«دنیایاقتصاد» بازارها را بررسی میکند
نزول شاخص دلار با ضعف تورم
گزارش ویژه
بزرگنمايي:
بازار آریا - بازار داخلی
فشار عرضه در آخرین روز معاملاتی هفته
بازار سهام روز چهارشنبه روند متعادل سرخپوشی را ثبت کرد. در این میان شاخص کل بورس در هفتهای که گذشت روند مشخصی نداشت. به طوری که نوسانات و فشار سنگین فروش در ابتدای هفته به معاملات متعادل در روزهای پایانی هفته انجامید. در این بین معاملات روز چهارشنبه نیز با بهبود تقاضا از سوی خریداران به دلیل چشمانداز مثبت از مذاکرات کلید خورد اما فشار هیجانات ناشی از اخبار استیضاح وزیر امور اقتصادی و دارایی موجب سرخ پوشی و افزایش حجم عرضهها در برخی نمادها شد. با وجود این بازار روز معاملاتی متعادل مایل به نزولی را ثبت کرد. در این بین روز چهارشنبه شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران با افت 0.02 درصدی مواجه شد و در نهایت با کاهش ارتفاع 432واحدی در سطح 2میلیون و 866هزار واحدی قرار گرفت. در این بین شاخص کل هموزن نسبت به شاخص اصلی وضعیت بهتری داشت. بهطوری که این شاخص با افزایش ارتفاع محدود 0.11درصدی مواجه و روز معاملاتی را با ایستادن بر سطح 903هزار و 991 واحدی به پایان رساند. شاخص کل فرابورس نسبت به دو شاخص دیگر وضعیت بهتری داشت و با صعود 0.24 درصدی در محدوده 27هزار و 8 واحدی قرار گرفت. از طرفی ارزش معاملات سهام، حقتقدم و صندوقهای سهامی حدود 9836 میلیارد تومان بوده که نسبت بهروز دوشنبه افت 23درصدی داشته است. همچنین روز چهارشنبه 152 میلیارد تومان نقدینگی از بازار خارج شده است. به نظر میرسد بازار تا مشخص شدن شرایط ریسکهای سیستماتیک و نتیجه مذاکرات بینالمللی نوسان مشخصی را دنبال نکند. افزایش 40درصدی قیمت شویندهها در انتظار تصویب سازمان حمایت است. در این میان علیرضا کیانی آذربایجان نایبرئیس انجمن صنایع شوینده، آرایشی و بهداشتی روز گذشته اظهار کرد: بستهبندی تمام محصولات شوینده، آرایشی و بهداشتی در ظروف پت و انواع پلاستیکهاست. بنابراین وقتی قیمت این محصولات متناسب با دلار افزایش مییابد تاثیر خود را بر محصولات صنایع شوینده نیز میگذارد. درخواست تولیدکنندگان افزایش میانگین 40 درصدی قیمت است اما مشخص نیست که سازمان حمایت چه زمانی مجوز افزایش قیمت را صادر کند.
بازار خارجی
واکاوی رفتار بازارها پس از تورم آمریکا
شاخص قیمت تولیدکننده (PPI) آمریکا کمتر از حد انتظار بود، اما این به معنای سیگنالهای مشابه از شاخص قیمت مصرفکننده (CPI) روز چهارشنبه نیست. انتظار میرود تورم هسته ماهانه 0.3درصد ثبت شود که میتواند دور جدیدی از حمایت برای دلار فراهم کند. در بریتانیا، تورم کمتر از حد انتظار میتواند ریسک کاهش ارزش پوند را با کمک به بازار اوراق قرضه محدود کند. انتشار شگفتآور ملایم تورم تولیدکننده (PPI) در آمریکا باعث ضعف نسبی دلار شد. تورم تولیدکننده هسته ماهانه 0.0درصد، تاثیر مستقیمی بر شاخص PCE هسته ماه دسامبر که معیار تورمی مورد ترجیح فدرال رزرو است، دارد. به گفته اقتصاددانان دو مولفه PPI شامل کرایه خطوط هوایی و اجاره خودرو افزایش قابلتوجهی داشتهاند و انتظار میرود اینها از عوامل اصلی یک انتشار داغ دیگر در CPI هسته باشند. اجماع بین 0.2 و 0.3درصد ماهانه تقسیم شده است، این به آن معناست که انتشار 0.3درصد باید به عنوان یک سیگنال انقباضی برای فدرال رزرو و به نفع تقویت دلار تفسیر شود.
همچنین، در روز سهشنبه گزارشی درباره طرح اقتصادی ترامپ برای افزایش تدریجی تعرفهها (بین 2 تا 5درصد در ماه) باعث فشار بر دلار شد. این رویکرد به منظور ایجاد اهرم مذاکراتی طراحی شده و در مقایسه با تعرفههای بزرگ یکباره، کنترل بیشتری بر اثرات تورمی فراهم میکند. این دومین گزارش مهمی است که نشان میدهد دولت جدید برنامهای برای اتخاذ یک رویکرد تهاجمی در حوزه حمایتگرایی ندارد. این موضوع همچنین با نشانههایی هماهنگ است که کنگره بر تصویب لایحهای سهجانبه (مهاجرت، انرژی، کاهش مالیات) تا آوریل تمرکز خواهد کرد که نشان میدهد تمرکز اولیه بر سیاستهای داخلی خواهد بود. بازارها در حال حاضر برخی از اقدامات حمایتگرایانه آمریکا را در قیمتگذاری خود لحاظ کردهاند اما احتمالا یک تعرفه بزرگ و یکباره را انتظار ندارند. حتی اگر تعرفهها تدریجی افزایش یابند، بازارها ممکن است به اندازه تیم ترامپ خوشبین نباشند که بتوانند تورم را کنترل کنند. شاخص CPI داغ روز چهارشنبه میتواند سرمایهگذاران را در مورد موضوع تورم قبل از در نظر گرفتن تعرفهها مضطرب کند.
-
پنجشنبه ۲۷ دي ۱۴۰۳ - ۰۰:۲۵:۴۴
-
۱۰ بازديد
-
روزنامه دنیای اقتصاد
-
بازار آریا
لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1248565/