بازار آریا

آخرين مطالب

پیش از مذاکرات گروسی به ایران می‌آید، عراقچی راهی مسکو می‌شود؛

ایران و آمریکا؛ شنبه پیش رو در مسقط اقتصاد ایران

ایران و آمریکا؛ شنبه پیش رو در مسقط
  بزرگنمايي:

بازار آریا - در شرایطی که گمانه‌زنی‌ها از میزبانی اروپا برای دور دوم مذاکرات ایران و اروپا حکایت داشت، وزیر خارجه ایتالیا رم را مقصد و ایستگاه دوم مذاکرات ایران و آمریکا معرفی کرد؛ حال آنکه اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه در گفتگو با خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران،‌ مسقط را میزبان دومین جلسه مذاکرات اعلام کرد. آنتونیو تاجانی، وزیر امور خارجه ایتالیا، در واکنش به درخواست طرف‌های ذی‌نفع، از جمله عمان به‌عنوان میانجی مذاکرات میان ایران و آمریکا، اعلام کرد که ایتالیا پاسخ مثبتی داده و همواره آماده میزبانی نشست‌هایی است که می‌توانند نتایج مثبتی به همراه داشته باشند.
پیش‌تر نیز خبرنگار وال استریت ژورنال به نقل از وزیر خارجه ایتالیا اعلام کرده بود که رم، میزبانی نشست بعدی ایران و آمریکا را پذیرفته است. 
نشریه بلومبرگ نیز ضمن اشاره به میزبانی ایتالیا به‌عنوان مکان دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا، از حضور همزمان جی دی ونس، معاون اول ترامپ، در ایتالیا خبر داده بود که حالا به نظر می‌رسد این میزبانی باز هم نصیب عمان شده است.
ایران و آمریکا دیدار روز شنبه در مسقط، به رهبری استیو ویتکاف فرستاده ویژه دونالد ترامپ در خاورمیانه و عباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران، را سازنده توصیف کردند.
بلومبرگ می‌نویسد؛ ویتکاف به عراقچی گفته است که از طرف ترامپ دستور دارد «در صورت امکان، اختلافات دو کشور را از طریق گفت‌وگو و دیپلماسی حل کند.»
این تحولات در شرایطی است که همزمان با تکاپوها درخصوص دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا، دو رویداد مهم دیگر در دستورکار است که مرتبط با فرایند گفت‌وگوهاست. در همین ارتباط اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، اعلام کرد که رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، روز چهارشنبه به تهران سفر خواهد کرد.
همچنین، عراقچی اواخر هفته برای ادامه مذاکرات هسته‌ای موازی با مقامات روس به مسکو سفر می‌کند.
در این میان، بقایی روز دوشنبه در نشست خبری در پاسخ به سوالی در مورد مکان دور بعدی مذاکرات ایران و آمریکا گفته بود که به نظرم این موضوع مهمی نیست، مهم این است که مذاکرات ما در همان چارچوب قبلی، یعنی به صورت غیر‌مستقیم با میانجی‌گری عمان، ادامه پیدا می‌کند.
بقایی تاکید کرد: در مورد مکان مذاکرات تمهیدات لازم از سوی طرف واسط اندیشیده می‌شود. ما از تمهیدات عمان در دور اول مذاکرات تشکر می‌کنیم. امیدواریم که در مورد دور بعدی هم به نحو شایسته تصمیم‌گیری شود. 
بقایی در پاسخ به سوال «دنیای اقتصاد» درخصوص همکاری‌های اقتصادی ایران و آمریکا و حضور شرکت‌ها و سرمایه‌گذاران تصریح کرد: مانعی برای همکاری اقتصادی و سرمایه‌گذاری اقتصادی برای طرف‌های مقابل در ایران وجود نداشته است. این مشکل خود آمریکایی‌ها بوده که با وضع قوانین پیچیده و متراکم چندلایه، شهروندان خود را از سرمایه‌گذاری اقتصادی در ایران محروم کرده‌اند.
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا مدت زمانی برای توافق بین ایران و آمریکا مشخص شده تا جامعه نسبت به مذاکرات شرطی نشود، تاکید کرد: حتما قرار نیست که مدیریت کشور را به مذاکرات وابسته کنیم و همه دستگاه‌ها باید طبق قانون به وظایف جاری خود عمل کنند. سخنگوی وزارت خارجه همچنین تاکید کرد: مذاکرات غیرمستقیم بین ایران و آمریکا منحصر به رفع تحریم‌ها و موضوع هسته‌ای است و هیچ موضوع دیگری در دستور کار نیست.
نقش میانجی‌گری ایتالیا
اگرچه اکنون مسقط،‌ محل برگزاری دومین جلسه مذاکرات ایران و آمریکا عنوان شده، اما باید به این نکته هم اشاره کرد که ایتالیا مدت‌هاست که به عنوان میانجی در امور خاورمیانه عمل کرده و طی سال‌ها روابط خوبی با ایران، اسرائیل، کشورهای عربی و آمریکا ساخته است. 
سال گذشته نیز ایتالیا میزبان نشستی با حضور مقامات مصری، اسرائیلی، قطری و آمریکایی برای مذاکره درباره آتش‌بس در غزه بود. دولتمردان ایتالیایی هفته‌ شلوغی را در پیش دارند که از نظر دیپلماتیک اهمیت بسیاری دارد. جورجیا ملونی، نخست‌وزیر ایتالیا، قرار است روز پنج‌شنبه با ترامپ در آمریکا درباره تجارت و امنیت دیدار کند.
او همچنین روز جمعه، درست پیش از مذاکرات آمریکا و ایران، در رم با جی دی ونس گفت‌وگو خواهد کرد. بلومبرگ اشاره می‌کند وزارت امور خارجه آمریکا و سفارت ایران در رم به درخواست‌ها برای اظهارنظر پاسخی ندادند. پیش‌تر اکسیوس از برنامه‌ریزی این دیدار در رم خبر داده بود.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1293091/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کاهش محسوس دمای هوا در این نواحی کشور

رباتی برای کارهای خانه

جزئیات جلسه مجمع تشخیص برای بررسی دو لایحه پالرمو و CFT

مراغه شهری با ظرفیت‌های پنهان؛ انتقاد معاون وزیراز بهره‌نبردن ظرفیت ها

نگاهداری: مناطق آزاد باید نقش خود را در توسعه ملی ایفاء کنند

پتانسیل‎های پنهان مراغه؛ انتقاد معاون وزیر از بهره‌ نبردن از ظرفیت ها

سلیمی: به من قول زمینی را دادند که یازده نفر صاحب داشت

رهبر حزب دموکرات‌های رژیم صهیونیستی به نتانیاهو تاخت

تشکیل وزارتخانه جدید بحران آب را حل می‌کند؟

تاکید عراقچی بر شناسایی و مجازات عاملان مرگ چند تن از اتباع پاکستانی در ایران

جسارت تولید «رها» قابل تقدیر است

رایزنی نفتی ایران و عراق در بغداد

خوش‌بینی بورس به دومین شنبه مذاکرات

تشکیل پرونده قضایی دیوان کیفری بین‌المللی علیه یک کشور

بازار خودرو همچنان در نوسان/ دنا پلاس ارزان شد

قتل زن جوانی مقابل مغازه لباس‌فروشی در تهران

عراقچی فردا به روسیه می‌رود

پیش‌بینی‌های نگران کننده اوپک و IEA درباره آینده بازار نفت

رشد 5.4 درصدی اقتصاد چین در سایه تهدیدهای تجاری آمریکا

برنامه‌های بلندپروازانه‌ مسکو برای همکاری در زمینه اکتشافات فضایی

نماینده مجلس: یک ساعت جلو کشیدن ساعت رسمی مشکلی را حل نمی کند | کارشناس اقتصادی: تغییر ساعت تصمیم منطقی و مربوط به دولت است

برای تحقق خودکفایی اقتصادی باید تولید و مصرف حساب‌شده داشته باشیم

میزگرد «اصلاح و عادلانه‌سازی یارانه‌های انرژی» در شبکه خبر

بوشهر کاندیدای اصلی پایتخت اقتصادی کشور

سلیمی: به من قول دادند زمینی بدهند که یازده نفر صاحب داشت

زورآزمایی آنکارا و تل‌آویو؛ از شرق مدیترانه تا شام/ شکل‌گیری شکاف جدید منطقه‌ای

جزئیات تعرفه گمرکی واردات موبایل در سال 1404 اعلام شد

حضور گروسی در وزارت امور خارجه و دیدار با عراقچی

پیش بینی قیمت دلار 28 فروردین 1404

بیانیه مهم حماس به مناسب روز اسیر فلسطینی

بورس در کمین پول

اکبری دبیر انجمن تولیدکنندگان قند ایران: سال سخت شکری

تاثیر عجیب مذاکرات بر بازار ارز ایران

آبزی‌پروری ظرفیتی عظیم در سرمایه‌گذاری برای تولید

حمایت از تولید و سرمایه‌گذاری، راه‌حل توسعه اقتصادی لرستان

اروپا بین دو قطب؛ آغاز جنگ اقتصادی آمریکا و چین

آتش سوزی مهیب ساختمان 5 طبقه در مشهد / 20 نفر نجات یافتند

برنامه امضای تفاهم‌نامه مشترک با دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل توسط بنیاد شهید و امور ایثارگران مازندران

ورود خودروهای چینی به پایگاه‌های نظامی انگلیس ممنوع شد

توافق پنهانی جولانی با بن زاید در جنوب سوریه

تا 200 میلیون تسهیلات بدون ضامن ویپاد؛ دیجیتال بانک پاسارگاد

بازدهی بورس در هفته چهارم فروردین 1404

واحد صنعتی تولید کابین آسانسور در لرستان بهره‌برداری شد

نصب پنل‌های خورشیدی در شهرک‌های صنعتی قزوین

پنج معضل بزرگ ترکیه از نگاه تحلیلگر ترک

پالرمو و CFT بازهم در انتظار؛ نتیجه‌گیری به نشست بعدی مجمع موکول شد

خانه دریایی ترکیه در شام/ تکرار الگوی لیبی در سوریه؟

مشهد قرمز می‌شود

تناقضات درباره تعرفه خودروهای وارداتی

تکذیب خبر تعرفه واردات خودرو توسط رئیس امور اطلاع‌رسانی دولت

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی