بازار آریا

آخرين مطالب

مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران:

هرچه گاز تولید کنیم، غول مصرف آن را می‌بلعد اقتصاد ایران

هرچه گاز تولید کنیم، غول مصرف آن را می‌بلعد
  بزرگنمايي:

بازار آریا - مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران با تأکید بر اینکه تولید گاز در شرایط سخت تحریم به همت مهندسان سختکوش ایرانی دو برابر افزایش یافت، گفت: اما این دستاورد هم جلوی غول مصرف را نگرفت.

به گزارش شانا به نقل از شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران، رضا نوشادی همزمان با هفته پژوهش با حضور در جمع استادان و دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف به واکاوی موضوع ناترازی گاز در کشور پرداخت و اظهار کرد: تقریباً نیمی از ذخایر گازی (شناخته‌شده) در ایران توسعه یافته و بخش مهمی از آن نیز مصرف شده است، از این ‌رو اگر مصرف با همین شدت ادامه یابد، گاز سال‌های زیادی مهمان ما نخواهد بود.
وی با اشاره به اینکه برخی مخازن گازی وارد نیمه دوم عمر خود شده و تولید آنها کاهش یافته است اما همچنان در رفتار مصرف‌کنندگان تغییری مشاهده نمی‌شود، تصریح کرد: در چند سال اخیر مقدار رشد جمعیت و شاخص‌های اقتصادی سیر صعودی نداشت، اما در مقابل مصرف گاز جهش انفجاری داشت، بنابراین رسوخ فرهنگ مصرف غیرمنطقی در طیف‌های مختلف مشترکان گاز، هیچ‌گونه توجیهی ندارد و خسران قطعی به منابع و منافع ملی محسوب می‌شود.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران با تأکید بر اینکه به جای سوزاندن بی‌هدف گاز می‌توانستیم این سرمایه ملی را صادر و درآمد ارزی آن را صرف رفاه و پیشرفت جامعه کنیم، توضیح داد: هم‌اکنون بخش کمی از گاز کشور صادر می‌شود که درآمد حاصل از همین مقدار کم، بیش از 94 درصد گازی است که در داخل مصرف می‌شود.
نوشادی ادامه داد: ایران 80 درصد جمعیت چین، غول اقتصادی دنیا و 65 درصد اتحادیه اروپای سردسیر و صنعتی، گاز مصرف می‌کند که این خود دلیل روشن دیگری بر اشتیاق سیری‌ناپذیر ما در هدر دادن این نعمت خدادادی است.
اسکناس را آتش زدیم تا خود را گرم کنیم
وی با اشاره به اصرار برخی منتقدان که افزایش مستمر تولید را راهکار پاسخگویی به تقاضای فزاینده به گاز می‌دانند، توضیح داد: تولید گاز در شرایط سخت تحریم به همت مهندسان سختکوش ایرانی به مقدار دو برابر افزایش یافت، اما در مقابل این دستاورد درخشان حقیقتاً ناسپاس بودیم و کفران نعمت کردیم و به تعبیر عامیانه «اسکناس را آتش زدیم تا خود را گرم کنیم». ما تولید گاز را دو برابر کردیم، اما این حماسه هم جلوی غول مصرف را نگرفت، به‌نحوی که امروز خیلی از صنایع از دسترسی به گاز محروم‌اند اما باز هم گاز کافی برای پوشش دیگر بخش‌های تجاری و خانگی وجود ندارد.
به گفته مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران، بنا بر پیش‌بینی‌ها، با ادامه روند فعلی، کشور در سال 1405 در طول کل سال (زمستان و تابستان) با کمبود گاز مواجه خواهد بود.
نوشادی با بیان اینکه راه‌حل‌هایی مانند هوشمندسازی، مدیریت و بهینه‌سازی مصرف و همچنین توسعه طرح‌های ذخیره‌سازی گاز طبیعی در شرکت ملی گاز ایران در حال انجام است، گفت: افزایش واردات گاز، افزایش بازدهی سیستم‌های گازسوز، اصلاح ساختمان‌ها و کارخانه‌ها، استفاده از انرژی‌های جایگزین، فرهنگ‌سازی دمای منزل و محل کار، استفاده از مکانیسم قیمت (همراه با تأملات تورمی) از دیگر راهکارهایی است که می‌توان برای سروسامان دادن به وضع فعلی مورد استفاده قرار داد.
گاز؛ یک کالای بی‌ارزش نیست!
وی با برشمردن نشانه‌هایی از بی‌میلی صنایع و مشترکان به صرفه‌جویی و بهینه‌سازی یادآور شد: اکنون نه تمایلی برای استفاده از بخاری‌های با راندمان بالا و برق برای گرمایش در منازل وجود دارد و نه صنایع، کوچک‌ترین قدمی به سوی بهینه‌سازی سیستم‌های فرسوده و پرمصرف خود برمی‌دارند. از طرفی حفاظت از گلخانه‌های عظیم با پلاستیک‌هایی با ضخامت میلی‌متر و فرسوده انجام می‌شود که بیشتر از قیمت محصولاتش، هزینه اسراف در گاز را به کشور تحمیل می‌کند.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران ادامه داد: همه این شواهد به‌روشنی اثبات می‌کند نیاز به بازنگری در سیاست‌های قیمتی وجود دارد تا دیگر گاز به‌عنوان یک کالای بی‌ارزش در جامعه به‌شمار نیاید و مشترکان، دلیل و انگیزه‌ای برای صرفه‌جویی داشته باشند، وگرنه باید شاهد استمرار تعطیلی و خاموشی باشیم که این خود کلافگی مردم و صنایع را به‌دنبال دارد.
نوشادی با تأکید بر اینکه سیاست قیمت‌گذاری باید به‌گونه‌ای طراحی شود که مصرف‌کنندگان خانگی دهک‌های بالا قیمت واقعی گاز را بپردازند، تصریح کرد: در این صورت به اقشار فرودست فشار نمی‌آید و از آنجا که در منازل ثروتمندان هیچ‌گونه کالا و خدمتی تولید نمی‌شود و گاز همانند بنزین قابل قاچاق نیست، لازم نیست نگران تورم ناشی از افزایش قیمت آن باشیم. به‌صورت همزمان نیز پرمصرف‌ها را جریمه کنیم و به آنها که مصرف خود را کاهش داده‌اند، پاداش داده شود.
وی با بیان اینکه دهک‌های 5 و 6 نیز باید به ازای مصرف مازاد بر الگو، قیمت گاز صادراتی را بپردازند، یادآور شد: همچنین باید به این قشر از مشترکان، بازپرداخت هزینه صرفه‌جویی نسبت به مصرف سالانه شخصی انجام شود.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران با توضیح اینکه این تغییرات بسیار سریع جواب می‌دهد، گفت: اگر تغییرات یک دهک یک دهک انجام شود، افراد فرصت می‌کنند تا رفتار خود را اصلاح کنند. با وجود این مقاومت عجیبی در مقابل واقعی‌سازی قیمت گاز وجود دارد.
نوشادی با یادآوری اینکه پول برای توسعه در کشور وجود ندارد، اما در فصل زمستان وسایل گرمایشی زیادی در ویلاهای مناطق توریستی شمال کشور روشن هستند، تصریح کرد: این پرمصرف‌ها با اتکا به سامانه‌های املاک، بانک مرکزی و بانک رفاه به‌آسانی قابل‌شناسایی هستند و با مجموعه تشویق‌ها و تنبیه‌ها می‌توان عواید صرفه‌جویی‌های حاصله را به نفع کشور و مردم به‌کار گرفت و جریان توسعه کشور را دوباره احیا کرد.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1232168/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

صمصامی : افزایش نرخ ارز نیما و نزدیک شدن به نرخ آزاد موجب افزایش مجدد قیمت‌ها خواهد شد + فیلم

افزایش نرخ ارز آزاد به هیچ وجه ربطی به ارز توافقی ندارد / فشارهای امنیتی و اقتصادی موجب افزایش قیمت ارز شد

گره‌های کور اقتصادی و اجتماعی؛ چالش‌های پیش روی دولت چهاردهم

دولت باید تورم را کنترل کند و کار دیگری از دستش برنمی آید| روی کار آمدن ترامپ و مکانیسم ماشه می‌تواند تأثیرات مهمی بر نرخ دلار داشته باشد

تقدیر از عراقچی/ نشان ارتش به وزیر خارجه اهدا شد

گزافه گویی وزیر خارجه سوریه درباره ایران

جنگنده‌های صهیونیستی لبنان را بمباران کردند

فیروزآبادی: با ایجاد شبکه ملی اطلاعات تا حدی به خودکفایی رسیدیم

تقلب در تأمین ذخایر استراتژیک برنج

یارانه چه کسانی حذف می‌شود؟

حمله شبانه روسیه به خارکیف

ناترازی برق را گردن ماینینگ نیندازید!

سکه برای ورود به کانال 56 میلیون تومان خیز برداشت/ سقف قیمت احتمالی دلار کجاست؟

اولویت اصلی ترامپ در سیاسی خارجی

وزیر خارجه جولانی برای ایران خط و نشان کشید

دبیر پیشین شورای عالی فضای مجازی: هزینه خرید فیلترشکن از یارانه پرداختی دولت برای بنزین بیشتر است

گام اول رفع محدودیت فیلترینگ‌ها با واتس‌اپ و گوگل‌پلی برداشته شد

صورتحساب الکترونیک گوشی همراه منتظر یک ابلاغ

گوگل پلی چرا فیلتر شده بود؟

انتصاب معاونان جدید رئیس دفتر معاون اول رئیس‌جمهور

سه دلیل افزایش قیمت تخم مرغ در روزهای اخیر

نقض دوباره توافق آتش بس با لبنان توسط اسرائیل

کیفیت هوای شهر تهران در وضعیت قرمز

پیام سخنگوی دولت به مناسبت کریسمس

قیمت طلا امروز چهارشنبه 5 دی 1403/ رشد قیمت+ جدول

هشدار انصارالله یمن به آمریکا

صفحه اول روزنامه‌های اقتصادی امروز

دولت پزشکیان وارث بحرانهای دولت قبل است/ دولت رئیسی هم مشکلات را از دولت روحانی به ارث برد/ روحانی هم از دولت قبلش/...و این چرخه ادامه دارد

چالش‌ حق طلبی در برزیل؛ ازحامیان فلسطین تا نفوذ اوانجلیست‌ها

قیمت انار 30 درصد کاهش یافت

ادعای اسرائیل درباره رهگیری موشک یمنی+ فیلم

یک فرمانده ارشد اسرائیل در کرانه باختری زخمی شد

مردم این کشور خواستار برگزاری انتخابات پارلمانی جدید هستند

آمارهایی هولناک از توحش صهیونیست‌ها در غزه

فوری/ به صدا در آمدن آژیر هشدار در تل‌آویو

جزئیات حضور همتی در مجلس

هراس اسرائیل از حملات گسترده انصارالله به سرزمین‌های اشغالی

مستاجران تهرانی در این شهر می‌توانند خانه دار شوند

واکنش نخست وزیر عراق به درگیری‌ها و جنگ‌های منطقه‌ای

هشدار به کشورهای ناتو/ سناریوی احتمالی ترامپ برای افزایش هزینه‌های نظامی مشخص شد

زمان پاک شدن هوای تهران مشخص شد

بعد از ساعت 5 عصر غذا نخورید!

این 3 ماده غذایی را 2 بار گرم نکنید

آزمایش پاپ اسمیر برای چه کسانی ضروری است

صبح ورزش کنیم یا عصر؟

رشد نقدینگی عامل شلختگی بازار ارز است / بانک مرکزی تبعات ارزی تحولات سیاسی را مدیریت کند

والدین بخوانند/ سیگار کشیدن پدر و مادرها و خطر ابتلا به ام‌اس در کودکان

غذاهایی که خطر سرطان روده بزرگ را افزایش می‌دهند

ترش یا شور، انتخاب شما کدام است؟/ آب ترشی مفید است اما بنا به شروطی

چگونه والدینی هستید؟ کنترل‌گر یا آسان‌گیر!

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی