86 هزار میلیارد تومان از اموال صنعت آب و برق بهفروش میرسد
تولید و تجارت
بزرگنمايي:
بازار آریا - معاون برنامهریزی و اقتصادی وزارت نیرو گفت: 86 همت از داراییهای مازاد صنعت آب و برق شناسایی شده و برای انجام فرآیند مولدسازی به سازمان خصوصیسازی معرفی شده است که حدود 50 همت آن برای پروژههای آبرسانی به 10 استان کشور هزینه خواهد شد. - آریا بازار -
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، یزدان رضایی، معاون برنامهریزی و اقتصادی وزارت نیرو، در نشستی خبری اظهار داشت: 86 همت از داراییهای مازاد صنعت آب و برق شناسایی شده و برای انجام فرآیند مولدسازی به سازمان خصوصیسازی معرفی شده است.
وی افزود: منابع حاصل از آن برای تأمین بخشی از هزینههای مورد نیاز برای تکمیل پروژههای عمرانی آب و برق صرف خواهد شد؛ از این 86 همت، حدود 50 همت برای پروژههای آبرسانی به 10 استان کشور هزینه خواهد شد.
جزئیات بهرهبرداری از پروژههای آب و فاضلاب در دهه فجر معاون وزیر نیرو با بیان اینکه "در دهه فجر امسال در تمامی استانها پروژههای جدید آب و برق برای افتتاح داریم"، گفت: در مجموع 282 طرح عظیم ملی در جوزههای مختلف آب و برق در 31 استان کشور با بیش از 56 همت سرمایهگذاری در ایام دهه فجر بهبهرهبرداری میرسد.
وی ادامه داد: این پروژهها شامل بهرهبرداری از دو پروژه عظیم مهار آبهای خروجی از کشور، 175 پروژه مرتبط با انتقال، فوق توزیع و توزیع برق برای پایدارسازی خدمات صنعت برق به مردم، ابرسانی به بیش از 2 میلیون و 675 هزار نفر از جمیعت شهری و یک میلیون و 337 هزار نفر از جمعیت روستایی، بهرهبرداری کامل از 25 پروژه جمعاوری و دفع بهداشتی فاضلاب و آباندازی 6 هزار و 741 هکتار شبکه آبیای و زهکشی است.
رضایی با بیان اینکه "ظرفیت منصوبه نیروگاهی کشور در زمان انقلاب اسلامی 7 هزار مگاوات بوده"، گفت: ظرفیت منصوبه نیروگاهی کشور با رشد 13 برابری به 95 هزار مگاوات رسیده، این درحالی است که جمعیت کشور رشدی 2.4 برابری داشته و میانگین توسعه ظرفیت نیروگاهی جهان در این مدت 4.5 برابر بوده است.
وی افزود: سرانه تولید عملی و مصرف برق کشور نسبت به زمان انقلاب، 10 برابر شده، این درحالی است که متوسط دنیا در این مدت 2.1 برابر رشد داشته است.
معاون برنامهریزی و اقتصادی وزیر نیرو تصریح کرد: برای اولین بار در حسابرسی عملکرد 1402، کلیه شرکتهای مادرتخصصی زیرمجموعه وزارت نیرو موفق شدند گزارشهای حسابرسی مورد تأیید سازمان حسابرسی را به صورت مقبول و شفاف داشته باشند.
وی ادامه داد: در حوزه اصلاح اقتصاد آب و برق تاکنون 40 رویه اصلاحی با مشورت و مشارکت تمامی ذینفعان تدوین و ابلاغ شده است و در بخش تعرفه گذاری آب و برق نیز پیشنهادی برای سال آینده به هیئت دولت ارائه شده که مشترکانی که زیر الگو به مصرف میپردازند بدون تغییر تعرفه و مشترکانی با مصرف بیش از الگو بهصورت پلکانی با افزایش تعرفه مواجه شوند که این پیشنهاد در دولت در دست بررسی است.
رضایی با بیان اینکه "برای اولین بار اجازه صادرات برق به سرمایهگذاران احداث نیروگاههای تجدیدپذیر داده شده است"، گفت: در برنامه 5 ساله هفتم توسعه مقرر شده که 12 هزار مگاوات نیروگاه جدید تجدیدپذیر در کشور احداث شود، وزارت نیرو با توجه به شرایط حاکم بر کشور پیشنهاد احداث 30 هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر را به ریاست جمهوری ارائه کرده و شخص رئیس جمهور از این برنامه اعلام حمایت کرده است.
وی افزود: برنامه ریزی شده از این 30 هزار مگاوات، در سال اول فعالیت دولت یعنی تا شهریور 1404 بالغ بر 3500 مگاوات بهمدار بهرهبرداری وارد شود.
معاون وزیر نیرو از ارسال اساسنامه پیشنهادی وزارت نیرو برای تشکیل سازمان بهینه سازی و مدیریت راهبردی انرژی خبر داد و گفت: هماکنون در جلسات کمیسیونهای اقتصادی دولت، تشکیل این سازمان با حضور وزرای مختلف و بررسی طرحهیا پیشنهادی هر وزارتخانه در دست بررسی است و برآورد من این است که بهزودی شاهد ابلاغ اساسنامه این سازمان و ایجاد آن خواهیم بود چرا که علاوه بر تأکید برنامه هفتم توسعه، خود رئیس جمهور در این زمینه دستور ایجاد این سازمان را صادر کرده است.
انتهای پیام/
-
دوشنبه ۱۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۲:۱۶
-
۹ بازديد
-
-
بازار آریا
لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1260237/