بازار آریا

آخرين مطالب

نگرانیها از آمارهای سوءاستفاده از سالمندان در محیط‌های اجتماعی/ «آلزایمر»، عمده علت ناتوانی و وابستگی در میان سالمندان اقتصاد جهان

نگرانیها از آمارهای سوءاستفاده از سالمندان در محیط‌های اجتماعی/ «آلزایمر»، عمده علت ناتوانی و وابستگی در میان سالمندان
  بزرگنمايي:

بازار آریا - رئیس موسسه تحقیقات جمعیتی کشور با اشاره به رشد جمعیت سالمندی در کشور طی سال‌های اخیر، وضعیت سلامت و اجتماعی این قشر (جمعیت بالای 60 سال) که بین سال‌های 2015 تا 2050، در جهان تقریباً به دو برابر افزایش می‌یابد، را تشریح کرد.
محمدجواد محمودی در گفت‌وگو با امتداد، با بیان اینکه زنان امید زندگی بیشتری نسبت به مردان دارند، از قول برخی از صاحب‌نظران اظهار کرد: مطالعات نشان داده که در بسیاری از مناطق حتی در کشورهای فقیر، میزان مرگ زنان در بیشتر گروه‌های سنی و در بسیاری از علت‌های مرگ از میزان مرگ مردان کمتر است.
البته در مورد عوامل مرگ کمتر زنان، گروهی آن را طبیعی دانسته و به تفاوت‌های بیولوژیک و برخی نیز به عوامل رفتاری اشاره دارند و اینکه مردان بیشتر در معرض رفتارهای پرخطر قرار دارند. از سویی دیگر اما، وضعیت سلامت مردان بهتر از زنان است.
وی ادامه داد: با توجه به این دو موضوع باید بگوییم که افزایش تعداد سالخوردگان زن همراه با سطح سلامت پایین‌تر نیز همراه است. همچنین اینکه زنان مشکلات پیچیده‌تری را نسبت به مردان دارند؛ چراکه معمولا زنان از همسران‌شان جوان‌تر هستند و لذا شوهران‌شان زودتر از آنها فوت می‌کنند و همچنین اینکه در بین مردان احتمال بیشتری وجود دارد که ازدواج مجدد با زنان جوان‌تر صورت گیرد. لذا در کل زنان نسبت به مردان در سالخوردگی به میزان بیشتری تنها می‌مانند و این شرایط منجر به فقر زنان سالخورده و از دست دادن حمایت مالی شوهر می‌شود.
در سال 2050 ، 80 درصد سالمندان در کشورهایی با درآمد پایین و متوسط زندگی خواهند کرد
زنان دارای «همسر» وضعیت سلامتی بهتری دارند
بنابر اظهارات رئیس موسسه تحقیقات جمعیتی کشور،‌ در بیشتر مطالعات اثبات شده است که افراد دارای همسر، وضعیت سلامت بهتری دارند.
محمودی تصریح کرد:‌ همه کشورها برای اطمینان از اینکه سیستم‌های بهداشتی و اجتماعی خود برای استفاده حداکثری از این تغییرات جمعیتی آماده باشند، با چالش‌های بزرگی مواجه هستند. در سال 2050، 80 درصد از سالمندان در کشورهایی با درآمد پایین و متوسط زندگی خواهند کرد.
تا سال 2050 نسبت جمعیت بالای 60 سال جهان 2 برابر می شود
وی با تاکید بر اینکه سرعت سالخوردگی جمعیت بسیار سریع‌تر از گذشته است، گفت: در سال 2020، تعداد افراد 60 سال و بالاتر، از کودکان کمتر از 5 سال بیشتر بود. بین سال‌های 2015 تا 2050، نسبت جمعیت بالای 60 سال جهان تقریباً به دو برابر افزایش خواهد یافت و از 12 درصد به 22 درصد خواهد رسید.
رئیس موسسه تحقیقات جمعیتی کشور با بیان اینکه تا سال 2030، از هر 6 نفر در جهان یک نفر 60 سال یا بیشتر سن خواهد داشت، معتقد است که در این زمان، سهم جمعیت 60 ساله و بالاتر، از یک میلیارد در سال 2020 به 1.4 میلیارد افزایش خواهد یافت. تا سال 2050، جمعیت افراد 60 ساله و بالاتر در جهان دو برابر خواهد شد (2.1 میلیارد). پیش‌بینی می‌شود تعداد افراد 80 ساله یا بیشتر بین سال‌های 2020 تا 2050 سه برابر شود و به 426 میلیون نفر برسد.
وضعیت اجتماعی سالمندان و نگرانی از سوءاستفاده از آنان
محمودی در ادامه به وضعیت اجتماعی سالمندان جهان طی دهه‌های اخیر پرداخت و خاطرنشان کرد: حدود یک نفر از هر 6 نفر، 60 سال و بالاتر در سال گذشته نوعی سوء استفاده را در محیط‌های اجتماعی تجربه کرده‌اند. میزان سوء استفاده از افراد مسن در موسساتی مانند خانه‌های سالمندان و مراکز مراقبت طولانی مدت، بالاست، به طوری که از هر 3 کارمند، 2 نفر گزارش می‌دهند که در سال گذشته مرتکب سوء استفاده شده‌اند.
بنابر اظهارات وی، میزان سوء استفاده از افراد مسن در جهان در طول همه‌گیری COVID-19 افزایش یافته است. سوء استفاده از افراد مسن می‌تواند منجر به آسیب‌های جسمی جدی و عواقب روانی طولانی مدت شود. پیش‌بینی می‌شود که سوء استفاده از افراد مسن افزایش یابد، زیرا بسیاری از کشورها در حال تجربه سریع سالخوردگی جمعیت هستند.
رئیس موسسه تحقیقات جمعیتی کشور تصریح کرد: جمعیت جهانی افراد 60 ساله و بالاتر بیش از دو برابر خواهد شد و از 900 میلیون نفر در سال 2015 به حدود 2 میلیارد نفر در سال 2050 خواهد رسید.
«آلزایمر»، عمده علت ناتوانی و وابستگی در میان سالمندان جهان
محمودی با اشاره به وضعیت سلامت جسمانی سالمندان خاطرنشان کرد: در حال حاضر بیش از 55 میلیون نفر در سراسر جهان مبتلا به زوال عقل هستند که بیش از 60 درصد آنها در کشورهای با درآمد کم و متوسط زندگی می‌کنند. هر سال نزدیک به 10 میلیون مورد جدید گزارش می‌شود؛ زوال عقل ناشی از انواع بیماری‌ها و آسیب‌هایی است که بر مغز تأثیر می‌گذارد. بیماری آلزایمر، شایع‌ترین شکل زوال عقل است که در حال حاضر هفتمین علت مرگ و میر و یکی از علل عمده ناتوانی و وابستگی در میان سالمندان در سطح جهان محسوب می‌شود. در سال 2019، زوال عقل در سطح جهان 1.3 تریلیون دلار هزینه داشت که تقریباً 50 درصد از این هزینه‌ها، مربوط به مراقبت‌های ارائه شده توسط مراقبان غیررسمی (به عنوان مثال اعضای خانواده و دوستان نزدیک) است که به طور متوسط پنج ساعت مراقبت و نظارت در روز را ارائه می‌دهند.
رئیس موسسه تحقیقات جمعیتی کشور ادامه داد: زنان به طور مستقیم و غیرمستقیم به طور نامتناسبی تحت تأثیر زوال عقل قرار می‌گیرند. زنان درحالیکه سال‌های زندگی با ناتوانی و مرگ و میر بیشتری را به دلیل زوال عقل تجربه می‌کنند، اما همچنین 70 درصد از ساعات مراقبت را برای افراد مبتلا به دمانس فراهم می‌کنند.
محمودی در بخش دیگری از سخنان خود به کاهش در عرضه نیروی کار به دنبال پدیده سالخوردگی اشاره کرد و گفت: پدیده سالخوردگی به اندازه و ترکیب نیروی کار که نقش مهمی در رشد اقتصادی دارد، تأثیر می‌گذارد. مشارکت در نیروی کار به همراه افزایش سن، کاهش می‌یابد، لذا هرچه جمعیت سالخورده‌تر شود، مشارکت کمتری نیز در تولید اقتصادی به خصوص در بخش کشاورزی یا کاربر دارد.
وی معتقد است که کاهش تعداد شاغلان می‌تواند اثرهای منفی را بر رشد اقتصادی و تأمین رفاه همگانی در سطح کلان داشته باشد. در واقع با کاهش رشد جمعیت، وظیفه تامین نیازهای روزافزون سالمندان سنگین‌تر شده و این مسئله، بر شیوه تولید کالا و خدمات و کارایی کلی اقتصاد تأثیرگذار است.
رئیس موسسه تحقیقات جمعیتی کشور ادامه داد: با توجه به اینکه رشد اقتصادی، رابطه نزدیکی با درآمد، مصرف، سرمایه‌گذاری و پس‌انداز دارد، الگو و میزان مصرف با افزایش سن دچار تغییر می‌شود. برای مثال افراد مسن‌تر در مقایسه با افراد جوان عموماً به هزینه کردن سهم بیشتری از درآمدشان در بخش مسکن و خدمات اجتماعی گرایش دارند، لذا رشد اقتصادی می‌تواند به صورت منفی تحت تاثیر افزایش سهم افراد سالمند در جمعیت باشد، چراکه توانایی پس‌انداز با افزایش سن کاهش یافته و این امر به میزان پس‌انداز و به تبع آن توانایی سرمایه‌گذاری، در کل اقتصاد تاثیر می‌گذارد و از طرف دیگر باعث افزایش مصرف جامعه می‌شود.
کاهش 40 درصدی رشد اقتصادی در 50 سال آینده
محمودی با ارجاع به یکی از گزارش‌ها در این زمینه، ادامه داد: کاهش رشد جمعیت که موجب کاهش افراد در سن کار می‌شود، کاهش 40 درصدی رشد اقتصادی در 50 سال آینده در مقایسه با 50 سال گذشته را به همراه دارد. برای جبران کاهش رشد افراد در سن کار، بهره‌وری نیروی کار باید به نسبت روند تاریخی خود 80 درصد افزایش پیدا کند تا از کاهش نرخ رشد اقتصادی جهان جلوگیری شود.
وی با بیان اینکه در 50 سال گذشته نرخ رشد 6 برابر افزایش یافته و متوسط درآمد سرانه تقریبا سه برابر شده است، یادآور شد: تخمین زده می‌شود نیمی این افزایش به خاطر بهره‌وری و نیمی دیگر به خاطر افزایش رشد نیروی کار بوده است.
کاهش نرخ رشد اشتغال در دهه های آتی
رئیس موسسه تحقیقات جمعیتی کشور تصریح کرد: نرخ رشد اشتغال از سال 1964 بطور متوسط 1.7 درصد بوده و پیش‌بینی می‌شود در دهه‌های آینده به 0.3 درصد کاهش یابد. در جهانی که دیگر نمی‌توانیم برای افزایش رشد اقتصادی به افزایش عرضه نیروی کار متکی باشیم، افزایش بهره‌وری تنها چاره کار خواهد بود. با توجه به روندهای جمعیتی در بین 20 کشور مورد مطالعه تنها نیجریه در 50 سال آینده با افزایش نرخ رشد اقتصادی و نرخ رشد اشتغال و ترکیه، آرژانتین و آفریقای جنوبی با افزایش تولید ناخالص داخلی سرانه مواجه خواهند بود و بسیاری از کشورها از جمله ژاپن، آلمان، روسیه، ایتالیا و چین با کاهش آشکار نرخ اشتغال مواجه خواهند شد.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1229678/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بیش از 425 هزار عدد مواد محترقه غیرمجاز در کرمانشاه امحاء شد

مرز حمایت‌ و مقاومت‌ دلار زیر ذره‌بین معامله‌گران

قطع گاز به تهران رسید

جزئیات قرعه‌کشی خودروهای وارداتی/ زمان اعلام نتیجه مشخص شد؟

جاماندگان دریافت سود سهام عدالت بخوانند

ترمز هیجان در بورس

ارزش «صفر» خبررسانی دولتی

بازی شانس در بازار خودروهای وارداتی

جدال وزارت نفت و نیرو بر سر خاموشی‌ها

ثبت نصاب جدید در تولید روزانه گاز از پارس جنوبی

قیمت نفت به دلیل نگرانی‌ها درباره تقاضا کاهش یافت

خودروسازی بدون «نیما» چه می شود؟

فراجا این مشمولان سربازی را فرا خواند+ جزئیات

این پیشکسوتان فوتبال هم به پویش مسعود پزشکیان پیوستند + فیلم

خریداران به بازار طلا و سکه بازگشتند/ ماجرا چیست؟

سیاست ایتالیا در قبال دولت جدید سوریه

هشدار مهم سفارت ایران در هلند

در آستانه شش سالگی؛ کرونا، ویروسی که جان 700 میلیون انسان را قبضه کرد

فعال شدن سراسری طرح آزمایشی اسنپ برای افزایش امنیت سفرها/ نظارت هوشمند بر انحراف از مسیر و طولانی شدن غیرعادی سفر

وضعیت قیمت ها در بازار میوه و آجیل در آستانه شب یلدا

ثبت نام چکاپ سلامت رایگان برای تهرانی ها شروع شد!

کاهش 5 درصدی مصرف انرژی در پلیمر آریاساسول

افزایش 3 درصدی مصرف گاز تهرانی‌ها در یک روز

رکورد تحویل گاز به شبکه شکست

با تعطیلی بانک‌ها، چرخه اقتصادی را تعطیل نکنید

بنگاه‌داری بانک ها با شرایط موجود اصلاح نخواهد شد

نصب نشان جدید روی شانه‌های گل گهر / دریافت استاندارد ISO 10015 توسط شرکت معدنی و صنعتی گل گهر

وزیر دادگستری: قوانین برای برخی جرایم بازدارنده نیست/ اصلاح قوانین برای مقابله با جرایم، اولویت وزارت دادگستری است +فیلم

وزارت بهداشت: مصرف غذا‌های پرچرب را بسیار محدود کنید

تصمیمات جدید اقتصادی رئیس طالبان برای بهبود اوضاع افغانستان

شب یلدای 1403 ساعت چند است؟/ شب‌های زمستان از این تاریخ کوتاه‌تر می‌شود

درخواست دولت جدید سوریه از جامعه جهانی

انتقاد استانداری کرمان از ناکارآمدی وام‌های اشتغال

مسکن ملی با چقدر پول جمع می‌شود؟

سفر به بهشت جزیره‌ای ایران، راهنمای خرید بلیط هواپیما ارزان

نماینده مجلس: دانشجوی پسر به من گفت شما وضعیت اقتصادی من را کمی خوب کن من چادر سر می‌کنم!

ترامپ بار دیگر کانادا را ایالت و ترودو را به عنوان فرماندار آن توصیف کرد

با تعطیلی بانک، اقتصاد را تعطیل نکنید

ضرورت کاهش زمان توقف بین مرزی در مرزهای استان کرمانشاه

بار سنگین تعرفه‌های جدید ترامپ بر دوش خانواده‌های آمریکایی

آخرین وضعیت ترافیکی جاده چالوس

صدف خالقی در اثر شدت جراحات درگذشت

بارش برف حرکت قطار در این مسیر را لغو کرد

رهبر انقلاب: حقوق زن و مرد در خانواده یکسان است

آمادگی برای خصوصی‌سازی بخش‌هایی از فرودگاه امام خمینی (ره)

سرمایه‌گذاری 9.5 میلیون یورویی معادل هفت هزار و پانصد میلیارد ریالی شرکت توسعه خدمات دریایی و بندری بتا

ورق اقتصاد در منطقه یورو برگشت!

◄ صنعت هوانوردی کشور نیازمند باز معماری است/ لزوم حل مسائل اقتصادی این صنعت

ترمز کاهش ارزش پول ملی کشیده می شود؟

حکمرانی اقتصادی با محوریت تمرکز بر خواص

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی