امروز یکی از اصلیترین مسائل کشور موضوعات اقتصادی است
اقتصاد ایران
بزرگنمايي:
بازار آریا - به گزارش سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای، امروز دوشنبه، طی سخنانی در نشست مشترک همدلی سران و معاونین قوای سهگانه، ضمن تبریک اعیاد شعبانیه و ایامالله دهه مبارک فجر اظهار کرد: در 46 سال قبل مردم ایران اسلامی با امام خمینی(ره) بیعت کردند و توانستند با کنار گذاشتن اختلافات که همواره وجود دارد به پیروزی نائل شوند و دست بیگانگان را برای همیشه از کشور کوتاه کنند.
امروز نیز اعتقاد ما آن است که با تضارب افکار میتوان بسیاری از مسائل را حل کرد.
در اجرای سیاست های کلی و برنامه های توسعه چند درصد موفق بودهایم؟
رئیس قوه قضاییه گفت: وجود اختلافات بهواسطه منیتها و خواهشهای نفسانی است؛ امام بزرگوار ما فرمود با وحدت کلمه میتوانیم به پیروزی برسیم؛ امروز نیز راهبرد اصلی ما باید همین وحدت کلمه باشد.
اسناد بالادستی زیادی داریم که در بخشی از آنها توفیقات خوبی داشتهایم
رئیس دستگاه قضا تصریح کرد: ما در تحقق اصول مختلفی از قانون اساسی و بخشی از اسناد بالادستی توفیقات خوبی داشتیم، اما ضروری است در تحقق هر چه بیشتر آن دسته از اصول قانون اساسی که مربوط به حکومت و ملت است تلاش مضاعف داشته باشیم. باید اذعان کنیم که در اجرای برنامههای توسعه توفیق زیادی نداشتهایم. دلیل اصلی این امر آن است که پیرامون مسائل کشور نتوانستهایم به یک اشتراک نظر دست پیدا کنیم.
نسبت به موضوعات اصلی کشور باید اشتراک نظر پیدا کنیم
رئیس عدلیه گفت: در اینگونه جلسات باید از تعارفات مرسوم بگذریم؛ با تکرار کلمه وفاق، «وفاق و همدلی» حاصل نمیشود. اصل اساسی آن است که پیرامون مسائل کشور به یک اشتراک نظر برسیم.
قاضیالقضات بیان داشت: ما کارگزاران نظام وظیفه بسیار سنگین و خطیری در قبال اسلام و مردم داریم؛ اگر ما کارگزاران نظام کاری کنیم که مردم نسبت به کارآمدی نظام اسلامی ناامید شوند آنگاه مغبون و زیانکرده هستیم؛ ما مسئولیت سنگینی بر دوش داریم و باید کارآمدی نظام اسلامی را به همگان اثبات کنیم. ما در برابر مردم مسئول هستیم. ما در قبال همه شهدا و شهدای جبهه مقاومت مسئول هستیم.
معیار انقلابیگری بودن احترام به همه قانون است
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای اظهار کرد: ما باید با حرکت جهادی بر مشکلات فائق آییم: البته حرکت ما باید منطبق با قانون باشد؛ یکی از معیارهای اصلی انقلابیگری احترام به قانون است. کسی نمیتواند بگوید آنجایی که قانون منطبق با منافع من است به آن التزام دارم و آنجایی که قانون منطبق با منافع و سلایق من نیست آن را زیر پا میگذارم! احترام به قانون در همه شئون واجب است.
اقتصاد مسئله اول کشور است
رئیس قوه قضاییه بیان داشت: امروز یکی از اصلیترین مسائل کشور موضوعات اقتصادی است؛ اگر نتوانیم بر مسائل اقتصادی فائق آییم، آنگاه در عرصههای فرهنگی و امنیتی نیز ممکن است با مشکلات و معضلاتی مواجه شویم. تجربه بیش از 40 ساله در نظام ما ثابت میکند که نمیتوان مسائل اقتصادی را با تصدیگری دولت حل کرد و استفاده از ظرفیتهای مردمی و بخش خصوصی برای پیشرفت اقتصاد کشور یک الزام است.
اگر میخواهیم اقتصاد را مردمی کنیم از توان همه مردم باید استفاده کنیم
رئیس دستگاه قضا گفت: ما باید نگاه خود را به مقوله استفاده از ظرفیتهای مردمی و جذب سرمایهگذاری در تولید و اقتصاد عوض کنیم. در مقاطعی و از نگاه برخی از ما مسئولین، حضور در جلسات فعالان، کارآفرینان و سرمایهگذاران اقتصادی و تولیدی و حتی عکس گرفتن با آنها یک ضد ارزش تلقی میشد. این در حالی است که کارآفرینی و تولید ثروت در جامعه، از نگاه اسلامی یک ارزش تلقی میشود.
رئیس عدلیه گفت: یک هنرمند در جامعه ما که فردی بسیار ارزشمند نیز است، برجسته و پر ارج و قرب میشود، اما چنین اتفاقی برای یک فعال اقتصادی و کارآفرین نمیافتد. گاهی خیلی از ما مسئولین از اینکه به محل تولید و فعالیت آن کارآفرین برویم و با او عکس بگیریم میهراسیم.
قاضیالقضات اظهار کرد: وقتی فردی جرمی را مرتکب میشود ما او را طبق قانون تعقیب و مجازات میکنیم؛ این امری لازم است؛ اما با کمال تاسف بعضاً شاهد هستیم که این فرد محکوم از حیز انتفاع ساقط میشود و ما او را و جامعه را برای همیشه از ظرفیتهایی که دارد محروم میکنیم.
درمورد تعیین صلاحیت افراد باید بازنگری صورت گیرد
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای بیان داشت: باید شرایط ورود مردم، سرمایهگذاران و کارآفرینان را به همه بخشهای اقتصادی تسهیل کنیم. گاهی فردی مجوزی را از دستگاههای حکومتی میخواهد و ما بدون دلیل در کار او تاخیر ایجاد میکنیم و یا انتظارات بلاوجهی از او داریم؛ منبابمثال ما در قوه قضاییه به فردی میگوییم اگر فلان اعتراف را کند او را مشمول مواردی میکنیم؛ یا یک نماینده در مواجهه با یک مدیر، پیشبرد کاری را معطوف به اجرای موضوعی میکند؛ نباید در گفتن این مسائل تعارف داشته باشیم؛ باید این گونه معضلات را در نظام حکمرانی خود حل کنیم.
رئیس قوه قضاییه خاطرنشان کرد: اعتقاد دارم باید یک بازنگری برای تعیین صلاحیت افراد در گزینشها و ... داشته باشیم. بررسی صلاحیت افراد برای گماردن آنها در مشاغل و مناصب مختلف یک امر ضروری است، اما گاهی شاخصها و معیارهای ما به گونهای است که همه را محروم میکنیم و در واقع با این کار جامعه را از ظرفیتهای مردمی محروم میسازیم.
-
دوشنبه ۱۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۹:۳۱
-
۷ بازديد
-
-
بازار آریا
لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1260170/