بازار آریا

آخرين مطالب

معاون توسعه‌ مدیریت و منابع بانک مرکزی توضیح داد

حکمرانی هوشمند در صنعت بانکداری اقتصاد ایران

حکمرانی هوشمند در صنعت بانکداری
  بزرگنمايي:

بازار آریا - بانک مرکزی: یکتا اشرفی، معاون توسعه‌ مدیریت و منابع بانک مرکزی در یازدهمین همایش سالانه بانکداری نوین و نظام‌های پرداخت با اشاره به اهمیت هوش مصنوعی در نظام حکمرانی گفت: حکمرانی هوشمند به استفاده از فناوری‌‌‌های نوین، به‌ویژه هوش مصنوعی، برای بهبود فرآیندهای تصمیم‌گیری و مدیریت منابع در سطح دولتی و سازمانی اطلاق می‌شود. متولیان حکمرانی در این شیوه با بهره‌‌‌گیری از کلان داده‌ها و الگوریتم‌‌‌های پیشرفته، قادر هستند تحلیل‌‌‌های دقیقی از وضعیت موجود ارائه دهند و براساس این تحلیل‌‌‌ها، سیاست‌‌‌ها و تصمیمات کارآمدتری اتخاذ کنند.
معاون توسعه‌ مدیریت و منابع بانک مرکزی تحول دیجیتال را به‌عنوان یکی از مهم‌ترین روندهای جهانی معرفی کرد و گفت: تحول دیجیتال تمام ابعاد اقتصادی و اجتماعی را متحول کند. این مفهوم که بر استفاده از فناوری‌های نوین برای بهینه‌سازی فرآیندها، خدمات و ساختارها متمرکز است، نقش کلیدی در ارتقای کارآیی، شفافیت و دسترسی‌پذیری در سیستم‌های مالی و بانکی دارد. در این مسیر، بانک‌های مرکزی به‌عنوان مهم‌ترین نهادهای سیاستگذار و ناظر بر نظام‌های پولی و مالی، وظایفی حیاتی در هماهنگی و هدایت این تغییرات ایفا می‌کنند.
عضو هیات ‌عامل بانک مرکزی تصریح کرد: تحول دیجیتال فرصتی استثنایی برای بازتعریف و بهبود وظایف بانک مرکزی ایجاد می‌کند. نتایج حاصل از وقوع مراحل مختلف انقلاب‌های صنعتی اخیر در قالب فناوری‌هایی مانند هوش مصنوعی، بلاک‌چین، داده‌های بزرگ و بانکداری باز می‌توانند ابزارهایی قدرتمند برای افزایش کارآیی سیاستگذاری‌های پولی، بهبود نظارت بانکی و ارتقای کیفیت نظام‌های پرداخت فراهم کنند.
در عین حال، این تغییرات چالش‌های متعددی مانند نیاز به بازنگری در قوانین، توسعه زیرساخت‌های فناوری، و مدیریت ریسک‌های امنیتی و سایبری را نیز به همراه دارند. او گفت: در نهادهای حاکمیتی مانند بانک مرکزی، تحول دیجیتال به معنای استفاده از فناوری برای تقویت سیاستگذاری‌های پولی، نظارت موثرتر بر نظام بانکی و بهبود کیفیت نظام‌های پرداخت است. بانک مرکزی، به‌عنوان نهادی سیاستگذار، باید با تدوین و اجرای نقشه راه تحول دیجیتال، نه‌تنها وظایف سنتی خود را با الزامات دنیای دیجیتال تطبیق دهد، بلکه نقش رهبری را در تسریع این تحول بر عهده گیرد.
تحول دیجیتال در نظام بانکداری ایران
معاون توسعه‌ مدیریت و منابع بانک مرکزی یکی از خصوصیت‌‌های اصلی تحول دیجیتال پذیرش فناوری‌های جدید و ایجاد فضای استفاده از این نوع فناوری‌ها را در فضای کسب‌وکار سازمان‌ها و شرکت‌ها دانست و گفت: این امر در سایه آشنایی و توانمندسازی کارکنان، ایجاد نهادهای قانونی و سازمانی و پذیرش جامعه هدف کسب‌وکارهای موجود خواهد بود. یکی از این فناوری‌های جدید اقسام مختلف هوش مصنوعی است که علاوه بر تاثیر مستقیم بر فضای مالی و بانکی کشورها، حوزه‌های مختلف کسب‌وکار بانک‌های مرکزی را تحت تاثیر قرار داده است. اشرفی افزود: بر اساس برآوردها میانگین هزینه‌های صرفه‌جویی‌شده توسط بانک‌ها به‌دلیل پیاده‌سازی هوش‌مصنوعی تا سال 2023 حدود 447میلیارد دلار بوده است.
بنا بر این ابزارهای مبتنی بر هوش‌مصنوعی می‌توانند توسط بانک‌ها برای پردازش داده‌های گسترده و حمایت از تصمیم‌گیری استفاده شوند و تجربه مشتری را بهبود بخشند. از دیگر مزایای هوش‌مصنوعی در بانک‌ها می‌توان به بهبود تجربه مشتری، تعامل دیجیتال با مشتریان، دسترسی به عملیات پشت‌صحنه، ارتقای ارائه محصولات، تضمین انطباق، تقویت تلاش‌های بازاریابی و تقویت مدیریت ریسک اشاره کرد.
کاربردهای فعلی هوش مصنوعی در بانک‌های مرکزی و نظام بانکی
عضو هیات‌عامل پذیرش و استفاده از فناوری‌های جدید مانند هوش مصنوعی را لازمه تحول دیجیتال برشمرد و گفت: در بانک‌های مرکزی، به‌کارگیری روش‌های مختلف هوش مصنوعی را می‌توان به چهار بخش کلی جمع‌آوری اطلاعات و تدوین آمار؛ تحلیل‌های اقتصاد کلان و مالی برای حمایت از سیاست‌های پولی؛ نظارت بر سیستم‌های پرداخت و نظارت و حفظ ثبات مالی تقسیم بندی کرد.
معاون توسعه‌ مدیریت و منابع بانک مرکزی با اشاره به رشد فزاینده تحول بانکداری با هوش مصنوعی گفت: این فناوری توانایی‌های جدیدی مانند خودکارسازی فرآیندها، تحلیل داده‌های پیچیده، ارائه خدمات شخصی‌سازی‌شده و افزایش امنیت سایبری را به بانک‌ها ارائه می‌دهد. با پیشروی صنعت به سمت دیجیتالی‌سازی، هوش مصنوعی مولد به یکی از مهم‌ترین ابزارها برای رقابت‌پذیری در این بازار تبدیل شده است. در یک محیط بانکداری پویا، بانک‌ها به دنبال متمایز کردن خود و کسب مزیت رقابتی هستند. هوش مصنوعی مولد بخش بانکداری را متحول می‌کند و راه‌حل‌های نوآورانه‌ای ارائه می‌دهد که کارآیی را بهینه می‌کند، امنیت و رضایت مشتری را افزایش می‌دهد. او گفت: هوش مصنوعی مولد دیگر مفهومی آینده‌نگر برای بانک‌ها نیست، بلکه امروزه به‌صورت یک ابزار عملی است که نتایج ملموس را به ارمغان می‌آورد. با این حال، در کنار این مزایا، خطرات امنیت سایبری قابل توجهی نیز وجود دارد که باید برای محافظت از اطلاعات مالی حساس و حفظ اعتماد به موسسات بانکی مدیریت شوند.
چالش‌ها و ریسک‌های هوش مصنوعی مولد
اشرفی درخصوص ریسک‌های بهره‌گیری از هوش مصنوعی در بانکداری گفت: نمی‌توان انکار کرد که هوش مصنوعی مولد برای بانک‌ها و موسسات اعتباری مفید است. با این حال، صنعت بانکداری باید به نگرانی‌های خاص رسیدگی کند و برای موارد استفاده مالی از طریق هوش مصنوعی مولد با احتیاط برخورد کند. پیچیدگی روزافزون و فراوانی تهدیدات سایبری، همراه با ظهور ابزارهای هوش مصنوعی مولد، خطرات و چالش‌های جدیدی را به چارچوب‌های امنیت سایبری مقامات نظارتی وارد می‌کند. برخی از انواع چالش‌هایی که نظام‌های پولی کشورها باید برای آن چاره‌اندیشی کنند، شامل حریم خصوصی داده‌ها، عدم شفافیت مدل‌ها، تعصب و تبعیض، اختلال در خدمات، کیفیت داده‌های مورد استفاده، عدم انطباق با قوانین و شکاف منابع انسانی مورد نیاز از چالش‌هایی است که صنعت بانکداری با آن مواجه است.
عضو هیات عامل بانک مرکزی خاطرنشان کرد: این فناوری به بانک‌ها امکان می‌دهد تا رقابت‌پذیری خود را حفظ کنند و خدمات خود را با نیازهای مشتریان در دنیای دیجیتال همگام سازند. با مدیریت ریسک‌ها و استفاده بهینه از مزایا، بانک‌ها می‌توانند آینده‌ای پایدار و نوآورانه ایجاد کنند که بر اساس امنیت، کارآیی و مشتری‌محوری باشد. معاون توسعه‌ مدیریت و منابع بانک مرکزی گفت: حصول نتایج هوش مصنوعی مولد نه تنها بانکداری را کارآمدتر و ایمن‌تر می‌کند، بلکه تجربه‌ای شخصی‌تر و رضایت‌بخش‌تر برای مشتریان فراهم می‌آورد. در این بین، ماموریت ذاتی بانک‌های مرکزی به‌عنوان ناظران نظام پولی، تضمین سلامت بازیگران و صیانت از حقوق ذی ‌نفعان خواهد بود.
او تصریح کرد: استفاده از ابزارهای جدید مبتنی بر فناوری به خودی خود منعی را از طرف نهادهای ناظر به دنبال نخواهد داشت؛ لیکن مخاطرات ناشی از توسعه مقیاس استفاده از فناوری و بروز موارد ناشی از عدم تقارن اطلاعات میان کاربران و ارائه‌دهندگان خدمات از جمله خطوط قرمزهای بانک مرکزی است. اشرفی موضوع امنیت داده‌ها و شبکه را در کلیه فناوری‌های مبتنی بر شبکه به‌عنوان یک اصل بنیادی مبنای عمل دانست و گفت: بی اعتمادی ناشی از اهمال و قصور در این زمینه‌ها می‌تواند حسن شهرت نهادهای فعال اعم از نهاد ناظر و بانک عامل را به‌شدت تحت تاثیر قرار دهد و نسبت به ذات فناوری نیز بدبینی ایجاد کند. مقام مسوول در پایان یادآور شد: تمهید نهادهای قانونی از جمله قوانین و مقررات لازم برای رسیدگی و نهادهای رسیدگی‌کننده به شکایات و ملاحظات و اطلاع‌رسانی مناسب در خصوص چگونگی عملکرد ابزارهای مبتنی بر فناوری و مخاطرات پیرامونی آن می‌تواند تا حد زیادی فضا را بهبود دهد.
--> اخبار مرتبط بانک مرکزی از زیست‌بوم داخلی دیجیتال بالغ و کارآمد استفاده می‌کند مقررات جدید برای تحول دیجیتال در نظام پولی سیاستگذاری و نظارت هوشمند بانک مرکزی در حوزه بانکداری دیجیتال بانک مرکزی برای مبارزه با قمار و شرط‌بندی چه طرحی دارد؟ گزارش رویداد تحول در مسیر تحویل

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1218733/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

درخواست آمریکا از روسیه برای پایان جنگ با اوکراین

ابلاغ دستورالعمل نحوه تعیین رئیس موقت تشکیلات خودگردان

تظاهرات در قدس اشغالی/ درخواست معترضان برای پایان جنگ در غزه

فرآیندهای غیرقانونی نباید مانع فعالیت بخش خصوصی شود

علت عقب نشینی فوری اسرائیل از خاک لبنان چه بود؟

مکث دلار بر خلاف انتظارات

منع فروش آپارتمان‌ بی‌سند/ آدرس محل جدید ثبت معاملات مسکن

سفر هیات مصری به اسرائیل برای گفت‌وگو درباره آتش‌بس در غزه

اتفاق طلایی برای اقتصاد ایران؛ طلا ذخیره کردیم

عراقچی با همتای هلندی خود دیدار کرد

آتش‌سوزی در کارگاه تولیدی در جاده خاوران تهران

آتش‌بس در لبنان ما را از درگیری فراگیر حفظ می‌کند

پیشنهاد مسکو به کی یف درباره تبادل اسرای جنگی با اوکراین

کشورهای ناتو به جنگ تمام‌عیار علیه روسیه ملحق شده‌اند

«کاپ‌‌‌‌‌‌29»؛ پیشرفت تاریخی یا عقبگرد؟

غول‏‏‏‏‌های ‏‏‏‏‌نفتی در ‌برابر محکمه محیط‌زیست

تلاقی تغییرات اقلیمی و بحران سلامت

کاپیتان پرسپولیس مرخص شد

تکاپوی دلار در جهت حفظ سطوح بالا

آمار معاملات روزانه بازار سهام - 1403/09/08

درس‏‏‌هایی از انقلاب تغییر مهارت‏‏‌ها در خاورمیانه

ضرورت گسترش سریع‌تر پایداری برای جوامع

ایرانیان، 220 هزار یورو پس‏‏‌انداز کردند

چرا اعتماد در محل کار مهم است؟

بزرگداشت کیخسرو خروش در ارسباران

روایت وزیر از رفع محدودیت هنرمندان

از ارکستر ملی تا کنسرت تخت جمشید

این، بی‌رحمی است!

خودزنی به سبک پپ!

مهدی طارمی افعی بی‌زهر!

انجمن از یاد رفتگان

شتاب‏‏‌بخشی به نوآوری برای توسعه

بازار فولاد - 1403/09/08

بازار آتی - 1403/09/08

ابزارهای مالی بورس‌کالا؛ معبر جدید توسعه صنایع

دومین محموله شمش نقره وارد خزانه فلزات گرانبهای بورس‌کالا شد

گرانی سیمان در پی افزایش انتظارات تورمی

104‌هزار نفر در لرستان مبتلا به دیابت هستند

تورهای «پاک» آخر هفته

ارسال طرح رفع فیلترینگ به شورای عالی فضای مجازی

چه کسی از کاسبان فیلترینگ حمایت می‌کند؟

اتصال گوشی‌ها به اینترنت استارلینک فعلا امکان پذیر نیست

بازار سیاه آی‌فون‌های مسافری

سقوط سهام خودروسازان آمریکایی

اعلام آمار هشت‌ماهه واردات خودرو

شاسی‌بلندها فرمانروای جدید جاده‌های هند

بازار خودرو تخفیف داد

مصوبات کارگروه بازگشت ارز ابلاغ شد

امکان صدور ضمانت‏‏‏‏‌های بانکی برای پروژه‌های خارج از کشور

بیانیه اتاق بازرگانی ایران درباره FATF

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی