بزرگنمايي:
بازار آریا - رسانه مالیاتی : راهکارهای همکاری سازمان امور مالیاتی و معاونت علمی ریاست جمهوری برای توسعه هوشمندسازی نظام مالیاتی مورد بررسی قرار گرفت.
رسانه مالیاتی ایران، سید محمد هادی سبحانیان، رئیسکل سازمان امور مالیاتی کشور در نشست همکاری سازمان امور مالیاتی و معاونت علمی ریاست جمهوری برای توسعه هوشمند سازی نظام مالیاتی، اظهار داشت: در طی سنوات گذشته رشد قابل توجهی در درآمدهای مالیاتی داشتیم و بیش از 90 درصد منابع شهرداری ها و دهیاری ها توسط سازمان امور مالیاتی حاصل شده است.
رئیسکل سازمان امور مالیاتی کشور گفت: باید بتوانیم در مقام تشخیص و تعیین مالیات نیز از ظرفیت هوش مصنوعی و کلان داده استفاده کنیم که شرکت های دانش بنیان در این زمینه می توانند بسیار به ما کمک کنند.
خبر مرتبط
افزایش 47 درصدی وصول مالیات بر اساس آخرین گزارش ها در 10 ماه سال جاری 920 هزار و 802 میلیارد تومان میلیارد تومان مالیات وصول شد که با رشد 47 درصدی همراه شد.
وی افزود: حدود 55 درصد منابع جاری بودجه از طریق مالیات تامین شده است. همچنین شاهد افزایش میزان مالیات نسبت به تولید ناخالص داخلی از سال 1400 شاهد هستیم.
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور گفت: سال گذشته بیش از 70 درصد رشد درآمدهای مالیاتی داشتیم که امسال نیز این عدد به 50 درصد رسیده است.
سبحانیان از جمله دلایل رشد درآمدهای مالیاتی را سیستمی شدن فرآیندهای مالیات ستانی عنوان کرد و اظهار داشت: فراتر از محاسبه سیستمی مبتنی بر الگوریتمها باید بتوانیم در مقام تشخیص و تعیین مالیات نیز از ظرفیت هوش مصنوعی و بیگ دیتا استفاده کنیم که شرکت های دانش بنیان در این زمینه می توانند بسیار به ما کمک کنند.
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور افزود: بواسطه هوشمندسازی نظام مالیاتی، هشت میلیون مودی مشمول تبصره 100 را در فاصله کمتر از دو ماه قطعی سازی کردیم. همچنین صددرصد مالیات مستغلات را به صورت سیستمی رسیدگی و قطعی کردیم. همچنین در راستای تسهیل امور مودیان تعداد اقساط مالیات پرداختی مودیان را به 10 قسط افزایش دادیم.
سبحانیان با بیان اینکه در عرصه الکترونیکی سازی فرایندهای مالیاتی گامهای بزرگی برداشتهایم اما تا نقطه مطلوب و رسیدن به بلوغ فاصله داریم تصریح کرد: اجرای قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان، ابزار محاسبه سیستمی مالیات بر ارزش افزوده محسوب میشود.
معاون وزیر امور
اقتصادی و دارایی در ادامه افزود: بیش از 400 هزار مودی که مشمول مالیات بر ارزش افزوده هستند از اظهارنامه پیشفرضی که ما براساس دادههای خود آنها تولید کردیم استفاده کردند.
در ادامه حسین افشین، معاون علمی رئیس جمهور در نشست مشترک با مسئولان سازمان امور مالیاتی عنوان کرد: در راستای تحقق راهبرد تکریم مودیان و با توسعه هوشمندسازی نظام مالیاتی، میزان رضایتمندی مودیان به حداکثر ممکن خواهد رسید و از سوی دیگر از فرسایش نیروها جلوگیری خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه هوشمندسازی نظام مالیاتستانی و توجه ویژه به این بخش به نفع دولت است، افزود: سازمان امور مالیاتی کشور در زمینه هوشمندسازی پیشرو است و دستاوردهای امسال در پذیرش، محاسبات و رسیدگی های مالیاتی موید این موضوع است.
معاون علمی، فناوری و
اقتصاد دانشبنیان رئیس جمهور با بیان اینکه هوشمندسازی نظام مالیات ستانی و توجه ویژه به این بخش به نفع دولت خواهد بود، عنوان کرد: حدود 800 همت مالیات سال 1402 بود و امسال به هزار و 222 همت رسید که تحقق این موضوع نیاز به شناسایی مودیان جدید دارد که این امر با بهره گیری از هوش مصنوعی محقق خواهد شد.
وی تصریح کرد: در راستای تکمیل حاکمیت داده موردنیاز سازمان امور مالیاتی آمادگی همکاری کامل داریم تا دولت و مردم از مزیت های آن منتفع شوند و در صورت نیاز می توانیم تفاهم نامه همکاری جدید داشته باشیم. باید در کوتاه ترین بازه زمانی کار بررسی دادهها را به انجام برسانیم.
حسین افشین بیان داشت: امور مربوط به هوش مصنوعی در سازمان برنامه و بودجه و سازمان امور مالیاتی را برخلاف سایر ارگانها و نهادها به شرکتهای دانش بنیان سپردیم چرا که می خواهیم کارهای عملیاتی در این حوزه را که از اهمیت بالایی برخوردارند به بهترین نحو انجام دهیم.
معاون علمی رئیس جمهور خاطرنشان کرد: از ظرفیت مواد 11 و 13 قانون جهش تولید دانش بنیان در خصوص اعتبارات مالیاتی شرکتهای دانش بنیان می توانیم در همکاریهای متقابل به نحو مطلوب بهره بگیریم.
در ادامه این نشست، محمد قانع پسند فومنی، معاون فناوری های مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور گزارش تفصیلی از اقدامات این حوزه در فرآیند هوشمندسازی نظام مالیاتی و زنجیره تکمیل فرآیندهای مالیاتستانی سیستمی ارائه کرد.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.