بازار آریا

آخرين مطالب

فوری/ گزارش جدید آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره ایران اقتصاد ایران

فوری/ گزارش جدید آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره ایران
  بزرگنمايي:

بازار آریا - اکوایران : آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گزارشی مدعی شد که ایران تولید اورانیوم نزدیک به درجه تسلیحاتی را تسریع کرده است.
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مدعیست جمهوری اسلامی ایران تولید اورانیوم نزدیک به درجه تسلیحاتی را هم‌زمان با افزایش تنش‌ها با آمریکا تسریع کرده است.
گزارش جدید آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که روز چهارشنبه توسط خبرگزاری آسوشیتدپرس مشاهده شد ادعا کرده که جمهوری اسلامی ایران با افزایش تنش‌ها بین تهران و واشنگتن پس از انتخاب دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، تولید اورانیوم نزدیک به درجه تسلیحات خود را تسریع کرده است.
در گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی مستقر در وین آمده است که ایران تا 8 فوریه 274.8 کیلوگرم اورانیوم غنی شده تا 60 درصد دارد. این گزارش حاکی از افزایش 92.5 کیلوگرمی این ذخایر نسبت به آخرین گزارش آژانس در نوامبر است. گزارش ماه نوامبر 2024 این ذخایر را 182.3 کیلوگرم و در ماه اوت 164.7 کیلوگرم اعلام کرده بود.
خبر مرتبط

بازار آریا


رئیس سازمان انرژی اتمی: تحریم موجب فساد می‌شود/ دشمنان از ابزار تحریم برای کاهش مقبولیت نظام استفاده می‌کنند رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: تحریم‌ها ابزار بُرنده برای از بین بردن مقبولیت نظام از سوی دشمنان است، زیرا کل تبادلات، تعاملات و معاملات را از مسیرهای شفاف خارج کرده و موجب فساد می‌شود.
در این گزارش محرمانه آمده است: «افزایش قابل توجه تولید و انباشت اورانیوم با غنای بالا توسط ایران، به عنوان تنها کشور غیرهسته‌ای که چنین مواد هسته‌ای تولید می‌کند، یک نگرانی جدی است». طبق گزارش آژانس، تقریباً 42 کیلوگرم اورانیوم 60 درصد غنی شده از نظر تئوری -در صورتی که تا 90 درصد غنی‌سازی شود- برای تولید یک بمب اتمی کافی است.
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی همچنین در گزارش فصلی خود تخمین زد که تا 8 فوریه، ذخایر کلی اورانیوم غنی‌شده ایران به 8294.4 کیلوگرم رسیده است که نشان‌دهنده افزایش 1690 کیلوگرمی این ذخایر درمقایسه با آخرین گزارش آژانس در ماه نوامبر است.
ترامپ در اولین دوره ریاست جمهوری خود به طور یکجانبه ایالات متحده را از توافق هسته ای تهران با قدرت های جهانی خارج کرد و تحریم ها را دوباره علیه ایران اعمال کرد.
ایران برنامه هسته‌ای خود را برای مقاصد صلح‌آمیز حفظ کرده است، اما رافائل ماریانو گروسی، مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، قبلاً هشدار داده بود که تهران به اندازه کافی اورانیوم غنی‌شده تا سطوح نزدیک به تسلیحات دارد تا در صورت تمایل، «چندین» بمب هسته‌ای بسازد.
خبر مرتبط

بازار آریا


اعتراض سازمان انرژی اتمی ایران به سیاسی‌کاری آژانس سازمان انرژی اتمی ایران با صدور بیانیه‌ای نسبت به اظهارات اخیر مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی واکنش نشان داد.
مقامات ایرانی به طور فزاینده‌ای هشدار داده‌اند که تهران ممکن است در سیاست اتمی خود تجدیدنظر کند. سازمان‌های اطلاعاتی ایالات متحده ارزیابی می‌کنند که ایران هنوز برنامه تسلیحاتی خود را آغاز نکرده، اما فعالیت‌هایی را انجام داده که اگر تصمیم به انجام این کار بگیرد، در موقعیت بهتری قرار دارد.
تسریع تولید اورانیوم با خلوص بسیار بالا در ایران فشار بیش‌تری بر ترامپ وارد می‌کند، زیرا او بارها گفته که آماده مذاکره با جمهوری اسلامی است و در عین حال فروش نفت ایران را به‌عنوان بخشی از سیاست «فشار حداکثری»، هدف قرار می‌دهد.
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قبلاً در دسامبر گذشته هشدار داده بود که ایران آماده است تا «به طور چشمگیری» ذخایر اورانیوم با غنای بسیار بالای خود را افزایش دهد، زیرا این کشور عملیات آبشارهای سانتریفیوژهای پیشرفته را آغاز کرده است. این اقدام واکنشی بود به صدور قطعنامه شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی. در گذشته، ایران بارها با تقویت بیش‌تر برنامه هسته‌ای خودبه قطعنامه‌های شورای حکام آژانس پاسخ داده است.
در گزارش روز چهارشنبه هم‌چنین آمده است که ایران همچنین در تصمیم سپتامبر 2023 خود برای ممانعت از کار برخی از با‌تجربه‌ترین بازرسان آژانس برای نظارت بر برنامه هسته‌ای خود، تجدید نظر نکرده است.
علاوه بر این، این گزارش می‌گوید: «هیچ پیشرفتی در جهت حل مسائل پادمانی باقی‌مانده در ارتباط با سایت‌های ورامین و تورقوزآباد حاصل نشده است».
در این گزارش همچنین آمده است که رافائل ماریانو گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در ابتدای سال جاری میلادی با عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران گفت‌وگوی تلفنی داشته و طی آن وی بر آمادگی خود برای همکاری با ایران برای ازسرگیری اجرای توافقی که آژانس و تهران دو سال پیش توافق کرده بودند، تاکید کرد.
در این گزارش آمده است: «عراقچی، وزیر امور خارجه، آمادگی ایران را برای همکاری با آژانس اعلام کرد و احتمال سفر مجدد مدیرکل به تهران را مطرح کرد».
بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1272966/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تدارکات طرف‌های اسرائیلی و فلسطینی برای تبادل اسرا

هشدار ماسک درباره هزینه‌های وزارت دفاع دولت آمریکا

وزیر خارجه یمن: آمریکا نمی‌تواند از عربستان سعودی محافظت کند

لغو توافق آمریکا و ونزوئلا برای تراکنش نفتی توسط ترامپ

پاسه منفی قاهره به پیشنهاد تل‌آویو درباره اداره غزه

گروسی خواستار «تعامل» بین واشنگتن و تهران شد

تخلیه بیمارستان حضرت زینب (س) شیراز/ بیماران منتقل شدند

سوریه؛ سرگردان میان تکرار داعش یا کودتا؟

سهم کولبران در بودجه افزایش پیدا خواهد کرد

ریسک ارزی بورس

ماندگاری ابهام‌‌‌‌‌‌ها در چشم‌‌‌‌‌‌انداز سرمایه‌گذاری

دورخیز بورس برای فتح کانال تاریخی

آمار معاملات روزانه بازار سهام - 1403/12/09

ریسک‌های سرمایه‌گذاری در 1404

احتمال یخ‌زدگی محصولات باغداران و کشاورزان در موج سرمای جدید

که جان دارد و جان شیرین خوش است

ترامپ زمان اعلام تعرفه‌های تلافی‌جویانه را اعلام کرد

تحقیقات مالیاتی ایتالیا از شبکه اجتماعی ایلان ماسک

افزایش بارندگی در امارات با کمک هوش مصنوعی

رونمایی هند از سلاحی با قابلیت‌های هوش مصنوعی

آی‌فون‌ها کلمه نژادپرست را به ترامپ تغییر می‌دهند!

تایید وجاهت قانونی فعالیت پلتفرم‌های آزمایشگاهی

افت فروش خودرو در اروپا

تسلا قربانی عقاید سیاسی ایلان‌ماسک؟

خودروهای بنزینی همچنان نفس می‏‏‌کشند

کالاهای اساسی باید با قیمت ترجیحی به‌دست مصرف‌کننده برسد

توسعه ‌تجارت با عراق؛ چگونه؟

معجزه توسعه صادرات

مسیر تمرکززدایی از تهران

هوشمند‌سازی مناطق محیط‌زیست تهران

استقبال جوانان از پیش‌فروش سکه

ایست روند کاهشی دلار

پیشنهادهایی برای تحول نظام مالی بین‌المللی

چینش ETF بر اساس بیشترین تغییر مالکیت - 1403/12/09

بورس دانش‌بنیان

درخشش صندوق‌های طلا در بی رمقی بورس

ترجمه سه داستان کودک به قلم نونا توکلی

اکران مستند معروف فروغ فرخزاد در موزه سینما

واکنش کیانوش عیاری به قاچاق فیلم «کاناپه»

عکس‌نوشت - 1403/12/09

چشم‌انداز منفی صادرات فولاد چین

صنعت در «خواب نقدینگی»

آمریکا و روسیه در مسیر برقراری روابط دیپلماتیک کامل

بازگشت صدای نازیسم به قاره سبز

افزایش نرخ زاد و ولد در کره‌جنوبی

صدورکیفرخواست زورگیر پیروزی

مخالفت مجلس با طرح تدریس زبان‌های محلی در مدارس

راهبرد - 1403/12/09

واکنش دولت به طرح استیضاح وزیر اقتصاد

ریزش استیضاح‌کنندگان همتی

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی