زندگی نامه سه اقتصاددان که در لیست تصدی وزارت اقتصاد قرار دارند
اقتصاد ایران
بزرگنمايي:
بازار آریا - به گزارش ایرانپژواک، با اینکه پس از استیضاح عبدالناصر همتی در 12 اسفند 1402، مطابق قانون رئیس جمهوری حداکثر سه ماه فرصت دارد تا وزیر پیشنهادی جایگزین وزیر عزل شده را به مجلس معرفی کند و این مهلت تا 12 خرداد 1404 ادامه دارد، اما شرایط ویژه اقتصادی کشور، فشارها برای انتخاب زودهنگام وزیر اقتصاد از سوی دولت را بیشتر کرده است، همان طور که جبار کوچکی زاده، نماینده مجلس اعلام کرد «با توجه به وضعیت خاص اقتصادی کشور و اهمیت نقش وزیر اقتصاد به عنوان رئیس تیم اقتصادی دولت، انتظار می رفت در ایام تعطیلات نوروز، دولت از فرصت استفاده کرده و فردی مناسب را برای تصدی این وزارتخانه به مجلس معرفی کند.
از معاون امور تقنینی معاونت پارلمانی رئیس جمهوری انتظار داریم این موضوع را با دولت مطرح کند تا هرچه سریعتر وزیر پیشنهادی به مجلس معرفی شود. اکنون با بالا گرفتن رایزنی ها با برخی چهره های اقتصادی و اقتصاددانان کشور، نام سه گزینه مهم دیگر که واجد توان مدیریتی و دانش اقتصادی هستند، برای تصدی وزارت اقتصاد مطرح شده است.
حسین نمازی:
«حسین نمازی» سال 1323 در شهر شیراز متولد شد. وی دارای دکترای اقتصاد و زمینه تخصصی او سیستم مالیاتی، نظامهای اقتصادی مقایسهای و اقتصاد اسلام است. وی استاد تمام دانشکده علوم اقتصادی و سیاسی دانشگاه شهید بهشتی است و در سال 1375 به عنوان استاد نمونه دانشگاه شهید بهشتی برگزیده شد. نمازی دوره های کارشناسی ، کارشناسی ارشد و دکترای خود را از دانشگاه «اینسبروک» در اتریش در سال های 1343 تا 1353 دریافت کرده است.
وی از سال 1353 تا سال 1360 عضویت هیات علمی و سرپرستی دانشگاه الزهرا را بر عهده داشت. وی در پنج کابینه وزیر امور اقتصادی و دارایی ایران بودهاست. او در دولتهای محمدعلی رجایی، محمدجواد باهنر، کابینهٔ موقت محمدرضا مهدوی کنی، دولت اول میرحسین موسوی و دولت اول محمد خاتمی وزیر بود. حسین نمازی همچنین از اسفندماه 1359 تا ابان ماه 1364 وزیر امور اقتصادی و دارایی بوده است.
نمازی همچنین معاونت اقتصادی مرکز تحقیقات استراتژیک را از سال 68 تا سال 71 عهده دار بود. اهم اقدامهای وی در طول مسوولیت اجرایی، تدوین لایحه قانونی بانکداری بدون ربا، تدوین لایحه قانونی مالیات ها، تدوین لایحه قانون محاسبات عمومی کشور، تدوین قانون تفریغ بودجه سال های پس از انقلاب، تدوین اساسنامه سازمان حسابرسی، تدوین لایحه نحوه اداره امور شرکت های بیمه بوده است.
حسین نمازی از سال 1387 عضو پیوسته فرهنگستان علوم ایران است و در سال های عضویت در فرهنگستان علاوه بر سمت معاون پژوهشی علوم انسانی و اسلامی، به مدت 5 سال دبیر فرهنگستان علوم بوده است. وی در حال حاضر رئیس گروه علوم انسانی فرهنگستان علوم است.
نمازی سالهای متمادی به تدریس درس نظامهای اقتصادی مشغول است و کتاب نظامهای اقتصادی وی در بین دانشجویان اقتصاد از جمله کتابهای مرجع محسوب میشود.
علی عرب مازار یزدی:
علی عرب مازار یزدی متولد 1333 در تهران و اقتصاددان است. او استاد تمام دانشگاه شهید بهشتی در رشته اقتصاد و برنامهریزی سیستمهای اقتصادی است. معاونت مالیاتی وزارت اقتصاد و دارایی برای دو دوره، ریاست سازمان امور مالیاتی کشور و ریاست دانشگاه علوم اقتصادی، برخی از مسئولیتهای وی بوده است.
او سال 1359 فوق لیسانس پژوهش عملیاتی و فوق لیسانس اقتصاد از دانشگاه ایالتی میشیگان آمریکا، و سال 1362 دکتری علم سیستمها را از همان دانشگاه دریافت کرد.
عرب مازار در طول فعالیتهای مختلف خود، علاوه بر تدریس در دانشگاه شهید بهشتی و ریاست دانشگاه علوم اقتصادی، ریاست دانشگاه غیرانتفاعی پرندک، مدیر دفتر روابط دانشگاهی و امور بینالمللی شهید بهشتی، مشاور برنامهریزی معاون اقتصادی وزارت امور اقتصاد و دارائی، عضویت در کمیسیون شورای اقتصاد، عضو هیئت رئیسهٔ فدراسیون تنیس روی میز ایران، عضو کمیتهٔ اجرائی تخصص ارز، عضو شورای خرید کالاهای اساسی، مؤسس و مدیر مسئول فصلنامهٔ مالیات، و رئیس اولین و دومین سمینار بینالمللی خصوصیسازی بوده است.
او برای ترجمه کتاب علم و هنر شبیهسازی سیستمها در دوره یازدهم کتاب سال جمهوری اسلامی ایران از طرف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان کتاب سال برگزیده شد.
از سوابق تحصیلی عرب مازار نیز میتوان به موارد زیر اشاره کرد: کارشناسی مدیریت بازرگانی مدرسه عالی بازرگانی تهران، کارشناسی ارشد پژوهش عملیاتی دانشگاه ایالتی میشیگان آمریکا، کارشناسی ارشد اقتصاد دانشگاه ایالتی میشیگان آمریکا، دکترای علم سیستمها دانشگاه ایالتی میشیگان آمریکا
حسن سبحانی:
حسن سبحانی چند دوره نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی بوده، که برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری سال 1400 ثبت نام کرده است.
حسن سبحانی متولد سال 1332 در دامغان و در خانواده ای مذهبی است. او پس از گذراندن دوران دبستان و سه سال اول دبیرستان برای کمک به اقتصاد خانواده به دانشسرای مقدماتی دامغان رفت که با هزینه دولت و به صورت شبانه روزی اداره می شد. او پس از پایان دوره در 18 سالگی معلم شهر شد.
وی سال اول تدریس سال ششم متوسطه را در رشته ریاضی به پایان رساند و از سال 1351 تا 1353 دوره نظام وظیفه را پشت سر گذاشت و در سال 1353 وارد دوره کارشناسی اقتصاد در دانشگاه ملی ایران (دانشگاه شهید بهشتی فعلی) شد. او در خرداد 1358 دوران کارشناسی را به پایان رساند و یک روز بعد از پیروزی انقلاب در کمیته انقلاب اسلامی دامغان عضو شد.
سبحانی در سال 1358 در انتخابات شورای شهر شرکت کرد و ریاست شورای شهر دامغان را به عهده گرفت. او در سال 1359 به وزارت ارشاد اسلامی رفت و مسئولیت هایی چون معاون دفتر وزارتی و روابط عمومی و مدیر کلی دفتر تبلیغات دولت را برعهده گرفت.
حسن سبحانی در سال 1361 در مقطع کارشناسی ارشد، در رشته مدرسی اقتصاد دانشگاه تربیت مدرس پذیرفته شد و در سال 1365 مدرک فوق لیسانس خود را دریافت کرد. او پس از آن از وزارت آموزش و پرورش به دانشگاه تهران منتقل شد و به تدریس در دانشکده اقتصاد اقدام کرد. او در سال در سال 1367 تحصیل در دوره دکترای علوم اقتصادی در دانشگاه تهران را آغاز کرد و در اسفند ماه سال 1371 به عنوان اولین فارغ التحصیل این دوره از رساله دکترای خود با عنوان «نظام اقتصادی اسلام» دفاع کرد.
وی در سال 1371 استادیار و در سال 1382 دانشیار، و در سال 1391 استاد اقتصاد دانشگاه تهران شد و در حال حاضر معاون پژوهشی دانشکده اقتصاد این دانشگاه تهران است. سبحانی مدت 12 سال نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی بوده، و نیز مدتی را به عنوان معاون پژوهشی و آموزشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فعالیت کرده است. حسن سبحانی در انتخابات ریاست جمهوری سال 1400 به عنوان نامزد ریاست جمهوری ثبت نام کرده است.
انتهای پیام
-
يکشنبه ۲۴ فروردين ۱۴۰۴ - ۲۰:۳۵:۲۷
-
۱۰ بازديد
-

-
بازار آریا
لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1292217/