چرا سرمایهگذاری برای افزایش تولید نفت ضروری است؟
اقتصاد ایران
بزرگنمايي:
بازار آریا - مدیر پیشین توسعه و مهندسی شرکت ملی نفت ایران بر این باور است که سرمایهگذاری برای افزایش تولید نفت هم به ایجاد رفاه برای مردم منجر میشود، هم با استفاده از منابع حاصله میتوان زیرساختهای کشور بهویژه در زمینه تولید برق را به فناوریهای نوین مجهز کرد.
به گزارش شانا به نقل از شرکت ملی نفت ایران، غلامرضا منوچهری با اشاره به لزوم سرمایهگذاری برای افزایش تولید نفت در شرایط کنونی بیان کرد: اگر با آهنگ فعلی از مخازن برداشت کنیم، قطعاً به عصری که انرژیهای فسیلی در دنیا از اهمیت چندانی برخوردار نیستند (یعنی در نهایت حدود 35 تا 40 سال آینده) نخواهیم رسید و این انرژیهای نهفته در لایههای زمین برای همیشه پنهان خواهد ماند.
وی با اشاره به ضرورت سرمایهگذاری در میدانهای جدید بهمنظور افزایش تولید نفت گفت: افزایش تولید هم منجر به ایجاد رفاه برای مردم خواهد شد، هم اینکه با استفاده از منابع حاصله میتوان زیرساختهای کشور را توسعه داد، ضمن اینکه همزمان با توسعه میدانهای نفتی، باید با بهرهگیری از تکنولوژی روزآمد به تولید برق و انرژیهای تجدیدپذیر پرداخته شود.
نرخ بازگشت سرمایه در پروژههای نفتی باید معقول در نظر گرفته شود
مدیر پیشین توسعه و مهندسی شرکت ملی نفت، نرخ برگشت سرمایه در میدانهای نفتی را رقمی بین 30 تا 300 درصد دانست و گفت: این رقم در هیچیک از حوزههای دیگر سرمایهگذاری وجود ندارد، اما بنا به دلایل متعدد سرمایهگذار بخش خصوصی جذب بازارهای دیگر نظیر فولاد و ساختمان میشود و به همین دلیل، نیازمند آسیبشناسی و ارائه راهکارهای سریع و مناسب هستیم تا عقبماندگی در توسعه میدانهای نفتی و گازی هرچه سریعتر جبران شود.
منوچهری بر این باور است که بخش خصوصی ایرانی برای سرمایهگذاری در صنعت نفت و گاز به لحاظ توان مالی استعداد کافی دارد و بسیاری از شرکتهای اکتشاف و تولید ایرانی (E&P) نیز از نظر توان مالی، فنی و مدیریتی با چالشهایی مواجه هستند.
وی برگزاری رویداد معرفی فرصتهای سرمایهگذاری در صنعت نفت را اقدام بسیار مفیدی دانست و افزود: در موضوع افزایش سرمایهگذاری در صنعت نفت آنچه از همه بیشتر ضرورت دارد، در نظر گرفتن نرخ بازگشت سرمایه معقول برای ترغیب سرمایهگذاران بخش خصوصی ایرانی و سرمایهگذاران خارجی است.
مدیرعامل پیشین شرکت پتروپاس تأکید کرد: برای افزایش جذابیتهای قراردادهای سرمایهگذاری، بهتر است سهم دولت و سرمایهگذار کمی تعدیل شود و نرخ بازگشت بخش خصوصی به بیش از 20 درصد برسد، در این صورت قطعاً سرمایهگذاری در این صنعت از بخشهای دیگر مثل ساختمان و فولاد جذابتر میشود.
منوچهری ادامه داد: امروز ظرفیت مجتمعهای تولیدی فولادی بیشتر از ظرفیت و معادن آهن کشور است و این نسبت و ناترازی، مدام در حال افزایش است، اما در بخش نفت تا 40 سال آینده (زمان ارزشمندی نفت بهعنوان انرژی مهم دنیا) با ضریب برداشت فعلی هر چقدر هم تلاش کنیم، حداکثر میتوانیم 30 درصد از ذخایر کشور را برداشت کنیم.
گرهگشایی از روابط خارجی، صنعت نفت را متحول میکند
وی با اشاره به تجربه گذشته و شرایط فراهمشده پس از امضای برجام در سال 94 بیان کرد: در آن زمان بیش از 100 میلیارد توافق برای توسعه میدانها انجام شده بود که اگر آن توافقها اجرایی میشد، کشور در حوزه فروش و صادرات نفت صدها میلیارد دلار درآمد کسب میکرد، اما با خروج آمریکا از برجام، شرکتهای خارجی از ایران رفتند و در نتیجه عدمالنفع و تأخیر در برداشت و تولید از میدانها، هزینههای بسیاری را به کشور تحمیل کرد.
مدیرعامل پیشین شرکت پتروپاس تصریح کرد: با گرهگشایی از روابط خارجی، رفع تحریمها، تقویت مناسبات بینالملل، بهرهگیری از ظرفیت بخش خصوصی در کنار امکانات بخش دولتی و استفاده از ظرفیت شرکتهای بینالمللی که دارای فناوری و توان مالی قابل قبولی هستند، میتوان امیدوار بود که عقبماندگی این سالها جبران شود.
منوچهری برگزاری رویداد معرفی 200 فرصت سرمایهگذاری و تأمین مالی طرحهای شرکت ملی نفت را اقدام مبارکی توصیف کرد و گفت: حضور شرکتهای ایرانی در این رویداد اقدام مثبتی است و برای آینده نیز باید زمینه حضور بیشتر شرکتهای بینالمللی در اینگونه رویدادها فراهم شود، زیرا حضور سرمایهگذاران خارجی باعث آشنا شدن آنها با پروژههای موجود در این حوزه خواهد شد.
مدیر پیشین توسعه و مهندسی شرکت ملی نفت در انتها گفت: وزارت نفت باید سیاستی پیش بگیرد که میدانهای نفتی بزرگ و مشترک در اولویت توسعه باشند، همچنین زمینه مناسب برای مشارکت شرکتهای ایرانی با شرکتهای سرمایهگذار بینالمللی فراهم شود.
-
چهارشنبه ۲۷ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۵:۱۸:۴۱
-
۱۲ بازديد
-

-
بازار آریا
لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1294917/