بازار آریا

آخرين مطالب

رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگری کشور در گفتگو با خبرفوری:

حداقل افزایش حقوق کارگران باید 50درصد باشد /کارگر ایرانی دچار بیماری بیکاری ارادی شده است/ می‌توان جلوی فاجعه اعتراضات کارگری را گرفت/ عبدالملکی قربانی افزایش دستمزد شد اقتصاد ایران

حداقل افزایش حقوق کارگران باید 50درصد باشد /کارگر ایرانی دچار بیماری بیکاری ارادی شده است/ می‌توان جلوی فاجعه اعتراضات کارگری را گرفت/ عبدالملکی قربانی افزایش دستمزد شد
  بزرگنمايي:

بازار آریا - تعیین حداقل حقوق کارگران موضوع مهمی است که رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگری کشور معتقد است اگر بر مبنای تورم واقعی نباشد ، مشکلی از کارگران حل نمی کند.

زینب حقی : سالها است که آخر اسفندماه روزهایی است که کارگران چشم انتظار تصمیمی از جلسه شورای عالی کار هستند، تاحداقل دستمزد آنها را برای سال جدید را مشخص کند.
شورای عالی کار نهادی است که ریاست آن با وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی است و متشکل از نمایندگان کارگران و کارفرمایان است و معمولا در اسفند ماه در مرکز توجه رسانه ها قرار می گیرد، چرا که تعیین حداقل دستمزد افراد تحت پوشش تامین اجتماعی برای سال جدید در این نهاد مشخص می شود.
به این بهانه و بیان مطالبات کارگری ، میزبان دکتر سمیه گلپور رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگری کشور در دفتر خبر فوری بودیم تا با وی در این ارتباط گفت و گو کنیم .
لزوم جبران خسارت ناشی از تورم در تعیین دستمزد
گلپور در بخشی از گفت و گوی خود با خبرفوری، مولفه های نرخ تورم و سبد معیشت خانوار را دو عامل تعیین دستمزد کارگران در شورای عالی کار عنوان می کند و می گوید: اگر به وضعیت اقتصادی منطقی نگاه کنیم امسال باید حداقل 50 درصد به حداقل حقوق اضافه شود ، ولی متاسفانه تصمیم گیران ما تورم انتظاری در سال آینده را در تعیین دستمزد در نظر نمی گیرند و معتقدم جبران خسارت ناشی از تورم باید مبنای سیاست گذاری در تعیین دستمزد باشد .
عبدالملکی قربانی افزایش دستمزدها شد
وی با بیان این اعتقاد که دولت ها به عنوان کارفرمای بزرگ عامل سرکوب مزدی هستند ، گفت: در زمان شهید رییسی آقای عبدالملکی وزیر کار وقت قربانی افزایش دستمزد ها شد و در نهایت مجبور به استعفا شد .
رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگری کشور ادامه داد: معتقدم کارگران و کارفرمایان در بحث تعیین دستمزد ، بدون دخالت کارفرمای بزرگ(دولت) راحت تر به وفاق میرسند و دولتها در تمام دوران ها به جای نقش تسهیل گری برای وفاق بین دو گروه کارگری و کارفرمایی ، خود ، عامل سرکوب مزدی بوده اند.
وی با بیان اینکه دولتها نباید خود را پشت سر کارفرمایان پنهان کنند ، گفت: متاسفانه دولتها برای حل مشکلات خود را به بهانه کمک به کارفرمایان کوچک ، پشت سر آنها پنهان می شوند.
گلپور ادامه داد: در سال گذشته 35 درصد افزایش حقوق کارگران در موضوع حق مسکن آنها اعمال نشده است و این نشان دهنده مظلومیت جامعه کارگری است.
این استاد دانشگاه با بیان این اعتقاد که متاسفانه ما دهک صفر در جامعه داریم ، خاطر نشان کرد: در زمان شهید رییسی به این این افراد کالابرگ می دادند، که متاسفانه بعد از ایشان این اتفاق نیفتاد و دولت در حوزه کالابرگ الکترونیک، به دهک های ضعیف بدهکار است .
این فعال کارگری با طرح پرسشی از رییس جمهور اینگونه ادامه داد: سوالم از آقای پزشکیان این است که شما که چندین دوره نماینده مجلس بودید و این سرکوب مزدی را دیده بودید ، چند بار حتی در حد تذکر یا سوال از وزیر به این موضوع ورود کردید ؟ امروز که در مقام رییس جمهور هستید انتظار میرود این عقب ماندگی را که محصول عدم نظارت بوده است ، جبران کنید.
وزیر کار الفبای دستمزد را در ادبیات خود رعایت کند
وی ضمن انتقاد از برخی مواضع میدری، وزیر کار تصریح کرد: آقای وزیر در جایی در مورد دستمزد کارگران گفته اند کارگر و کارفرما در مورد میزان حقوق یا کمتر و یا بیشتر به توافق خواهند رسید؛ عبارت " یا کمتر" چه معنی دارد؟ آیا بر اساس قانون کار کارفرما نباید ملزم به پرداخت حداقل دستمزد باشد؟ و ما انتظار داریم آقای وزیر الفبای دستمزد را در ادبیات خود به کار ببرند!
طرح مزد منطقه ای و صنفی فرافکنی است
گلپور در خصوص تعیین مزد برمبنای مزد منطقه ای و یا صنفی که از سوی وزیر کار نیز مطرح شده است، گفت: طرح این مباحث بدون کار کارشناسی آن هم دو هفته مانده به تعیین مزد سال آینده چه معنایی به جز فرافکنی و یا عدم اطلاع می تواند داشته باشد؟ ضمن آنکه تعریف مشخصی از این مفاهیم وجود ندارد.
کارگر ایرانی دچار بیماری بیکاری ارادی شده است
رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگری در خصوص حضور اتباع افغانی در جامعه کارگری کشور ضمن بیان احترام به اتباع گفت : متاسفانه افغان ها در کشور ما بدون پرداخت سوبسید از بسیاری از مواهب استفاه می کنند و در شرایط کاری نامطلوبی هم کار می کنند که از نگاه انسانی برای هیچ انسانی قابل قبول نیست. ولی از سوی دیگر به دلیل سرکوب مزدی ، کارگر ایرانی دچار بیماری بیکاری ارادی شده است.
اتباع افغانی آسیب های جدی به اشتغال زده اند
وی با اشاره به مخاطرات امنیتی حضور اتباع افغان در کشور ادامه داد: متاسفانه اتباع افغانی در کشور ما از بسیاری از منابع استفاده می کنند و در خیلی از فضاها گوی سبقت را از ایرانیان ربوده اند و حضور آنها آسیب های جدی به فرآیندهای اشتغال زده است.
در قبال ضرر کارخانه های غیر دولتی کسی پاسخگو نیست
این استاد دانشگاه الزهرا با اشاره تعطیلی کارخانه ها به دلیل ناترازی های انرژی گفت: این تعطیلی ها برای شرکت های غیردولتی مهلک است و در ازای ضرری که آنها می کنند، کسی پاسخگو نیست.
وی با بیان اینکه از سوی دیگر به خاطر سرکوب مزدی بسیاری از مردان جای خود را به زنان کارگر دادند و در این شرایط زنان بسیار ضرر می کنند، خاطر نشان کرد: متاسفانه در چنین شرایطی معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری در دوره های مختلف، حتی یک میز مشورتی نیز برای زنان کارگر در نظر نگرفته اند و به خاطر عدم امنیت شغلی آنها نمی توانند تشکل کارگری زنان داشته باشند .
می توان جلوی فاجعه اعتراضات کارگری را گرفت
گلپور در خصوص برخی تحلیل ها مبنی بر احتمال وجود اعتراضات کارگری در سال جدید نیز گفت: اعتراضات جامعه کارگری صنفی است، مثلا در مورد تعیین دستمزد بر اساس میزان تورم ، یا طرح طبقه بندی مشاغل است که اجرا یی نمی شود. این قبیل موضوعات کاملا از طریق وزارت کار و سازمان تامین اجتماعی قابل حل است و وقتی می توان جلوی فاجعه ای را گرفت، چرا نباید انجام داد؟
وی تاکید کرد که هیچ کارگر اصیلی به دنبال درگیری نیست و نباید بستری برای کسانی که خیرخواه ما نیستند، آماده شود.
رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگری ضمن انتقاد از ایمنی معادن ، با اشاره به ضعف های جدی وزارت کار در این ارتباط گفت: در معادنی که ایمنی لازم را ندارند با جان مردم بازی می شود . در این شرایط باید درب این معدن را با حفظ شرایط معیشتی کارگران بست، تا شرایط ایمنی اصلاح شود .
گلپور با طرح این پرسش که آیا کارگر باید جان خود را از دست بدهد تا خانواده اش مسکن بگیرند ، ادامه داد : آیا واقعا در کشور ما امکان مکانیزه کردن معادن وجود ندارد؟ آیا باید هر دفعه که اتفاق ناگواری در معادن ما می افتد ، فقط شاهد عکس گرفتن مسوولین با بازماندگان این حوداث باشیم؟ 
فیلم کامل این گفت وگو را در ادامه ببینید و کامنت بگذارید.


لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1275581/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اهمیت سلامت روان والدین بر بیش‌فعالی کودکان

این نشانه‌ها از گرفتگی رگ‌های قلب خبر می‌دهند

این دو کشور طرح صلح اوکراین را نهایی می‌کنند

ادعای آمریکا درباره ورود 21 میلیون مهاجر غیرقانونی در دولت بایدن

ترامپ حماس را به برپایی جهنم در غزه تهدید کرد

درخواست حماس برای اجرای تصمیمات اجلاس سران درباره غزه

فعالیت 175 سایت خرید و فروش طلا

مذاکره مستقیم آمریکا با حماس/ سخنگوی کاخ سفید: نماینده ویژه آمریکا در امور گروگان‌ها اجازه دارد با هر کسی صحبت کند

بهروز آذر: حمایت از زنان زندانی پس از آزادی در اولویت دولت است

کمبود نیروی کار، بحران آینده بازار کار ایران

تعرفه هایی که ترامپ در جنگ تجاری اعلام کرد

جهش یورو با محرک‏‏‌های مالی

درگیری‌های مسلحانه در جنوب سوریه

سقوط سنگ‏‏‌آهن در پی جنگ تجاری

زلنسکی: حرکت مثبتی در همکاری با آمریکا ایجاد شده است

تاخیر در حرکت قطارهای مشهد - سرخس به دلیل نقص فنی

تنش دیپلماتیک بین روسیه و رومانی بالا گرفت

اعلام آمادگی پاریس برای گسترش چتر هسته‌ای خود به شرکای اروپایی

جویندگان جدید طلا

سیگنال مثبت در بازار ارز

پایداری به‌عنوان یک استراتژی سئو

رویکردهای نوین برای افزایش کارآیی مراکز تماس

انتشار فیلم‌نامه کیانوش عیاری بعد از 37 سال

نقاشی‌های تانیا پاکزاد در «چند اثر، یک هنرمند»

نام یک ایرانی در فهرست نامزدهای جایزه معتبر ادبی

مهاجم استقلال رفت تا سال آینده

سومین «صفر» بزرگ!

سوغات دومین سفر به یزد

از فروش چمن تا سرو سوپ!

فدرال‌رزرو به تنهایی حریف تورم نیست

سرزمین ماندلا در تله بدهی

چالش‌‌‌های پیش‌‌‌روی کارآفرینی گردشگری

عاملان تصادفات جاده‌ای

جهان به هم پیوسته است

انجام سالانه 5 تریلیون جست‌وجو در گوگل

دفاع آمریکا از شرکت‌های فناوری در مقابل قوانین اروپا

دستور رئیس‌جمهور برای رفع موانع فعالیت شرکت‌های اقتصاد دیجیتال

پلتفرم‌های آزمایشگاهی همچنان زیر تیغ تامین اجتماعی

فراخوان 35 هزار دستگاهی فورد

فروش جدید خودروهای وارداتی از شنبه

تعرفه‌‌‌‌‌‌های ترامپ به کدام خودروسازان بیشتر ضربه می‌‌‌زند؟

سیاهه مشکلات تجارت در شمال

تعرفه‏‌های ترامپ و دردسرهایش

نبض شاخص - 1403/12/16

سردمداران ورود و خروج حقیقی‌ها - 1403/12/16

10 استراتژی برای کسب سود از بورس 1404

تداوم پس‌لرزه‌های استیضاح

از «مغز متفکر شیطان» تا «نظاره‌گر بی‌گناه»

ریویرای مصری

آغاز سراسری سومین دوره طرح پایش اشتغال کشور

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی