تقابل ترکیه و آذربایجان؛ محرک عربستان و امارات برای نقش آفرینی در قفقاز
گزارش ویژه
بزرگنمايي:
بازار آریا - اقتصادنیوز : از منظر آذربایجان و گرجستان، تقویت روابط با شورای همکاری خلیج فارس بخشی از استراتژی تنوعبخشی به سیاست خارجیشان است.
به گزارش اقتصادنیوز، امواج مدیابا انتشار یادداشتی مدعی شد: کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس (GCC) که به واسطه استراتژی سرمایهگذاری پویای خود به بازیگرانی جهانی تبدیل شدهاند، روابط نزدیکی هم با منطقه قفقاز جنوبی برقرار کردهاند. بهویژه، روابط این کشورها با جمهوری آذربایجان و گرجستان -دو کشوری که نقش آنها در ارتباطات اوراسیایی در حال تحول پررنگتر شده- تقویت یافته است.
به ادعای این وبگاه، برای جمهوری آذربایجان، شراکت در حوزه انرژی، اصلی برای گسترش روابط با کشورهای شورای همکاری است و در همین زمینه سرمایهگذاریهای کلان کشورهای عربی خلیج فارس شاهدی بر این موضوع است. بهعنوان مثال، شرکت ADNOC امارات 30 درصد از سهام میدان گازی آبشرون را خریداری کرده است.
در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر هم همکاریها در حال گسترشاند؛ شرکت ACWA Power عربستان یک نیروگاه بادی 300 میلیون دلاری در آذربایجان احداث میکند و پروژههایی با پشتیبانی ابوظبی مانند نیروگاه خورشیدی قرهداغ، به باکو در حرکت بهسوی انرژیهای پاک کمک میکنند.
همچنین، سرمایهگذاری مشترک یک میلیارد دلاری میان شرکت ADQ ابوظبی و صندوق سرمایهگذاری آذربایجان در حوزههایی مانند کشاورزی و انرژی، نشانگر رشد فزاینده نفوذ شورای همکاری در این منطقه است. در این میان، گرجستان هم روابط خود را با کشورهای شورای همکاری گسترش داده است. در ژانویه، ایراکلی کوباخیدزه، نخست وزیر به امارات سفر رسمی داشت و با شیخ محمد بن زاید آل نهیان و سایر مقامات عالیرتبه دیدار کرد.
مشروح این گزارش را در اقتصادنیوز با تیتر « رمزگشایی از رد پای عربستان و امارات در قفقاز؛ اوراسیا برای ترکیه و اعراب مهم شد؟ » بخوانید.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
-
يکشنبه ۱۷ فروردين ۱۴۰۴ - ۰۷:۴۹:۵۷
-
۶ بازديد
-
روزنامه دنیای اقتصاد
-
بازار آریا
لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1287961/