بازار آریا

آخرين مطالب

همایش ملی حکمرانی توسعه برگزار شد اقتصاد ایران

همایش ملی حکمرانی توسعه برگزار شد
  بزرگنمايي:

بازار آریا - این همایش با همکاری سازمان مدیریت صنعتی و انجمن علمی کارآفرینی کسب و کارهای نوین ایران در سالن همایش های سازمان مدیریت صنعتی برگزار شد.
به گزارش امتداد به نقل از روابط عمومی سازمان مدیریت صنعتی، در این همایش که جمعی از اساتید دانشگاهی و اقتصاددان حضور داشتند حکمرانی توسعه از جنبه های گوناگون از نقش زنان در توسعه گرفته تا نقش دولت و بخش خصوصی در جبران عقب افتادگی کشور به ویژه در بحث هوش مصنوعی و فناوری مورد بحث قرار گرفت.
حکمرانی توسعه نیازمند گفتگوی مستمر و دو طرفه دولت و مردم
بدون سرمایه اجتماعی بالا و گفتگوی مستمر میان دولت و مردم، نمی‌توان به نتایج مطلوب دست یافت.
مهدی غضنفری، رییس هیات عامل صندوق توسعه ملی و رئیس انجمن کارآفرینی کسب و کارهای نوین ایران در اولین همایش ملی «حکمرانی توسعه» که در سازمان مدیریت صنعتی برگزار شد، در سخنانی با عنوان «حکمرانی توسعه؛ ترکیب مکانیکی در مقابل تلفیق ارگانیکی» با اشاره به اینکه هدف از برگزاری چنین همایش‌هایی فراهم سازی زمینه گفتگو بین مردم و حکومت است، اظهار کرد: بر این باورم که این همایش می‌تواند شکاف‌های موجود را کاهش دهد. وی ادامه داد: حکمرانی باید به جلوگیری از فساد، مشارکت و رعایت عدالت توجه کند. ما باید مفهوم حکمرانی را بهبود بخشیم و به‌دنبال تجارب بهتری برای پیشرفت باشیم. 
وزیر اسبق صنعت، معدن و تجارت تاکید کرد: حکمرانی خوب نیاز به بهبود مستمر دارد و برخی ایده‌ها باید در طولانی‌مدت پیگیری شوند. این فرآیند پیچیده و عمیق است و غفلت در آن نتایج منفی به همراه خواهد داشت. به این ترتیب، ما باید جدا از ذهنیت‌های کلاسیک، به‌دنبال راه‌حل‌های نوین و خلاق تفکر برای مواجهه با چالش‌ها باشیم. وی افزود: در حال حاضر، تسهیلگری در فضای کسب و کار با چالش‌های بزرگی مواجه است. وضع مقررات بیش از حد باعث سخت‌تر شدن فضای کسب و کار شده و تصمیمات دولت در اجرا دچار مشکل می‌شود. اگر تصمیمات نتوانند به اجرا درآیند، افراد فقیر و مستضعف بیشتر آسیب‌پذیر خواهند شد. حکومت باید ضمن ایجاد امنیت، منابع مالی را به نحو مؤثر بین مردم توزیع کند تا همه از منافع بهره‌مند شوند. در دنیای پیچیده امروز، منابع قدرت متکثر شده و مشکلاتی که ناشی از آن است، به وضوح قابل مشاهده‌اند. اجماع در تصمیم‌گیری سخت‌تر شده و رسانه‌ها هر یک صدای خود را دارند. همچنین، بحران‌های اجتماعی و اقتصادی همچنان ادامه دارد و جوامع تحت تأثیر چالش‌های جدی، از جمله تورم و نابرابری‌های اجتماعی قرار دارند.مسائل بغرنج و پیچیدگی‌های حکمرانی باید جدی گرفته شوند، چرا که بدون داشتن تعاریف واضح، هیچ راه‌حلی نمی‌تواند کافی باشد. برای بهبود شرایط، نیاز به تحلیل عمیق‌تری نسبت به ریشه‌های مشکلات داریم. 
تعارضات اجتماعی و پایین بودن سرمایه اجتماعی دو مانع توسعه
این استاد مهندسی صنایع در ادامه سخنانش، گفت: هیچ مسئله اقتصادی وجود ندارد که ابعاد اجتماعی و سیاسی نداشته باشد. هر کنش سیاسی نیز نتایج اقتصادی و اجتماعی خاص خود را دارد. این تعاملات نشان‌دهنده پیچیدگی‌های موجود در مسائل توسعه است. سازمان ملل، توسعه را فرایندی می‌داند که نیازمند همکاری بین مردم و دولت است. برای موفقیت در این زمینه، باید تلاش کنیم تا مردم با هر باوری در یک مسیر مشترک حرکت کنند. وی افزود: وجود تعارضات اجتماعی و پایین بودن سرمایه اجتماعی مانع از تحقق توسعه است. برای پیشرفت، محیط باید مساعد باشد و مردم باید بتوانند به طور مؤثر مشارکت کنند. برای نیل به توسعه، سه اقدام اساسی باید انجام شود که هم فرهنگ و هم رفتار و گفتار افراد را شامل می‌شود. 
رییس شورای راهبری همایش حکمرانی توسعه با اشاره به اینکه توسعه پایدار باید به نیازهای اساسی انسان پاسخ داده و عدالت اجتماعی و تنوع فرهنگی را مد نظر قرار دهد، اظهار داشت: کشورهای توسعه نیافته معمولاً با مشکلاتی از جمله پایین بودن بهره‌وری مواجه هستند. تفاوت بین رشد اقتصادی و توسعه پایدار باید مشخص شود. رشد اقتصادی معمولاً به افزایش تولید اشاره دارد، در حالی که توسعه پایدار به رشد همه‌جانبه و متوازن توجه دارد. 
غضنفری افزود: برای رسیدن به اهداف توسعه، باید اهداف مشخصی تعیین کنیم و به شیوه‌ای ارگانیک به ترکیب باورها و خلاقیت‌ها بپردازیم تا بتوانیم ارزش‌های جدید خلق کنیم.
مثلث حکمرانی
رییس شورای راهبری و دبیر کمیته علمی همایش، ادامه داد: در بحث توسعه، هدف‌گذاری مناسب و مؤثر به عنوان یکی از ارکان اصلی مطرح است. به همین دلیل باید به مفهوم SMART خاص، قابل اندازه‌گیری، قابل دستیابی، مرتبط و زمان‌بندی شده توجه کنیم. اگرچه ممکن است نامی بر صندوق توسعه ملی بگذاریم و به هوش مصنوعی اشاره کنیم، اما این نام‌گذاری به تنهایی نشان‌دهنده هدف‌گذاری مؤثر نیست. برای ایجاد یک کانال گفتگو میان دولت و ملت، باید اهدافی SMART تعریف کنیم. در این راستا، مفهوم مثلث حکمرانی حائز اهمیت است. بسیاری از ما از کودکی آموخته‌ایم که دولت باید تمام امور را انجام دهد و این اولین انحراف فکری ماست. در واقع، اگر به دنبال توسعه‌ای پایدار هستیم، نباید انتظار داشته باشیم تنها دولت مسئولیت همه چیز را بر عهده بگیرد. این مثلث حکمرانی شامل دولت، جامعه مدنی (سمن‌ها) و بخش خصوصی است. اگر جامعه‌ای نهادهای مدنی قوی نداشته باشد، نمی‌تواند باب گفتگوی توسعه را باز کند. دولت باید با نهادهای مدنی و بخش خصوصی دیالوگ کند تا بتواند به توسعه پایدار دست یابد. 
میدان‌های مشترک بین دولت و سمن‌ها و همچنین بین دولت و بخش خصوصی اهمیت زیادی دارند. کارهایی که این دو بخش انجام می‌دهند باید هماهنگ باشد و در عین حال، فعالیت‌های سمن‌ها و بخش خصوصی نیز باید در کنار هم انجام شود. این کنش‌ها باید به صورت دوطرفه و با دیالوگ مؤثر شکل بگیرد، زیرا بدون سرمایه اجتماعی بالا و گفتگوی مستمر میان دولت و مردم، نمی‌توان به نتایج مطلوب دست یافت. 
تفکر اقتصاد دولتی و دستوری مانع از پیشرفت در عرصه‌های اقتصادی
غضنفری یکی دیگر از چالش‌ها را تفکر اقتصاد دولتی و بسته دانست که مانع از پیشرفت در عرصه‌های اقتصادی می‌شود. وی گفت: ما باید به این سوالات پاسخ دهیم که آیا رفتار اقتصادی دولت باید یکسان باشد یا متغیر؟ آیا باید به سمت بازار آزاد حرکت کنیم یا نه؟ در حالی که برخی کشورها مانند چین با وجود نام حزب کمونیست، اقتصاد آزاد را پیاده‌سازی و سرمایه‌گذاری‌های خارجی را جذب کرده‌اند. 
نیازمند تصمیم‌گیری جسورانه و اجماع
در نهایت، برای شروع کار در ایران، نیازمند تصمیم‌گیری جسورانه و اجماع هستیم. ما باید مزیت‌های سرزمینی خود را شناسایی کرده و روی آن‌ها کار کنیم تا امید دوباره به جامعه بازگردد. همچنین، باید فضای کسب‌وکار را بهبود بخشیم و پاسخ‌های قانع‌کننده‌ای برای سوالات حکمرانی پیدا کنیم. در این مسیر، ما نیازمند یک مکانیسم قوی هستیم تا بتوانیم بهبودهای ملموسی در حوزه‌های مختلف ایجاد کنیم و تأثیرات آن را بر بیکاری و معضلات اجتماعی مشاهده کنیم. 
مخالفت با سنت‌های الهی که دیگران کشف کرده‌اند بی‌معناست
رئیس انجمن کارآفرینی کسب و کارهای نوین ایران در پایان، خاطر نشان کرد: باید به این نکته توجه کنیم که موفقیت‌های زمینی و روش‌های مؤثر، بر پایه سنت‌های الهی استوار هستند. افرادی مانند ادیسون، با کشف یک سنت الهی، به قواعدی تن داده‌اند که بر اساس آن‌ها به موفقیت دست یافته‌اند. این مهم است که ما یاد بگیریم و از این سنت‌ها بهره‌برداری کنیم. تمدن اسلامی از زمان صدر اسلام شکل گرفت و این به دلیل درک عمیق‌تر از سنت‌های الهی بود که فراتر از مناسک دینی حرکت کرد و به کشف حقایق هستی منجر شد. بنابراین، روش‌های موفق در زندگی و فعالیت‌های انسانی باید بر اساس این سنت‌ها بنا شوند. وی افزود: ما باید به سرعت سنت‌های الهی را بشناسیم و از آن‌ها بهره‌برداری کنیم. مخالفت با سنت‌هایی که دیگران کشف کرده‌اند، بی‌معناست. اگر کسی موفق به کشف یک سنت شده، باید با آرامش از آن استفاده کنیم و نه اینکه در برابر آن مقاومت کنیم. این کار نه تنها مفید نیست، بلکه مانع پیشرفت ما خواهد شد. غضنفری گفت: بیایید به یادگیری این سنت‌ها بپردازیم و از تجربیات دیگر کشورها بهره‌مند شویم. اگر کسی توانسته است آبی را مهار کند و اکوسیستم را احیا کند، ما نیز می‌توانیم از این تجربه استفاده کنیم. درک و پذیرش این سنت‌ها می‌تواند به ما کمک کند تا در مسیر پیشرفت و توسعه قرار گیریم.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1253279/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ویتامین‌های ضروری برای سالمندان

حرکات اصلاحی برای کف پای صاف + عکس

تمرین و تغذیه ویژه برای هوای سرد و آلوده

والدین بخوانند/ حریم شخصی کودکان را حفظ کنید

دلیل بروز این بیماری شایع میان زنان مشخص شد

راه‌های جلوگیری از هدر رفت نان

مبتلایان به میگرن نباید در این حالت آزاردهنده بمانند

سیر تا پیاز واریز یارانه دهه فجر 1403 اعلام شد

8 نوشیدنی طبیعی برای نبرد با سرماخوردگی و آنفلوانزا + اینفوگرافیک

طلای زرد یا سفید؛ کدامشان بهتر است؟/ ویدئو

علت لکه‌های قرمز روی پوست چیست؟/ این ویتامین را کم دارید

درگیری نیروهای مقاومت فلسطینی با نظامیان اسرائیلی در جِنین

واکنش وزارت خارجه عربستان به حمله اسرائیل به شهر جنین

الجزیره خبر داد: شنیده شدن صدای انفجار در اردگاه جنین

دلار سر به فلک کشید: 4 کانال صعود!

رسیدگی سوئیس به شکایتها علیه رئیس اسرائیل

ادعای کذب اسرائیل درباره ترور فرمانده گردان بیت حانون

معاون وزیر کشور: تمرکز ما در جهت بهبود معیشت مرزنشینان است

پاسخ وزیر امور خارجه به اظهارات گوترش در نشست داووس

ضعف ایران را غربى ها باید در خواب ببینند

مقام معظم رهبری پیشرفت‌های بخش خصوصی را مایه امید و حرکت دانستند

همایش ملی حکمرانی توسعه برگزار شد

طرح آمریکا برای استقرار هزاران نیروی نظامی در مرز مکزیک

«روبیو» با چین شروع کرد، نه ایران

خاورمیانه ناشناخته‌تر برای ترامپ

توقیف بنز پلاک موقت خطرساز در تهران

بهارستان - 1403/11/04

چرا دینار کویت از دلار هم گران‌تر است؟

ظریف در داووس 2025، ترامپ در کاخ سفید؛ چرا مجمع جهانی اقتصاد امسال برای ایران مهم‌تر است؟/ یک جهان فرصت و یک ایران جهش در گرو پیوستن به اقتصاد جهانی!

تردد این وانت در انگلیس ممنوع شد

غرق شدن لنج باری در نزدیکی اسکله بهمن قشم

درخواست کی‌یف برای حضور نیروهای صلحبان آمریکایی در اوکراین

همایش ملی نظارت، بازرسی و کنترل بازار برگزار شد

بن‌گویر: باید فورا به جنگ باز گردیم

تاثیر پروژه‌های آبخوانداری بر تنوع‌زیستی

کلید بحران تامین انرژی

سبزکُشی زیر پرچم ترامپ

چشم بازارها به تریبون ترامپ

گسل بازار ارز آزاد و تجاری

عرضه تمام و ربع سکه ضرب 1403 در روز شنبه

آغاز ضرب سکه‌‌‌ طلا با تاریخ 1404 در بانک مرکزی

تمرکز مالیاتی در ایالات متحده

آمار معاملات روزانه بازار سهام - 1403/11/04

چینش ETF بر اساس بیشترین تغییر مالکیت - 1403/11/04

متانولی‌ها زیر ذره‌بین

اکثر مدیران، نیروی کار بدون مهارت هوش مصنوعی استخدام نمی‏‏‌کنند

«سه‌گانه تاریک»؛ چگونه کارکنان سمی راه خود را پیدا می‌کنند؟

پایداری، نیازمند مشارکت جدی خصوصی- دولتی

افراد اشتباهی در دستگاه‌ها

«ردّ پای رنگ» در نیاوران

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی