بازار آریا

آخرين مطالب

10 کشوری که اقتصاد برتر جهان را دارند اقتصاد ایران

10 کشوری که اقتصاد برتر جهان را دارند
  بزرگنمايي:

بازار آریا - به گزارش بازار، تولید ناخالص داخلی، تخمینی از کل ارزش کالاها و خدمات تولید شده در داخل مرزهای یک کشور در طول یک دوره مشخص معمولا یک ساله است. تولید ناخالص داخلی معمولا برای تخمین اندازه اقتصاد یک کشور و تاثیر آن بر اقتصاد جهانی، استفاده می‌شود.
در بیش از 20 سال گذشته چند تغییر بزرگ در این فهرست مشاهده شده است؛ چین در سال 2000، در جایگاه سیزدهم قرار داشت اما از سال 2010، در جایگاه دوم قرار گرفت.
اندونزی نیز از بیست و هفتمین اقتصاد بزرگ در سال 2000، به شانزدهمین اقتصاد بزرگ در سال 2025 صعود کرد. همچنین، کشورها در سال 2021، از کاهش عظیم تولید ناخالص داخلی در سال 2020 به دلیل همه‌گیری کووید-19 که تاثیر زیادی بر اقتصادهای سراسر جهان داشت، فاصله گرفتند و روند بهبود را آغاز کردند.
به‌طور کلی، روند رشد کشورها ادامه یافت و تولید ناخالص داخلی جهانی تا سال 2025، به 115.49 تریلیون دلار رسید. وب سایت اینوستوپدیا، فهرستی از 10 اقتصاد برتر جهان در سال 2024 معرفی کرده که شامل کشورهای زیر است:
1. آمریکا
آمریکا، بزرگترین اقتصاد جهان بر اساس تولید ناخالص داخلی اسمی است. بیشترین سهم در تولید ناخالص داخلی را بخش خدمات دارد که شامل امور مالی، املاک و مستغلات، بیمه، خدمات حرفه‌ای و تجاری و مراقبت‌های بهداشتی می‌شود. کشور آمریکا اقتصاد تقریبا باز دارد که سرمایه‌گذاری تجاری انعطاف‌پذیر و سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی را در این کشور تسهیل می‌کند. این کشور می‌تواند بدهی ملی خارجی بزرگی را به‌عنوان تولیدکننده ارز ذخیره اولیه جهان حفظ کند.
اقتصاد آمریکا در خط مقدم فناوری در بسیاری از صنایع قرار دارد، اما با تهدیدات فزاینده‌ای به شکل نابرابری اقتصادی، افزایش هزینه‌های خالص مراقبت‌های بهداشتی و امنیت اجتماعی و زوال زیرساخت‌ها مواجه است.
2. چین
چین، دومین اقتصاد برتر جهان بر اساس تولید ناخالص داخلی اسمی است. اقتصاد این کشور در دو دهه گذشته، شاهد رشد تاریخی بوده و موجب شده، برخی از اقتصاددانان پیش‌بینی کنند که چین ممکن است در آینده از آمریکا، به‌عنوان بزرگترین اقتصاد جهان پیشی بگیرد. همانطور که چین به تدریج اقتصاد خود را در چهار دهه گذشته باز کرده، توسعه اقتصادی و استانداردهای زندگی بسیار بهبود یافته است.
از آنجایی که دولت چین به تدریج کشاورزی اشتراکی و صنعت را کنار گذاشته، انعطاف‌پذیری بیشتری را برای قیمت‌های بازار فراهم کرده و استقلال کسب و کارها را افزایش داده و در نتیجه، تجارت و سرمایه‌گذاری خارجی و داخلی رونق یافته است. سیاست صنعتی که تولید داخلی را تشویق می‌کند، چین را به صادرکننده شماره یک جهان تبدیل کرده است. با وجود این مزایا، چین با چالش‌های مهمی مانند پیر شدن سریع جمعیت و تخریب شدید محیط‌زیست مواجه شده که رشد اقتصاد این کشور را کند کرده است.
3. آلمان
آلمان، رتبه سوم اقتصادهای برتر جهان را دارد و همچنین بزرگترین اقتصاد اروپا محسوب می‌شود. این کشور صادرکننده برتر وسایل نقلیه، ماشین‌آلات، مواد شیمیایی و سایر کالاهای تولیدی است و نیروی کار بسیار ماهر دارد. با این حال، برای رشد اقتصادی خود با چالش‌های جمعیتی مواجه است. نرخ باروری پایین آن، جایگزینی نیروی کار سالخورده را دشوارتر می‌کند و سطوح بالای خالص مهاجرت آن سیستم رفاه اجتماعی را تحت فشار قرار می‌دهد.
4. ژاپن
ژاپن، چهارمین اقتصاد بزرگ جهان است. همکاری قوی میان دولت، صنعت و دانش فنی پیشرفته، اقتصاد تولیدی و صادرات محور ژاپن را ساخته است. بسیاری از کسب‌ و کارهای بزرگ ژاپنی، به‌ عنوان شبکه‌ای از شرکت‌های به هم پیوسته به نام کایرتسو (Keiretsu) سازماندهی شده‌اند. ژاپن پس از دهه 1990 و تاثیر رکود بزرگ جهانی، در سال‌های اخیر تحت سیاست‌های شینزو آبه، نخست‌وزیر فقید این کشور، شاهد افزایش رشد بوده است، با این حال، از نظر منابع طبیعی ضعیف و به ویژه بعد از تعطیلی عمومی صنعت انرژی هسته‌ای خود پس از فاجعه فوکوشیما در سال 2011، به واردات انرژی وابسته است. ژاپن همچنین با جمعیتی که به سرعت در حال پیر شدن است، دست و پنجه نرم می‌کند.
5. هند
هند، پنجمین اقتصاد بزرگ جهان است و به دلیل جمعیت زیادش، کمترین تولید ناخالص داخلی سرانه را در این فهرست دارد. اقتصاد هند ترکیبی از کشاورزی سنتی روستایی و صنایع دستی در کنار صنعت مدرن و کشاورزی مکانیزه است. این کشور صادرکننده عمده خدمات فناوری و برون‌سپاری کسب و کار است و بخش خدمات، سهم بزرگی از تولید اقتصادی آن را تشکیل می‌دهد. آزادسازی اقتصاد هند از دهه 1990، رشد اقتصادی را تقویت کرده است. اما مقررات تجاری غیرقابل انعطاف، فساد گسترده و فقر مداوم، چالش‌هایی را برای توسعه مداوم ایجاد می‌کند.
6. انگلستان
انگلستان، ششمین اقتصاد بزرگ جهان است که با بخش خدمات بزرگ آن به ویژه در امور مالی، بیمه و خدمات تجاری هدایت می‌شود. روابط تجاری گسترده این کشور با قاره اروپا، به دلیل برگزیت و خروج از اتحادیه اروپا، بسیار پیچیده شده و این کشور از 31 ژانویه 2020، رسما عضو اتحادیه اروپا نیست.
7. فرانسه
فرانسه، هفتمین اقتصاد جهان در این فهرست است و گردشگری، صنعت مهمی در فرانسه محسوب می‌شود که هر ساله بیشترین بازدیدکننده از کشورهای مختلف را دارد. کشور فرانسه، اقتصادی مختلط است که دارای بسیاری از مشاغل خصوصی و نیمه خصوصی در طیف متنوعی از صنایع است. با این حال، دخالت شدید دولت در بخش‌های کلیدی خاصی مانند دفاع و تولید برق وجود دارد. تعهد دولت فرانسه به مداخله اقتصادی به نفع برابری اجتماعی، مانند بازار کار با بیکاری بالا و بدهی عمومی بیشتر نسبت به سایر اقتصادهای پیشرفته نیز، چالش‌هایی را برای اقتصاد ایجاد می‌کند.
8. ایتالیا
ایتالیا از نظر تولید ناخالص داخلی، در رتبه هشتم برترین اقتصادهای جهان ایستاده است. این کشور همچنین سومین اقتصاد بزرگ منطقه یورو محسوب می‌شود. اقتصاد ایتالیا و سطح توسعه آن، به‌طور قابل‌توجهی در هر منطقه، با توجه به اقتصاد توسعه یافته‌تر و صنعتی در شمال و مناطق توسعه نیافته جنوبی، متفاوت است.
ایتالیا به دلیل بدهی عمومی بسیار بالا، سیستم قضایی ناکارآمد، بخش بانکی ضعیف، بازار کار ناکارآمد با بیکاری مزمن جوانان و اقتصاد زیرزمینی گسترده، با رشد اقتصادی دائمی کند مواجه است.
9. کانادا
کانادا، نهمین اقتصاد بزرگ جهان و دارای بخش استخراج انرژی توسعه یافته و سومین ذخایر بزرگ نفت در جهان است. این کشور دارای بخش‌های تولید و خدمات چشمگیر است که عمدتا در مناطق شهری نزدیک مرز آمریکا مستقر هستند و هر ساله، 77 درصد از صادرات کانادا به بازار آمریکا می‌رود. روابط نزدیک کانادا با آمریکا به این معنی است که این کشور تا حد زیادی به موازات بزرگترین اقتصاد جهان توسعه یافته است.
10. برزیل
برزیل، دهمین اقتصاد بزرگ جهان و بزرگترین اقتصاد آمریکای جنوبی است. اقتصاد متنوع برزیل، طیف وسیعی از صنایع سنگین مانند تولید هواپیما و خودرو تا استخراج منابع معدنی و انرژی را در بر می‌گیرد. همچنین دارای بخش بزرگ کشاورزی است که این کشور را به صادرکننده عمده قهوه و دانه سویا تبدیل کرده است.
کشور برزیل در سال 2017، از رکودی شدید خارج شد، البته رسوایی‌های فساد اقتصادی نیز داشت و به دنبال این رویدادها، مجموعه‌ای از اصلاحات اقتصادی عمده را با هدف مهار مخارج عمومی و بدهی، سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های انرژی، کاهش موانع سرمایه‌گذاری خارجی و بهبود شرایط بازار کار انجام داد.
در این فهرست، روسیه در جایگاه یازدهم، کره جنوبی، استرالیا، اسپانیا، مکزیک، اندونزی، ترکیه، هلند، عربستان سعودی، سوئیس، لهستان، تایوان، بلژیک، سوئد، ایرلند در جایگاه‌های بعدی قرار دارند.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1283716/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بانیان خیر ششمین سال کمک‌های مومنانه را در منطقه ویژه اقتصادی ایرانیان برگزار کردند

بازدید استاندار لرستان از پروژه‌های عمرانی و اقتصادی شهرستان کوهدشت

رشد تولید مسکن ‌تورم ‌بخش مسکن را مهار می‌کند

نرخ جدید سود بانکی اعلام شد؛ کمی افزایش در نرخ بهره بین بانکی

آغاز مرحله دوم طرح کالابرگ الکترونیکی همزمان با عید فطر

پیش‌بینی وضعیت جوی استان تهران برای 5 روز آینده

تاکید مشاور سیاسی رهبر انقلاب بر تداوم حمایت ایران از مقاومت

زمان آغاز مرحله دوم طرح کالابرگ مشخص شد+ جزئیات

افت قیمت نفت رشد تولید غیر اوپک‌پلاس را کند می‌کند

بانک مرکزی با افزایش سقف تسهیلات مسکن موافقت کرد

سکه 103 میلیون و دلار 104 هزار و 800 تومان شد

شناسایی 107 پروژه پیشران عمرانی و اقتصادی در لرستان برای سال 1403

انتقاد آیت‌الله دری‌نجف‌آبادی از واردات بی‌رویه

مسئولیت‌های اجتماعی بنگاه‌های اقتصادی ساماندهی می‌شود

حمایت قاطع از تولید داخلی؛ راهکار مجلس برای رونق اقتصادی سال1404/ماده16؛ کلید حل مشکل واردات کالاهای مشابه داخلی است

باشماق؛ دروازه طلایی تجارت و زیارت، بستری برای جهش تولید

تحول در سرمایه‌گذاری نیازمند قوانین و نظارت قاطع/ایجاد بسترهای مناسب جهت تحقق مشارکت مردم در سرمایه‌گذاری از وظایف خطیر دولت و مجلس است

تنها راه صیانت از پول ملی، ارتقای حکمرانی ریال است

برخورد قوه قضائیه با مفاسد اقتصادی، مردم را برای سرمایه‌گذاری در تولید امیدوار می‌کند

سرمایه‌گذاری خطرپذیر؛ محرک‌ اصلی اقتصاد جهانی تا 2030

رفع مشکلات اقتصادی مستلزم حمایت از تولید داخلی است

وزیر نفت: تمرکز بر استفاده از نفت‌خام در زنجیره ارزش به جای صادرات در دستور کار است

ابلاغ 12 قانون مصوب مجلس توسط پزشکیان

حمله به زیرساخت‌های ارتباطی یمن توسط آمریکا

زمان معاملات صندوق طلا افزایش می یابد

طیب‌نیا چگونه تورم را کاهش داد؟

بررسی نقشه راه همکاری‌های اقتصادی ایران و ترکمنستان

کشف زمین‌خواری 100 میلیارد ریالی در شهریار

توسعه بندر امیرآباد؛ گامی بلند در جهت رونق اقتصادی مازندران

استاندار کرمان: مسئولیت‌های اجتماعی بنگاه‌های اقتصادی ساماندهی می‌شود

از زمان آغاز اجرای کالابرگ ملی 84 درصد از مردم مشمول، معادل 54 میلیون و 200 هزار نفر، موفق به استفاده از اعتبار خود شده‌اند/ در صورت تأمین منابع مالی، اعتبار جدید به حساب مشمولان واریز خواهد شد و جزئیات آن از طریق رسانه‌های رسمی اعلام می‌شود

درگذشت بیش از 400 نفر در تصادفات نوروزی/ چند نفر مصدوم شدند؟

سخنرانی دبیرکل حزب‌الله لبنان به مناسبت روز قدس

وزیر نفت: طرح‌های پالایشی اولویت‌بندی می‌شوند

ماجرای افزایش 50 درصدی حقوق بازنشستگان کشوری چیست؟

افزایش 50 درصدی حقوق بازنشستگان کشوری تکذیب شد

حجم کل معاملات در بازار ارز تجاری از 7 میلیارد دلار گذشت

نقش‌آفرینی حوزه‌های علمیه در تحقق شعار سال و تقویت اقتصاد اسلامی

تعهد ایجاد 70 هزار شغل جدید در خراسان رضوی

اصناف و بازاریان ستون اقتصادی جامعه هستند

تحقق شعار سال 1404 با گسترش سرمایه‌گذاری بر اساس آمایش سرزمین ممکن می‌شود

چین بدنبال راه حلی که وابستگی خود را نسبت به امریکا کاهش دهد

اجرای طرح کالابرگ ادامه دارد؟

چشم‌انداز سیاست خارجی ایران چگونه خواهد بود؟

استفاده 86 درصدی مردم از طرح ملی کالابرگ

تأمین 66.8 میلیارد دلار ارز مورد نیاز واردات و نیازهای خدماتی

خراسان جنوبی پتانسیل های زیادی برای تحقق شعار سال دارد

سخنی صریح با دکتر محمدرضا عارف / مناطق آزاد تجاری ایران را شجاعانه از خود تحریمی های داخلی خارج کنید

زیان تحریم برای ایران چه بود؟/ عادلی: هم از عربستان و ترکیه عقب ماندیم هم از امارات

رشد معنادار سرمایه‌گذاری، همکاری قوای سه‌گانه را می‌طلبد

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی