شنبه ۶ ارديبهشت ۱۴۰۴
اقتصاد جهان

دو فیلم با افزایش چشمگیر تماشاگران روبه‌رو شدند؛

جست‌وجوی پاپ در سینما

جست‌وجوی پاپ در سینما
بازار آریا - دنیای اقتصاد : درگذشت پاپ فرانسیس باعث شد تماشاگران دو فیلم سینمایی ناگهان افزایش چشمگیری پیدا کند. این نکته نشان‌دهنده ...
  بزرگنمايي:

بازار آریا - دنیای اقتصاد : درگذشت پاپ فرانسیس باعث شد تماشاگران دو فیلم سینمایی ناگهان افزایش چشمگیری پیدا کند. این نکته نشان‌دهنده اهمیت سینما و هنر در آگاهی‌بخشی به جامعه است.
نمایی از فیلم «دو پاپ»
یکی از فیلم هایی که در این روزها بارها دیده شده فیلم «مجمع کاردینال‌ها» ساخته ادوارد برگر و بازی رالف فاینس و استنلی توچی است. این فیلم که داستانش حول محور انتخاب یک پاپ جدید می‌چرخد، سال پیش یکی از رقبای فصل جوایز بود و 8 نامزدی اسکار از جمله در بخش بهترین فیلم و بهترین بازیگر مرد را داشت. این فیلم جوایز متعددی کسب کرد که 4 جایزه از بفتا و همچنین جایزه گلدن‌گلوب بهترین فیلم‌نامه و جایزه انجمن بازیگران فیلم برای گروه بازیگران برجسته در یک فیلم سینمایی ازجمله آنها بود. شمار تماشاگران این فیلم روز دوشنبه با انتشار خبر درگذشت پاپ فرانسیس در سراسر جهان، 283 درصد افزایش یافت و حدود 1.8میلیون دقیقه در همان روز تماشا شد و میزان تماشای آن تا پایان 21 آوریل، به 6.9میلیون دقیقه رسید.
بازیگران فیلم «مجمع کاردینال‌ها» در طول فصل اسکار بارها درباره سلامت پاپ فرانسیس صحبت کردند، چون او اواخر فوریه به دلیل نارسایی کلیه در بیمارستان بستری شد. هم‌زمان بازیگران فیلم در مراسم اهدای جوایز انجمن بازیگران حضور داشتند و ایزابلا روسلینی یکی از بازیگران روی صحنه گفت: اول از همه، مایلیم برای پاپ فرانسیس آرزوی بهبودی سریع کنیم.سرجیو کاستلیتو، همبازی‌اش در این فیلم، نیز برای پاپ آرزوی سلامتی کرده و گفته بود: ما که در رم و در چند متری پاپ زندگی می‌کنیم، رابطه‌ای نزدیک‌تر با او داریم. ما هلیکوپتر او را می‌بینیم که جای خود را ترک می‌کند و می‌گوییم «اوه، آیا پاپ امروز پرواز می‌کند؟»
فیلم دیگری که این روزها با مرگ پاپ با افزایش ناگهانی تماشاگران روبه‌رو شده، درام «دو پاپ» به کارگردانی فرناندو میرلس است. این فیلم از 290هزار دقیقه تماشا با افزایش 417 درصدی روبه‌رو شده و به 1.5میلیون دقیقه تماشا رسیده است. داستان فیلم از این قرار است که پشت درهای واتیکان، پاپ بندیکت و کاردینال خورخه برگولیو باید بر سر ترسیم آینده کلیسای کاتولیک توافق کنند. این دو در حال قدم زدن در باغ تابستانی پاپ هستند که برگولیو تلاش می‌کند اوراق استعفای خود را تحویل پاپ دهد. پاپ بندیکت شانزدهم درخواست او را نادیده می‌گیرد و بحث را به سمت تفاوت‌های شخصی‌شان منحرف می‌کند. پاپ بسیار محافظه‌کار است و حتی این سوال را مطرح می‌کند که آیا شرکت یک کاردینال آرژانتینی در مراسم رقص ملی خود، تانگو، امری پسندیده است یا خیر؟ او همچنین به بحث پیشینشان در حمام انجمن محرمانه پاپ اشاره می‌کند، جایی که آنها نه در مورد آغاز و پایان دنیا بلکه در مورد گروه موسیقی آبا صحبت کرده بودند. جاناتان پرایس و آنتونی هاپکینز در این فیلم بازی کرده‌اند.
در این سال‌ها درباره پاپ آثار دیگری همچون «فرشتگان و شیاطین» ساخته ران هاوارد، «آمین» کوستا گاوراس، و «یک پاپ داریم»‌ ساخته نانی مورتی جلوی دوربین رفته است اما فیلم هایی هم تولید شده که مستقیم درباره زندگی شخص پاپ فرانسیس است. «من را فرانسیس صدا کن»، «فرانسیس: برایم دعا کن» و «پاپ فرانسیس: مرد عمل» فیلم‌هایی هستند که درباره زندگی پاپ فرانسیس ساخته شده اند. «من را فرانسیسکو صدا کن» فیلمی ایتالیایی به کارگردانی دانیله لوچه‌تی است که در دو بازه زمانی مختلف ساخته شده و سیر تحول شخصیتی پاپ فرانسیس از کشیش جوان تا رسیدن به واتیکان را به تصویر می‌کشد.
«فرانسیس: برایم دعا کن» هم زندگی پاپ فرانسیس را از دوران جوانی تا زمان انتخاب شدنش به‌عنوان پاپ و با تمرکز بر فعالیت‌های مذهبی و اجتماعی‌اش در بوئنوس‌آیرس روایت می‌کند. این فیلم بر اساس کتاب «پاپ فرانسیس: زندگی و انقلاب» نوشته الیزابت پیکه ساخته شده که دوست صمیمی پاپ فرانسیس بوده است.
همچنین مستند «پاپ فرانسیس: مرد عمل» ساخته ویم وندرس، کارگردان نامدار آلمانی، اثر مهمی است که تصویر متفاوتی ارائه می دهد و پاپ مستقیم رو به دوربین صحبت می‌کند و درباره دغدغه‌هایش از جمله فقر، محیط زیست، صلح، عدالت و مهاجرت سخن می‌گوید. این مستند محصول مشترک سوئیس، ایتالیا، فرانسه و آلمان است و نخستین‌بار در جشنواره فیلم کن 2018 به نمایش درآمد و در 18 مه 2018 در آمریکا اکران شد.
پس از درگذشت پاپ فرانسیس، چندین نام بزرگ هالیوودی با لحنی احساسی به او ادای احترام کردند که مارتین اسکورسیزی یکی از آنها بود و با انتشار بیانیه‌ای درگذشت پاپ را ضایعه‌ای بزرگ برای جهان خواند.اسکورسیزی نوشت: او از هر نظر انسانی قابل توجه بود. او به ناکامی‌های خود اعتراف می‌کرد. او حکمت را پراکنده می‌کرد و تعهدی آهنین به خوبی داشت. او در روح خود می‌دانست که جهل آفتی وحشتناک برای بشریت است. بنابراین هرگز از آموختن و روشنگری دست برنداشت.


نظرات شما