بازار آریا

آخرين مطالب

قیمت دلار رنج شد/ اسکناس آمریکایی تغییر مسیر می‌دهد؟ اقتصاد ایران

قیمت دلار رنج شد/ اسکناس آمریکایی تغییر مسیر می‌دهد؟
  بزرگنمايي:

بازار آریا - اقتصادنیوز : معامله‌گران در فضای فعلی چشم‌انتظار مشخص شدن مسیر سیاسی و اقتصادی هستند. تثبیت نرخ ارز در سطوح حمایتی می‌تواند به آرامش بازار بینجامد، اما شکست این محدوده‌ها احتمال ریزش بیشتر را افزایش می‌دهد.
به گزارش اقتصادنیوز، بازار ارز معاملات امروز را در حالی آغاز خواهد کرد که روز گذشته با جهش محسوس قیمت دلار روبه‌رو شد ؛ روندی که باعث شد نگاه‌ها بار دیگر به سمت بازار طلا و سکه معطوف و انتظار برای رشد در این بازار تقویت شود. قیمت دلار در بازار آزاد تهران، دومین روز معاملاتی سال را مشابه روز نخست و بدون تغییر محسوسی در پله ششم کانال دوم از کریدور دهم آغاز کرد. در جریان نیمه اول معاملات، فشار فروش موجب شد نرخ دلار تا پله هفتم همین کانال عقب‌نشینی کند، اما در ادامه روز با افزایش تقاضا روند صعودی به خود گرفت و تا پله هشتم پیشروی کرد. در زمان تنظیم این گزارش، قیمت دوباره به همان نقطه ابتدایی -پله ششم کانال دوم- بازگشته است.
در بازار هرات هم روند مشابهی مشاهده شد و دلار فعالیت خود را از کف کانال سوم کریدور دهم آغاز کرد. اما با غلبه فضای منفی در ابتدای معاملات، تا سه کانال پایین‌تر سقوط کرد و در محدوده پله هفتم کف کریدور دهم قرار گرفت. در ادامه روز با چرخش جریان معاملات، قیمت‌ها رو به صعود رفتند و دلار تا پله نهم کانال دوم کریدور دهم پیشروی کردند. در لحظه نگارش گزارش، دلار هرات در پله دوم همین کانال معامله می‌شود.
همچنین کانال نرخ‌دهی درهم همچنان قیمت جدیدی را اعلام نکرده است.
از سوی دیگر، بازار ارز رسمی هم شاهد ثبات قیمت دلار و افزایش قیمت یورو بود و براساس اعلام مرکز مبادله ایران، دلار بدون تغییر نسبت به آخرین روز معاملاتی 1403، 70 هزار و 663 تومان قیمت خورد. نرخ حواله‌ای آن هم 68 هزار و 739 تومان نرخ گذاری شد. یورو هم با نوسان مثبت 76 هزار و 328 تومان معامله شد و حواله یورو هم با افزایش 74 هزار و 249 تومان قیمت خورد. درهم امارات هم در بازار رسمی 19 هزار و 241 تومان نرخ گذاری شد و حواله درهم 18 هزار و 717 تومان معامله شد.
به گزارش اقتصادنیوز، بیت‌کوین هم پس از تجربه یک اصلاح قیمتی، بار دیگر با حمایت خریداران مواجه شد و وارد فاز بهبود نسبی شد. این رمزارز که شب گذشته تا سطح حساس 86 هزار و 50 دلار کاهش یافته بود، با بازگشت تقاضا از این ناحیه حمایتی، روندی صعودی در پیش گرفت و مجدداً به کانال 87 هزار دلاری بازگشت. در لحظه نگارش این گزارش، بیت‌کوین با قیمت 87 هزار و 550 دلار در حال معامله است.
بر اساس ارزیابی تکنیکالیست‌ها، سطح 86 هزار دلار به عنوان یک حمایت کلیدی کوتاه‌ مدت عمل کرده و واکنش مثبت بازار به این سطح، می‌تواند نشانه‌ای از بازگشت اعتماد نسبی خریداران باشد. در صورتی که بیت‌کوین بتواند خود را بالای این مرز حفظ کند، هدف بعدی در کوتاه‌ مدت، مقاومت 88 هزار و 900 دلار خواهد بود. عبور از این سطح می‌تواند دروازه‌ای برای حرکت به سمت کانال 91 هزار دلار و حتی 93 هزار و 500 دلار باز کند. با این حال، اگر فشار فروش مجدداً افزایش یابد و قیمت نتواند تثبیت شود، احتمال بازگشت به سطح 86 هزار و حتی اصلاح عمیق‌تر تا 84 هزار و 500 دلار وجود خواهد داشت.
از نگاه فاندامنتال، آرام‌تر شدن فضای جهانی، کاهش شاخص دلار و کاهش نگرانی‌های پیرامون سیاست‌های پولی فدرال رزرو، از جمله محرک‌هایی هستند که می‌توانند به حفظ روند صعودی بیت‌کوین کمک کنند.
در همین حال، بازار تتر هم در 24 ساعت گذشته تحت تأثیر افزایش تقاضا در بازار ارز داخلی و هم‌زمان با رشد ملایم بیت‌کوین، شاهد نوسانات قابل‌توجهی بود. تتر در این مدت در بازه‌ای بین 96 هزار و 855 تومان تا 98 هزار و 900 تومان معامله شد. در لحظه تنظیم این گزارش، قیمت این استیبل‌کوین در سطح 98 هزار و 500 تومان قرار دارد.
بر اساس تحلیل تکنیکی، تتر در آستانه یک سطح مقاومتی حساس قرار دارد. مقاومت اصلی در محدوده 98 هزار و 900 تومان واقع شده و شکست آن می‌تواند راه را برای ورود به کانال 100 هزار تومان باز کند. در طرف مقابل، سطوح حمایتی مهم تتر، ابتدا در محدوده 97 هزار و 200 تومان و پس از آن در 96 هزار و 500 تومان قرار دارد. از دست رفتن این سطوح حمایتی می‌تواند محرکی برای اصلاح بیشتر قیمت و بازگشت به سطح 94 هزار تومان باشد.
بررسی‌ها و تحلیل‌های فنی نشان می‌دهد که نرخ دلار تهران در شرایط کنونی به تعادل نسبی رسیده و در محدوده میانی کانال دوم کریدور دهم نوسان دارد. از نگاه تحلیل‌گران، تا زمانی که این اسکناس نتواند از پله سوم این کانال عبور کند، احتمال افت مجدد به کف کانال اول یا بازگشت به محدوده مرکزی کریدور نهم وجود دارد.
با این حال، اگر نرخ دلار بتواند از این سد مقاومتی عبور کرده و خود را در سطوح بالاتر تثبیت کند، انتظار می‌رود شاهد شکل‌گیری یک روند افزایشی جدید باشیم که احتمال رسیدن به پله‌های بالایی کانال سوم و حتی کانال چهارم را تقویت می‌کند. همچنین، تحلیل‌گران زمانی یکشنبه هفته آینده، -11 فروردین- را به‌عنوان یک مقطع کلیدی در جهت‌گیری آتی بازار ارزیابی می‌کنند؛ زمانی که می‌تواند با واکنش‌های قیمتی همراه باشد.
معامله‌گران در فضای فعلی چشم‌انتظار مشخص شدن مسیر سیاسی و اقتصادی هستند. تثبیت نرخ در سطوح حمایتی می‌تواند به آرامش بازار بینجامد، اما شکست این محدوده‌ها احتمال ریزش بیشتر را افزایش می‌دهد.
ابهام در مذاکرات ایران و آمریکا همچنان عامل اصلی بلاتکلیفی بازار است. تا زمانی که چشم‌انداز روشنی از این گفت‌وگوها حاصل نشود، نمی‌توان انتظار ثبات در بازارهای مالی را داشت. در این میان، نقش سیاست‌های اقتصادی دولت هم حیاتی است. برخی تحلیلگران معتقدند ابزارهای بانک مرکزی برای کنترل بازار ارز همچنان کارآمد است، اما به موفقیت دولت در مهار تورم، کاهش کسری بودجه و حفظ اعتماد عمومی وابسته است؛ در غیر این صورت، موج جدیدی از تقاضا برای دلار و طلا دور از انتظار نخواهد بود.
تحلیلگران بازار ارز معتقدند تا زمان روشن شدن وضعیت ابهامات سیاسی و اقتصادی، دلار در محدوده‌های فعلی نوسان خواهد کرد. سقف کوتاه‌مدت این ارز در کانال سوم کریدور دهم قرار دارد، در حالی‌که سطح حمایتی کلیدی آن در کانال هشتم کریدور نهم تعریف شده است و در صورتی که این حمایت شکسته شود، احتمال افت بیشتر نرخ وجود خواهد داشت.
یکی از مهم‌ترین متغیرهای تعیین‌کننده در بازار ارز ایران در سال 1404، وضعیت سیاست خارجی و مذاکرات احتمالی میان ایران و ایالات متحده است. تجربه سال‌های اخیر نشان داده که هرگونه تحول مثبت یا منفی در روابط دیپلماتیک به‌سرعت در نرخ ارز منعکس می‌شود. از طرف دیگر، کسری بودجه دولت، وابستگی شدید به درآمدهای نفتی و ناترازی‌های بانکی، همچنان فشار مضاعفی بر منابع ارزی وارد می‌کنند.
اگر دولت نتواند در سال جدید منابع ارزی پایدار و غیرنفتی ایجاد کند یا به توافقی برای آزادسازی دارایی‌های بلوکه‌شده دست یابد، احتمال افزایش فشار تقاضا برای ارز در نیمه دوم سال بسیار بالاست. در چنین شرایطی، روند بازار می‌تواند از مسیر تورم انتظاری و رشد نقدینگی تأثیر بپذیرد و به‌جای تثبیت، شاهد حرکت خزنده صعودی قیمت دلار باشیم.
در مقابل سناریوی افزایشی، برخی تحلیلگران به ابزارهای مدیریت بازار توسط بانک مرکزی خوشبین هستند. تقویت سامانه‌های عرضه ارز، تثبیت نرخ حواله‌ها، افزایش ذخایر ارزی و کنترل تقاضای سفته‌بازانه، عواملی هستند که می‌توانند نقش سدکننده در برابر جهش ارزی ایفا کنند.
بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1284686/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

این استان صدرنشین گردشگری نوروز شد

درخواست 100 همتی بخش خصوصی برای سرمایه‌گذاری در شهر فرودگاهی امام

فضا ‌برای سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در استان همدان فراهم شد‌

«نوروز» ضرورت بزرگراه «حرم تا حرم» را به رخ کشید / دولت چه برنامه ای دارد؟

ورود ارتش اسرائیل به مناطق جدیدی در جنوب غرب سوریه

نیروهای هوایی و دریایی اروپا در اوکراین مستقر می‌شوند؟

انفجار مواد محترقه کشف شده در مشهد/ دو مامور نیروی انتظامی جان باختند

آیا تورم واقعا کاهش یافته است؟!

توضیحاتی درباره تبادل نامه بین ایران و آمریکا

افزایش دمای هوای استان تهران تا 5 روز آینده

اقتصاد ترس

نحوه بخشودگی جرائم تکالیف مالیات بر ارزش افزوده زمستان 1403 ابلاغ شد

تولید نفت و گاز در سال 1403 رکورد زد

اعلام محدودیت ترافیکی نماز عید فطر در پایتخت

جزئیات شرایط بخشودگی جرائم مالیاتی زمستان 1403

حجم بالای تردد در محورهای برون‌شهری/ افزایش 3 درصدی تصادفات فوتی در آزاد راهها

هشدار وقوع سیل در این شش استان/ آماده‌باش کامل نیروهای هلال‌احمر

سود سهام عدالت در فواصل منظم واریز می شود

بندر انزلی ظرفیت تبدیل شدن به قطب تجاری شمال را دارد

چالش‌ها و پیامدهای کم‌توجهی به بودجه فرهنگی

رسالت ناظرین در اقتصاد و تأمین امنیت سرمایه‌گذاری

قدرت‌نمایی بورس در چهار روز

جبران عقب افتادگی مزدی کارگران ظرف 3 سال

ورود 51 واحد نیروگاهی با ظرفیت 1500 مگاوات به شبکه سراسری برق

اجرای برنامه‌های تحولی اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان ایلام در سال 1404

امسال 200 مگاوات نیروگاه برق خورشیدی در گلستان بنا می‌شود

سفر دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور به منطقه آزاد انزلی

نمایشگاه تخصصی کالاهای تولیدی ترکمنستان در گلستان برگزار می شود

سرمایه‌های سرگردان ‌به سمت تولید هدایت شود

یک امپراتوری جدید آمریکایی: ترامپ، روسیه و پایان جهانی‌گرایی

افزایش 15 درصدی مصرف بنزین در کشور

هشدار به خریداران طلای آب‌شده؛ این نوع طلا در دادوستدهای درون‌صنفی استفاده می‌شود/ ویدئو

درخواست دوباره نتانیاهو برای خلع سلاح حماس و اجرای طرح ترامپ

صنعت پالایش؛ از دل چالش‌ها تا دستاوردهای ماندگار

رئیس‌جمهور: مسیر مذاکره غیرمستقیم بین ایران و آمریکا باز است

90 درصد چک‌ها در بهمن ماه 1403 وصول شد

کار در پایتخت انرژی ایران تعطیلی ندارد؛ حتی نوروز

10 عامل کلیدی برای رشد سرمایه‌گذاری در تولید

توسعه تجارت با اوراسیا؛ محور رشد اقتصادی گیلان/ استفاده از کریدور چین-قزاقستان-ایران برای توسعه ترانزیت

دپوی 20 میلیاردی اسباب بازی‌های قاچاق در اصفهان لو رفت

محکومیت یک هزار و 827 میلیارد ریالی متخلفان اقتصادی در کهگیلویه و بویراحمد

سرمایه‌گذاری در صنایع غذایی؛راهبرد کلیدی برای تحقق شعار 1404

سرمایه‌گذاری برای تولید، در گرو «خروج قهرمانانه دولت از اقتصاد»

آغاز عملیات احداث هفتمین اسکله مجتمع بندری کاسپین با سرمایه گذاری بخش خصوصی

کاهش چشم گیر فرار‌های مالیاتی از طریق سیستم حسابرسی مالیاتی

عملیات احداث هفتمین اسکله مجتمع بندری کاسپین آغاز شد

موافقت با اعطای خط اعتباری 74 همتی برای اجرای مصوبه افزایش سقف تسهیلات خرید، ساخت، جعاله و ودیعه مسکن

شاخص‌های رشد اقتصادی در 9 ماهه سال 1403

یمن فرودگاه «بن گوریون» را با موشک بالستیک «ذوالفقار» مورد هدف قرار داد

برنامه سازمان بورس برای تغییر دامنه نوسان در سال 1404

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی