«دنیای اقتصاد» دستورکار وزیر خارجه ترامپ را بررسی کرد؛
«روبیو» با چین شروع کرد، نه ایران
اقتصاد ایران
بزرگنمايي:
بازار آریا - نخستین روز کاری وزیر خارجه آمریکا با هشدار به چین و برگزاری نشست با متحدان ضدچینی ایالات متحده آغاز شد. مارکو روبیو که با رای قاطع سنا به عنوان وزیر خارجه دولت دوم ترامپ کار خود را آغاز کرده، در نخستین روز کاری بهعنوان وزیر خارجه ایالات متحده در نشستی با شرکای واشنگتن در گروه «کواد» - هند، ژاپن و بریتانیا - بهطور تلویحی نسبت به اقدامات دریایی چین هشدار داد.
روبیو و همتایانش در بیانیهای مشترک در این نشست قول دادند که در راستای آزادی در منطقه هند و اقیانوس آرام کار کنند. این سیاستمدار جمهوریخواه که اولین بار در سال 2010بهعنوان سناتور انتخاب شد، به عنوان فردی تندرو در برابر چین، ایران، کوبا و ونزوئلا شناخته میشود.
مخالفت با پیشنهاد روبیو برای مذاکره با ایران
سناتورهای جمهوریخواه آمریکا در واکنش به پیشنهاد مارکو روبیو برای آغاز مذاکرات هستهای جدید با ایران، مخالفت شدید خود را با هرگونه گفتوگوی دیپلماتیک اعلام کردند. مارکو روبیو، نامزد تصدی وزارت خارجه آمریکا، در جلسه بررسی صلاحیت خود در سنا، ایده مذاکره با ایران را مطرح کرد.
او تاکید کرد که چنین مذاکراتی باید با هدف تامین امنیت و ثبات منطقه انجام شود، اما درعینحال هشدار داد که تهران در گذشته از امتیازات دریافتی برای گسترش برنامههای تسلیحاتی و حمایت از گروههایی مانند حزبالله استفاده کرده است.
لیندسی گراهام، سناتور جمهوریخواه، در مصاحبه با شبکه خبری سیبیاس، احتمال موفقیت مذاکرات را «یک در تریلیون» خواند و در مقابل، اظهار کرد که حملات نظامی اسرائیل با پشتیبانی آمریکا 90درصد شانس موفقیت دارد. بر اساس گزارشهای منتشرشده، از زمان توافق هستهای 2015 که با مخالفت گسترده جمهوریخواهان روبهرو شد، ایران میزان قابلتوجهی اورانیوم 60درصد تولید کرده است. این سطح از غنیسازی به آستانه 90درصد که برای ساخت سلاح هستهای لازم است، نزدیک میشود.
جونی ارنست، سناتور ایالت آیووا، همراه با دیگر همکاران جمهوریخواه خود خواستار شفافیت کامل در هرگونه مذاکره احتمالی شد، اما هیچیک از سناتورهای جمهوریخواه حمایت مستقیمی از گفتوگوهای دیپلماتیک نکردهاند. تا پیش از تایید روبیو بهعنوان وزیرخارجه جدید از او بهعنوان یک چهره ضدایرانی که اولویتش حمله به برنامه هستهای ایران است یاد میشد، اما به نظر میرسد اولویت اصلی دولت ترامپ با محوریت وزارت خارجه این کشور چین و نه ایران است، ناظر بر این واقعیت که چین اولویت بلندمدت آمریکاست که ترامپ قرار است با تشدید تعرفهها مجددا به جنگ تجاری با آن برود.
در این چارچوب ایران همچون غزه، اوکراین و چند پرونده دیگر در همسایگی آمریکا، اولویتهای کوتاهمدت را تشکیل میدهند که حلوفصل آنها میتواند به مواجهه مطلوبتر و موثرتر با چین منجر شود.
-
پنجشنبه ۴ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۱:۱۳:۴۳
-
۸ بازديد
-
روزنامه دنیای اقتصاد
-
بازار آریا
لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1253277/