بازار آریا

آخرين مطالب

«تعرفه‌های متقابل» نتیجه‌ای جز خسارت و رنج متقابل ندارد اقتصاد ایران

«تعرفه‌های متقابل» نتیجه‌ای جز خسارت و رنج متقابل ندارد
  بزرگنمايي:

بازار آریا - با اجرایی شدن به اصطلاح «تعرفه‌های متقابل» دولت ایالات متحده، جهان به دورانی دردناک نزدیک می‌شود. این یک واقعیت انکارناپذیر است که آمریکا بدون هیچ احساس شرمساری برای تامین منافع خود از هژمونی بهره می‌برد، اما این رویکرد ممکن است نتیجه‌ای معکوس به همراه داشته باشد.

برای شرکای تجاری بزرگ آمریکا اشتیاق آن به اعمال تعرفه چیز جدیدی نیست. تازه‌ترین شواهد حاکی از آن است که دولت آمریکا قصد دارد یک «تعرفه پایه حداقلی» 10 درصدی اعمال کند و برای برخی شرکای تجاری، نرخ‌های حتی بالاتری در نظر بگیرد.
تا حدی، رفتار قلدرمآبانه آشکار واشنگتن بازتاب نگرانی و اضطراب فزاینده دولت ایالات متحده درباره حفظ برتری‌اش در جهانی است که هر روز بیشتر به‌ سوی در هم‌تنیدگی به پیش می‌رود. با این حال طنز ماجرا اینجاست که ایالات متحده سیاست حمایت‌گرایی را به همراه شدن با روند زمانه ترجیح می‌دهد. بازی با «کارت تعرفه» یک بازی باخت-باخت است که به خود ایالات متحده ضربه می‌زند.
در صورت اجرای برنامه‌های تعرفه‌ای از سوی دولت آمریکا، نرخ‌هایی که هم‌اکنون نیز بالاترین سطح تعرفه این کشور در چند دهه اخیر به شمار می‌روند، باز هم افزایش خواهند یافت.
اقتصاددانان سرشناس آمریکایی در خصوص هزینه‌های سنگین اجرایی شدن تعرفه‌ها هشدار داده‌اند و به صورت جمعی نگرانی خود را درباره پیامدهای شدید این موضوع از جمله رشد قیمت کالاهای مصرفی، تشدید تورم، افزایش نرخ بیکاری و حتی وقوع رکود اقتصادی اعلام کرده‌اند.
بر اساس مطالعه‌ای که «دانشگاه ییل» انجام داده، اگر سایر کشورها تصمیم به تلافی بگیرند، تعرفه‌های متقابل یک افزایش 2.1 درصدی سطح قیمت‌ها را بر ایالات متحده تحمیل می‌کند. این به‌طور میانگین معادل زیانی بین 2700 تا 3400 دلار برای هر خانوار آمریکایی خواهد بود. هم‌زمان، رشد کلی اقتصادی آمریکا در سال 2025 نیز حدود 1 درصد کاهش می‌یابد.
شایان ذکر است که اقتصاد کلاسیک غربی بر مزایای تجارت آزاد و تقسیم کار تاکید دارد. آمریکا بهتر است بداند که نمی‌تواند در تمام بخش‌ها به انتهای اولیه زنجیره تامین جهانی بازگردد. آنچه دولت این کشور انجام می‌دهد، خلاف قوانین پایه‌ای اقتصادی است.
غیرممکن است ایالات متحده سودهای کلانی را که از نظام تجارت آزاد و همکاری‌های چندجانبه برده، انکار کند.
از اینها گذشته، این سیستم به شکلی اساسی هزینه‌های معیشت را پایین آورده و استانداردهای زندگی را طی دهه‌های گذشته برای ساکنان آمریکا بالا برده است.
تعرفه‌ها خسارتی سراسری و همگانی ایجاد خواهد کرد. اقدام تلافی جویانه تقریبا قطعی و احتمالا چشمگیر است. دولت ایالات متحده با اعلام طرح موسوم به «تعرفه‌های متقابل» در حال وارد ساختن ضربه‌ای شدید به نظام تجارت جهانی و در کل اقتصاد جهانی است.
به عنوان مثال، «سازمان همکاری و توسعه اقتصادی» (OCED) در تازه‌ترین گزارش «چشم‌انداز اقتصادی» خود پیش‌بینی کرد که رشد تولید ناخالص داخلی (GDP) جهانی در سال جاری میلادی به 3.1 درصد و در سال 2026 به 3 درصد کاهش خواهد یافت. OCED همچنین هشدار داده که موانع تجاری بیشتر و گسترده‌تر تاثیری منفی بر رشد در سراسر جهان خواهند گذاشت و به تورم می‌افزایند.
هر گونه تلاش برای محدودسازی جریان‌های تجاری در دهکده جهانی نتیجه‌ای برعکس خواهد داشت. حمایت‌گرایی عنان‌گسیخته می‌تواند به‌راستی به آغاز جنگ‌های تجاری منجر شود که پیامدهایی فاجعه‌بار برای همه طرف‌های درگیر خواهد داشت و در عین حال ثبات اقتصاد جهانی را نیز به خطر می‌اندازد.
وجود محیط تجاری با ثبات و قابل پیش‌بینی نباید امری تجملاتی محسوب شود. این یک ضرورت برای رشد اقتصاد جهانی سالم است. گفتگوی برابر تنها رویکرد موفق برای حل منازعات تجاری است و در عین حال تعرفه‌های قلدرمآبانه اوضاع را خراب‌تر می‌کند.
ساختن جهانی بهتر مستلزم کنار گذاشتن تمرکز افراطی بر تعرفه‌ها و حرکت به ‌سوی توسعه مشترک بر پایه گشایش و همکاری است.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1293094/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دیدار «السودانی» و «طالبانی» در سلیمانیه عراق

حضور پزشکیان در اختتامیه جشنواره «قهرمان ایران» + فیلم

سردرگمی معامله‌گران بازار خودرو/ رانا و اطلس ارزان شدند + جدول

افزایش 2300 درصدی قیمت بنزین در سفر هوایی

کاهش محسوس دمای هوا در این نواحی کشور

رباتی برای کارهای خانه

جزئیات جلسه مجمع تشخیص برای بررسی دو لایحه پالرمو و CFT

مراغه شهری با ظرفیت‌های پنهان؛ انتقاد معاون وزیراز بهره‌نبردن ظرفیت ها

نگاهداری: مناطق آزاد باید نقش خود را در توسعه ملی ایفاء کنند

پتانسیل‎های پنهان مراغه؛ انتقاد معاون وزیر از بهره‌ نبردن از ظرفیت ها

سلیمی: به من قول زمینی را دادند که یازده نفر صاحب داشت

رهبر حزب دموکرات‌های رژیم صهیونیستی به نتانیاهو تاخت

تشکیل وزارتخانه جدید بحران آب را حل می‌کند؟

تاکید عراقچی بر شناسایی و مجازات عاملان مرگ چند تن از اتباع پاکستانی در ایران

جسارت تولید «رها» قابل تقدیر است

رایزنی نفتی ایران و عراق در بغداد

خوش‌بینی بورس به دومین شنبه مذاکرات

تشکیل پرونده قضایی دیوان کیفری بین‌المللی علیه یک کشور

بازار خودرو همچنان در نوسان/ دنا پلاس ارزان شد

قتل زن جوانی مقابل مغازه لباس‌فروشی در تهران

عراقچی فردا به روسیه می‌رود

پیش‌بینی‌های نگران کننده اوپک و IEA درباره آینده بازار نفت

رشد 5.4 درصدی اقتصاد چین در سایه تهدیدهای تجاری آمریکا

برنامه‌های بلندپروازانه‌ مسکو برای همکاری در زمینه اکتشافات فضایی

نماینده مجلس: یک ساعت جلو کشیدن ساعت رسمی مشکلی را حل نمی کند | کارشناس اقتصادی: تغییر ساعت تصمیم منطقی و مربوط به دولت است

برای تحقق خودکفایی اقتصادی باید تولید و مصرف حساب‌شده داشته باشیم

میزگرد «اصلاح و عادلانه‌سازی یارانه‌های انرژی» در شبکه خبر

بوشهر کاندیدای اصلی پایتخت اقتصادی کشور

سلیمی: به من قول دادند زمینی بدهند که یازده نفر صاحب داشت

زورآزمایی آنکارا و تل‌آویو؛ از شرق مدیترانه تا شام/ شکل‌گیری شکاف جدید منطقه‌ای

جزئیات تعرفه گمرکی واردات موبایل در سال 1404 اعلام شد

حضور گروسی در وزارت امور خارجه و دیدار با عراقچی

پیش بینی قیمت دلار 28 فروردین 1404

بیانیه مهم حماس به مناسب روز اسیر فلسطینی

بورس در کمین پول

اکبری دبیر انجمن تولیدکنندگان قند ایران: سال سخت شکری

تاثیر عجیب مذاکرات بر بازار ارز ایران

آبزی‌پروری ظرفیتی عظیم در سرمایه‌گذاری برای تولید

حمایت از تولید و سرمایه‌گذاری، راه‌حل توسعه اقتصادی لرستان

اروپا بین دو قطب؛ آغاز جنگ اقتصادی آمریکا و چین

آتش سوزی مهیب ساختمان 5 طبقه در مشهد / 20 نفر نجات یافتند

برنامه امضای تفاهم‌نامه مشترک با دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل توسط بنیاد شهید و امور ایثارگران مازندران

ورود خودروهای چینی به پایگاه‌های نظامی انگلیس ممنوع شد

توافق پنهانی جولانی با بن زاید در جنوب سوریه

تا 200 میلیون تسهیلات بدون ضامن ویپاد؛ دیجیتال بانک پاسارگاد

بازدهی بورس در هفته چهارم فروردین 1404

واحد صنعتی تولید کابین آسانسور در لرستان بهره‌برداری شد

نصب پنل‌های خورشیدی در شهرک‌های صنعتی قزوین

پنج معضل بزرگ ترکیه از نگاه تحلیلگر ترک

پالرمو و CFT بازهم در انتظار؛ نتیجه‌گیری به نشست بعدی مجمع موکول شد

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی