آنچه ترامپ و متحدانش پنهان می کنند
اقتصاد جهان
بزرگنمايي:
بازار آریا - به گزارش خبرنگار بین الملل خبرگزاری موج
، دونالد ترامپ و طیف متحدان وی در قدرت، از زمان قطعی شدن پیروزی خود در انتخابات ریاست جمهوری 2024 آمریکا، همه نوع شاخ و شانه ای را برای رقبا و مخالفان خود کشیده و می کشند. حتی بیراه نیست اگر بگوییم دوستان و متحدان آمریکا نظیر کانادا، دانمارک و دیگر کشورهای عضو اتحادیه اروپا نیز از گزند شاخ و شانه کشیدن های آن ها در امان نبوده اند.
ترامپ حتی در موضع گیری عجیبی مدعی شده که می تواند تایید کند دوران عظمت و طلایی آمریکا در دوره حضور وی در قدرت محقق خواهد شد. وی همان کسی است که در دوره پیشین حضورش در قدرت، به دلیل عملکرد ضعیف در مقابله با بحران پاندمی کرونا، به شدت زمینگیر شد و در نهایت نیز انتخابات ریاست جمهوری 2020 کشورش را به جو بایدن و دموکرات ها باخت.
با این همه، ورای تمامی شاخ و شانه کشیدن های ترامپ و متحدانش در قدرت، واقعیت هایی وجود دارد که حتی برخی اعضای دولت ترامپ نیز به آن معترف هستند. به عنوان مثال، ایلان ماسک در مجموعه ای از توئیتهای دنباله دار تاکید کرده که آمریکا در آستانه ورشکستگی اقتصادی است و باید هر چه سریعتر اقدامی انجام شود تا این سناریو محقق نشود. داده های رسمی از عبور بدهی آمریکا از مرز 35 تریلیون دلار خبر می دهند که این عدد در کل تاریخ آمریکا بیسابقه است.
ورای همه این ها، مردم آمریکا در جدیدترین نظرسنجی موسسه گالوپ که بیش از 60 سال قدمت دارد، برای نخستین بار تاکید کرده اند که دیگر دغدغه حاکمیت دموکراسی در کشورشان را ندارند و صرفا مایلند نیازهایشان رفع و وضعیت اقتصادی آن ها بهبود یابد. بگذریم که بر اساس جدیدترین داده ها در آمریکا، شاخص اعتماد مصرف کننده در آمریکا سقوط قابل توجهی داشته و انتظار می رود که تشدید تنش ها میان بلوک قدرت های غربی و شرقی جهان، وضعیت اقتصادی آمریکا را بدتر هم کند. از این رو، میان آمریکایی که ترامپ سعی دارد به جهانیان معرفی کند و به اصطلاح خودِ غربی ها، آن را به مردم آمریکا و جهان بفروشد و آن آمریکایی که در واقعیت وجود دارد، شکاف های جدی و معناداری وجود دارد.
موضوعی که بیش از همه یک معنا را به ذهن متبادر می کند: آمریکا در دوره جدید حضور ترامپ در قدرت، با سیلی از مشکلات و چالش ها رو به رو است که دامنه مانور و اقدامات آن را به شدت محدود می کنند. با این همه، راهکار ترامپ و متحدانش در قدرت به این وضعیت نامساعد آمریکا، چیزی جز فرار رو به جلو نیست.
در حقیقت، آن ها سعی دارند با در پیش گرفتن رویکردها و سیاست های تهاجمی، اینطور وانمود کنند که میتوانند همه مشکلات را حل و بار دیگر موقعیت هژمونیک آمریکا در عرصه بین المللی را مستحکم کنند. این در حالی است که حتی نزدیکترین متحدان واشینگتن نیز معتقدند که آمریکای کنونی در مسیر اوج نیست و چشماندازهای افول قدرت آن واضح هستند.
لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1250397/