بازار آریا

آخرين مطالب

واکاوی آینده بازار نقره اقتصاد ایران

واکاوی آینده بازار نقره
  بزرگنمايي:

بازار آریا - دنیای اقتصاد - محمد نعمت‌زاده : یکی از مسائلی که در فضای مجازی و میان فعالان و کارشناسان مورد توجه قرار گرفته، آینده بازار نقره و ابزارهای سرمایه‌گذاری غیرمستقیم یا محصولات مالی وابسته به نقره است. همچنین برخی از سرمایه‌گذاران نسبت به مزایای خرید نقره در بورس کالا، اطلاعی ندارند و ممکن است خریداری نقره به صورت مستقیم، معایبی از جمله ریسک نقدشوندگی را در سبد سرمایه‌گذاری افزایش دهد. در این گزارش با کسب آرا و نظرات کارشناسان، به چالش‌ها و آینده بازار نقره پرداخته‌ایم.
نقره جای طلا را می‌گیرد؟
علی فراقی، کارشناس بازار سرمایه، در مورد گواهی شمش نقره گفت: صدور این گواهی را می‌توان یکی از قدم‌های رو به جلو در اقتصاد و خصوصا بازار سرمایه دانست تا یک پله به گسترش و توسعه این بازار نزدیک‌تر شویم. البته در این خصوص باید ذکر کرد که به هر میزان ابزارهای مالی در بازار توسعه یابند، نیاز به برنامه‌ریزی و سیاستگذاری بیشتر و هدفمندتری است تا در‌عین‌حال که این سازوکارها رشد پیدا می‌کنند، بتوانند پایدار و هدفمند نیازهای این بخش را پاسخگو باشند و در نهایت به نتایج مثبتی منتهی شوند.
وی افزود: نقره مانند طلا می‌تواند ابزارهای سرمایه‌گذاری غیرمستقیمی در آینده مانند صندوق‌ها و قراردادهای مشتقه و انواع فرآیندهای ممکن برنامه‎ریزی‌شده در بورس‎ها را داشته باشند. با گسترش این ابزارها شرایط بهتری را برای قیمت‎گذاری واقعی و آزادتر داشته باشد و بعد از آن هم در خصوص عرضه صحیح و هدفمندتر آن یک قدم رو به جلو بردارد. البته با توجه به تفاوت‌های اساسی که فرضا نقره با طلا دارد، باید شاهد برنامه‌ریزی و قانون‌گذاری متفاوتی در بخش‌های مختلف آن نسبت به طلا یا دیگر فلزات ارزشمندی همچون طلا و نقره باشیم.
کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: طلا و نقره از لحاظ ارزش و بازار تفاوت‌های اساسی دارند؛ به عنوان مثال، یکی از مهم‌ترین آنها مصرفی بودن نقره و غیرمصرفی بودن طلا (به‌جز مصرف در برخی کالاهای خاص) است. طلا در اکثر موارد برای حفظ ارزش و سرمایه‌گذاری در سرتاسر دنیا، نگه‌داری و سرمایه‌گذاری می‌شود، اما نقره در بسیاری از صنایع به‌عنوان بخشی از فرآیند تولید مصرف می‌شود، طلا بیشتر به عنوان یک دارایی جهت حفظ ارزش سرمایه‌گذاری می‌شود.
فراقی به مشکلات و موانع پیش‌ روی بازار نقره در آینده اشاره کرد و گفت: می‌توان موانع و مشکلات متعددی را نام برد و بررسی کرد که یکی از مورد‌توجه‌ترین آنها گسترش قانون‌گذاری و سازوکارهای مرتبط با این بازار (نقره) است. در صورتی که این رشد ادامه‌دار نباشد و پس از مدتی مانند برخی از بازارها (بورس انرژی که حتی دارای بازار، مدیریت و قانون‌گذاری مجزا شده بود) به دلیل عدم جذابیت و نداشتن یک هدف مشخص، معامله‌گران و سرمایه‌گذاران به طور رسمی آن را کنار می‌گذارند و از توجه عموم فاصله می‌گیرد. در صورت اجرای مجدد چنین اتفاقی برای فلز نقره و قانون‌گذاری و طراحی محیط بدون هدف، این بازار تبدیل به یک بازار نمادین و شکست‌خورده خواهد شد.
فراقی در پایان خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه در این گفت‌وگو به برنامه‌ریزی و قانون‌گذاری توجه زیادی شده، عمده دلایل شکست بازارها نبود یک اکوسیستم هدفمند و سیاستگذاری درست بوده است.
بازار نقره در بورس مانند طلا پررونق خواهد شد؟
محمدرضا اعلمی، کارشناس بازار سرمایه، به اهمیت گواهی شمش نقره پرداخت و گفت: صدور گواهی شمش نقره در بازار بورس کالا به عنوان یکی از فلزات ارزشمند، گام موثری در جهت توسعه ابزارهای مالی است که سهولت در امر سرمایه‌گذاری را تحقق می‌بخشد. همواره شناخت اصالت فلزات ارزشمندی همچون طلا و نقره برای عموم مردم دشوار و از طرفی نگهداری آنها نیز با معضل روبه‌رو بوده است. در سالیان اخیر به خاطر تورم‌های تحمیلی سالانه و حتی ماهانه، شاهد حرکت پول به سمت سرمایه‌گذاری روی گواهی سپرده شمش طلا و همچنین صندوق‌های طلا هستیم. همیشه طلا مورد توجه دولت‌ها و مردم بوده و در شرایط نااطمینانی، قیمت آن افزایش پیدا می‌کرده است. اما سوال اساسی اینجاست که آیا از گواهی سپرده شمش نقره نیز استقبال شده و همچون طلا مورد توجه قرار می‌گیرد؟
وی ادامه داد: هر یک از این فلزات قیمتی مزایا و معایب خود را دارند. به طور کلی، ارزش بازار طلا از ارزش بازار نقره بیشتر است. سرمایه‌گذاران در سراسر دنیا اقبال بیشتری به طلا و سکه دارند. اما از تقاضای صنعتی و زینتی نقره نمی‌توان صرف‌نظر کرد. ضمن اینکه خرید نقره در مقایسه با طلا با هزینه کمتری امکان‌پذیر است و در جهان علاوه بر طلا از نقره به عنوان یک فلز ارزشمند برای ذخیره ارزش استفاده می‌شود.
این کارشناس بازار سرمایه افزود: در شرایط تورمی و نااطمینانی؛ طلا همیشه مورد توجه دولت‌ها و مردم برای حفظ ارزش سرمایه خود بوده است و به نظر می‌رسد همچنان طلا در ایران با تقاضای بیشتری روبه‌رو باشد. اما این نکته را هم باید در نظر گرفت که نقره مصرف صنعتی داشته و برخلاف طلا قابلیت بازگردانی ندارد. به معنای دیگر، نقره‌ای که مصرف می‌شود دیگر قابلیت بازیافت ندارد. نقره در صنایعی همچون الکترونیک، پزشکی، ساخت باتری و پنل‌های خورشیدی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این کاربردها موجب می‌شود وضعیت اقتصاد جهان تاثیر بیشتری روی تقاضای نقره در مقایسه با طلا داشته باشد. به همین دلیل رونق و رکود اقتصادی روی قیمت آن تاثیر بسزایی دارد.
اعلمی روند اخیر بازار نقره را بررسی کرده و گفت: روند قیمت نقره و طلا طی سنوات گذشته نشان داده است که نوسان قیمت نقره نسبت به طلا بسیار بالاتر است و معمولا معامله‌گران ریسک‌پذیر به سراغ این فلز ارزشمند می‌روند.
کارشناس بازار سرمایه دو موضوع محدودیت دامنه نوسان و نوسانات زیاد بازار نقره را مسائل مهمی دانست که باید مورد واکاوی فعالان قرار گیرد و این دو مهم را از چالش‌های مهم این ابزار جدید در بورس کالا جهت سرمایه‌گذاری دانست. وی در ادامه گفت: به نظر می‌رسد افزودن این ابزار مالی به پرتفوی سرمایه‌گذاری می‌تواند علاوه بر تنوع‌بخشی، به مدیریت ریسک دارایی‌های کمک کند. با توجه به مشکل نقدشوندگی گواهی سپرده شمش نقره، در آینده نزدیک شاهد حضور صندوق‌های نقره و اضافه شدن اوراق مشتقه مربوط به آن خواهیم بود تا سرمایه‌گذاران موقعیت‌های مناسب را جهت پوشش ریسک پرتفو تشخیص دهند.
اعلمی به آینده بازار نقره پرداخت و گفت: قیمت طلا عموما در شرایط نااطمینانی و تورم افزایش می‌یابد اما نقره در شرایط رونق اقتصادی هم مورد توجه قرار می‌گیرد. بنابراین به نظر می‌رسد اکنون می‌تواند زمان مناسبی‌ برای سرمایه‌گذاری روی این فلز گران‌بها باشد. همچنین با تحولات سیاسی در ایالات متحده و رونق اقتصادی، شاهد کاهش قیمت انس جهانی و افزایش قیمت نقره خواهیم بود. بنابر‌این در آینده‌ای نه چندان دور افزایش سهم گواهی سپرده شمش نقره در پرتفوی صندوق‌ها و شرکت‌های سرمایه‌گذاری افزایش خواهد یافت.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1228949/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کمیته بازنگری و تدوین قانون اساسی جدید سوریه تشکیل می‌شود

ادامه حملات اسرائیل به سوریه/ کدام مناطق بمباران شد؟

«شاد» بازه زمانی برگزاری کلاس‌های درس را اعلام کرد

تماس دیپلماتیک انگلیس با هیات تحریرالشام

ریسک نوآوری در کمین بازارهای مالی

قطر: شهرک‌سازی در جولان اشغالی نقض قوانین بین‌المللی است

20 شهید در بمباران محل اسکان آوارگان در غزه

گرفتار شدن بیش از 6 هزار نفر در برف و کولاک/ امدادرسانی هلال احمر ادامه دارد

زنجیره فولاد - 1403/09/26

زمان آغاز فعالیت سفارت ایران در سوریه مشخص شد

آینده معدن‌کاری در سه سناریو

چرا هنگ‌کنگ به یک مرکز ارزهای دیجیتال تبدیل شده است؟

تابلوی هفته - 1403/09/26

قوانین سخت‏‏‌گیرانه استرالیا‏‏‌

بیت‌کوین 173 هزار دلاری؟

تجربه خصوصی‌سازی سوئد

گذار هند از تحریم نفت روسیه

رمزگشایی از ریشه‌های ناترازی گاز

صورت مساله حمل‌ونقل

فرمول عادلانه عوارض تردد آزادراهی

تشکیل یک کارگروه ملی با حضور بخش خصوصی

رابطه تحریم و لجستیک

انگستان به بلوک تجاری اقیانوس آرام پیوست

بازده اوراق خزانه‌داری آمریکا رکورد زد

کاهش شکاف ارزی با نرخ‌های جدید‌

سرگیجه اقتصادی با آمارها

انتظار فعالان از نشست فدرال رزرو

آمار معاملات روزانه - 1403/09/26

نقش انسان و کامپیوتر در «هوش مصنوعی روان‌شناسانه»

سلطه افکار عمومی بر شرکت‌ها

انتشار آلبوم جدید با نی‌نوازی زنده‌یاد عندلیبی

اجرای نمایش عروسکی «باغ‌وحش کاغذی»

موسیقی محیطی در خانه هنرمندان

به تماشای صد سال تنهایی

سه ایراد بزرگ مالی به فدراسیون فوتبال

از حساسیت به جذابیت

سلام به زنان!

معجـزه تلاش!

کارنامه بیمه تجارت‏‏‌نو در 8 ماه

چالش‏‏‌ها و فرصت‏‏‌های تحول دیجیتال در صنعت بیمه

بسته‌‌‌های اشتراک دیجی پی سود نیست

یار کمکی بانکداری خرد

بازار فولاد - 1403/09/26

بازار آتی - 1403/09/26

اوراق بهادارسازی کالاها و اهمیت آن در اقتصاد

ثبات نسبی در بازار فیزیکی پتروشیمی‏‏‌ها

همکاری پالایش نفت لاوان و فنی وحرفه‌ای هرمزگان

درباره فیلترینگ رای‌گیری نشده که موافقان و مخالفانش مشخص باشند

پیام‌رسان وایبر در روسیه فیلتر شد

فقط از سکوهای دارای اینماد، طلا بخرید

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی