بازار آریا

آخرين مطالب

مشکلات کسب و کار اصناف؛ از نرخ ارز تا ناترازی انرژی اقتصاد ایران

مشکلات کسب و کار اصناف؛ از نرخ ارز تا ناترازی انرژی
  بزرگنمايي:

بازار آریا - تین نیوز |
جامعه 2.3 میلیون نفری اصناف و بازاریان به دلیل توزیع کالاها و خدمات مورد نیاز مردم، ارتباط مستقیمی با آحاد جامعه دارند که با مشکلاتی از جمله کمبود نقدینگی، نوسان نرخ ارز و ناترازی انرژی روبه رو بوده و خواستار ثبات در شاخص های کلان اقتصادی هستند، تا کسب و کارهای آنان رونق گیرد.
به گزارش تین نیوز به نقل از ایرنا، اصناف و بازاریان همواره در بستر تحولات اقتصادی و اجتماعی بوده و جایگاه و کارکرد گسترده ای در حوزه های مختلف داشته اند؛ این قشر به عنوان آخرین حلقه اقتصادی، اهمیت ویژه ای در رشد و پویایی اقتصاد کشور دارند و به دلیل گستردگی و ارتباط مستقیم با آحاد مردم به مثابه قلب اقتصادی جامعه عمل می کنند.
در حقیقت واحدهای صنفی حلقه واسط بین تولیدکنندگان و واردکنندگان با مصرف کنندگان به شمار می روند که با انتقال منابع نقدینگی از مصرف کنندگان به تولیدکنندگان، چرخه اقتصاد کشور را شکل می دهند.
در سال های اخیر به دنبال اثرپذیری اقتصاد کشور از شرایط تحریمی بویژه در حوزه های بانکی و تجاری، اتحادیه ها و اصناف نیز از آسیب های آن در امان نبوده اند.
آنان می گویند، بازاریان در شرایط تحریمی، خواستار کنترل بازار ارز، تسهیل در واردات قطعات و مواد اولیه، تخصیص ارز و رفع ناترازی انرژی هستند.
اتحادیه ها و اصناف چند سالی است که با مشکلاتی از جمله نوسان قیمت ارز، قطعی برق و گاز، مشکلات در واردات قطعات و مواد اولیه و سایر موارد دست و پنجه نرم می کنند و با نوسان قیمت ارز بخشی از سرمایه خود را از دست می دهند.
در روزهایی که دولت چهاردهم به دنبال این است تا با اصلاح سیاست های غلط ارزی گذشته، جلوی توزیع رانت ارزی را بگیرد و اقتصاد را شفاف نماید، تا در ادامه این چرخه فشار کمتری به فعالان اقتصادی وارد شود و در نهایت همه مردم از این شفافیت بهره مند شوند، شاهد برگزاری تجمعات محدود در برخی صنوف بازار تهران بودیم که فیلم های آنان در روزهای گذشته در فضای مجازی دست به دست شد.
در فیلم های منتشر شده آنان از نوسان نرخ ارز بویژه در روزهای اخیر گلایه و اعتراض داشتند و نگران آینده کسب و کار خود بودند.
آنان معتقد بودند که نقدینگی آنها محدود است و با بالا رفتن قیمت ارز، توان آنها برای خرید مواد اولیه و یا کالاهای مورد نیاز خود کاهش می یابد.
به همین سبب خبرنگار اقتصادی ایرنا به سراغ برخی فعالان صنفی رفت و شرایط آنان را جویا شد.
آنان نیز در این گزاره که دولت با حذف چند نرخی ارز به دنبال حذف رانت ها و شفافیت در معاملات است، تا از این طریق به ثبات اقتصادی در بازار کمک کند موافق هستند؛ اما می گویند در این دوره گذار مشکلاتی چون کمبود نقدینگی و کالا به توزیع کنندگان و تولیدکنندگان فشار مضاعف وارد می کند و بهتر است راهکارهای حمایتی نیز برای این قشر دیده شود.
بلا تکلیفی تولیدکنندگان در تامین مواد اولیه احسان ظفری مدیرعامل اتحادیه تعاونی های تولیدکنندگان فرآورده های لبنی ایران در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا می گوید: نوسان در بازار ارز سبب سردرگمی در اصناف و اتحادیه ها شده است و نمی دانند که قیمت تمام شده محصولات به چه صورت خواهد بود زیرا هزینه ها نیز مشخص نیست.
وی ادامه می دهد: از آنجا که تولیدکنندگان نیازمند خرید مواد اولیه هستند، با بروز نوسان های اقتصادی دیگر نمی توانند همان مواد اولیه را با همان قیمت قبلی تهیه کنند و همین موضوع باعث بلا تکلیفی آنها می شود.
ظفری با اشاره به مشکلات در تامین قطعات و مواد اولیه می گوید: همه این موارد به بهای ارز در بازار بستگی دارد؛ بسیاری از قطعات باید به روز رسانی شود و مواد اولیه برای تهیه محصول هم فراهم شود اما نوسان در بازار مشکلاتی را در تخصیص ارز و ترخیص مواد اولیه بوجود می آورد.
وی در این رابطه به صادرات برخی محصولات که مواد اولیه دیگر صنایع هستند اشاره کرد و افزود: صادرات شیر خشک و کره باعث شده تا واحدهای تولید فراورده های لبنی با کمبود شیر و زیان روبرو شوند.
مدیرعامل اتحادیه تعاونی های تولیدکنندگان فرآورده های لبنی ایران با بیان اینکه دامداران شیر را 20 درصد بالاتر از قیمت مصوب به فروش می رسانند، می گوید: بالا رفتن قیمت شیر خام مشکلاتی را برای تولیدکنندگان این صنف ایجاد کرده است که نه تنها تولیدکنندگان بلکه مصرف کنندگان نیز قدرت خرید خود را از دست داده اند.
وی با بیان اینکه برخی به بهانه نرخ دلار قیمت اقلام را افزایش می دهند، اظهار داشت: این رویه منجر به کاهش قدرت خرید مردم و در نهایت کُند شدن چرخ تولید می شود.
ظفری بر این باور است که دولت باید با حمایت از واحدهای صنفی، ثبات در بازار ارز و اصلاح قوانین به آرامش بازار کمک کند هر چند که در این زمینه اقداماتی نیز صورت گرفته است.
ناترازی انرژی مهمترین مشکل اصناف مجید نامی، رئیس اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران ناترازی انرژی را مهمترین مشکل اصناف می داند و می گوید: قطعی برق و گاز در فصول مختلف سال منجر به کاهش تولید می شود، در گذشته تنها شهرک های صنعتی مشمول قطعی برق می شدند که اکنون برق خانگی نیز با این مشکل مواجه است و افرادی که در خانه اقدام به بافندگی و دوزندگی در حوزه پوشاک می کنند نیز با ناترازی روبرو هستند.
وی می گوید: در کنار ناترازی انرژی مشکلات دیگری از جمله ورود کالای قاچاق و غیر قانونی باعث کاهش رقابت پذیری تولید داخلی با کالای قاچاق شده است. وقتی کالایی به صورت قاچاق وارد کشور می شود به تبع از پرداخت مالیات، حقوق گمرکی، بیمه و سایر هزینه های جانبی به صورت غیرقانونی معاف است.
رئیس اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران ادامه می دهد: افزایش هزینه های تولید باعث شده است تا تولید کالاها نسبت به کالای قاچاق افزایش قیمت داشته باشد ضمن اینکه هیچ نظارت و برخوردی با کالای قاچاق وجود ندارد اگر برنامه ای هست، به صورت مقطعی است.
وی با بیان اینکه زیرساخت های اقتصادی کشور از گذشته درگیر تحریم ها و تورم است، می گوید: این امر باعث شده است تا وضعیت اصناف مشخص نباشد.
نامی اضافه می کند: بخش خصوصی برای سرمایه گذاری و افزایش تولید به ابزارهایی نیاز دارد که بتواند تسهیلات و ماشین آلات و مواد اولیه را بتواند وارد کند که در تخصیص ارز نیز مشکلاتی وجود دارد.
وی بر تسهیل در صادرات تاکید دارد و می گوید: تولیدکنندگان باید به فکر صادرات باشند اما مبادلات بانکی و ارتباط آزاد با سایر کشورها نداریم، اکنون بخش خصوصی تمایل به انجام صادرات دارد و در این زمینه با کشورهای مختلف همسایه کارهایی شروع شده است که در ابتدای کار هستیم باید زیرساخت ها فراهم شود.
رئیس اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران می گوید: یکی دیگر از مشکلات اصناف بحث تورم است که در چند سال اخیر موجب شده است تا هزینه های تولید افزایش پیدا کند و به دلیل اینکه درآمدها همراه با تورم افزایش پیدا نکرده است در سبد کالای خانوارها سهم پوشاک کمتر شده است، بنابراین ما در بازار تاثیرات را می بینیم.
قاچاق بازار تولید داخل را تحت تاثیر قرار داد محمد ولدخانی رئیس اتحادیه صنف بنکداران پارچه (طاقه فروشان) تهران نیز به ایرنا می گوید: در بازار شاهد پوشاک و کالای قاچاق آن هم بدون کیفیت هستیم که برای تولیدکنندگان پوشاک و عرضه کنندگان پارچه مشکلاتی ایجاد کرده است.
وی ادامه می دهد: افرادی که قاچاق کالا را وارد کشور می کنند مالیات، بیمه و هزینه های جاری تولید را پرداخت نمی کنند اما به اسم جنس خارجی، پوشاک بی کیفیت را در اختیار مردم قرار می دهند.
این فعال صنفی نوسان قیمت ارز را از دیگر مشکلات تولیدکنندگان می داند که باعث شده است سرمایه اولیه واحدها کم شود و در شرایط تحریمی نتوانند اقدام به خرید مواد اولیه کنند.
حمیدرضا رستگار رئیس اتاق اصناف تهران نیز افزایش نرخ ارز را علت اصلی نارضایتی واحدهای صنفی می داند و می گوید کالایی که با ارز گران تولید شود، از قدرت خرید مردم هم خارج می شود.
به گفته وی، تاثیر قیمت ارز خارجی بر قیمت تمام شده کالا در کشور ما واقعیتی انکارناپذیر است و این اتفاق به متضرر شدن تولیدکنندگان می انجامد، آنها در وضعیت بلاتکلیفی نسبت به شرایط کنونی به سر می برند و نگران هستند عرضه کالایی هستند که مواد اولیه آن را با نرخ های جدید ارز خریده اند.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1239412/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

یورش نظامیان و شهرک نشینان اسرائیلی به کرانه باختری

مردم کدام استان‌ها بیکارترند؟!

والدین بخوانند/ وحشت و توهم به بهانه قبولی امتحان!

خواب شبانه چه اهمیتی برای سلامت ما دارد

افراد سیگاری نگران این سرطان باشند

دلیل افزایش مشکلات کلیوی چیست؟

انسان‌ها 50 هزار سال آینده چه شکلی خواهند بود؟

4 روش برای تقویت حافظه

سرعت «فکر» انسان چقدر است؟

جنجالی‌ترین جستجوهای سال 2024 به روایت گوگل

کربوهیدرات را شب مصرف کنیم یا صبح؟

کاشت رایگان حلزون گوش برای این کودکان

نخستین بارش شهابی سال 2025 چه ویژگی‌هایی دارد؟

ترکیب این ویتامین و اکسید آهن به جنگ سرطان می‌رود

امواجی که سلامت مغز را تهدید می‌کند

کدام ویژگی‌‌ها را از پدر و کدام را از مادرتان به ارث برده‌اید؟

نگرانی سازمان ملل از توقف فعالیتهای آنروا در غزه

مبارزه کادر درمان در غزه برای نجات جان شهروندان/ مقامات اسرائیلی بازخواست شوند

طلاهای ایران کجا پنهان است؟

نماینده پاکستان در سازمان ملل: حمله اسرائیل به غزه پاکسازی قومی است

اعلام جزئیات زمانبندی مرحله دوم ثبت‌نام حج

سفارت آذربایجان در دمشق بازگشایی می‌شود

خودداری پنتاگون از اعلام کمکهای نظامی جدید به اوکراین

ملاقات وزیر خارجه اردن با همتای خود در دولت موقت سوریه

اولین تصاویر لو رفته از ساخت دلار!/ ویدئو

روسیه: سیستم پزشکی در نوار غزه ویران شده است

یورش شهرک‌نشینان صهیونیست به شرق رام‌الله

«جغجغه مرگ» چیست؟

تماس میقاتی و الجولانی درباره وقوع درگیری در مرز لبنان با سوریه

گام اول خروج از انحراف سیاستی؛ شرط چهارم تحویل مسکن

تاخیر یک ساعته در فعالیت مدارس برخی شهرستان‌های اصفهان

بازگشت 25 متهم با اعلان قرمز در شش ماه نخست امسال

توضیح لبنان درباره تنش فرودگاه بیروت

ایران‌خودرو و سایپا یاد بگیرند!/ کره جنوبی با ما شروع کرد و در طی 30 سال جزو 5 کشور خودروسازی دنیا شد

مایک جانسون بار دیگر رئیس مجلس نمایندگان آمریکا شد

کیفیت و تخفیف دو اصل بنیادین «ویوان»

گرای صادرات معدنی در 2025

بهار معدن‌کاران آمریکایی

قابلیت توقیف رمزارزها فرصتی جدید یا چالشی پیچیده؟

رقابت جهانی برای ذخایر نوین مالی

افزایش 1000 کیلومتری خطوط انتقال فرآورده‏‏‌های نفتی

دردسر زمستان برفی برای راهداری

وعده اتصال چابهار به شبکه کریدوری تا پایان 1404

جهش دلار با رشد نرخ گاز

آمار معاملات هفتگی - 1403/10/15

تبخیر سود دلاری روانکارها

اطرافیان امن شما، مسیر درست را نشان‌‌‌ می‌‌‌دهند

چرا جوان‏‏‌ترها شغلشان را رها می‌کنند؟

اجرای «ارکستر میترا» در تالار وحدت

نمایش آثار استاد جواد بختیاری در گالری گویا

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی