توسعه صنایع بزرگمقیاس در اصفهان هیچ آوردهای در حوزه اقتصادی ندارد
اقتصاد ایران
بزرگنمايي:
بازار آریا - سخنگو و عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: توسعه صنایع بزرگمقیاس در اصفهان نهتنها هیچ آوردهای در حوزه اقتصادی ندارد، بلکه از نظر زیستمحیطی و حتی اشتغال نیز هیچ ثمری نخواهد داشت و این نوع توسعه، بهرهوری اقتصادی صنعت را نیز کاهش خواهد داد.
علی صالحی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا با بیان اینکه شورای اسلامی شهر، شورای شهرداری نیست، اظهار کرد: شورا ضمن کمک به مدیریت شهری، باید مطابق با قانون تشکیلات و وظایف شوراها، به مسائلی ورود کند که مردم به آنها نیاز دارند.
وی افزود: در شرایط کنونی، شورای اسلامی شهر حداقل در حوزه مطالبهگری، تذکر و پیگیری قانونی میتواند نقشآفرینی کند و اگر کسی بخواهد این وظایف را نادیده بگیرد، در واقع جایگاه شورا را تنزل داده است.
سخنگو و عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر اصفهان تاکید کرد: ما فقط نماینده مردم حال حاضر نیستیم، بلکه باید نسبت به نسلهای گذشته و آینده نیز پاسخگو باشیم.
صالحی با اشاره به بیانیه الگوی ایرانی-اسلامی پیشرفت که توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی در سال 1397 ارائه شد، گفت: این سند برای پنج دهه آینده کشور طراحی شده است و زمانی که در اوج فشارهای داخلی و خارجی چنین الگویی مطرح میشود، یعنی نگاه ما باید دستکم 25 ساله باشد، همانطور که ما گذشتگان را قضاوت میکنیم، آیندگان نیز ما را مورد قضاوت قرار خواهند داد.
وی با انتقاد از بیتوجهی برخی مسئولان به مسائل اساسی مردم اصفهان ادامه داد: وقتی شهروندان اصفهانی روز خود را با بحرانهایی همچون آلودگی هوا و خشکی زایندهرود سپری میکنند، چگونه از منِ عضو شورای شهر انتظار دارند که نسبت به این مسائل بیتفاوت بمانم؟
سخنگو و عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر اصفهان خاطرنشان کرد: صرفنظر از بحثهای تبلیغاتی، آنچه امروز در اصفهان در حال وقوع است، بازی با آتش است و هنوز جریان دائمی زایندهرود برای مقابله با بحران فرونشست زمین که بهعنوان بزرگترین مورد در ایران و جهان شناخته میشود، برقرار نشده، همچنان روزهای آلوده در حال افزایش است و روزهای خشکی تالاب گاوخونی رو به گسترش میرود؛ در چنین شرایطی، ما در حال اضافه کردن بارگذاریهای جدید به شهر هستیم که کاملاً از عقلانیت به دور است.
صالحی ضمن انتقاد از روند توسعه صنایع آلاینده در اصفهان گفت: اسم این وضعیت را هر چه میخواهید بگذارید؛ پولپاشی صنعتی، مسابقه ارائه گزارشهای کوتاهمدت، زرنگی برای جذب منابع ملی یا هر عنوان دیگر که هر اسمی داشته باشد، نتیجه آن در آینده چیزی جز شکست نخواهد بود.
وی افزود: ما در شعاع کمتر از 50 کیلومتر از اصفهان با صنایعی مواجه هستیم که هم آببر هستند و آلاینده و بهنام توسعه دانشبنیان و تقویت زیرساختها، در حال گسترش هستند که این رویه، اشتباهی است آشکار و اگر مدیری امروز تصور میکند که راهاندازی یک خط جدید صنعتی در اصفهان دستاوردی است، من نه تنها در مقام عضویت در شورای شهر بلکه بهعنوان یک شهروند، صراحتاً اعلام میکنم که چنین فکری باید از ذهن او پاک شود.
سخنگو و عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر اصفهان تاکید کرد: توسعه صنایع بزرگمقیاس در اصفهان نه تنها هیچ آوردهای در حوزه اقتصادی ندارد، بلکه از نظر زیستمحیطی و حتی اشتغال نیز هیچ ثمری نخواهد داشت و این نوع توسعه، بهرهوری اقتصادی صنعت را نیز کاهش خواهد داد.
صالحی با اشاره به ناترازی انرژی، آسیبهای اجتماعی و اعتراضات گسترده گفت: در چنین شرایطی چطور میتوان تولید را افزایش داد و بستری برای سرمایهگذاری مجدد فراهم کرد؟ اگر عینک شورای شهر را کنار بگذاریم و با دید اقتصادی و عملکردی به قضیه نگاه کنیم، دیگر دوران توسعه صنایع بزرگ در شعاع 50 کیلومتری شهرها به پایان رسیده است.
وی ادامه داد: ما با افراد و مجموعهها مشکلی نداریم، بلکه مشکل اصلی ما با دیدگاهها و رویکردهای نادرست است که بر صنایع بزرگ حاکم شدهاند و با توجه به چرخش مدیران در دورههای مختلف سیاسی، عمده مدیران توسعه فیزیکی را معیار موفقیت میدانند، در حالی که معیارهای ارزیابی صنعت بهطور کامل تغییر کرده است.
سخنگو و عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر اصفهان خاطرنشان کرد: برخی افراد، دستیابی به یک کرسی تصمیمگیری در صنایع را هدف غایی خود میدانند و به دلایل مختلف تلاش میکنند برخی تصمیمات اشتباه را توجیه کنند؛ این افراد، منافع کوتاهمدت صنعت را به آسیبهای بلندمدت آن ترجیح میدهند، حتی اگر هدف آنها خدمت به مردم باشد.
صالحی گفت: برخی مسئولان در حوزه تصمیمگیری، قانونگذاری و نظارت، آنچه صنایع بهعنوان مسئولیت اجتماعی ارائه میدهند را کافی میدانند و با سکوت یا پیگیری نکردن مسائل کلان، مصالح درازمدت مردم را نادیده میگیرند، از اینرو نباید دستاوردهای کوتاهمدت را بر منافع بلندمدت ترجیح داد و هیچکس در دنیا نمیتواند ادعا کند که صنایع بزرگمقیاس فولادی یا پالایشگاهی بدون آلودگی فعالیت میکنند؛ اگر کسی چنین ادعایی دارد، از او خواسته میشود نمونهای از صنعتی در این حوزه ارائه دهد که بزرگمقیاس باشد و آلودگی آن صفر باشد.
وی تصریح کرد: ما نسبت به نسلهای آینده، هویت و میراث گرانسنگ شهر اصفهان مسئول هستیم که امیدوارم گفتمان رسیدن به موفقیت با تکیه بر بارگذاریهای سنگین بر پیکر نیمهجان محیطزیست اصفهان از ذهن مدیران صنعتی ما زدوده شود و در آیندهای نزدیک شاهد تصمیماتی درست در راستای تبدیل اصفهان به مرکز علم، فرهنگ، فناوری، هنر و گردشگری کشور باشیم.
کد خبر 856336
-
پنجشنبه ۲۱ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۳:۰۹:۲۳
-
۱۶ بازديد
-

-
بازار آریا
لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1290507/