بازار آریا

آخرين مطالب

چگونه شرکت ملی نفت ابوظبی(Adnoc)، برای گذار انرژی برنامه‌‌‌‌‌ریزی می‌کند؟

سایه‌‌‌‌‌روشن گذار عربی انرژی اقتصاد ایران

سایه‌‌‌‌‌روشن گذار عربی انرژی
  بزرگنمايي:

بازار آریا - دنیای اقتصاد - پیمان قناعتی فرد : تصاحب 16‌میلیارد دلاری شرکت آلمانی Covestro توسط Adnoc بخش مهمی از استراتژی این شرکت برای تنوع‌بخشی به فعالیت‌های تجاری خود است. یک ماکت در اندازه کامل از یک سکوی نفتی در خارج از مقر شرکت ملی نفت ابوظبی قرار دارد که در نوع خود، تداعی‌‌‌‌‌گر ثروت نفتی این شهر است، اما در داخل این آسمان‌‌‌‌‌خراش 340‌متری، رهبران Adnoc در حال کار بر روی چگونگی «تثبیت آینده» این شرکت نفت دولتی در 25‌سال ‌پیش‌رو هستند.
جهانیان از سویی دیگر، در تلاش هستند تا خود را از سوخت‌های فسیلی دور‌کرده و به اهداف آب‌وهوایی نزدیک شوند. به گفته موسسه مشاوره Wood Mackenzie ، آدنوک مانند شل، توتال‌‌‌‌‌انرژی و بی‌‌‌‌‌پی، سالانه 5‌میلیارد دلار در زمینه تحقیق و توسعه تولید و بهره‌‌‌‌‌برداری از اقسام انرژی کم‌‌‌‌‌کربن سرمایه‌گذاری می‌کند، رقمی که به‌‌‌‌‌مراتب فراتر از شرکت‌های بزرگ آمریکایی است.
صفر خالص‌کربن، جلوتر از زمان‌بندی
این کشور همچنین هدف‌گذاری‌کرده که تا سال‌2045، یعنی پنج سال‌جلوتر از همتایان خود، به تولید گازهای گلخانه‌‌‌‌‌ای با خالص صفر انتشار برسد. Adnoc در حال تنوع‌بخشی به محصولات مشتق شده از هیدروکربن‌‌‌‌‌ها مانند پلاستیک است که حتی پس از آغاز فرآیند جهانی کاهش مصرف بنزین و گازوئیل، سطح تقاضای نفت را حفظ خواهدکرد. این شرکت به‌تازگی، از انعقاد قرارداد‌ 16‌میلیارد دلاری با Covestro، متخصص آلمانی تولیدکننده پلی‌‌‌‌‌اورتان و پلی‌‌‌‌‌کربنات خبر داد. برخلاف شرکت‌های بزرگ اروپایی که خود را برای رسیدن به اوج استخراج نفت در یک دهه‌آینده آماده می‌کنند، Adnoc درنظر دارد از آخرین شرکت‌های نفتی دنیا باشد که از پمپاژ نفت دست خواهد کشید.
در این راستا، این کشور سرمایه‌گذاری هنگفتی برای افزایش ظرفیت نفت‌‌‌‌‌خام تولیدی خود و رشد تقاضای گاز انجام داده‌است. مصابه‌‌‌‌‌الکعبی، مدیراجرایی Adnoc در مورد مسیر دستیابی به راه‌‌‌‌‌حل‌‌‌‌‌های کم‌‌‌‌‌کربن و توسعه بین‌المللی، به فایننشال‌‌‌‌‌تایمز در دفتر این شرکت گفت: «چالش بزرگ برای بازیکنانی مانند ما این است که چگونه سیستم فعلی انرژی خود را کربن‌‌‌‌‌زدایی کنیم، نه نحوه جایگزینی آن. این فرآیند شاید در مدتی بسیار طولانی اتفاق بیفتد، اما من فکر می‌کنم تمرکز اصلی در حال‌حاضر برای ما این است که سبد امروز انرژی خود را کربن‌‌‌‌‌زدایی‌کرده و در عین‌حال روی انرژی فردا سرمایه‌گذاری کنیم.»
لازم به‌ذکر است، از زمانی‌که امارات در سال‌1971 تاسیس شد، امارات‌‌‌‌‌متحده‌‌‌‌‌عربی فدراسیونی متشکل از هفت شیخ‌‌‌‌‌نشین در ساحل شمالی عربستان به رهبری ابوظبی با محوریت اقتصاد نفتی بوده‌است.
Adnoc در مسیر گذار انرژی
شرکت ملی نفت ابوظبی با در اختیار داشتن برخی از بالاترین حجم ذخایر نفتی در جهان، ظرفیت تولید روزانه 5‌میلیون بشکه نفت و 11‌میلیارد فوت‌‌‌‌‌مکعب گاز را دارد. سال‌گذشته میلادی، بیش از 40‌درصد از تولید ناخالص داخلی 310‌میلیارد دلاری ابوظبی، از محل سوخت‌های فسیلی تامین شد. شیخ‌محمد‌‌‌‌‌بن‌‌‌‌‌زاید آل‌‌‌‌‌نهیان حاکم ابوظبی، در یک سخنرانی مهم در سال‌2017، همان‌سالی که شل نیز به فکر چگونگی گذار و انتقال انرژی افتاد، اعلام کرد؛ کشورش برای مقابله با پدیده کاهش جایگاه و اهمیت نفت، به یک برنامه بلندمدت نیاز دارد. ابوظبی اکنون در حال حرکت در مسیر تنوع‌بخشیدن به اقتصاد خود در زمینه‌‌‌‌‌هایی مانند تولید مواد شیمیایی و هوش‌مصنوعی است. ابوظبی و Adnoc از نظر مصرف انرژی در مسیر گذار سبز قرار دارند. در سال‌جاری، ابوظبی اعلام کرد؛ یک‌‌‌‌‌چهارم برق امارات‌‌‌‌‌متحده‌‌‌‌‌عربی اکنون از محل نیروگاه هسته‌‌‌‌‌ای این کشور تامین می‌شود و اینکه دولت بر روی انرژی‌های تجدیدپذیر برای تولید 44‌درصد از برق مورد‌نیاز کشور تا سال‌2050 میلادی، هدف‌گذاری کرده‌است.
انرژی خورشیدی و هسته‌‌‌‌‌ای
Adnoc از انرژی خورشیدی و هسته‌‌‌‌‌ای برای استخراج از میادین نفتی واقع در خشکی استفاده و معادل 4‌میلیارد دلار برای اتصال عملیات نفتی-دریایی خود به همین شبکه هزینه‌کرده‌است که به باور کارشناسان، ردپای کربن دریایی را تا پنجاه‌درصد کاهش می‌دهد. هدف نهایی این است که ابوظبی به‌‌‌‌‌طور چشمگیری استفاده از نفت و گاز خود را کاهش داده تا بتواند این کالای استراتژیک را به مشتریان بین‌المللی عرضه کند.
در همین ارتباط، آدیتیا ساراسوات، رئیس موسسه تحقیقات انرژی خاورمیانه و شمال‌‌‌‌‌آفریقا گفت: «کاری که امارات‌‌‌‌‌متحده‌‌‌‌‌عربی به‌‌‌‌‌خوبی انجام داده این است که این کشور، مصرف داخلی گاز را با انرژی‌های پاک از جمله انرژی خورشیدی و هسته‌‌‌‌‌ای جایگزین‌کرده و در نتیجه حجم بیشتر این گاز را برای صادرات آزاد می‌کند.» ساراسوات افزود؛ «Adnoc در شرایطی دست به این اقدام زده که شرکت‌های نفتی غرب اقدام به عقب‌نشینی از تولید نفت بیشتر کرده‌اند. اکثر شرکت‌های بزرگ نفتی شاهد اوج تولید نفت تا سال‌2030 میلادی یا اواسط دهه‌2030 هستند. بقیه شرکت‌ها نیز به دلیل تعهدات کاهش کربن، شاهد ریزش ساختاری در تولید خود هستند.» در مقابل، Adnoc درنظر دارد تا سال‌2027 میلادی،‌برابر با 5‌میلیون بشکه ظرفیت تولید روزانه داشته‌باشد. اوپک، ائتلاف نفتی که امارات یکی از اعضای اصلی آن محسوب می‌شود، در حال‌حاضر به‌دلیل مازاد عرضه نفت از سوی آمریکا و برزیل، در تلاش برای حفظ سطح فعلی تولید خود است. 
کانادا و گویان نیز در این میدان رقابتی، قیمت‌ها را کاهش داده‌اند، با این‌حال ساراسوات هشدار داد؛ اگر تقاضای نفت زودتر از حد انتظار به اوج خود برسد، یا اگر کشورهای آسیایی و آفریقایی فرآیند انتقال انرژی خود را سریع‌تر از موعد پیش‌بینی‌‌‌‌‌شده انجام دهند، این خطر وجود دارد که راهبرد تولید Adnoc در معرض خطر جدی قرار گیرد. گاز همچنان در اولویت خاورمیانه قرار دارد. بسیاری از تولیدکنندگان بر این باورند که گاز در دوران انتقال انرژی، نقشی محوری خواهدداشت زیرا انتشار کربن پایین‌تری داشته و منبع ارزان‌تری برای تولید برق پایه تغذیه شبکه‌‌‌‌‌های برق نسبت به انرژی هسته‌‌‌‌‌ای است، با این‌حال نباید از نظر دور داشت که گاز متان، انتشار آلایندگی بالاتری نسبت به نفت و زغال‌سنگ دارد.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1266336/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

علت بروز حمله‌های قلبی در افراد مبتلا به کرونا

راه‌های جلوگیری از سرطان رحم

مادران باردار بخوانند/ سلامت دندان عامل مهم در پیشگیری از این اتفاق

این سرطان‌ها در ایران شایع‌تر شدند

علت ولع به خوردن کربوهیدرات در افسردگی

چرا خواب با کیفیت نداریم؟

چرا سفر پزشکیان به این استان مهم است؟

شکوفه این گیاه را برای آرامش جسم و روح از دست ندهید

چرا مردان سریع‌تر از زنان قد می‌کشند؟

شیوه درمان سنگ لوزه + راه‌های پیشگیری

گیاهی که از پیری فراری‌تان می‌دهد

خبر خوش دولت به مردم/ باطل السحر تهدیدهای ترامپ علیه ایران

چرا پاهای‌مان به صورت مداوم سرد می‌شود؟

عملکرد تمرینات بدنسازی در بدن

رای مثبت سنا به نامزد ترامپ برای مدیریت سازمان اطلاعات ملی آمریکا

تکرار ادعای ترامپ از سوی وزیر مستعفی اسرائیلی

حمایت واشنگتن از توقف کمکهای مالی به خانواده اسرای فلسطینی

وعده پیش‌فروش بلیت قطارهای تهران - وان به نتیجه نرسید

ورود سوخت و تجهیزات پزشکی به غزه از روز پنجشنبه

میزبان احتمالی دیدار پوتین و ترامپ مشخص شد

جنگ تجاری ترامپ؛ احتمال اعمال تعرفه‌های 50 درصدی علیه کانادا

رایزنی پادشاه اردن و رئیس‌جمهور فرانسه درباره فلسطین

ادعای رسانه اسرائیلی درباره تداوم ارتش این رژیم در لبنان

معادلات تهران در قفقاز تحت تاثیر تحولات سوریه/ پلن ایران و روسیه برای خنثی سازی نسخه ترکیه و آذربایجان

وزیر خارجه آلمان: اروپا درباره بحران اوکراین متحد باشد

ترکش‌های سقوط بشار اسد به زنگزور/ پلن ایران و روسیه برای خنثی سازی نسخه ترکیه و آذربایجان

پاسخ رد حماس به درخواست ترامپ/ همه اسرای اسرائیلی روز شنبه آزاد نمی‌شوند

پاسخ وزارت نیرو خطاب به وزارت نفت درباره خاموشی‌های اخیر

رئیس جمهور به شهریار سفر می‌کند

سقوط یک هواپیمای نظامی آمریکا در خلیج «سن دیه‌گو» / سرنوشت خلبانان چه شد؟

مختصات خاص بازار کشاورزی

جدال در زنگزور/ ابتکار عمل‌ها برای خروج از بن بست

وزارت خارجه ایران:به یافتن راهکار دیپلماتیک برای رفع تحریم‌ متعهدیم

تبدیل دی‏‏‏‏‌اکسیدکربن به سوخت پاک

تشخیص جانداران در حال انقراض

سایه‌‌‌‌‌روشن گذار عربی انرژی

هوای پاک؛ حق یا امتیاز؟

بازار ارز تجاری هنوز نتوانسته بازار ارز را به ثبات نسبی برساند

95‌درصد متقاضیان سکه در آخرین حراج برنده شدند

برآیند نیروهای طلایی

عبور هیجان از بازار دلار؟

صدرنشینان توسعه هوش مصنوعی

توقف اصلاح شاخص دلار با تعرفه‏‏‌ها

آمار معاملات روزانه بازار سهام - 1403/11/25

برترین حوزه حمل ‏‏‏‌ونقلی کشور

چهار روند مهم «آموزش و توسعه» در سال 2025

شرکت‌ها شعار پایداری را رها کرده‌‌‌اند؟

چرا باید به کارکنان استقلال بدهید؟

نمایشگاه آثار درویش عبدالمجید و گلستانه

حضور ایمی آدامز و خاویر باردم در «تنگه وحشت»

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی