اصلاحات سازنده و معرفی فرصتها، راهگشای سرمایهگذاری در صنعت نفت
اقتصاد ایران
بزرگنمايي:
بازار آریا - مدیر پیشین امور بینالملل شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه برگزاری رویداد معرفی فرصتهای سرمایهگذاری، در کنار اصلاحات سازنده میتواند موفقیت در جذب سرمایه را بهبود بخشد، گفت: این رویکرد زمینه رشد و پیشرفت پایدار را در صنعت نفت فراهم میآورد.
به گزارش شانا به نقل از شرکت ملی نفت ایران، حجتاله غنیمیفرد با اشاره به شرایط خاص صنعت نفت در دوران تحریم اظهار کرد: برگزاری یک رویداد باید با بررسی همهجانبه و اصلاح زیرساختهای جذب سرمایهگذاری (داخلی و خارجی)، تبیین روشن روشهای اجرایی جذب سرمایه از سوی مدیران اصلی و مسئولان حوزه نفت و عدم واگذاری تصمیمگیریها به افراد فاقد مسئولیت اجرایی انجام شود.
وی با اشاره به انتقادهای وارد بر کنفرانسهای مشابه در سالهای گذشته بیان کرد: موفق یا ناموفق بودن اجلاس پیشین بهمعنای تکرار آن نتایج در شرایط فعلی نیست. با توجه به تغییرات اقتصادی در سطح جهانی، منطقهای و ملی، باید نقاط قوت و ضعف این رویدادها بهصورت واقعبینانه تحلیل شوند. طرفهای خارجی، فارغ از ملیت آنها، برای ورود به پروژههای نفتی در ایران نیازمند اطمینان از تأمین امنیت در تمامی ابعاد، بهویژه اقتصادی هستند، همچنین نقش واسطهها را باید بهطور کامل حذف کرد تا سلامت قراردادها تضمین شود.
بوروکراسی مانع اصلی جذب سرمایهگذار
مدیر پیشین امور بینالملل شرکت ملی نفت ایران با تأکید بر ضرورت اصلاح قوانین و مقررات بازدارنده افزود: اگر هدف جذب سرمایهگذاری سالم و واقعی است، باید مقررات یکجانبه و محدودکننده اصلاح، یا لغو شوند. تجربههای ناموفق گذشته را نباید نادیده گرفت، بلکه باید با مشارکت کارشناسان خبره و مسئولان ارشد، بازنگری و اصلاح شوند. بررسی مدلهای موفق جهانی نیز میتواند به تصمیمگیری بهتر در خصوص پروژههایی چون جمعآوری گازهای مشعل یا احداث خطوط لوله کمک کند.
غنیمیفرد همچنین با اشاره به همکاریهای پیشین با شرکتهایی نظیر توتال، انی و شورون که در پی تحریمها از ایران خارج شدند، گفت: بدیهی است شرکتهایی که سابقه خروج از ایران را دارند، در بازگشت با احتیاط بیشتری عمل میکنند و چهبسا شروط سختگیرانهتری نسبت به سایر رقبا مطرح کنند، بنابراین برای جلب مجدد اعتماد این شرکتها باید زیرساختهای قانونی، امنیتی و اقتصادی را تقویت کرد.
وی ادامه داد: اگر وزارت نفت برای رفع موانع بوروکراتیک ازجمله تأخیر در صدور مجوزها، حضور افراد غیرمتخصص در مذاکرهها و ناهماهنگیهای قانونی با نهادهای دیگر اقدامی نکند، حتی جذابترین پروژهها هم برای سرمایهگذاران داخلی و خارجی مطلوب نخواهد بود. سرمایهگذار، زمان را پول میبیند و در صورت اتلاف وقت، یا مذاکره را نیمهکاره رها میسازد، یا هزینه آن را از وزارت نفت مطالبه میکند.
وزارت خارجه پشتیبان مذاکرات نفتی
مدیر پیشین امور بینالملل شرکت ملی نفت ایران درباره تعامل وزارت نفت با وزارت امور خارجه نیز اظهار کرد: در دوران مسئولیتم در نفت، وزارت خارجه همواره در مسیر سیاستهای کلان نظام حرکت میکرد و نهتنها مانعی ایجاد نمیکرد، بلکه چه در داخل و چه از طریق نمایندگیها و سفارتخانهها در خارج از کشور، پشتیبان مذاکرات نفتی بود.
غنیمیفرد گفت: همکاری با طرفهای خارجی، نهتنها توانمندیهای صنعت نفت ایران را برای آنان شفاف میکند، بلکه به ما این فرصت را میدهد تا از دانش و فناوری روز دنیا بهرهمند شویم، اما نباید برای همه پروژهها نسخهای یکسان پیچید، چراکه هر پروژه، بر اساس هزینه، ریسک و بازده، مقررات متناسب خود را میطلبد.
وی درباره رقابت با کشورهای منطقه اظهار کرد: شرکتهای خارجی کاملاً واقفاند که شرایط سرمایهگذاری در ایران با سایر کشورها تفاوت دارد. جذب سرمایه با الگو گرفتن بیمنطق از کشورهای منطقه میسر نمیشود، بلکه باید چارچوبی منطقی و عادلانه تعریف کرد که دو طرف معامله (سرمایهگذار و کشور میزبان) از آن منتفع شوند.
تولید 5 میلیون بشکه نفت شدنی است
مدیر پیشین امور بینالملل شرکت ملی نفت ایران تصریح کرد: رسیدن به هدف تولید 5 میلیون بشکه نفت در روز یا افزایش صادرات گاز طبیعی، چه از طریق خطوط لوله و چه به شکل الانجی، نیازمند محاسبات دقیق، متناسب با واقعیتهای اقتصادی ایران و جهان در زمان تدوین قراردادهاست. توسعه میدانهای مشترک خشکی و دریایی نیز باید در چارچوبی تعریف شود که نه کپی از مقررات سایر کشورها باشد، نه سبب فرار سرمایهگذار، بلکه تضمینکننده منافع ملی باشد.
-
دوشنبه ۲۵ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۶:۰۹:۵۹
-
۹ بازديد
-

-
بازار آریا
لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1292747/