بازار آریا

آخرين مطالب

نقش‌آفرینی حوزه‌های علمیه در تحقق شعار سال و تقویت اقتصاد اسلامی اقتصاد ایران

نقش‌آفرینی حوزه‌های علمیه در تحقق شعار سال و تقویت اقتصاد اسلامی
  بزرگنمايي:

بازار آریا - اشاره: اسلام همواره بر ارزش کار و تلاش تأکید داشته و ائمه اطهار (ع) نیز به تولید ثروت در مسیر الهی توجه ویژه‌ای داشته‌اند؛ بنابر روایتی از امام باقر (ع) جمع‌آوری مال برای حفظ آبرو و صله رحم امری پسندیده است؛ در شرایط کنونی که رهبرم معظم انقلاب شعارهای سالانه را بر مبنای مسائل اقتصادی تعیین می‌کنند حوزه‌های علمیه و طلاب وظیفه دارند فرهنگ کار و تولید را ترویج دهند؛ دشمنان اسلام با تحریم‌های اقتصادی به دنبال ایجاد نارضایتی و ضربه زدن به کشور هستند اما آگاهی‌بخشی نسبت به ارزش کار و تولید ملی علاوه بر تقویت اقتصاد توطئه‌های آن‌ها را نیز خنثی خواهد کرد.
در این زمینه خبرنگار گروه سیره امامین انقلاب خبرگزاری رسا، گفت‌وگویی با حجت الاسلام و المسلمین مهدی سلیمانی اردهالی رئیس مجمع عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم انجام داده است که در ادامه به آن پرداخته می شود.
رسا ـ چگونه طلاب و حوزه های علمیه می‌توانند در تحقق شعار سال نقش آفرینی کنند؟
روایتی از امام باقر علیه‌السلام نقل شده است که فرمودند: « از ما نیست کسی که دوست نداشته باشد مال جمع کند، مگر برای آنکه هدفش پرداخت دیون خود، حفظ آبرو و انجام صله رحم باشد». این حدیث بیانگر اهمیت مال‌اندوزی با نیت خیر و اهداف الهی است، اگر کسی به‌دلیل این اهداف مقدس به دنبال کسب مال باشد نه‌تنها مذموم نیست بلکه عملی شایسته و اسلامی تلقی می‌شود.
در حقیقت جمع‌آوری مال با نیت رفع نیازها و کمک به دیگران امری پسندیده است، یکی از جنبه‌های اصلی مال‌اندوزی تولید ثروت است، ائمه معصومین نیز به کار و تلاش برای تولید ثروت اهمیت می‌دادند؛ از جمله مشغولیت‌هایی چون کشاورزی و دامداری که نه‌تنها نیازهای شخصی را برطرف می‌کرد بلکه به شکوفایی اقتصاد و توانمندسازی جامعه نیز کمک می‌کرد، اسلام همواره کار و تلاش را مورد تأکید قرار داده و آن را وسیله‌ای برای تحقق اهداف ارزشمند دینی و اجتماعی دانسته است.
اسلام همواره برای کار و تلاش ارزش قائل است و به ویژه کسانی که مشغول کار هستند را مورد ستایش قرار می‌دهد، پیامبر گرامی اسلام حضرت محمد صلی‌الله علیه و آله از جوان‌ها می‌پرسیدند که مشغول به چه کاری هستند، اگر کسی پاسخ می‌داد که بیکار است می‌فرمودند: «این جوان از چشم من افتاد» و سپس او را تشویق به کار و تلاش می‌کردند تا بتواند نه تنها زندگی خود را پیش ببرد بلکه از وابستگی به دیگران نیز رها باشد و استقلال مالی داشته باشد.
حضرت امیرالمؤمنین علی علیه‌السلام نیز نمونه‌ای بارز از اهمیت دادن به تولید و تلاش بود، ایشان چشمه‌ها و قنات‌های بسیاری ایجاد کردند اما این منابع را برای خود نگه نداشتند؛ بلکه در راه خدا وقف کردند تا همه مسلمانان از آن بهره‌مند شوند، چنین اقداماتی نشان می‌دهد که اگر منابع اقتصادی در دسترس نباشد جامعه‌ی اسلامی دچار مشکلات جدی خواهد شد و لازم است از نعمت‌ها و ظرفیت‌های الهی بهترین استفاده را کرد.
یکی از حکایت‌های زیبا در این زمینه مربوط به امام محمد باقر علیه‌السلام است، فردی به در خانه ایشان آمد و وقتی متوجه شد امام در صحرا مشغول کار هستند به دنبال ایشان رفت، او امام(ع) را دید که در هوای گرم با سخت‌کوشی و عرق‌ریزان مشغول کار هستند، این مرد با نیت نصیحت نزد امام(ع) آمد و به کنایه گفت: «اگر در همین لحظه مرگ شما فرا برسد در چه حالی خواهید بود؟» منظور او این بود که چرا امام(ع) به دنیا و مال دنیا مشغول شده‌اند، چیزی که با زهد مورد انتظار اولیای الهی در تضاد به نظر می‌رسید، اما امام(ع) با پاسخ دادند: « اگر در این لحظه مرگ مرا دریابد من در بهترین حال هستم؛ زیرا برای تأمین زندگی خود و خانواده‌ام تلاش می‌کنم، تلاش برای معاش خانواده همانند جهاد در راه خدا ارزشمند است.» همچنین در روایات آمده است که عرق کارگر همچون خون شهید محترم شمرده می‌شود، این‌ها نشان‌دهنده اهمیت بالای کار، تولید و تلاش در اسلام است.
کار و تولید ثروت برای جلوگیری از فقر و حفظ عزت انسانی در اسلام جایگاه والایی دارد، فقر می‌تواند انسان را به کفر نزدیک کند، بنابراین اهمیت اشتغال‌زایی و تقویت اقتصاد خانوارها بسیار روشن است؛ وظیفه طلاب، اساتید دانشگاه‌ها، حوزه‌های علمیه و روحانیون عزیز نه فقط در ماه مبارک رمضان بلکه در تمام طول سال این است که ارزش کار، تلاش و تولید را به مردم آموزش دهند و ترویج کنند به ویژه برای جوانان که نیروی محرکه جامعه هستند.
در شرایط امروز که مقام معظم رهبری شعارهای سالانه را بر محور مسائل اقتصادی تعیین می‌کنند وظیفه همه ماست که برای بهبود وضعیت اقتصادی جامعه تلاش کنیم، همچنین مسئولین کشور باید زمینه‌های ایجاد اشتغال را فراهم کنند، تسهیلات نظیر اعطای وام‌های آسان می‌تواند جوانان را به کسب‌وکار تشویق کند؛ نه اینکه با فرآیندهای پیچیده بانکی آن‌ها را ناامید یا پشیمان کنند، ایجاد فرصت‌های شغلی و رونق بخشیدن به تولید داخلی یکی از ضروریات جامعه است.
امروزه دشمنان اسلام دریافته‌اند که باید مانع خودکفایی اقتصادی جوامع اسلامی شوند تا بتوانند از نقاط ضعف اقتصادی برای ضربه زدن استفاده کنند، اقتصاد بیمار و معیشت نامساعد می‌تواند موجب نارضایتی عمومی شود که زمینه‌ساز فتنه‌ها و آشوب‌های اجتماعی است، دشمنان از چنین موقعیت‌هایی بهره می‌گیرند تا اهداف شوم خود را پیاده کنند، بنابراین ما باید مردم را نسبت به ارزش کار و تأثیر تولید ملی در ارتقای وضعیت اقتصادی کشور آگاه کنیم، این آگاهی نه تنها موجب رفاه نسبی جامعه می‌شود بلکه نقشه‌های دشمنان را نیز خنثی خواهد کرد.
رسا ـ به نظر شما تهدیدها‌، تحریم‌های غرب و فشارهای رسانه‌ای استکبار علیه انقلاب اسلامی، تا چه اندازه در انگیزه و اراده‌ مردم ایران می‌تواند موثّر باشد؟
تهدیدهای دشمن در برابر این انگیزه‌ها، آموزه‌های دینی و امید به ظهور منجی تأثیری نخواهد داشت، نگاهی که به خط سرخ شهادت، کربلا و مهدویت معطوف است موجب استقامت و ایمان انسان‌های راستین و پیروان حقیقی مکتب اهل بیت (ع) شده است، این باورها باعث می‌شود که از هیاهو و تهدیدات دشمن نهراسند و هرگز تسلیم نشوند، ملت ایران نیز با دلگرمی به این اهداف روشن و مسیر پرامید که آینده‌ای درخشان در انتظار آن است همچنان ایستادگی خواهد کرد.
به فرمایش رهبر معظم انقلاب آینده‌ای روشن پیش روی اسلام، مسلمین، مؤمنین، محبان امیرالمؤمنین (ع)، شیعیان و جبهه مقاومت آزادگان جهان قرار دارد، پایان حکومت اسرائیل و افول آمریکا آغاز شده است و این روند رو به تکامل ادامه خواهد یافت تا نابودی کامل استکبار جهانی و آرزوهای استکباری محقق شود، از نیل تا فرات این سرزمین متعلق به فلسطینیان است و قدس شریف به‌زودی آزاد خواهد شد.
هر ساله راهپیمایی‌های روز قدس نشان می‌دهد که این روز نماد جهانی حمایت از فلسطین، غزه و قدس شریف است، این حرکت علاوه بر تقویت موج حمایت از مظلومان، تنفر جهانی نسبت به اسرائیل و استکبار را افزایش داده است، این روز بزرگ که از یادگارهای امام راحل است همچنان تا تحقق آزادی فلسطین و نابودی اسرائیل ادامه خواهد داشت.
حضور گسترده ملت‌ها در این مراسم ثابت کرد که فلسطین و حاکمیت آن مشروع بوده و نظام انقلابی، الهی و مکتبی که بر پایه نبوت، ولایت علوی، حسنی، حسینی و مهدوی بنا شده برای همیشه پایدار خواهد ماند، گرچه ممکن است قدرت‌های جهانی تلاش کنند این پیام‌ها را در بایکوت خبری قرار دهند؛ صدای حمایت از مظلومان و آزادی‌خواهان روز‌به‌روز بلندتر به گوش جهان خواهد رسید.
این روز نشان‌دهنده امید سرشار بشریت برای ظهور منجی عالم است، روزی که حضرت ولیعصر (عج) با صدای بلند «انا بقیه‌الله» را اعلام خواهند کرد تا عدل گسترده‌ای در جهان حکمفرما شود؛ انشاالله روز پایان بی‌عدالتی نزدیک است و دوران حکومت جهانی عدل فرا خواهد رسید.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1285389/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تکرار تهدیدات ترامپ علیه حوثی‌ها

1403؛ سال سخت اقتصاد ایران/ از تغییر دولت تا ناترازی انرژی

کشف چند هزار میلیاردی پلیس فتا از کالای قاچاق

تجاوز دوباره آمریکا به یمن

بازنشر یک پیام توسط عراقچی در توئیتر

چند دیپلمات روس از این کشور اخراج شدند

جزئیات معامله 56.4 میلیون دلار در بازار ارز تجاری

مجلس پیگیر علت سانحه اتوبوس کرمان شد

دیدار سید هادی خامنه‌ای با مهدی کروبی

واکنش سناتور آمریکایی به انتصاب رئیس جدید شاباک

تصادف مرگبار 2 خودرو در جاده خرامه - سروستان/ چند نفر کشته شدند؟

کشف 9 هزار اسباب‌بازی قاچاق در اصفهان

شهرها؛ موتور نجات جهان از بحران اشتغال/ معمای 800 میلیون جوانِ در جست‌وجوی کار

وزیر جهاد کشاورزی: کمبودی در بازار شب عید مشاهده نشد

رایزنی پزشکیان با همتای الجزایری

اقدام مشترک این کشورها برای مقابله با تعرفه‌های ترامپ

سخنگوی دولت: با عاملان واژگونی اتوبوس کرمان - مشهد برخورد قاطع می‌شود

لغو مصوبه سوابق تحصیلی پایه یازدهم پشت کنکوری‌ها

حواشی پرزیدنت ترامپ

آخرین وضعیت جاده‌های کشور

خبر استعفای بیش از 40 نماینده مجلس کذب است

مدیریت بحران مازندران: از روشن کردن آتش در محیط‌های طبیعی خودداری کنید

درخواست مهم حماس از جامعه بین‌المللی درباره اسرائیل

احتمال کاهش قیمت نفت عربستان در مه 2025

پلیس فتا چند هزار میلیارد تومان کالای قاچاق را کشف و ضبط کرد

واکنش این کشور به تهدیدات ترامپ علیه ایران

توقیف 2 نفتکش در آب‌های خلیج فارس

پزشکیان: برای مردم یمن آرزوی پیروزی داریم

رمزگشایی از مانور اردوغان در مدیترانه؛ گروکشی سلطان از لیبی تا شام/ پشت پرده ترکش‌های هم‌صدایی پوتین و حفتر علیه آنکارا

تمرکز استان اصفهان بر تحقق‌بخشی به سرمایه‌گذاری برای تولید

مرگ خواننده مشهور ترکیه هنگام اجرا

پشت پرده خداحافظی زودهنگام یک چهره اقتصادی از دولت؛ مُهر سکوت طیب‌نیا می شکند؟

پزشکیان: ایران خواستار گسترش روابط با ترکمنستان در تمام زمینه‌ها است

اطلاعیه مهم سازمان هواپیمایی برای مسافران نوروزی

آیا مالیات اضافی کارگران به آنها بازگردانده می‌شود؟

فاطمه ربی درگذشت

سپاه پاسداران یک بیانیه مهم صادر کرد

طلا، دلار یا مسکن، بهترین سرمایه‌گذاری در سال 1404 چیست؟

ایلان ماسک: مریخ بخشی از آمریکا خواهد بود

مزرعه کوچک، دنیای بزرگ؛ نقش کشاورزی خرد در آینده ایران

مهاجرت استادان دانشگاه؛ ضربه‌ای به آموزش عالی ایران است

امیدوارم در سایه تقویت پیوندهای همسایگی دستاوردهای خوبی به نفع ملت‌های منطقه داشته باشیم

انتشار بیانیه مهم ارتش

توقیف یک پراید با راننده 10 ساله!

مجلس دومای روسیه در حال بررسی تصویب «توافق جامع راهبردی ایران و روسیه» در ماه آوریل

بیش از 4 میلیون و 168 هزار جلد سند روستایی و شهری صادر شد

استراتژی چین برای تسلط بر بنادر جهان

کشف اجساد نظامیان مفقود شده آمریکا در این کشور

قیمت نفت بر مدار ثبات

ترخیص 5 هزار خودروی خارجی دپو شده در بنادر و گمرکات هرمزگان

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی