بازار آریا

آخرين مطالب

ترش یا شور، انتخاب شما کدام است؟/ آب ترشی مفید است اما بنا به شروطی اقتصاد ایران

ترش یا شور، انتخاب شما کدام است؟/ آب ترشی مفید است اما بنا به شروطی
  بزرگنمايي:

بازار آریا - ایسنا : ترشی‌های «واقعی» (بدون سرکه)، محصول یک فرآیند تخمیر طبیعی هستند که اسیدهایی تولید می‌کند که طعمی شبیه سرکه به آن‌ها می‌دهد، علاوه بر این حاوی تعداد زیادی باکتری فعال مفید برای روده‌ها هستند.
ترشی انداختن (Pickling) فرایند ذخیره یا طولانی کردن عمر غذا از طریق تخمیر بی‌هوازی در آب نمک یا غوطه‌وری در سرکه است. با این حال ما در کشورمان این دو را یکی نمی‌دانیم. به این ترتیب که عمل ترشی انداختن را به غوطه ور کردن مواد غذایی در سرکه اطلاق می‌کنیم و غوطه‌ور کردن آن‌ها در آب نمک را شور انداختن می‌نامیم.
ترشی‌های «واقعی» (بدون سرکه)، محصول یک فرآیند تخمیر طبیعی هستند که اسیدهایی تولید می‌کند که طعمی شبیه سرکه به آن‌ها می‌دهد، علاوه بر این حاوی تعداد زیادی باکتری فعال مفید برای روده‌ها می‌باشند.
از قدیم مادرها و مادربزرگ‌های ایرانی عادت داشتند قبل از فرارسیدن فصل زمستان بساط ترشی انداختن را در حیاط منازل خود برپا کنند تا با فرارسیدن فصل سرما به سفره‌های خود در کنار غذاهای متنوع، رنگی دیگر ببخشند. درست کردن انواع ترشی با استفاده از سبزیجات و میوه‌های مختلف در سراسر کشور ما رواج دارد و فقط در فصل سرما استفاده نمی‌شود.
آیا تا به حال به این موضوع فکر کرده‌اید که کدام یک از این _ دو ترشی یا شور _ برای بدن مفیدتر است؟ دکتر مارلی اوپزو (Marily Oppezzo)، رئیس دپارتمان تغذیه در دانشکده پزشکی سبک زندگی دانشگاه استنفورد نکاتی را درباره انتخاب ترشی سالم ارائه می‌کند:
به گفته دکتر اوپزو (به نقل از الجزیره) ترشی‌ها به دو دسته اصلی تقسیم می‌شوند: ترشی‌هایی که با سرکه درست می‌شوند و در این روش ممکن است تمام باکتری‌ها، از جمله باکتری‌های مفید برای روده‌ها از میان بروند؛ اما این کار برای استریل کردن ترشی‌ها است و باعث می‌شود مدت طولانی‌تری در قفسه‌های فروشگاه‌ها بمانند.
نوع دیگر، ترشی‌هایی هستند که با محلول آب نمک درست می‌شوند و در فرآیند تخمیر طبیعی که طی آن رخ می‌دهد باکتری‌های پروبیتویک‌ مفید برای روده‌ها تولید می‌شود، به شرط اینکه فرآینده پاستوریزه کردن صورت نگیرد؛ زیرا حرارت فرآینده پاستوریزه کردن پروبیوتیک‌ها را از میان می‌برد.
از این‌رو، دکتر اوپزو توصیه می‌کند به دنبال آنچه ما در فارسی «شور» می‌نامیم باشیم که البته پاستوریزه نشده باشد و در قفسه یخچال‌ فروشگاه‌ها عرضه شود. او همچنین بر اهمیت خواندن برچسب روی شیشه‌ها برای اطمینان یافتن از عدم وجود سرکه یا پاستوریزه نشدن یا وجود پروبیوتیک‌ها تاکید می‌کند. اوپزو همچنین توصیه می‌کند آن‌ها فاقد «قند افزوده» باشند.
اگرچه اکثر ترشی‌های موجود در بازار «با سرکه تهیه می‌شوند»، دکتر ویل بولسویچ، متخصص گوارش بر انتخاب انواع ترشی‌های «بدون سرکه» برای کسانی که به دنبال فواید ایده‌آل برای سلامت روده هستند، تاکید می‌کند. او توضیح می‌دهد: «ترشی‌های تهیه‌ شده با سرکه ممکن است خوشمزه باشند و فوایدی برای سلامتی داشته باشند؛ اما در اصل فقط خیارهایی هستند که حاوی سرکه و ادویه می‌باشند».
اما ترشی‌های «واقعی» (بدون سرکه)، محصول یک فرآیند تخمیر طبیعی هستند که اسیدهایی تولید می‌کند که طعمی شبیه سرکه به آن‌ها می‌دهد، علاوه بر این حاوی تعداد زیادی باکتری فعال مفید برای روده‌ها می‌باشند.
بولسویچ به جای افزودن سرکه به خیار توصیه می‌کند که خیارها را در محلول آب نمک حاوی سبزیجات [معطر] و ادویه‌جات قرار دهید تا باکتری‌های طبیعی موجود روی سطح خیارها تکثیر و رشد کنند. این فرآیند به تولید سرکه طبیعی همراه با میکروب‌های پروبیوتیک کمک می‌کند که به پیشگیری از سندرم متابولیک ( نشانگان سوخت و سازی)، کلسترول بالا، چاقی، دیابت نوع 2، بیماری‌های التهابی روده و ارتقای سلامت مغز کمک می‌کند.
با وجود فواید بالقوه ترشی‌هایی که با محلول آب نمک درست شده‌اند(شورها) از جمله فواید تغذیه‌ای مانند حاوی بودن آنتی اکسیدان‌هایی که با التهاب مبارزه می‌کنند یا فواید آن‌ها برای سیستم ایمنی بدن، به گفته دکتر اوپزو آن‌ها بی‌عیب و نقص نیستند. یکی از معایب آن‌ها نمک زیاد موجود در آن‌ها است و می‌تواند بیش از دو سوم مقدار توصیه شده روزانه سدیم برای یک آدم معمولی ​​(بزرگسال) را تامین کند. از آنجا که سدیم بیش از حد می‌تواند برای سلامتی مضر باشد، دکتر اوپزو بر اهمیت مصرف آن‌ها در حد اعتدال تاکید و توصیه می‌کند که آن‌ها را «بعد از تعریق زیاد» به خاطر ورزش، سونا یا موارد مشابه مصرف کنید.
آب ترشی مفید است اما بنا به شروطی
کامیل اسکودا، متخصص تغذیه می‌گوید: «چه بخواهید چه نخواهید، آب ترشی می‌تواند برای سلامتی شما مفید باشد». او توضیح می‌دهد که «مزایای آب ترشی به این بستگی دارد که فاقد رنگ و مواد نگهدارنده باشد و به مقدار کم باشد تا از مضرات استفاده بیش از حد سدیم جلوگیری شود».
برای دستیابی به این فواید، اسکودا می‌گوید: «سعی کنید ترشی‌ را روزانه مصرف کنید»؛ زیرا آب آن می‌تواند به شما در راستای «ریکاوری پس از ورزش، آبرسانی مجدد و حفظ تعادل مایعات بدن پس از تعریق زیاد» کمک کند.
آب ترشی که سرکه در آن به کار نرفته و در یخچال نگهداری می‌شود، سرشار از پروبیوتیک‌هایی خواهد بود که در راستای حفظ تعادل باکتری‌های مفید روده (میکروبیوم) و بهبود هضم و متابولیسم که به کاهش وزن کمک می‌کند اهمیت دارد.
به گفته اسکودا آب ترشی (که در آن از سرکه استفاده شده) نیز می‌تواند به تنظیم قند خون کمک کند؛ زیرا پژوهش‌ها نشان می‌دهد که «سرکه می‌تواند به جلوگیری از افزایش و کاهش میزان قند خون کمک کند».
بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1234703/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

7 شرایطی که منیزیم می‌تواند به آنها کمک کند + اینفوگرافیک

درباره کم‌کاری تیروئید در کودکان بیشتر بدانیم

کاهش وزن بدون رژیم‌های مُد روز

شیوع همزمان آنفلوانزا و کرونا؛ خودسرانه دارو نخورید

علت ایجاد زخم در مغز بعد از سکته

عادات غذایی موثر برای پیشگیری از این سرطان گوارشی

ناآرامی در طرسوس سوریه/ 9 شهروند کشته شدند

10 راز برای پیر نشدن/ برای جوان ماندن بخشنده باشید

سوریه در دوران گذار: از تغییرات سیاسی تا چالش‌های اقتصادی و دیپلماتیک

نیروهای امنیتی تحریرالشام به مناطق مختلف سوریه اعزام شدند

خنثی شدن حملات نیروهای مورد حمایت ترکیه به روستاهای جنوب شرقی منبج سوریه

تظاهرات مردمی علیه «هیأت تحریرالشام» در طرطوس/ کشته شدن 14 شورشی تایید شد

حضور نتانیاهو در فهرست مهمانان مراسم تحلیف ترامپ

تصویر عجیب ناسا از پدیده‌ای عجیب در آسمان

تشکیل جلسه اضطراری شورای امنیت درخصوص یمن و اسرائیل

مقصد بعدی سفر استانی پزشکیان مشخص شد

مسکو: غرب دخالت در امور صربستان را متوقف کند

انتقال تجهیزات روسیه از شام به لیبی/ باج کرملین به خلیفه حفتر با تحویل اس-400

33 کشته و 15 زخمی در شورش زندانیان در موزامبیک

خوزستان مقصد بعدی هیات دولت است

301 بار نقض توافق با لبنان از سوی اسرائیل

بختک ترامپ بر چندجانبه‌گرایی

فیات 131 هیبریدی: 20 سال پیش از تویوتا پریوس!/ تصاویر

راهکارهای مدیریت بازار تتر و دلار در ایران

اعتبار از دست رفته کرملین/ پوتین برای بشار اسد جایگزین پیدا کرد؟

هزینه تولید هرکیلو ولت در کشور اعلام شد

شواهدی تازه از افول شبکه جابه‌جایی ‌بار در ایران؛ حمل کالا در ریل انحرافی

اگر کاری نکنیم، آمریکا تبدیل به یک نان برشته می‌شود

خوزستان مقصد بعدی هیئت دولت است

پاسخ هوش مصنوعی به قیمت دلار تا پایان سال

چرا تولیدکنندگان را تعطیل می‌کنند؟

الزام تقویت دیپلماسی محیط‌زیستی

عزم دولت برای احیای تالاب‏‏‏‏‌ها

تغییرات بزرگ با همسو‌شدن منافع اقتصادی و محیط‌زیست

تعامل با محیط‌زیست؛ از شعار تا عمل

بهای گزاف مهاجرت‏‏‏‏‏‌های اقلیمی

تاثیرات اجرای یک دستورالعمل بر صنعت بیمه

فرصت پکن در 2025

هفته پر‌نوسان دلار

دوئل قدرت‌ها در جهانی‌سازی

محرک‏‏‌های نزولی طلای جهانی

آمار معاملات روزانه بازار سهام - 1403/10/06

چینش ETF براساس بیشترین تغییر مالکیت - 1403/10/06

پالس مثبت از شیرینی‏‏‌سازان

مصرف‌کنندگان، پایداری واقعی از شرکت‌ها می‏‏‌خواهند

بحران سلامت روان کارکنان، سالی یک‌تریلیون دلار خسارت می‏‌زند

ارزش سرمایه انسانی را پررنگ کنید

جواب آزمایش «نسل آلوده»

روسیه انفجار کشتی باری در آب‌های مدیترانه را «تروریستی» خواند

واکنش محسن تنابنده به اظهارات حدادیان

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی