در دیدار مشاور وزیر معادن و پترولیوم افغانستان با فعالان معدنی یزد مطرح شد
صنایع فولادی یزد مایل به سرمایهگذاری مشترک با افغانستان هستند
اقتصاد ایران
بزرگنمايي:
بازار آریا - دنیایاقتصاد: دبیرکل اتاق یزد در دیدار با مشاور وزیر معادن و پترولیوم افغانستان، با اشاره به ظرفیتهای معدنی افغانستان و نیازهای صنایع فولاد یزد گفت: مجموعههای فولادی استان برای تامین خوراک خود مایل به همکاری با افغانستان هستند.
مشاور وزیر معادن و پترولیوم افغانستان و هیات همراه با دبیرکل اتاق یزد و جمعی از فعالان حوزه معدن استان دیدار و گفتوگو کرد. دبیرکل اتاق یزد در این دیدار گفت: استان یزد دومین استان معدنی و جایگاه اول به لحاظ تنوع مواد معدنی در کشور را به خود اختصاص داده است. محمد سپهر ادامه داد: طی سالهای اخیر در استان مجموعههای تولید فولادی ایجاد شده و خوراک موردنیاز برای آنها در حال کاهش است؛ با توجه به غنای معادن در افغانستان مایل به همکاری با افغانستان و سرمایهگذاری مشترک در این حوزه هستیم. سپهر ابراز امیدواری کرد،این دیدارها منشأ خیر و سرآغاز ایجاد زمینه ارتباط برادرانه بیشتر دو ملت بوده و منافع مادی و معنوی در پی داشته باشد. محمدعلی فیضپور، پژوهشگر و عضو هیاتعلمی دانشگاه یزد نیز در این جلسه گفت: تجربه من از سفر به افغانستان نشان داد آنچه درباره این کشور میشنویم و واقعیات آن بسیار با هم تفاوت دارد. در مقوله معدن و بهخصوص سنگهای قیمتی افغانستان یکی از بهشتهای روی زمین است و زمینههای ارتباط بیشتر و سرمایهگذاری مشترک وجود دارد. کما اینکه در حال حاضر هم برخی شرکتهای ایرانی در افغانستان و در حوزه معدن مشغول به فعالیت هستند. زمانی، مشاور وزیر معادن و پترولیوم افغانستان نیز با ابراز خوشحالی از ایجاد زمینه مساعد برای ارتباط بین دو کشور گفت: واقعیت افغانستان با آنچه در رسانهها میبینیم بسیار متفاوت است در حال حاضر امنیت کامل در این کشور برقرار و زمینه فعالیت سرمایهگذاران خارجی فراهم است. این کشور معادن بکر سرب، روی، لیتیوم و... دارد. همچنین این کشور بهشتی از معادن طلا و سنگهای قیمتی ازجمله زمرد و یاقوت است. زمانی ادامه داد: 1500 قرارداد معدنی در افغانستان منعقد شده که چینیها بیشترین فعالیت را در این حوزه دارند و بزرگترین معادن افغانستان در اختیار چینیهاست. ازاینبین 40 قرارداد در معادن بزرگ در دوره اکتشاف است. شرایط برای سرمایهگذاری دوستان ایرانی بهخصوص در معدن طلا بسیار مساعد است.
زمانی با تاکید بر اینکه افغانستان ازجمله کشورهایی است که در منابع طبیعی غنی است گفت: چالش فعالیت در حوزه معدنی در افغانستان کمبود نیروی انسانی خبره و تجهیزات مدرن ژئوفیزیک است. قیمتگذاری نامناسب سنگهای قیمتی افغانستان از دیگر مشکلات این صنعت است.
-
دوشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۲:۳۴
-
۴ بازديد
-
روزنامه دنیای اقتصاد
-
بازار آریا
لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1228951/