بازار آریا

آخرين مطالب

بار دلاری در متروی تهران اقتصاد ایران

بار دلاری در متروی تهران
  بزرگنمايي:

بازار آریا - دنیای اقتصاد - راضیه احقاقی : بهای سفر با مترو و اتوبوس در سال آینده 25 تا 36.8‌درصد افزایش خواهد یافت، اعضای شورای شهر تهران در خلال بررسی بودجه سال آینده شهرداری با این رشد قیمت‌ها موافقت کردند. اقشارکم درآمد تا متوسط بخش قابل‌توجهی از استفاده‌‌‌کنندگان از مترو و اتوبوس را تشکیل می‌دهند؛ بنابراین هر ساله میزان رشد بهای بلیت برای این وسایل حمل‌ونقل عمومی مورد بحث است.
اگرچه افزایش درنظر گرفته شده در نرخ حمل‌ونقل عمومی بیش از تحمل بخشی از اقشار جامعه است؛ اما به گفته اعضای شورای شهر در شرایط کنونی هر شهروند تهرانی کمتر از 20‌درصد هزینه سفر با مترو را می‌‌‌پردازد و در عین حال جهش نرخ ارز، تعمیر و تجهیز خطوط مترو را دشوار کرده است. در چنین شرایطی افزایش قیمت در این بخش لاجرم خواهد بود.
شهروندان تهران در هر سفر با متروی شهری حدود 16‌درصد هزینه تمام شده سفر را به صورت شخصی پرداخت کرده و مابه‌التفاوت قیمت تمام شده هر سفر برعهده شهرداری و دولت است. رئیس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای شهر تهران در جلسه روز گذشته شورای شهر و در خلال بررسی بودجه شهرداری برای سال 1404 بهای تمام شده هر سفر با مترو را برای شهروندان برابر 25‌هزار تومان اعلام و تاکید کرد این هزینه مربوط به امور جاری هر سفر و بدون درنظر گرفتن هزینه سرمایه اولیه تخمین زده شده است.
تشکری هاشمی تاکید کرد: اگرچه اعضای شورای شهر به دنبال افزایش حداقلی در نرخ بلیت مترو هستند به ‌‌‌نحوی که حداقل فشار مالی بر شهروندان تهرانی و به خصوص گروه‌‌‌های کم‌درآمد وارد شود؛ اما باید این موضوع را نیز درنظر گرفت که هزینه‌‌‌‌‌‌های جاری مترو نیز باید تامین شود؛ اگرچه دولت و شهرداری بخشی از این هزینه را به شکل یارانه پرداخت می‌کنند؛ اما بخشی از آن باید از طریق شهروندان تامین شود.
وی افزود: تورم افسارگسیخته در کشور قیمت تمام شده تمامی کالاها را افزایش داده است؛ این روند شامل حال هزینه سفرهای درون‌‌‌شهری با حمل‌ونقل عمومی نیز می‌شود. در عین حال از ابتدای امسال نرخ ارز از محدوده 50‌هزار تومان با ثبت رشد نرخ حدود 90 درصدی به 92‌هزار تومان در ابتدای اسفند رسیده است. بخشی از قطعات و تجهیزات مترو وارداتی هستند؛ در این شرایط صعود نرخ ارز باعث جهش هزینه‌‌‌های حمل‌ونقل مترویی می‌شود و دولت و شهرداری باید برای جبران این جهش هزینه چاره‌‌‌اندیشی کنند.
رئیس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای شهر در ادامه گفت: پس از بررسی‌‌‌های انجام شده در کمیسیون حمل‌ونقل و عمران تصمیم گرفته شد تا نرخ بلیت مترو در خطوط داخل شهری برای دارندگان کارت بلیت مبلغ‌‌‌دار در سال آینده نسبت به امسال رشد 25 درصدی داشته باشد. به این ترتیب هزینه ورود به مترو با طی مسیر 2کیلومتری اولیه 4‌هزار و 125‌ تومان خواهد بود.
همچنین دارندگان همین کارت‌‌‌های مترو مبلغ‌‌‌دار برای استفاده از خط5 یعنی کرج به تهران باید مبلغ 5‌هزار و 950 تومان بپردازند که نسبت به هزینه بلیت امسال رشدی 25درصدی خواهد داشت. همچنین هزینه بلیت مبلغ‌دار در خط هشتگرد نیز با رشد 25درصدی نسبت به بلیت امسال به 13‌هزار و 325 تومان خواهد رسید. این در حالی است که هزینه بلیت خط پرندکه در سال‌جاری به مراتب بالاتر بود؛ برای همسان‌‌‌سازی قیمت در سال آینده کاهشی 11درصدی خواهد یافت و برابر 13‌هزار و 325 تومان معادل هزینه مترو هشتگرد خواهد شد.
تشکری هاشمی در ادامه از طرح کمیسیون عمران و شهرداری برای افزایش 50درصدی قیمت بلیت تک سفره با هدف افزایش استفاده از بلیت‌‌‌های مبلغ‌‌‌دار و مدیریت نظم در خطوط مترو خبر داد؛ اما این پیشنهاد با مخالفت قریب به اتفاق اعضای شورای شهر تهران رد شد. اعضای شورای شهر با درنظر گرفتن وضعیت تورم عمومی و فشار مالی بر شهروندان تاکید کردند که حداکثر رشد نرخ بلیت برای مسافرانی که از بلیت تک‌سفره استفاده می‌کنند معادل سقف تورم 36.8 درصدی تعیین شود. این پیشنهادها با موافقت حداکثر اعضا به تصویب رسید.در عین حال اعضای شورای شهر در این جلسه تخفیفات ویژه‌‌‌ای برای گروه‌‌‌های خاص نظیر افراد تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی، سالمندان، دانش‌‌‌آموزان و دانشجویان تصویب کردند.
چرخ مترو از جیب مسافران می‌‌‌چرخد؟
درحالی که اعضای شورای شهر با افزایش 50درصدی نرخ بلیت تک‌سفره با هدف عدم تحمیل فشار به اقشار کم‌‌‌درآمد مخالفت کردند؛ رئیس کمیسیون عمران و حمل‌‌‌ونقل شورای شهر تهران در این جلسه تاکید کرد که نمی‌توان رشد هزینه‌‌‌های شرکت مترو تهران را نادیده گرفت. درواقع افزایش قیمت بلیت برای استمرار فعالیت و خدمت‌‌‌رسانی در مترو ضروری است. اداره ناوگان حمل‌‌‌ونقل عمومی ضروری است؛ تورم هزینه این نگهداری را افزایش می‌دهد و چاره‌‌‌ای جز رشد نرخ کرایه‌‌‌ها نداریم. وی تاکید کرد در حال حاضر حدود 35‌درصد هزینه سفر با مترو از سوی دولت به عنوان یارانه پرداخت می‌شود.
رشد 25 تا 36.8 درصدی بهای اتوبوس
همچنین اعضای شورای شهر تهران میزان رشد قیمت بهای بلیت اتوبوس را نیز تصویب کردند. بهای بلیت اتوبوس‌‌‌های پایتخت برای سال آینده در جلسه دیروز شورای شهر تهران مشخص شد. سید جعفر تشکری هاشمی، رئیس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای شهر تهران در سیصد و هفتمین جلسه شورای شهر تهران و در جریان بررسی لایحه نرخ کرایه خطوط اتوبوس و مینی‌‌‌بوسرانی شهر تهران و انواع سرویس‌‌‌های مربوطه در سال 1404 گفت: نرخ بلیت اتوبوس در سال 1404 نسبت به سال 1403 به میزان 25‌درصد در اتوبوس BRT و در اتوبوس عادی 36.8درصدافزایش قیمت خواهد داشت. وی ادامه داد: بهای بلیت اتوبوس‌‌‌های تندرو (BRT) در سال آینده به مبلغ 2‌هزار و 750 تومان و بهای بلیت اتوبوس‌‌‌های معمولی 3‌هزار تومان است. تشکری هاشمی درباره زمان اجرای این مصوبه و افزایش بهای بلیت اتوبوس‌‌‌ها گفت: از ابتدای اردیبهشت ماه سال 1404 این مصوبه ملاک عمل خواهد بود.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1271792/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پیش‌ فروش «نیست» اثر تازه فاضل نظری در سپینو بانک صادرات ایران آغاز شد

سامانه بارشی جدید در ایران از کجا آمده است؟

راه‌آهن آماده‌باش شد

در جستجوی ایلان ماسک ایرانی/ بودجه نهادهای ناکارآمد در ایران تا چه زمانی برقرار است؟

این تخمه را برای درمان کبد چرب بخورید

حقایقی در مورد خشکی و کم‌آبی در فصل پاییز و زمستان

خواص و فواید این حبوبات بهاره برای سلامتی

این بیماری‌ها چاق‌تان می‌کند

این علائم مهم را در بدن کودک‌تان جدی بگیرید

برای کاهش وزن کدام خرما را بخوریم؟

برای درمان سوءهاضمه این خوراکی‌ها را استفاده کنید

خوراکی‌های فراسودمند را در برنامه غذایی قرار دهید

فوایدی از عقب عقب راه رفتن که نمی‌دانستید

این بیماری را با کلم بروکلی کنترل کنید

داروهایی که به کبد آسیب می‌رسانند

دکل‌های مخابراتی سرطان‌زا هستند؟

والدین بخوانند/ علت بدغذایی کودکان چیست؟

حمایت آمریکا از تصمیم اسرائیل برای تعویق در آزادی زندانیان فلسطینی

این نوشیدنی‌ها برای کودکان مناسب‌ترند

زلنسکی: برای صلح اوکراین حاضر به استعفا هستم!

تصویر جدید بیرانوند در کنار دخترش + عکس

عراقچی وارد ژنو شد

مرتز شمشیر را از رو بست/ از آمریکا مستقل می‌شویم!

بیانیه واتیکان درباره وضعیت پاپ فرانسیس/ اکسیژن درمانی ادامه دارد

پیروز انتخابات سراسری آلمان اعلام شد

اردوغان: طرح پاکسازی قومی غزه غیرقابل قبول است

بیم و امید در بورس بالا گرفت

تاکید بیروت بر عقب‌نشینی کامل نیروهای اسرائیلی از جنوب لبنان

از دریای جنوبی چین تا آلاسکا؛ چگونه اژدهای زرد خواب آمریکا را آشفته کرده است؟

چرا هیجان خرید به بورس بازنمی‌‌‌‌‌‌‌گردد؟

مخالفت آمریکا با اعزام نیروی نظامی به اوکراین

عامل شهادت مامور انتظامی جیرفت متهم به آدم‌‌ربایی است

رئیس دوره انتقالی سوریه به قاهره دعوت شد

ترامپ و صنایع معدنی اوکراین

ناجی فولاد ایران

اثر بودجه 1404 بر صنایع معدنی

پاشنه آشیل رشد 13درصدی

رمزارزها در گرداب تحریم ها

محبوبیت تمام‌نشدنی

بازار اوراسیا؛ هدف جدید بانک سپه

آنکارا در مسیر توسعه نفتی

در سوگ انرژی‌های پاک

گره‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌گشایی تجاری از مسیر چابهار

رشد 9‌درصدی مسافران هوایی در 10 ماهه امسال

بازار - 1403/12/06

نقش سرمایه‌گذاری بیمه‌ای در بازارهای مالی

آینده دلار جهانی با ترامپ

عقب‌نشینی دلار آزاد

سال خطیر 1404

آشتی حقیقی ها با بازار سرمایه

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی