در نشست هماندیشی شرکت معادن زغالسنگ کرمان مطرح شد
دو محور همکاری با فولادسازان
اقتصاد ایران
بزرگنمايي:
بازار آریا - طراحی مسیر برای تامین نیاز کک و زغالسنگ از داخل در کنار تلاش برای ارتقای بهرهوری دو محور هماندیشی شرکتهای معادن زغالسنگ کرمان و ذوبآهن اصفهان در یک جلسه مشترک بود.
به گزارش روابط عمومی شرکت معادن زغالسنگ کرمان، این جلسه با حضور کورش یزدان، مدیرعامل و از کارشناسان شرکت معادن زغالسنگ کرمان، سیداردشیر افضلی، مدیرعامل ذوبآهن اصفهان و جعفر صالحی، معاون خرید این شرکت، در محل دفتر مدیرعامل ذوبآهن اصفهان برگزار شد.
در ابتدای جلسه، مدیرعامل ذوبآهن اصفهان با اشاره به اهمیت زغالسنگ در فرآیند تولید این مجموعه گفت: کُک نقش بسیار مهمی در فرآیند تولید ذوبآهن دارد و زغالسنگ نیز از مواد اولیه کلیدی بهشمار میرود. حدود 50درصد از هزینه تمامشده تولید ذوبآهن به زغالسنگ و کُک اختصاص دارد که بخشی از آن بهدلیل ترکیب مناسب، بهطور ضروری از طریق واردات تامین میشود.
وی افزود: کرمان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان زغالسنگ در کشور است و مدیریت خوب این شرکت، تاثیر بسزایی در دستیابی به اهداف مجموعه داشته است. امیدواریم با توسعه همکاریها، نیازی به واردات زغالسنگ نداشته باشیم. افضلی همچنین تصریح کرد: نیاز سالانه ذوبآهن اصفهان با دو باتری کُکسازی، حدود 1.6 میلیون تن است که تامین کامل این مقدار از داخل کشور امکانپذیر نیست. اما امیدواریم با همکاری مضاعف با شرکت معادن زغالسنگ کرمان و سایر تولیدکنندگان داخلی، وابستگی این مجموعه به زغال خارجی کاهش یابد. در ادامه، کورش یزدان، مدیرعامل شرکت معادن زغالسنگ کرمان، با اشاره به سابقه همکاری دیرینه این شرکت با ذوبآهن اصفهان گفت: همکاری میان معادن زغالسنگ کرمان و ذوبآهن اصفهان به سالها پیش بازمیگردد و امروز فصل جدیدی در تعامل این دو مجموعه رقم خواهد خورد.
وی افزود: کرمان بهعنوان استانی برخوردار از نظر ذخایر معدنی، بهویژه زغالسنگ، ظرفیت بالایی در تامین نیازهای داخلی دارد. در فاز اول برنامهریزی شده است تا سهم تامین زغال این شرکت برای ذوبآهن اصفهان از 15درصد به 30درصد افزایش یابد. که با این اقدام افزایش بهرهوری و کاهش ارزبری را در این حوزه شاهد خواهیم بود. یزدان خاطرنشان کرد: هدف ما این است که در میانمدت، بهرهبرداری از معادن موجود را افزایش دهیم و در کوتاهمدت نیز با ارتقای کیفیت و تولید فعلی، واردات زغالسنگ خارجی توسط شرکتهاى فولادى را به حداقل برسانیم.
این اقدامات مستلزم بازنگری در قیمت زغالسنگ و اجرای مصوبه ابلاغی وزارت صمت از سوی شرکت ذوبآهن اصفهان از تاریخ ابلاغ آن است. همچنین، توجه ویژه به این موضوع نیز ضروری است که حتی اجرای مصوبه افزایش 3.5 درصدی در خردادماه سالجاری، با توجه به نوسانات مختلف در حوزه حملونقل، برق و انرژی و دیگر تجهیزات معدنی، نمیتواند هزینههای سربار فعلی تولیدکنندگان زغالسنگ را جبران کند. انتظار میرود نهادهای حاکمیتی و سیاستگذار در این حوزه، بهویژه وزارت صمت، نقش اساسی در بازنگری و بهروزرسانی قیمت زغالسنگ با واقعیتهای موجود در صحنه و بازار منطقهای را ایفا کنند. این امر میتواند به رشد و تولید روزافزون و کاهش ارزبری در حوزه صنعت فولاد کشور، از جمله شرکت ذوبآهن اصفهان هم منجر شود و در عین حال موجب افزایش تولید و بهرهوری معادن داخلی و کسب مزایای اقتصادی دیگر نیز شود. این جلسه با تاکید بر توسعه همکاریها، افزایش بهرهوری و کاهش وابستگی به منابع خارجی به پایان رسید.
-
شنبه ۲۹ دي ۱۴۰۳ - ۰۰:۰۹:۴۸
-
۱۱ بازديد
-
روزنامه دنیای اقتصاد
-
بازار آریا
لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1249542/