خواص و ریسکهای مهم چای زردچوبه
اقتصاد ایران
بزرگنمايي:
بازار آریا - عصر ایران : یک تحلیل در سال 2022 از مکملهای زردچوبه در برزیل نشان داد که ترکیب محصولات بررسی شده به طور قابل توجهی متفاوت بود، به طوری که برخی حاوی فلزات سنگین سمی و کورکومین کمی بودند.
اهمیت چای زردچوبه به عنصر جادویی آن یعنی کورکومین مربوط می شود. براساس برآوردها، این ترکیب ممکن است تا 10 درصد پودر زردچوبه را تشکیل دهد. نحوه دم کردن چای و اینکه آیا حاوی مواد دیگری است یا خیر، میتواند بر میزان مفید بودن آن تأثیر بگذارد.
در روزگار فعلی موج قدرتمندی با موضوع مصرف مواد ارگانیک و تقویت سیستم ایمنی انسان با مواد طبیعی و گیاهی به راه افتاده که همواره باید با دانش و دقت کافی با آن برخورد کرد تا آسیبی به دنبال نداشته باشد. یکی از این مواد طبیعی که بسیار در کانون توجه قرار دارد، زردچوبه است؛ زردچوبه و چای آن که مخصوصا با شیر بسیار طرفدار دارد. در این مطلب نگاهی به اطلاعات موجود در رابطه با چای زردچوبه خواهیم داشت.
در رابطه با مصرف زردچوبه یک خطر دائمی همواره وجود دارد و آن کبد انسان است. بنابراین منظور از چای زردچوبه یک نوشیدنی روتین و آزاد در مصرف شبیه چای معمولی نیست.
چطور چای زردچوبه درست کنیم؟
شخص میتواند چای زردچوبه را با استفاده از ریشه تازه زردچوبه، قطعات خشک زردچوبه یا پودر زردچوبه دم کند.
در اینجا دستورالعمل چای زردچوبه برای یک فنجان آورده شده است:
مواد لازم
1 فنجان آب یا شیر
1 قاشق چایخوری زردچوبه
1 قاشق چایخوری دارچین
1/2 قاشق چایخوری فلفل سیاه
1 قاشق چایخوری عسل (اختیاری)
طرز تهیه
1. آب یا شیر را به جوش بیاورید.
2. سایر مواد را به مایع اضافه کرده و حرارت را خاموش کنید.
3. به مدت 10 تا 15 دقیقه دم کنید.
4. پس از اتمام این مراحل، میتوانید چای را از صافی رد کرده و بگذارید کمی خنک شود قبل از اینکه بنوشید.
افزودنی ها
بسیاری از افراد برای تغییر طعم چای زردچوبه مواد دیگری به آن اضافه میکنند، مانند:
- شیر نارگیل
- زنجبیل
- هل
- جوز هندی
- بادیان
- وانیل
- شیره افرا
همچنین میتوانند این ادویه را با چای دیگری مانند چای سبز یا چای سیاه مخلوط کنند.
به خاطر داشته باشید زیاده روی در مصرف این چای بسیار خطرناک است و موجب آسیب جدی کبدی می شود.
چند فنجان چای زردچوبه در روز باید مصرف کرد؟
هیچ میزان مصرف روزانه مشخصی برای چای زردچوبه وجود ندارد. به طور کلی، مقامات بهداشتی زردچوبه را در مقادیر متوسط بیضرر میدانند اما مطالعات نشان دادهاند که دوزهای کورکومین تا 6 گرم در روز به مدت 4 تا 7 هفته بیضرر هستند، اگرچه دوزهای بالاتر ممکن است احتمال بروز عوارض جانبی را افزایش دهند.
آیا چای زردچوبه خطراتی دارد؟
هیچ مطالعهای ایمنی چای زردچوبه را ارزیابی نکرده است. با این حال، برخی تحقیقات ایمنی مکملهای کورکومین و زردچوبه را بررسی کردهاند.
یک تحلیل در سال 2022 از مکملهای زردچوبه در برزیل نشان داد که ترکیب محصولات بررسی شده به طور قابل توجهی متفاوت بود، به طوری که برخی حاوی فلزات سنگین سمی و کورکومین کمی بودند.
تحلیل دیگری در سال 2020 در بنگلادش نشان داد که بیشتر نمونهها مقادیر کمی از فلزات سنگین داشتند، به جز یک نمونه که دو برابر حد بالای سرب طبق استاندارد سازمان جهانی بهداشت (WHO) را داشت.
این موضوع بر لزوم انتخاب محتاطانه مکملها و پودرهای ادویهای تأکید دارد.
همچنین تحقیقات بلندمدت در مورد اثرات مکملهای کورکومین و ارتباط آن با آسیب کبدی هنوز کافی نیست.
سؤالات متداول
در اینجا برخی از سؤالات رایج در مورد چای زردچوبه آورده شده است.
آیا مصرف چای زردچوبه عوارض جانبی دارد؟
مقامات بهداشتی میگویند که زردچوبه به طور کلی در مقادیر معتدل بیضرر است. با این حال، برخی افراد ممکن است مشکلات گوارشی مانند ناراحتی معده، تهوع یا اسهال را تجربه کنند.
همچنین ممکن است برخی افراد به زردچوبه حساسیت داشته باشند یا مکملهای قویتر زردچوبه و کورکومین ممکن است عوارض جانبی مانند تداخلات دارویی داشته باشند.
آیا میتوانم هر روز چای زردچوبه بنوشم؟
تحقیقات کافی برای تعیین اینکه آیا مصرف روزانه چای زردچوبه بیضرر است یا نه وجود ندارد. اما مقادیر کم آن در چای احتمالاً کمتر موجب عوارض جانبی خواهد شد.
آیا میتوان چای زردچوبه را شبها نوشید؟
این بستگی به این دارد که چای حاوی منابع کافئین مانند برگهای چای سبز یا سیاه باشد یا نه. چای که تنها از زردچوبه دم شده باشد، کافئین ندارد و بنابراین ممکن است برای نوشیدن شبها مناسب باشد.
خواص چای زردچوبه
کاهش علائم آرتروز
یک مرور تحقیقاتی در سال 2021 نشان داد که عصاره زردچوبه ممکن است علائم آرتروز زانو را تسکین دهد. به نظر میرسد این اثر به طور مؤثری در مقایسه با داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی عمل میکند، با 12 درصد عوارض جانبی کمتر.
با این حال، محققان در تحقیقات بررسی شده ریسک سوگیری پیدا کردند، بنابراین نیاز به مطالعات با کیفیت بالاتر است.
حفظ سلامت قلب و عروق
یک مطالعه تحقیقاتی در سال 2019 نشان داد که کورکومین موجود در زردچوبه استرس اکسیداتیو را کاهش میدهد. استرس اکسیداتیو زمانی است که بدن دارای مولکولهای مضر زیادی به نام رادیکالهای آزاد باشد. رادیکالهای آزاد زیاد میتوانند به سلولها آسیب برسانند و در شروع چندین بیماری از جمله بیماریهای قلبی و عروقی (CVD) نقش دارند.
مطالعات قبلی همچنین نشان دادهاند که زردچوبه یا کورکومین ممکن است علائم سلامتی قلب و عروق را در افرادی که در معرض خطر CVD هستند، مانند سطوح کلسترول و پروتئین واکنشگر C، بهبود بخشد.
کاهش برخی از اثرات سندرم تخمدان پلیکیستیک ( PCOS )
سندرم تخمدان پلیکیستیک (PCOS) وضعیتی است که میتواند خطر دیابت را افزایش دهد. این کار را با کاهش حساسیت به انسولین انجام میدهد که میتواند منجر به افزایش سطح قند خون شود.
مطالعه تحقیقاتی 2020 به انتشار نتایج یک مطالعه در سال 2018 پرداخت که براساس آن کورکومین حساسیت به انسولین را در افرادی که PCOS دارند، بهبود میبخشد.
مطالعه دیگری در سال 2022 همان دوز کورکومین را به مدت 12 هفته مصرف کرد و همچنین کاهش در سطح قند خون ناشتا، کلسترول بد یا LDL، و وزن بدن را مشاهده کرد.
کمک به سندرم متابولیک
سندرم متابولیک گروهی از شرایط مرتبط است که شامل چاقی، فشار خون بالا و کلسترول بالا میشود.
یک متاآنالیز در سال 2019 شواهدی یافت که نشان میدهد کورکومین ممکن است به کاهش شاخص توده بدنی و محیط کمر در افراد مبتلا به سندرم متابولیک کمک کند. همچنین ممکن است کورکومین سطح لپتین، هورمونی که اشتها و ذخیره چربی در بدن را تنظیم میکند، کاهش دهد.
با این حال، نویسندگان یادآور شدند که بسیاری از مطالعات از کورکومین فرموله نشده استفاده کردهاند که بیوآویلابیلیت پایین دارد و کیفیت متوسط یا پایینی داشتند.
بهبود عملکرد کبد
زردچوبه یا کورکومین ممکن است به بهبود عملکرد کبد در افرادی که بیماری کبد دارند کمک کند.
یک مطالعه تصادفی کنترل شده در سال 2021 نشان داد که در افراد مبتلا به بیماری کبد چرب غیرالکلی، شرکتکنندگانی که روزانه 2 گرم زردچوبه مصرف کردند، آنزیمهای کبدی کمتری نسبت به گروه کنترل داشتند که هیچ زردچوبهای مصرف نکردند. همچنین سطح تریگلیسیرید و کلسترول کاهش یافت.
با این حال، گزارشهایی نیز وجود دارد که دوزهای بالای زردچوبه و کورکومین ممکن است منجر به آسیب کبدی شوند. یک مطالعه در سال 2020 در ایتالیا 23 مورد آسیب کبدی شناسایی کرد، اگرچه افراد مورد نظر داروها یا مکملهای دیگری نیز مصرف میکردند.
هنوز مشخص نیست که دقیقاً چه چیزی باعث این آسیبهای کبدی شده است. اما افرادی که آسیب دیدند، مقادیر بیشتری از کورکومین نسبت به میزان معمولی که از غذا یا نوشیدنی دریافت میشود مصرف کرده بودند.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
-
شنبه ۲۹ دي ۱۴۰۳ - ۰۴:۱۷:۴۵
-
۶ بازديد
-
روزنامه دنیای اقتصاد
-
بازار آریا
لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1249620/