در نشست مطبوعاتی وزیر جهادکشاورزی مطرح شد
لزوم تمرکز بر تولید داخلی
اقتصاد ایران
بزرگنمايي:
بازار آریا - دنیایاقتصاد : وزیر جهادکشاورزی، غلامرضا نوریقزلجه در نخستین نشست خبری خود که روز سهشنبه در سالن توسعه وزارت جهادکشاورزی برگزار شد به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.
به گزارش«ایرنا» در این نشست نوریقزلجه، در پاسخ به سوالی درباره تخصیص ارز به کالاهای اساسی در سالآینده گفت: ارز ترجیحی تامینشده در بودجهسالانه به کالاهای اساسی همچون دارو، تجهیزات پزشکی و کالاهای اساسی تعلق خواهدگرفت.
وزیر جهادکشاورزی افزود: در بودجه سالآینده نسبت به سال1403 حدود 3میلیارد دلار کاهش در واردات داریم که بهطور طبیعی روی محصولات اساسی تاثیرگذار خواهدبود، اما این را فرصتی برای حمایت از تولید داخلی میدانیم. وی تصریحکرد: بودجه سالآینده با وجود اینکه محدودیتی برای ما ایجاد میکند، در عینحال گشایشی برای حمایت از تولید داخل نیز خواهد بود. نوریقزلجه گفت: هرگونه تغییر سیاست در این حوزه برای حمایت از تولید داخل یا صرفهجوییهای ارزی که قرار است اتفاق بیفتد، برای سفره مردم و دهکهای پایین جامعه برنامهریزی میشود تا مشکلی برای سفره و معیشت مردم پیشنیاید.
نوریقزلجه در پاسخ به سوالی درباره احتمال تورم مواد خوراکی در سالآینده افزود: تغییراتی که در نرخ ارز توافقی اتفاقافتاده یا کاهش ارز ترجیحی یک آثار تورمی خواهدداشت اما تلاش داریم که این آثار واقعی باشد و آثار روانی روی آن سوار نشود تا عدد بزرگی که موردانتظار است، رخ ندهد. وی با یادآوری اینکه کاهش اثرات تورمی به عواملی چون حمایت از تولید داخلی، بهبود شرایط اقتصادی کشور و کنترل تورم بازمیگردد، اظهار کرد: در جاییکه مربوط به کالاهای اساسی و سفره مردم باشد، منابع بهطور قطع از طریق دیگری جبران خواهندشد. وزیر جهادکشاورزی یکی از رویکردهای این وزارتخانه را اجرای دقیق برنامه هفتم پیشرفت در حوزه کشاورزی برشمرد و گفت: بنا داریم در دولت چهاردهم واردات شکر را در انتهای دولت به صفر برسانیم. وی یکی دیگر از برنامههای این وزارتخانه را تولید میوههای گرمسیری و بهویژه موز دانست که حجم زیادی از واردات را به خود اختصاص دادهاست و در اینباره توضیح داد: برنامهریزیهای لازم انجام شدهاست تا واردات این بخش نیز با افزایش تولید داخلی به صفر نزدیک شود. نوریقزلجه با تاکید بر اینکه محصولات کشاورزی تولیدی ایران از بسیاری نقاط جهان سالمتر است، افزود: از نظر مصرف سموم و کودهای کشاورزی تولیدات کشاورزی باید استانداردسازی صورت گیرد و ملزم به شناسهدارکردن مزارع و محصولات کشاورزی هستیم که با همکاری بهرهبرداران انجام خواهدشد.
وی با اشاره وجود ناترازی در بخش انرژی گفت: از آنجا که قطع انرژی در بخش کشاورزی قابلجبران نیست، این بخش در آخرین اولویت اعمال برنامههای قطعی قرارگرفتهاست؛ از اینرو در ماههای آتی که مصرف برق در حوزه کشاورزی بیشتر میشود، هماهنگیهای لازم با وزارت نفت و نیرو انجامشده تا قطعی برق و گاز در بخش کشاورزی به حداقل برسد.
وی همچنین با ارائه گزارشی از عملکرد 120روزه دولت چهاردهم در بخش کشاورزی و امنیت غذایی افزود: در ابتدای دولت با هماهنگی صورتگرفته با بخشهای دیگر، مطالبات کشاورزان از جمله گندمکاران و کلزاکاران تسویه شد. وزیر جهادکشاورزی درباره واردات گوشت قرمز گفت: به دلیل تحولات ارزی که سه سالقبل رخداد، دامداریهای کشور بهویژه دام سبک که نقش مهمی در تامین گوشت موردنیاز کشور داشتند و آسیب دیدند، برای تنظیمبازار واردات گوشت در دستور کار قرارگرفت.
نوریقزلجه اظهار کرد: اکنون 20درصد کسری گوشت قرمز موردنیاز کشور از محل واردات تامین میشود که از این میزان تنها 7درصد آن با ارز ترجیحی تامینشده و 13درصد آن با ارز توافقی است و به همیندلیل بهخاطر بخشی با یکدیگر تفاوت نرخ دارند. وی یادآور شد: افزایش تولید گوشت قرمز یک پروسه زمانبر است و حدود 3 تا 4 سالفرصت لازم است تا به هدفگذاری خودکفایی در تولید گوشت قرمز برسیم و بنابراین در این فاصله زمانی باید گوشت موردنیاز بازار داخلی را تامینکنیم.
وزیر جهادکشاورزی درباره وضعیت واردات برنجهای تقلبی گفت: بحث برنج تقلبی حدود 10روزی است که مطرحشده که مربوط به بازرگان خارجی است و حدود دو ماه است که وزارت جهادکشاورزی پیگیر این موضوع است.
نوریقزلجه با اشاره به اینکه برنجی که در گمرکات است آلوده نیست، افزود: سلامت برنج مذکور به تایید دو سازمان غذا و دارو و سازمان ملی استاندارد رسیدهاست اما برنج مربوطه در آزمایشگاههای داخلی و خارجی آزمایش شده و اختلاط برنجها تایید شدهاست. وی تصریح کرد: بهطور معمول پس از ورود محموله به کشور پول پرداخت میشود و هنوز مبلغی بابت این برنج پرداخت نشده، بنابراین یا برنج وارداتی مرجوع میشود یا اینکه باید این محصول به ارزش واقعی محاسبه شود.
وزیر جهادکشاورزی درباره استفاده برنج تولید داخل در ذخایر استراتژیک گفت: کشور در تولید گندم به خودکفایی رسیده، بنابراین توان خودکفایی در تولید برنج را بهطور 100درصدی دارد. وی درباره قطعی برق و افت 30درصدی محصولات کشت پاییزه گفت: بهطور قطع به دلیل یکسری ناترازیهای در برق و گاز کشور، خاموشیها روی تولیدات کشاورزی تاثیر زیادی دارد اما تولید غذا و امنیت غذایی کشور نیز یک واقعیت است که باید درنظر گرفته شود. وزیر جهادکشاورزی، رقم 30درصدی افت تولید پاییزه را رد کرد و افزود: بهطور حتم قطعی برق موجب کاهش تولیدشده اما برق کشاورزی نمیتواند تعطیل شود، زیرا محصولات کشاورزی نمیتوانند منتظر برق، گاز و آب بمانند.
نوریقزلجه درباره سیاستگذاریهای کالاهای اساسی و برنامههای تنظیمبازاری این دولت، گفت: در ابتدای دولت برای 20 قلم از محصولات اساسی کشاورزی سیاستگذاری و قیمتگذاری صورتگرفت که نشاندهنده فرآیند تنظیمبازار است اما اولویت این وزارتخانه حمایت از تولید است.
وی با بیان اینکه در برخی محصولات نیازمند واردات هستیم، گفت: وزارت جهادکشاورزی بهدنبال رفع انحصار، رانت و فساد است، بنابراین سامانههایی در این راستا طراحیشده که برای شفافسازی کارها ایجاد شدهاست.
-
چهارشنبه ۵ دي ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۰:۵۶
-
۱۲ بازديد
-
روزنامه دنیای اقتصاد
-
بازار آریا
لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1234621/