بازار آریا

آخرين مطالب

«مورگان استنلی» از داخلی‏‏‏‏‏‏‏‏‏‌سازی 10‌تریلیون دلاری در آمریکا خبر داد

تولید با هیزم تعرفه اقتصاد ایران

تولید با هیزم تعرفه
  بزرگنمايي:

بازار آریا - دنیای اقتصاد : آمریکا در سودای بازگشت به قدرت اول صنعتی جهان است. تحلیل موسسه مورگان‌استنلی نشان می‌دهد این کشور در نظر دارد با راه‌انداختن یک جنگ تجاری 1.5تریلیون دلار، تولید صنعتی سالانه از دست رفته خود را احیا کند. آمریکا برای تحقق این مهم، به 10تریلیون دلار سرمایه‌گذاری جدید نیاز دارد.
شرکت خدمات مالی مورگان‌استنلی در گزارشی با عنوان «سال 2025، نمایشی از اصول اساسی» تاثیر سیاست‌های آتی ایالات‌متحده، از جمله جنگ تعرفه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها و محدودیت‌های مهاجرتی بر اقتصاد آمریکا را بررسی‌کرده و ارتباط آن را با انقلاب صنعتی چهارم توضیح داده‌است.
این گزارش با تاکید بر فرصت‌های پیش‌رو، مسیر سرمایه‌گذاری 10‌تریلیون دلاری در بازصنعتی‌شدن ایالات‌متحده را پیش‌بینی می‌کند. با توجه به سناریو پایه‌ای که این گزارش برای سال‌2025 متصور است، با شروع ریاست‌جمهوری ترامپ، جنگ تعرفه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها و مهاجرت محدود بر رشد تولید ناخالص داخلی(GDP) تاثیر منفی خواهند گذاشت و باعث کاهشی جزئی در تورم خواهند شد. رشد GDP سالانه از 2.7‌درصد در 2024 به 1.6‌درصد در 2026 کاهش می‌یابد هرچند شاخص قیمت مصرف‌کننده(CPI) از 2.9‌درصد در 2024 به 2.5‌درصد در 2026 خواهد رسید؛ این در حالی است که فدرال‌رزرو بیشتر از همیشه به سمت کاهش نرخ بهره 10‌ساله اوراق خزانه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌داری آمریکا تمایل پیدا می‌کند.
پیش‌بینی‌های این گزارش برای بازارهای سرمایه نشان می‌دهد؛ فعالیت‌های تحت‌پوشش و ادغام‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها به‌عنوان‌درصدی از GDP ایالات‌متحده تا سطح سال‌2021 در سال‌2026 افزایش خواهد یافت و ظاهرا برنده این داستان تنها صنایع سرمایه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌بر هستند که به سرمایه و زمین دسترسی دارند. پس از دو دهه‌عدم‌سرمایه‌گذاری و رکود اقتصادی، بر این باورند که آمریکا در مراحل ابتدایی بازصنعتی‌شدن قرار دارد. در این گزارش تخمین‌زده شده‌است که این فرصت چنددهه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ای می‌تواند بیش از 10‌تریلیون دلار سرمایه‌گذاری مضاعف در هزینه‌های سرمایه‌ای و فناوری اطلاعات را جذب کند. اساس اجرای فرضیه «بازگشت تولید به آمریکا» پیشرفت‌های ساختاری در فناوری و تمرکز بیشتر بر تاب‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌آوری عملیاتی است. روزهایی که تولید جهانی به‌دنبال نیروی کار ارزان می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌گشت، به پایان رسیده‌است. به‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌طور کلی، سرمایه و نزدیکی به مصرف‌کننده نهایی ملاک‌های تخصیص سرمایه‌گذاری در مناطق مختلف خواهند بود.

بازار آریا

گزارش، بازگشت تولید به آمریکا را به‌عنوان یک عامل مثبت و واضح برای سهام صنایع آمریکایی می‌بیند که رشد پایه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ای را افزایش می‌دهد و در عین‌حال جریان درآمد و نقدینگی پایدارتری را ایجاد می‌کند. به‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌طور کلی، بازگشت تولید به آمریکا به‌معنای انتقال فعالیت‌ها و هزینه‌ها به منطقه‌ای است که صنایع آمریکایی در آن بیشترین سهم بازار و بالاترین حاشیه سود را دارند. طبق تخمین‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های گزارش، تاثیرات منفی تغییرات جغرافیایی در 20سال ‌گذشته، به‌عنوان مانعی 2‌درصدی در رشد طبیعی صنایع چندگانه عمل کرده‌است. با کاهش این تاثیرات، صنایع آمریکایی قادر خواهند بود سود خود را 11‌درصد برای هر واحد از هزینه‌های سرمایه‌گذاری جهانی مشتریان افزایش دهند. درحالی‌که برون‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌سپاری ایالات‌متحده در دهه‌1980 آغاز شد، این روند زمانی شدت گرفت که چین در سال‌2000 به سازمان تجارت‌جهانی(WTO) پیوست که این را عامل اصلی رکود صنایع آمریکا در بیش از
20 سال‌گذشته می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌دانند. از سال‌2000، تجارت ایالات‌متحده از تراز مثبت به کسری سالانه یک‌تریلیون دلار رسید. علاوه‌بر این، آمریکا 9‌درصد از سهم بازار تولید جهانی خود را از دست داده‌است که عمدتا این سهم به چین منتقل‌شده، جایی‌که تولید صنعتی چین در 20سال‌گذشته 50‌برابر رشد تولید صنعتی ایالات‌متحده بوده‌است. با جابه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌جایی تولید، سرمایه‌گذاری نیز تغییر مسیر می‌دهد، پس از دهه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها رشد با نرخ رشد مرکب سالانه 4‌درصد، ظرفیت تولید صنعتی ایالات‌متحده پس از پیوستن چین به سازمان تجارت‌جهانی(WTO) به حالت سکون رسید. سرمایه‌گذاری واقعی در بخش تولید آمریکا در این دوره کمتر از یک‌درصد در سال‌رشد داشته که اگر سرمایه‌گذاری در «دارایی‌های فیزیکی» که موتور محرک صنایع آمریکا هستند را محاسبه کنیم، این سرمایه‌گذاری کمتر از سطح سال‌1999 باقی‌مانده‌است.
در صورتی‌که ایالات‌متحده توانسته بود سهم 25‌درصدی خود از تولید جهانی در اواخر دهه‌1990 راحفظ کند، گزارش برآورد کرده‌است که تولید سالانه ازدست رفته اکنون به 1.5‌تریلیون دلار در سال‌می‌رسد که به‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌طور تجمعی از سال‌2000 تاکنون معادل 19‌تریلیون دلار است، با این‌حال سهم 20‌درصدی از تولید جهانی را به‌عنوان سطحی پایدارتر و هدفی مطلوب برای آینده می‌بیند. این هدف نشان می‌دهد؛ ایالات‌متحده 700‌میلیارد دلار تولید سالانه و 6‌تریلیون دلار به‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌طور تجمعی از دست داده‌است.

بازار آریا

پیش از سال‌2000، سرمایه‌گذاری واقعی در بخش تولیدی ایالات‌متحده با نرخ رشد مرکب سالانه 3.8‌درصد برای 50 سال‌رشد داشت؛ اما از سال‌2000 به بعد این نرخ به 0.7‌درصد کاهش‌یافت. حفظ نرخ رشد 4‌درصدی سرمایه‌گذاری ممکن است برای یک اقتصاد صنعتی بالغ مانند ایالات‌متحده هدفی بلندپروازانه به‌نظر برسد، اما این نرخ تنها معادل رشد تولید جهانی در همان بازه زمانی است.نشانه‌های اولیه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ای وجود دارد که نشان می‌دهد این روند در حال تغییر است. همه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌گیری کرونا به‌عنوان محرکی عمل کرد تا تغییر اجتناب‌ناپذیر به سمت غرب در تولید جهانی را تسریع کند.
این بحران هزینه واقعی برون‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌سپاری (ریسک زنجیره تامین) را نمایان ساخت. پیشرفت‌های فناوری بعدی مزیت برون‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌سپاری، یعنی نیروی کار ارزان را به‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌طور ساختاری تضعیف خواهد کرد.پس از همه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌گیری کرونا، ایالات‌متحده 24‌درصد از سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی(FDI) جهانی را جذب کرده‌است که نسبت به میانگین دهه‌گذشته 900 واحد پایه افزایش‌یافته و معادل 130‌میلیارد دلار به سرمایه‌گذاری سالانه افزوده است. ایالات‌متحده اکنون سرمایه را با نرخی جذب می‌کند که از دهه‌1990 بی‌سابقه است.گزارش بیان می‌کند که «انقلاب صنعتی چهارم» با بهره‌برداری از سرمایه و زمین در مناطقی که به مصرف‌کنندگان نهایی نزدیک‌تر است، شکل خواهد گرفت. پیشرفت‌های فناوری ساختاری، بازده و پایداری بیشتری را برای کسانی که قادر به سرمایه‌گذاری هستند فراهم می‌آورد.
به‌عبارت دیگر، این روند دقیقا مخالف با «انقلاب صنعتی سوم» است و این تغییر، زمینه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ساز ایجاد یک فرصت قدرتمند و بلندمدت در سرمایه‌گذاری تولیدی ایالات‌متحده خواهد بود.درحالی‌که ایالات‌متحده در جست‌وجوی نیروی کار ارزان در انقلاب صنعتی سوم بازنده بود، کارشناسان آن را برنده‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ای واضح می‌دانند زیرا پارامترها تغییر کرده‌است. ایالات‌متحده رهبر جهانی در دسترسی به سرمایه است و 55‌درصد از سرمایه‌گذاری جهانی را به خود اختصاص داده‌است.
همچنین با سهم 30‌درصدی از مصرف جهانی، اقتصاد داخلی آمریکا برای محلی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌سازی زنجیره تامین در موقعیتی برتر قرار دارد. بازار همچنان به‌دنبال راه‌هایی است تا از روندهای ساختاری جاری که به‌صورت مستمر پایداری خود را نشان می‌دهند، به‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌درستی بهره‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌برداری کند. تولید صنعتی ایالات‌متحده همچنان به‌صورت ماهانه پیشرفت‌های متوالی را تجربه می‌کند و در حال‌حاضر با نرخ سالانه 235‌میلیارد دلار (با تعدیل فصلی) در حال افزایش است که نسبت به سال‌2019 پنج‌برابر شده‌است.
آغاز پروژه‌های ساخت‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌وساز در بخش تولید ایالات‌متحده شاخص پیشرو مورد‌توجه این گزارش است، زیرا این پروژه‌های کلان معمولا بازه‌های زمانی طولانی(چهار تا پنج سال) دارند، اگرچه میزان آغاز این پروژه‌ها نسبت به سال‌گذشته کاهش‌یافته‌است، تثبیت کنونی فعالیت‌ها در سطح حدود 2.5‌برابر نرخ‌های پیش از همه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌گیری کرونا را، به‌دلیل مقایسه دشوار با سال‌های پیشین، دلگرم‌کننده می‌داند. ویژگی‌های انقلاب صنعتی چهارم، شامل بهره‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌گیری از فناوری‌های پیشرفته و سرمایه‌گذاری‌های هوشمندانه، شرایطی را فراهم‌کرده که زمین بازی اقتصاد جهانی به نفع ایالات‌متحده تغییر کند. آمریکا سعی دارد با احیای تولید داخلی، تقویت زنجیره تامین و استفاده بهینه از منابع سرمایه و زمین، جایگاه خود را به‌عنوان تنها قطب‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ تولید جهان بازسازی کند.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1251634/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نتانیاهو به دنبال دیدار با ترامپ/ ادامه تماس‌ها برای سفر به واشنگتن

درخواست نماینده سوریه برای توقف نقض حاکمیت این کشور

راهبرد دولت چهاردهم تسهیل‌گری و کاهش بروکراسی بنگاه‌های بزرگ اقتصادی به عنوان پیشران‌های رشد اقتصادی کشور است

ورود کمک‌های بشردوستانه به غزه/ ادامه اجرای آتش‌بس با وجود تخلفات اسرائیل

همتی: قیمت طلا پایین نمی‌آید

تعطیلی مدارس و دانشگاههای همدان به دلیل سرمای هوا

ادامه واکنش‌ها به اظهارات جنجالی ترامپ/ پای پاناما هم به میان آمد!

افت قیمت بنزین در بازارهای جهانی؛ ذخایر بنزین آمریکا فراتر از پیش‌بینی‌ها افزایش یافت

نگرانی سازمان ملل از وضعیت وخیم زیرساختها در سوریه

تصاویر/ همایش شرکت‌های برتر ایران با حضور معاون اول

وزیر اقتصاد: افزایش تولید و رشد اقتصادی، با شادابی بازار سرمایه محقق می‌شود/ حمایت از بورس پایدار است

حذف اپلیکیشن نوبت‌دهی مهاجران در دولت جدید آمریکا

بمباران مناطقی از جنوب لبنان توسط اسرائیل

وزیر اقتصاد: حمایت مستمر از بورس ادامه خواهد داشت

اقتصاد دریامحور تحول‌آفرین است

پیوستن به FATF ؛ راه نجات اقتصادی یا ابزاری برای تشدید تحریم‌ها؟ / مناظره داغ دانشجویان در برنامه به اضافه یک + فیلم کامل

خداحافظی بایدن از کاخ سفید/ صحنه را ترک نمی‌کنیم

سیگنال آتش بس در غزه برای تهران؛ ترامپ چراغ قرمز را نگاه می دارد؟

ممنوعیت و محدودیت صادراتی برای سال 1404

ترامپ: از توافق آب و هوایی پاریس خارج می‌شویم

جزئیاتی از مصوبه جدید دولت درباره واردات خودرو

جریمه نجومی تویوتا به دلیل تقلب

خیزی بزرگ دولت برای انرژی تجدیدپذیر/ ضرورت تدوین سند راهبرد ملی پیشرفت صنعتی

2 سیگنال مهم همتی برای بازار بورس و طلا ؛ بورس رشد می کند و طلا ارزان نمی‌شود | نگران آمدن ترامپ نیستیم

مسوولین اقتصادی تورم واقعی را احساس نمی‌کنند/ باید پنج دهک قشر پایین جامعه را توانمند کرد

همتی: ذخایر طلای کشور تقویت شد، به آینده اقتصادی خوش‌بین هستیم

ومعادن؛ پیشتاز صنعت سرمایه‌گذاری در رتبه‌بندی شرکت‌های برتر ایران

برنامه احداث نیروگاه تجدیدپذیر توسط یک خودروساز

عرضه هشت محصول بهمن دیزل در بورس کالا

ایستگاه شارژ خودروهای برقی به جاده ‌های هراز و مشهد رسید

خروج واگن چینی از قطار واردات؟

اعضای جدید هیات‌‌‌مدیره بانک دی انتخاب شدند

نگاه مهندسی‌‌‌‌‌‌‌باور به حوزه‌‌‌‌‌‌ مدیریت مصرف انرژی

مداخله دولت در اقتصاد انرژی

بازار - 1403/11/02

نرمال‌سازی پولی ژاپن

ثبات دلار در کانال 81

برنامه تخصیص ارز تمام ثبت سفارش‌ها به‌زودی اعلام می‌شود

اثر تورمی اخراج مهاجران

بازارها در انتظار فرمان‏‏‌های اجرایی ترامپ

آمار معاملات روزانه - 1403/11/02

چطور پیشنهاد شغلی را که قبلا رد کردم، پس بگیرم؟

فقط 2 تا 5‌درصد شکست‏‏‌ها لایق سرزنش هستند!

برپایی نمایشگاه «کنتراست»

«دیپلمات افسانه‌ای» به بازار کتاب آمد

گردهمایی برندها در ریاض

وجوه چندوجهی شهبازیان

کار ولاسکو را تکرار می‌کنم

استقلال مساوی نکرد، باخت!

آمد یا نیامد؟

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی