بازار آریا

آخرين مطالب

دومینوی مرگ با فرسوده‌ها اقتصاد ایران

دومینوی مرگ با فرسوده‌ها
  بزرگنمايي:

بازار آریا - دنیای اقتصاد : در شرایطی طی یک دهه گذشته بارها در مورد فرسودگی ناوگان جاده‌‌‌ای هشدار داده شده که بار دیگر اتوبوس‌های از رده خارج حادثه آفریده و موجب مرگ 6‌دانش‌‌‌آموز نخبه شد.
عصر پنج‌شنبه 18بهمن 1403 واژگونی اتوبوس حامل دانش‌‌‌آموزان جان 6 نفر را گرفت و 27 نفر دیگر را مصدوم کرد. گرچه در ابتدا دادستان کرمان اعلام کرد فرسودگی اتوبوس در دست بررسی است اما روز گذشته در نهایت اعلام شد که بررسی‌‌‌های اولیه پلیس و کارشناسان تصادفات نشان می‌دهد که علت اصلی حادثه، نقص فنی و بریدن ترمز اتوبوس بوده است. علاوه بر این ظرفیت اتوبوس هم به نوعی نشان از فرسوده بودن آن دارد، چرا که سال‌هاست اتوبوس‌‌‌هایی با ظرفیت 44 نفر دیگر تولید نمی‌‌‌شوند.
فرسودگی ناوگان مسافری و حتی باری، طی سال‌های گذشته تلفات زیادی متوجه شهروندان کرده است، از سال 97 با واژگونی اتوبوس دانشگاه علوم تحقیقات گرفته تا سانحه اتوبوس خبرنگاران در سال 1400.
طبق آماری که غلام‌‌‌عباس بهرامی‌‌‌نیا، معاونت حمل‌ونقل سازمان راهداری کل کشور در آذرماه امسال اعلام کرد در حال حاضر تعداد 14‌هزار و 45 دستگاه اتوبوس فعال بین‌‌‌شهری در بخش مسافری وجود دارد که متوسط عمر آنها 15سال است. همچنین 6‌هزار و 448 دستگاه از آنها سن بیشتر از 15 سال دارند. طبق گفته بهرامی‌‌‌نیا میزان فرسودگی ناوگان اتوبوسی 46‌درصد است.
البته تصادفات جاده‌‌‌ای نسبت به دهه‌‌‌های گذشته در کشور کاهش قابل‌توجهی داشته و با وجود افزایش چشمگیر ناوگان خودرویی کشور از 3 میلیون به 39 میلیون دستگاه، نرخ تلفات جاده‌‌‌ای به ازای هر میلیون خودرو کاهش قابل‌توجهی داشته و از 4‌هزار و 536 نفر در اواخر دهه 70 به 510 نفر در سال 1402 رسیده است. اما با توجه به حرکت شتابان ناوگان حمل‌ونقل بین شهری به سمت فرسودگی بازگشت به وضعیت دهه 70 چندان بعید به نظر نمی‌‌‌رسد؛ چراکه کمبود بودجه برای نوسازی، تحریم‌‌‌های بین‌المللی و توقف 4ساله اسقاط خودروهای فرسوده از سال 97 تا 1401 این ناوگان را کاملا از نفس انداخته است.
با وجود روند کاهشی تلفات در دو دهه گذشته، صنعت خودروی کشور همچنان با چالش‌‌‌های جدی در حوزه ایمنی روبه‌روست. فرسودگی اتوبوس‌‌‌های بین‌شهری از مهم‌‌‌ترین این چالش‌‌‌هاست که می‌تواند جان شهروندان را با خطر جدی مواجه کند.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1263136/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اقدام ترامپ علیه آفریقای جنوبی

سالانه 30 تا 50 نفر از ذخایر خونی نادر استفاده می‌کنند

ویدئویی از تظاهرات گسترده‌ در اسپانیا +جزئیات

با این راهکارها جلوی موبایل‌بازی کودکان را بگیرید

سانحه هوایی در آمریکا/همه مسافران جان باختند

بی‌دردسرترین روش کاهش اشتها

این عوامل اجازه غذا خوردن نمی‌دهند

با این گیاه به آرامش ذهنی برسید

تفاوت سردرد سینوزیتی با میگرن و سردرد عصبی

زنگ خطر طلاق در تهران شنیده می‌شود!

خواص بیشمار کُندر که ناگفته باقی مانده بود

نقش سلامتی مادر بر ابتلای نوزاد به اوتیسم

سایه نرخ ارز بر بهره‌وری صنعت ایران

دانه‌ای ریز اما بزرگ برای سلامتی

شایع‌ترین علل خونریزی بینی

گوجه‌فرنگی می‌تواند به عنوان داروی ضدافسردگی مصرف شود؟

این خوراکی‌ها نمی‌گذارند پیر شوید

بهترین روش برای جلوگیری از پیوند قرنیه

تنها ورزشی که شما را از آتروز زانو نجات می‌دهد

وجود 5٠ میلیارد دلار ارز خانگی در کشور

تعطیلی مدارس شهرستان بهمئی در روز شنبه به دلیل سرما

درخواست تازه زلنسکی از آمریکا: دسترسی به معادن اوکراین در ازای حمایت مالی و نظامی!

واکنش ایران به تحریم لاهه توسط ترامپ

تعاملات اقتصادی ایران با سایر قدرت‌ها در رشد اقتصادی‌ موثر است

حمایت کره جنوبی از انتقال سیاسی قدرت در سوریه

قرارداد نجومی تسلیحاتی میان آمریکا و اسرائیل/ طرح تحویل 3000 موشک به تل‌آویو

سرما به 19 استان رسید/ گرفتاری بیش از 6 هزار نفر در برف و کولاک

قرارداد نجومی تسلیحاتی میان آمریکا و اسرائیل/ 3000 موشک به اسرائیل تحویل می‌شود

تاثیر رسانه ها بر دیدگاه های اقتصادی مردم چیست؟

حمایت کره چنوبی از انتقال سیاسی قدرت در سوریه

مرگ مرد 34 ساله به دلیل سقوط آسانسور نیمه‌کاره

ترامپ چرا دست به تهدید زد؟ / پایان امپراطوری دلار؟!

تعطیلی موزه‌ها در روز شنبه به دلیل سرمای هوا

واکنش معاون امور زنان رییس جمهور به حادثه واژگونی اتوبوس دانش‌آموزان کرمانی

جنگ تعرفه‌ها از ایده تا عمل/ تنها اهرم واشنگتن در برابر اژد‌های زرد

حضور مردم در راهپیمایی 22 بهمن، پاسخی محکم به تهدید دشمنان است

خودداری اسرائیل از عمل به تعهدات توافق آتش‌بس در غزه

دستور برای پیگیری درمان مصدومان تیم واترپلوی دختران ارومیه

صنعت کلاه‌برداری آنلاین

نخست‌وزیر هند به دیدار ترامپ می‌رود

اطلاعیه مهم درباره نحوه فعالیت مدارس و دانشگاه‌های زنجان / ادارات باز است؟

تاثیر بازگشت فشار حداکثری بر توافق احتمالی

تبریک «ژوزف عون» به جولانی

شارژ طلا با جنگ تجاری

چشم‌‌‌‌‌‌انداز بازار فلزات 2025

جنگ تعرفه‌‌‌ها از قاب اژدها

آثار غفلت از تامین سنگ‌آهن در روند تولید فولاد

تپ‌سواپ در سایه رکود

توفان نفتی ترامپ

تعویض یک‌میلیون بخاری در سال‌آینده

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی