بازار آریا

آخرين مطالب

کمک ابرهای دیجیتال به غول‌های نفتی جهان اقتصاد ایران

کمک ابرهای دیجیتال به غول‌های نفتی جهان
  بزرگنمايي:

بازار آریا - با توجه به روند مهاجرت جهانی به زیرساخت ابری و هم‌چنین اهمیت صنعت پتروشیمی در ایران، خبرگزاری اکو ایران در روزهای پایانی اسفند 1403 میزگردی با این موضوع برگزار کرد.
به گزارش گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد؛ جدیدترین بررسی‌ها نشان می‌دهد که فناوری زیرساخت ابری یکی از مهم‌ترین عناصر کلیدی در تحول دیجیتال است. صنایع پتروشیمی هم یکی از حوزه‌هایی است که با مهاجرت به زیرساخت ابری می‌توانند امنیت داده‌ها، بهره‌وری هزینه‌ها، از بین رفتن و کاهش بخشی از هزینه‌های عملیات‌شان را تجربه کنند. تا جایی که طبق گزارش شرکت‌های بزرگی در دنیا مانند Shell، Petronas BP،ECON mobile و... با مهاجرت به زیرساخت ابری توانستند زمان پردازش داده‌ها را کاهش دهند و از هزینه‌های سنگین خرید و نگهداری سرورهایشان بکاهند.
نمونه‌ی دیگر این صرفه‌جویی در گزارش سال 2030 شرکت نفت و گاز BP است؛ طبق این گزارش میزان کارکرد هزینه‌های زیرساخت IT این شرکت پس از استفاده از کلاد تا 20درصد کاهش یافته است. به‌علاوه، شرکت Total Energies هم اعلام کرده که با پروژه‌های کلاد توانسته مصرف برق دیتاسنترهای خود را تا 25 درصد کم کند.
با توجه به این روند مهاجرت جهانی به زیرساخت ابری و هم‌چنین اهمیت صنعت پتروشیمی در ایران، خبرگزاری اکو ایران در روزهای پایانی اسفند 1403 میزگردی با این موضوع برگزار کرد. در این نشست تحلیلی از حمید آلادپوش مدرس دانشگاه و مدیرکل پیشین نظارت، مهندسی و فناوری وزارت نفت و یزدان یزدی‌زاده راهبر عملیات آروان‌کلاد دعوت شد. کارشناسان این نشست درباره‌ی اهمیت و مزایای مهاجرت صنعت پتروشیمی به زیرساخت ابری با توجه به بستر ایران گفت‌وگو کردند:
مهاجرت صنایع به کلاد گامی برای تحول دیجیتال کشور
این نشست با بیان تجربه‌ی حمید آلادپوش درباره‌ی مهاجرت صنایع به زیرساخت ابری شروع شد. او به توجه صنایع پتروشیمی کشور برای مهاجرت به زیرساخت ابری در این سال‌ها اشاره کرد. سپس با توجه به جایگاه کلاد در اصول نه‌گانه‌ی تحول دیجیتال گفت: «زیرساخت ابری بعد از توجه به Big Data، دومین راه‌حل مهم در مسیر تحول دیجیتال در صنایع هستند. به همین دلیل هم مدیران صنایع پتروشیمی کشور تلاش می‌کنند تا ارتباط‌های سازنده‌ای برای حرکت جدی در این مسیر بردارند».
استفاده از کلاد یک صرفه‌جویی 30 تا 60درصدی برای صنعت پتروشیمی 
حمید آلادپوش هم‌چنین در پاسخ به تاثیر کلاد بر کاهش هزینه‌های زیرساختی با توجه به تجربه‌ی شرکت Shell گفت: «در ساده‌ترین پاسخ باید گفت که در وضعیت استفاده از کلاد، نیازی به استفاده از دیتاسنتر نداریم و این در ابتدای امر یک صرفه‌جویی بزرگ را رقم می‌زند. این مساله هم درباره‌ی پروژه‌هایی که در مرحله‌ی بهره‌برداری هستند و هم در زمان پروژه‌های عملیاتی مفید هستند. درواقع این همان مدل Pay As You Go است که یک سازمان یا کسب‌وکار در وضعیت استفاده از زیرساخت ابری، محدود به استفاده از ظرفیت دیتاسنترها نیست و میزان ظرفیت مورد نیازش به‌نسبت افزایش مصرف، از سوی کلاد تامین می‌شود». آلادپوش در ادامه به تجربه‌ی کشورهای عراق، کویت و مالزی اشاره کرد و گفت که تجربه‌ی استفاده از زیرساخت ابری در صنعت پتروشیمی این کشورها از صرفه‌جویی بین 30 تا 60درصد خبر می‌دهد. ما هم در ایران باید بتوانیم برای تامین و فراهم کردن مسیرهای ارتباطی بین متخصص‌های این حوزه و صنعت پتروشیمی گام برداریم و البته وزارت نفت با جدیت زیادی در پی حرکت به این مسیر است».
مهاجرت به کلاد امری حیاتی برای کسب‌وکارها!
در ادامه‌ی این نشست، یزدان یزدی‌زاده، راهبر عملیات آروان‌کلاد در پاسخ به میزان صرفه‌جویی متاثر از زیرساخت ابری در صنایع گفت: «پیش از پاسخ به این پرسش باید بخش‌های کلی سرفصل‌های هزینه‌ای در انتقال سرویس‌های مرتبط با خدمات کلاد را توضیح داد. دو نوع هزینه در این‌باره وجود دارد؛ Capex یا هزینه‌های سخت‌افزاری و Opex یا قسمت عملیاتی. این هزینه‌ها زمانی معنادار می‌شوند که بدانیم وقتی درباره‌ی استقرار دیتاسنترهای خصوصی و استفاده از زیرساخت‌های فنی به‌طور اختصاصی، سخن می‌گوییم یعنی درواقع درباره‌ی حجم بسیار گسترده‌ی Capex و هم‌زمان حجم بسیار زیادتری از آن مرتبط با Opex است. این موضوع با توجه به ساختار زیرساخت ابری به کسب‌وکارها کمک می‌کند تا هزینه‌های سخت‌افزاری‌شان را کاهش دهند و از سویی زیرساخت ابری تمام هزینه‌های عملیات را هم از روی سازمان برمی‌دارد. به این معنا شرکت‌ها و کسب‌وکارها در وضعیت استفاده از کلاد -فارغ از مسایل فنی- دیگر نیاز نیست که هیچ‌گونه‌ هزینه‌‌ای برای خرید تجهیزات به‌شکل برنامه‌ریزی شده و ماهانه برای توسعه‌ی سازمان‌شان داشته باشند. همه‌ی این‌ها را باید در کنار فواید محیط‌زیستی استفاده از زیرساخت ابری اشاره کرد. درنهایت کلاد، زیرساخت‌های ابری موردنیاز یک کسب‌وکار را-فارغ از مسایل فناورانه و تکنولوژیک- به‌عهده می‌گیرد تا کسب‌وکارها روی بیزینس محوری‌شان تمرکز کنند».
هم‌چنین در ادامه، یزدی‌زاده درباره‌ی کارکرد کلی کلاد گفت که امروز این صنعت مانند 15 سال پیش، یک اسم شیک و کالایی لوکس نیست؛ چرا که سازمان‌ها با مهاجرت به کلاد، نوعی صرفه‌جویی، یعنی کم کردن هزینه‌های Opexi و از بین بردن هزینه‌های Capexi را تجربه می‌کنند؛ سپس آن‌ها با این زمان آزادشده‌ می‌توانند روی افزایش بهره‌وری در بخش مرکزی کسب‌وکارشان وقت بگذارند. به همین دلیل در آماری که از «گارتنر» در سال 2022 مشخص شد، بیش از 80درصد پالایشگاه‌ها و سازمان‌های فرآیند‌محور تا پایان سال 2025 لازم است که به زیرساخت ابری مهاجرت کنند. البته این عدد در همان پایان سال 2022 به 35درصد رسید و هم‌چنین عدد صرفه‌جویی استفاده از زیرساخت ابری برای کسب‌وکارها تا 40درصد تخمین زده شد. به این ترتیب ادعای بزرگی نیست اگر بگوییم که امروز حیات و ممات شرکت‌ها و کسب‌وکار‌ها به آن وابسته است».
نقش مهم کسب‌وکارها؛ آگاهی و نیازسنجی استفاده از زیرساخت ابری 
یزدان یزدی‌زاده با اشاره به گزارشی از شرکت «مکنزی» گفت که میزان صرفه‌جویی زیرساخت ابری در شرکت‌ها و سازمان‌ها، انواع متفاوتی دارد؛ به این معنا که این کاهش هزینه‌ها هم در بهره‌وری و هم در بخش‌های داخلی سازمان‌ها تاثیر می‌گذارد. اما شاید مهم‌ترین بخش این مساله زمانی است که کسب‌وکارها باید به «چگونگی پاسخ کلاد به نیازهای سازمان‌شان بپردازند». او هم‌چنین به مساله‌ی تصمیم‌گیری در سازمان‌ها براساس اندازه‌ و نوع نیازشان در استفاده از زیرساخت ابری اشاره کرد و گفت: «سازمان‌ها در مسیر توسعه‌ و رشدشان باید به این پاسخ دهند که هم‌اکنون می‌خواهیم با زیرساخت ابری چه کار کنیم؟ در هر مرحله از رشد سازمان، لازم است به این فکر کنند که آیا این زیرساخت، مناسب توسعه‌‌ی سازمان است؟ وقتی هم درباره صنایع پتروشیمی حرف می‌زنیم باید به این پرسش پاسخ دهیم که برای انتقال این اطلاعات، نگهداری و راه‌اندازی، قرار است از چه نوع زیرساخت ابری (زیرساخت ابری عمومی و ترکیبی و خصوصی) بهره‌مند شویم؟». 
کلاد چگونه هزینه‌ی برق شرکت‌های پتروشیمی را کاهش می‌دهد؟
در بخش دیگری از این گفت‌وگو، حمید آلادپوش به صرفه‌جویی در مصرف برق در اشاره به یکی از فواید مهاجرت به زیرساخت ابری گفت که اگر ما به سمت کلاد مهاجرت کنیم، به‌راحتی بخش قابل‌توجهی از هزینه‌های عملیاتی‌مان مانند هزینه‌های مرتبط با برق کاهش پیدا می‌کند. این مساله درباره‌ی دیتاسنترها فقط به هزینه‌های برق نیست و در کنار هزینه‌های نگهداری، کاهش فشار کاری منابع انسانی، خنک‌ نگه‌ داشتن دیتاسنتر و… هم تعریف می‌شود. این صرفه‌جویی تا آن‌جاست که طبق استانداردها این مهاجرت، بین سه تا پنج درصد از هزینه‌های عملیاتی را کاهش می‌دهد. بدیهی است که این عدد درباره‌ی پروژه‌های وسیع با جابه‌جایی‌های گسترده به‌شکل تصاعدی بیشتر می‌شود.
امنیت داده‌ها؛ 90درصد داده‌های کلاد بازیابی می‌شوند!
در انتهای این گفت‌وگو، یزدی‌زاده درباره‌ی تجربه‌ی محافظت از دیتا در وضعیت استفاده از زیرساخت ابری گفت. او با اشاره به امکان‌هایی که امروزه کلاد برای نگهداشت داده‌ها ارایه می‌کند، بیان کرد: «از دست رفتن داده‌ها به علت حمله‌های اینترنتی و بلایای طبیعی و… هم در ایران و دیگر کشورها مساله‌ای طبیعی است اما در نظر داشته باشید که وقتی درباره‌ی زیرساخت سنتی حرف می‌زنیم درواقع به مساله‌ی توزیع‌یافتگی بار داده توجه نمی‌کنیم. یعنی اگر داده‌ها در زمان حمله‌های اینترنتی در یک منطقه‌ی جغرافیایی متاثر شوند، کلاد با امکان‌هایی مانند multi region در یک منطقه‌ی دیگر از این داده‌ها حمایت می‌کند و با امکان Disaster Recovery می‌تواند داده‌ها را با موفقیتی حداکثری بازیابی کند. به همین دلیل در بسیاری از بررسی‌ها مشخص شده است که تا 90درصد از داده‌ها در این وضعیت با استفاده از کلاد بازیابی می‌شود».
می‌توانید برای دیدن نسخه‌ی کامل این ویدیو به وب‌سایت اکو ایران مراجعه کنید.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1293905/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تفاوت تمرینات هوازی و بی‌هوازی در کاهش وزن

پیش از مصرف قرص‌های لاغری این مطلب را بخوانید

آیا بیماری هموفیلی قابل درمان است؟

آیا سرکه سیب برای کاهش وزن موثر است؟

تصادف تریلر با سواری در جاده نیشابور/ 3 نفر کشته شدند

بازگشت الهامی به نساجی

کمبود کدام ویتامین‌ها کم‌خوابی می‌آورد؟

شب بدشانسی برای النصر/ شانس قهرمانی این تیم کم شد!

طرح‌های حفاظتی و مرمتی جدید در تخت جمشید

آمار بالای مرگ با موتور در تهران / موتورسوارها مراقب باشند!

اولویت ما در غزه آتش‌بس، ورود کمک و خروج نیروهای اسرائیل است

دستور پنتاگون برای خروج بخشی از نیروهای آمریکایی از سوریه

راهبرد موازنه‌گری دولت‌ها در انتخاب میان چین و آمریکا/ آیا جرقه نبرد جهانی در قاره زرد زده می‌شود؟

واکنش فلسطینی‌های ساکن سوریه به ورود محمود عباس به دمشق

تهدید بی‌سابقه آلمان علیه آمریکا؛ طلا بی طلا!

تعطیلی مدارس این استان به دلیل گردوخاک

نجات زن 36 ساله از دل کوههای صیدون

در نوسان عشق و نفرت

نقاشی‌های سیروس مقدم از «پایتخت 7»

13 مصدوم در آتش‌سوزی یک مجتمع اقامتی در قم

پدافند رمزارزی در یمن

مصرف‌ به جای سرمایه‌گذاری؛ مساله نامربوط به تعرفه‌ها

رشد تجارت جهانی کمتر می‌شود

سامانه مرجع؛ رقیب دولتی پلتفرم‌های فروش اینترنتی دارو

هفته صبر نماگرها

فراخوان محصولات فورد به دلیل نقص فنی

واکنش سازمان توسعه تجارت به حقوق ورودی 100 درصدی خودرو

اژدها در محاصره تعرفه‏‏‏‌ها

اهمیت سرمایه‏‌گذاری غیرمستقیم

چشم بازارها به رم

از خوش‌بینی‌‌‌‌‌‌های مذاکراتی تا شاخص‌‌‌‌‌‌سازی هدفمند

الزام تجهیز پمپ‌‌‌بنزین‌‌‌ها به جایگاه شارژ

توسعه تجدیدپذیرها در تهران در انتظار جذب سرمایه

مزدوران50هزار نفری آمریکا در یمن

سقوط آزاد قیمت خودروها در هفته گذشته/ تارا و دنا صدرنشین ریزش قیمت شدند

سفیر ایران در لبنان نسبت به پروژه خلع سلاح هشدار داد

معمای ولادیمیر

یک اختتامیه صنعتی کم‌رمق

اکران «تولید ملی» درایران‏‏‏‏‌اکسپو

بازگشت بورس به مدار رونق

هراس کی‌یف از معاملات پشت پرده

اسد همه‌چیز را می‌دانست

توضیحات سازمان تامین اجتماعی درباره متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان

تیم‌های برتر مسابقات رباتیک و هوش مصنوعی معرفی شدند

این تالابها به سرنوشت دریاچه ارومیه دچار می‌شوند!

هشدار تند یمن به آمریکا و اسرائیل: منتظر ضربات بزرگ باشید

آرایش مذاکراتی در رم

تابوهای اقتصاد ایران

سنگ‌بنای همکاری امنیتی در منطقه

ثروت‌سازی از مسیر «ریلی»

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی