بازار آریا

آخرين مطالب

فعالیت بیش از 11 هزار تشکل رسمی کارگری در کشور اقتصاد ایران

فعالیت بیش از 11 هزار تشکل رسمی کارگری در کشور
  بزرگنمايي:

بازار آریا - ایرنا / بر اساس گزارش سیاستی وزارت تعاون در حوزه عدالت شغلی، آخرین آمار موجود از تشکل‌های کارگری بیانگر فعالیت بیش 11 هزار تشکل رسمی کارگری در کشور است.
در گزارش سیاستی «جایگاه تشکل‌های کارگری در ارتقای شاخصه‌های عدالت شغلی» که به تازگی توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی منتشر شده، آمار و ارقام مربوط تشکل‌های کارگری مورد بحث قرار گرفته و در پایان چندین پیشنهاد سیاستی برای بهبود وضعیت کارگران مطرح شده است.
در ایران آماری درباره تعداد کارگران عضو تشکل های کارگری ارائه نمی شود اما مطابق با سالنامه آماری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سال 1401 جمعاً 11 هزار و 443 تشکل رسمی کارگری و دارای مجوز شورای اسلامی کار نماینده کارگران انجمن صنفی کارگری در کشور فعال بوده است. این در حالی است که بنا به آمار اعلامی از سوی مدیریت آمار اطلاعات و محاسبات سازمان تأمین اجتماعی در همان سال تعداد کارگاه های تحت پوشش سازمان تأمین اجتماعی بیش از 1 میلیون و 300 هزار کارگاه بوده است.
به روایت این گزارش، این آمار کارگاه‌هایی را که تحت شمول قانون کار قرار نمی‌گیرند، به حساب نمی‌آورد. با توجه به نکات فوق میتوان گفت که در ایران سازمانهای کارگری در نسبت با تشکلهای کارگری جهانی استقلال کمتری دارند؛ کارگران با قراردادهای موقت و شاغلان غیر رسمی از حمایت های قانونی لازم برای پیوستن به تشکلهای کارگری برخوردار نیستند؛ سازوکارهای مصونیت بخشی به اتحادیه ها و اعضای آنها دچار نقص هستند؛ شرایط سلب عضویت در تشکلها مبهم و تفسیر پذیر است؛ دولت به جای تنظیم گری در محیط کار بر نقش آفرینی در تأسیس و اداره تشکل‌ها تمرکز دارد و کارگران به دلایلی چون فقدان فرصت‌های اشتغال عدم تعهد دولت به اجرای سیاستهای اشتغال کامل شکاف مهارتی پوشش ضعیف حمایت های اجتماعی به ویژه قانون بیمه بیکاری و نبود نظام چندلایه تأمین اجتماعی از قدرت چانه زنی بالایی برخوردار نیستند.
بر اساس آمار موجود، یک میلیون و 324 هزار و 790 کارگاه در کشور تحت شمول سازمان تامین اجتماعی هستند. 11هزار و 443 سازمان کارگری در کشور فعالیت دارند،2384 شورای اسلامی کار، 11753 انجمن صنفی کارگری و 7306نماینده کارگران آمارهای دیگری است که در این گزارش به آن اشاره شده است. با این وجود، هیچ آماری درباره تعداد نیروی کار عضو این تشکل ها ارائه نمی شود و از طرفی کارگاه‌هایی که تحت شمول قانون کار نیستند در آمارها قید نشده‌اند.
با توجه به این چالش‌ها و نقصان‌ها، لازم است برخی راهکارهای سیاستی برای بهبود ایفای نقش تشکلهای کارگری کشور در جهت تضمین حقوق کارگران برقراری شرایط کاری عادلانه و افزایش قدرت چانه زنی آنان اجرا شود.
از میان پیشنهادهای سیاستی می‌توان به اصلاح قوانین در جهت اعطای استقلال بیشتر به تشکل‌های کارگری و رفع موانع خود سازمان یابی کارگران، الزام نهادهای ذی ربط به اصلاح سازوکارهای مصونیت بخشی به نمایندگان تشکل های کارگری، طراحی سازوکارهای لازم برای متعهد کردن دولت ها به تقویت رویکردهای حامی اشتغال کامل و قرار دادن کارگران غیر رسمی در شمول قانون کار، اصلاح قوانین بیمه بیکاری و تنوع بخشی به پوشش‌های تأمینی شغلی اشاره کرد.
همچنین اجرای پژوهش‌های مشترک میان قوای قضایی و اجرایی با موضوع کارکردهای اجتماعی و صنفی تشکل های کارگری و حمایت از پژوهشهای دانشگاهی با موضوع برهم کنش تشکل های کارگری و حکومت در ایران در راستای کمک به رسمیت یابی فعالیت اتحادیه‌های کارگری، ترغیب احزاب سیاسی و تشکل‌های مدنی به فعال کردن بازوهای صنفی کارگری و امنیت زدایی از فضای مطالبات کارگری با تاکید بر مشارکت کارگران در ارتقای قوای صنعتی و تولیدی کشور از دیگر پیشنهادات سیاسی ارائه شده در این گزارش است.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1280341/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اسامی مدیران بانکی متهم در پرونده چای دبش اعلام شد

رشد 3.7 درصدی اقتصاد در 9 ماه سال 1403

شهید رئیسی قائل به حمایت از نسل‌های پرانرژی‌تر، خلاق و با جسارت بود

بهره‌وری نامطلوب منابع آبی لرستان/استاندار انتقاد کرد

قیمت بیت کوین و اتریوم امروز دوشنبه 27 اسفند 1403/ کاهش قیمت بیت کوین

ترامپ: عفوهای صادرشده در دوره بایدن «باطل» است

حقوق اسفند بازنشستگان لشگری واریز شد

از قرارداد دارسی تا ملی شدن نفت

مرکز ملی هنر و رسانه بنیاد شهید و امور ایثارگران ایجاد خواهد شد

چگونه از تاریخچه دریافت سود سهام عدالت خود مطلع شویم؟

قیمت دلار و یورو در صرافی ملی امروز دوشنبه 27 اسفند 1403/ کاهش قیمت

قیمت دلار مبادله‌ای امروز دوشنبه 27 اسفند 1403/ کاهش قیمت+ جدول

قیمت طلا و سکه امروز دوشنبه 27 اسفند 1403/ کاهش قیمت طلا 18 عیار+ جدول

قیمت طلا 18 عیار امروز دوشنبه 27 اسفند 1403/ کاهش قیمت+ جدول

خشم زلنسکی از پیش روی روسیه/ رئیس ستاد کل ارتش اوکراین برکنار شد

قیمت سکه، نیم‌سکه و ربع‌سکه امروز دوشنبه 27 اسفند 1403

گارد طلای جهانی افزایشی ماند

سود سهام عدالت واریز شد

دفتر مطالعات راهبردی پتروشیمی گشایش یافت

تخفیف 30 درصدی آخرسال نهال های اصلاح شده در پالیز نهال با تحویل 24ساعته!

آیا قیمت بیت کوین به اوج خود رسید؟

واریز مرحله نخست سود سهام عدالت به پایان رسید

رویداد《من نوه‌ی شهیدم》باهدف ترویج فرهنگ ایثار و شهادت برگزار شد

پرونده‌های قاچاق سوخت به دادگاه‌های ویژه جرایم اقتصادی ارسال می‌شود

اقتصاد اسلامی ـ 36 | اقتصاد اسلامی همان احکام اقتصادی است؟

رسیدگی به پرونده‌های قاچاق سوخت در دادگاه‌های ویژه جرایم اقتصادی

پیش‌بینی بازار مسکن تهران/ نوسانات ادامه خواهد داشت؟

سمنان آماده استقبال از سرمایه گذاران حوزه کشاورزی است

شهید رئیسی قائل به حمایت از نسل‌های پرانرژی‌تر، باخلاقیت و باجسارت بود

شرایط طرح فروش 3 خودروی وارداتی ویژه نوروز 1404+ جدول

آخرین مهلت برای ثبت نام در نوبت دوم کنکور سراسری 1404

حق مسکن 900 هزار تومانی پول اجاره یک متر خانه هم نیست

تخفیف ویژه حمایت از باغداران صنوبر دوساله 10 هزار تومان یک‌ساله فقط و فقط 5هزار

چگونه می ‌وان با قطار به ترکیه رفت؟

هشدار مهم به دارندگان سهام عدالت

طالبان: برای رضایت یک کشور، علیه کشور دیگری وارد جنگ نمی‌شویم

نقل و انتقال اسناد سبزرنگ با قولنامه قابل پذیرش نیست

بم از 38 کشور دنیا بزرگتر است

رمزگشایی منتقدان از نمادهای پنهان در فیلم سینمایی «رها»

یک ایده برای گشایش اقتصادی

اسامی 10 مدیر بانکی متهم در پرونده چای دبش

قیمت خودرو امروز 27 اسفند 1403/ موج گرانی قبل از تغییر سال به بازار رسید + جدول

تعداد دکل‌های حفاری آمریکا ثابت ماند

چگونه می توان با قطار به ترکیه رفت؟

میزان مصرف سوخت بنزین 21 درصد افزایش یافت

رشد 21 درصدی مصرف بنزین کشور در 25 اسفند

ورود سامانه بارشی به کشور طی چهارشنبه/ هوا در این مناطق 10 تا 15 درجه‌ کاهش می‌یابد

کاهش چشم‌گیر ارزش دلاری دستمزدها + فیلم

برگزاری همایش فرزندان شهدای فرهنگی به مناسبت بزرگداشت 22 اسفند

تخفیفات عیدانه رویال نهال برای نهال های گردو و بادام از همین الان تا لحظه تحویل سال

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی