بازار آریا

آخرين مطالب

درس‏‏‌هایی از انقلاب تغییر مهارت‏‏‌ها در خاورمیانه مقالات اقتصاد جهانی

درس‏‏‌هایی  از انقلاب تغییر مهارت‏‏‌ها در خاورمیانه
  بزرگنمايي:

بازار آریا - مترجم: مریم رضایی بازار جهانی کار دستخوش یک تحول بزرگ شده است. تکنولوژی‌‌‌هایی مثل هوش مصنوعی و روباتیک، در یک‌سری صنایع به طور خاص، بر مشاغل اثر می‌‌‌گذارند، جایگزین یک‌سری نقش‌‌‌ها می‌‌‌شوند و ماهیت یک‌سری شغل‌‌‌ها را تغییر می‌دهند. بیش از 44‌درصد مهارت‌‌‌های کارکنان، تا سال 2028 دستخوش تغییر و اختلال خواهد شد. بنابراین، تغییر مهارت یک اولویت جهانی است. تجهیز کارکنان با مهارت‌‌‌های درست برای آینده کار، یک فرصت فراهم می‌کند: پیشرفت سریع‌‌‌تر در آموزش و ارتقای مهارت تا سال 2030 حدود 8.3 تریلیون دلار به تولید ناخالص داخلی جهان اضافه خواهد کرد.
در این میان، بسیاری از کشورهای حوزه خلیج فارس، به متنوع‌‌‌سازی اقتصادهای خود روی آورده‌‌‌اند و از وابستگی به نفت، به سمت بخش‌‌‌های دانش‌‌‌محور حرکت می‌کنند. این تحول نیاز به ارتقا و تغییر مهارت‌‌‌ها را اضطراری کرده و دانشگاه‌‌‌ها هم به آن پاسخ داده‌‌‌اند. در سال 2023، دانشگاه ابوظبی رشته‌‌‌های جدیدی در مقطع کارشناسی در حوزه‌‌‌های تکنولوژی، مدیریت داده، پایداری، تفکر انتقادی، حل مساله، هوش هیجانی و کارآفرینی معرفی کرد. این اقدام، در جهت ارتقای مهارت‌‌‌های نرم و تکنولوژیک موردنیاز برای پیشرفت در محیط کار آینده صورت گرفته است. سه درس از تلاش‌‌‌های تغییر مهارت‌‌‌ها در کشورهای این منطقه عبارتند از:
درس اول: از تکنولوژی استقبال کنید
حدود 83 میلیون شغل در نتیجه تغییر سریع چشم‌‌‌انداز تکنولوژیک از بین خواهد رفت، اما هوش مصنوعی برای بازار کار می‌تواند هم یک چالش باشد و هم یک فرصت. دانشجویان باید یاد بگیرند که چنین ابزارهایی می‌توانند مکمل مهارت‌‌‌هایی مثل تفکر انتقادی و کار تیمی باشند، نه جایگزین آنها. تلاش‌‌‌های تغییر مهارت، فراتر از تمرکز بر هوش مصنوعی را دربرمی‌گیرد. در سال 2023 عربستان سعودی یک مشارکت جدید با هدف ارتقای مهارت‌‌‌های جوانان در حوزه‌‌‌های تکنولوژی عمیق، ایجاد کرد. این مشارکت همزمان با تقویت استعدادهای هوش مصنوعی، در حوزه‌‌‌های بلاک‌چین، اینترنت اشیا، واقعیت افزوده و واقعیت مجازی مهارت‌‌‌سازی می‌کند. همچنین «صندوق کار بحرین» برنامه «آموزش امنیت سایبری» را راه‌‌‌اندازی کرده تا از طریق مشارکت با موسسه معتبر جهانی SANS، امکان آموزش حرفه‌‌‌ای و ارتباط دانشجویان با کارفرماهای آینده را فراهم کند. امارات در بخشی از «استراتژی انقلاب صنعتی چهارم»، اقدامات مشابهی انجام داده تا توسعه استعدادها را در تکنولوژی پیشرفته تقویت کند.
درس دوم: همکاری دولتی- خصوصی را دنبال کنید
دانشگاه‌‌‌ها با ریسک قطع ارتباط از اتفاق‌‌‌های دنیای بیرون مواجهند و ممکن است در واکنش نشان دادن به تقاضاهای متغیر کارفرماها برای مهارت‌‌‌های جدید، کند عمل کنند.
به عنوان مثال، از میان کسب و کارهای بریتانیایی، تنها 7‌درصد گفته‌‌‌اند فارغ‌‌‌التحصیلان دانشگاهی که به نیروی کار ملحق می‌‌‌شوند، به اندازه کافی آماده اثرات هوش مصنوعی هستند.
در نتیجه، مشارکت با کسب و کارهای پیشرو به دانشجویان کمک می‌کند با مهارت‌‌‌های موردنیاز برای محیط کار آینده آشنا شوند. صندوق کار بحرین، برنامه‌‌‌ای ملی به نام Skills Bahrain را راه‌‌‌اندازی کرده که مهارت‌‌‌های کارکنان را توسعه می‌دهد.
این برنامه در ارتباط مستقیم با کارفرماها، ‌‌‌ دانشجویان و ذی‌نفعان دولتی است تا اطلاعات و ابزارهای لازم برای شناخت مهارت‌‌‌هایی که لازم دارند را در اختیارشان قرار دهد.
درس سوم: رویکردی جدید نسبت به آموزش داشته باشید
رویکردهای منسوخ‌‌‌شده نسبت به آموزش باید مورد بازنگری قرار بگیرند. آموزش با روش از بر کردن مفاهیم یا این ایده که آموزش رسمی با پایان دوران دبیرستان یا دانشگاه پایان می‌‌‌‌‌‌یابد، مربوط به گذشته است. اگر بخواهیم از انقلاب تغییر مهارت‌‌‌ها استقبال کنیم، باید رویکرد جدیدی اتخاذ کنیم. این اتفاق در هر کشور و در هر موسسه آموزشی متفاوت خواهد بود.
ابتدا باید بپذیریم فارغ‌‌‌التحصیلی از دانشگاه، تازه آغاز مسیر یادگیری است. این رویکرد، افراد را تشویق می‌کند در دوره‌‌‌های آموزش حرفه‌‌‌ای و کارآموزی ثبت‌نام کنند. ادغام برنامه‌‌‌های توسعه حرفه‌‌‌ای با برنامه‌‌‌های آکادمیک که تجربه‌‌‌های عملی را هم به رسمیت بشناسند، شروع خوبی است. به عنوان مثال، مدارک تحصیلی را می‌توان به صورت منعطف صادر کرد و با گذراندن دوره‌‌‌های تکمیلی در آینده بر اعتبار آنها افزود.
در همین راستا، موسسه آموزشی «عبدالله الغریر» امارات، تلاش می‌کند ارتقای مهارت‌‌‌های صنعتی جوانان را از طریق دوره‌‌‌های آموزشی کوتاه و اعطای مدارک تحصیلی تکمیلی تضمین کند.
بحرین در سطح ملی، دو برنامه راه‌‌‌اندازی کرده تا آموزش افراد را در مرحله شغلی آنها گسترش دهد: برنامه‌‌‌های موسوم به «پلتفرم مهارت‌‌‌های اشتغال» برای شناسایی شکاف مهارتی در بازار کار و «امید به استعدادها» برای افزایش رقابت‌‌‌پذیری بین‌المللی و تسریع رشد استعدادهای محلی بحرین از طریق آموزش و ارتقای مهارت.
منبع: World Economic Forum
--> اخبار مرتبط انقلاب فناوری‌‌‌های نوظهور جهان 2024 به کدام سو می‌رود؟ انقلابی که بنیان‌گذارش را بلعید 10 روند پیش‌روی جهان در 2024 تقاطع بلاک‌چین و هوش مصنوعی

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1218796/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمایه‌گذاری سالیانه 200 میلیارد دلار برای احیای اقتصاد کشور/ ویدئو

این میوه بی‌مزه اما پر خاصیت به جنگ کلسترول بد می‌رود

کاتص لبنان را تهدید کرد

واکنش مثبت مسکو به آتش‌بس در لبنان

واشنگتن علاقه‌ای به حل مناقشه در منطقه ندارد

مخالفت مقامات اسرائیلی با نظارت فرانسه بر آتش‌بس

درخواست آمریکا از روسیه برای پایان جنگ با اوکراین

ابلاغ دستورالعمل نحوه تعیین رئیس موقت تشکیلات خودگردان

تظاهرات در قدس اشغالی/ درخواست معترضان برای پایان جنگ در غزه

فرآیندهای غیرقانونی نباید مانع فعالیت بخش خصوصی شود

علت عقب نشینی فوری اسرائیل از خاک لبنان چه بود؟

مکث دلار بر خلاف انتظارات

منع فروش آپارتمان‌ بی‌سند/ آدرس محل جدید ثبت معاملات مسکن

سفر هیات مصری به اسرائیل برای گفت‌وگو درباره آتش‌بس در غزه

اتفاق طلایی برای اقتصاد ایران؛ طلا ذخیره کردیم

عراقچی با همتای هلندی خود دیدار کرد

آتش‌سوزی در کارگاه تولیدی در جاده خاوران تهران

آتش‌بس در لبنان ما را از درگیری فراگیر حفظ می‌کند

پیشنهاد مسکو به کی یف درباره تبادل اسرای جنگی با اوکراین

کشورهای ناتو به جنگ تمام‌عیار علیه روسیه ملحق شده‌اند

«کاپ‌‌‌‌‌‌29»؛ پیشرفت تاریخی یا عقبگرد؟

غول‏‏‏‏‌های ‏‏‏‏‌نفتی در ‌برابر محکمه محیط‌زیست

تلاقی تغییرات اقلیمی و بحران سلامت

کاپیتان پرسپولیس مرخص شد

تکاپوی دلار در جهت حفظ سطوح بالا

آمار معاملات روزانه بازار سهام - 1403/09/08

درس‏‏‌هایی از انقلاب تغییر مهارت‏‏‌ها در خاورمیانه

ضرورت گسترش سریع‌تر پایداری برای جوامع

ایرانیان، 220 هزار یورو پس‏‏‌انداز کردند

چرا اعتماد در محل کار مهم است؟

بزرگداشت کیخسرو خروش در ارسباران

روایت وزیر از رفع محدودیت هنرمندان

از ارکستر ملی تا کنسرت تخت جمشید

این، بی‌رحمی است!

خودزنی به سبک پپ!

مهدی طارمی افعی بی‌زهر!

انجمن از یاد رفتگان

شتاب‏‏‌بخشی به نوآوری برای توسعه

بازار فولاد - 1403/09/08

بازار آتی - 1403/09/08

ابزارهای مالی بورس‌کالا؛ معبر جدید توسعه صنایع

دومین محموله شمش نقره وارد خزانه فلزات گرانبهای بورس‌کالا شد

گرانی سیمان در پی افزایش انتظارات تورمی

104‌هزار نفر در لرستان مبتلا به دیابت هستند

تورهای «پاک» آخر هفته

ارسال طرح رفع فیلترینگ به شورای عالی فضای مجازی

چه کسی از کاسبان فیلترینگ حمایت می‌کند؟

اتصال گوشی‌ها به اینترنت استارلینک فعلا امکان پذیر نیست

بازار سیاه آی‌فون‌های مسافری

سقوط سهام خودروسازان آمریکایی

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی