جنگ تعرفهای ترامپ؛ اثر بهبود تولید در چین بر بازارها را خنثی کرد؛
بازگشت چین زیر تیغ تعرفه ترامپ
اقتصاد ایران
بزرگنمايي:
بازار آریا - اعلام شاخص مدیران خرید بخش تولید چین در فاز رونق روند عقبگرد بهای آهن و فولاد در بازارهای جهانی را طی روزهای پایانی آوریل و ابتدای مارس کند کرد؛ با این وجود اعمال تعرفههای جدید از سوی دونالد ترامپ در شامگاه روز دوم آوریل باعث شد تا مجدد این محصولات به روند افت قیمت در روز سوم مارس بازگردند. تعرفههای ترامپ تهدیدی برای خنثی کردن اثرات بهبود رشد اقتصادی چین بر بازارها است.
به گزارش خبرنگار گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد، تمامی دادههای شاخص مدیران خرید چین در بخش صنایع داخل محور، صنایع صادرات محور و بخش خدمات از عبور اقتصاد چین از فاز رکود در ماه مارس حکایت داشت.
با توجه به سهم موثر چینیها در تولید و تجارت جهانی این موضوع عامل بهبود قیمتی در بازار کامودیتیها با محوریت محصولات معدنی، فلزی و فرآوردههای نفتی خواهد بود. در حالی که اعلام دادههای PMI چین در روز 30 مارس زمینهساز بهبود نسبی قیمتی در بازارهای کالایی را فراهم کرده بود؛ همزمانی تقریبی این رویداد و اعلام تعرفههای جدید از سوی ترامپ در روز دوم آوریل باعث شد تا اثرگذاری این داده مثبت بر بازارها منتفی شود.
از ساعات ابتدایی روز سوم مارس از قیمت نفت و فرآوردههای آن، فلزات گرانبها، فلزات اساسی به استثنا مس و آهن و فولاد در بازارها کاسته شد.
رونق صنایع چینی در مرز رکورد یک ساله
فعالیتهای تولیدی چین در ماه مارس با سریعترین سرعت خود در یک سال گذشته گسترش یافت و شاخص مدیران خرید رسمی بخش تولید چین برابر 50.5 واحد اعلام شد؛ این رقم بیشترین میزان این شاخص طی یک سال اخیر و تقریبا مطابق با نظرسنجیهای رویترز بود.
پایان تعطیلات سال نوی قمری در چین در ماه فوریه، محرکهای اقتصادی دولت چین در حال اثرگذاری بوده و به این ترتیب شاخص مدیران خرید در بخش تولید و خدمات در ماه مارس بهبود داشت.
همچنین بررسی زیرشاخههای شاخص مدیران خرید نیز از آن حکایت دارد که زیرشاخص تولید در ماه مارس به 52.6 و زیرشاخص سفارشات جدید به 51.8 واحد رسیدهاند که این ارقام از آن حکایت دارد که عرضه و تقاضا بهبود یافته است.
جولیان ایوانز پریچارد، رئیس بخش اقتصاد چین در کپیتال اکونومیکس، در یادداشتی گفت: قرائتهای PMI نشان میدهد که هزینههای زیرساختی دوباره افزایش مییابد؛ در عین حال باید توجه داشت که چین در 3 ماه ابتدایی امسال نسبتا در برابر تعرفههای ترامپ وضعیت مطلوبی داشته است.
وی با اشاره به اثرات پایه نامطلوب گفت: با این حال، اقتصاد در سه ماهه اول در مقایسه با سه ماهه چهارم سال گذشته در مسیر رشد کندتر قرار دارد.
بنابراین جولیان ایوانز پریچارد دادههای PMI چین را به واقع چندان امیدوارکننده ارزیابی نمیکند.
جنگ تجاری داغ می شود
سیاستگذاران چینی متعهد شدهاند که محرکهای پولی و مالی را برای دستیابی به هدف رشد 5 درصدی را برای سال 2025 مهیا کنند؛ با توجه به افزایش جنگ تجاری چین و آمریکا متاثر از سیاستهای دونالد ترامپ تحقق این وعده آسان نخواهد بود.
اقدامات فعلی دولت چین برای حمایت از اقتصاد شامل چندین دور گسترش طرح تجارت کالاهای مصرفی برای تقویت مصرف داخلی و تسریع صدور بدهی دولت برای کاهش مشکلات مسکن و فشارهای کاهش تورم بوده است.
پکن کسری بودجه خود را به حدود 4 درصد از تولید ناخالص داخلی خود برای سال 2025 افزایش داده است؛ این رقم نسبت به بدهی دولت در سال قبل رشدی 3 درصدی یافته است. این مجوز افزایش کسری بودجه در چین نادر بوده و برای مقابله با اثرات جنگ تعرفهای ترامپ اخذ شده است.
ایوانز پریچارد گفت: بودجه دولت اجازه میدهد تا حمایت مالی در ماههای آینده افزایش یابد، هر چند که تعرفههای ایالات متحده بر صنایع صادرات محور چین زودتر اثرگذار میشود.
-
پنجشنبه ۱۴ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۰:۵۹:۴۸
-
۱۰ بازديد
-
روزنامه دنیای اقتصاد
-
بازار آریا
لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1286744/