورودی خودرو‌های وارداتی در حال حاضر 100 درصد نیست

پیش بینی قیمت طلا و سکه 28 فروردین 1404

بیانیه سفارت ایران در لندن در واکنش به ادعاهای بی‌اساس دولت انگلیس

طارمی و کیانی برترین‌های «قهرمان ایران» شدند

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس: اصلاح یارانه انرژی باید تدریجی باشد

لزوم تقویت نقش مناطق آزاد در اقتصاد ملی

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی