بازار آریا

آخرين مطالب

بازارهای کالایی به جنگ تجاری چین و آمریکا واکنش مثبت نشان دادند

دورخیز کامودیتی‏‏‌ها برای فتح قله اقتصاد ایران

دورخیز کامودیتی‏‏‌ها برای فتح قله
  بزرگنمايي:

بازار آریا - دنیای اقتصاد : تشدید جنگ تجاری بین آمریکا و چین موجب شد تا در روز جمعه 11ماه آوریل بازارهای کالایی واکنش نشان داده و کامودیتی‏‏‌ها روند صعودی را در پیش گیرند. با تعویق سه‌ماهه تعرفه‏‏‌های اعمالی دونالد ترامپ و واکنش چینی‏‏‌ها به‌عنوان بزرگ‌ترین مصرف‌کننده فلزات اساسی همچون مس و فولاد به تعرفه‏‏‌های ترامپ، تقاضای جهانی کامودیتی‏‏‌ها به‌ویژه مس تحت‌تاثیر قرار گرفت. همچنین طلا با کاهش ارزش دلار آمریکا و افزایش تقاضا پس از تشدید بیشتر جنگ تجاری آمریکا و چین با افزایش قیمت همراه شد.
تغییر تعرفه‌‌‌های تعیین‌شده توسط دونالد ترامپ بازار کامودیتی‌‌‌ها را تحت‌تاثیر قرار داده است؛ ازجمله تعرفه 25درصدی بر خودروهای وارداتی، فولاد و آلومینیوم کشورهایی همچون چین، اتحادیه اروپا و برخی از کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا را با چالش جدید مواجه کرده است.
از این‌رو رفتارهای چندگانه دونالد ترامپ در خصوص تعرفه‌‌‌های تعیین‌شده اقتصاد منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا را نسبت به گذشته شکننده‌تر کرده است و بی‌‌‌ثباتی نرخ ارز و افزایش هزینه‌‌‌ها در این کشورها ازجمله پیامدهای رفتار چندگانه ترامپ به حساب می‌‌‌آید.
در این بین کشورهایی همچون مصر، عربستان و امارات ‌متحده عربی با تعرفه‌‌‌های 10درصدی برای واردات کالا به آمریکا روبه‌‌‌رو هستند و کشورهایی همچون سوریه، عراق و تونس به ترتیب با تعرفه‌‌‌های 41درصدی، 39‌درصدی و 28درصدی مواجه‌اند. صادرکنندگان نفت همچون عراق، عربستان‌سعودی و کویت ممکن است از کاهش تقاضای جهانی و افت قیمت انرژی به طور منفی متاثر شوند و این موضوع مخارج عمومی و برنامه‌‌‌های زیرساختی این کشورها را با اختلال مواجه کند. کشورهای شمال آفریقا مانند تونس و مراکش که به‌شدت به واردات محصول وابسته هستند ممکن است به دلیل اختلال در زنجیره تامین شاهد افزایش تورم باشند.
با تعویق سه‌ماهه اعمال تعرفه‌‌‌های دونالد ترامپ بازارهای کالایی در روز جمعه 11آوریل روند صعودی را در پیش گرفتند و از این‌رو به دنبال کاهش 9.9درصدی شاخص برنت در روز هشتم ماه آوریل که پایین‌‌‌ترین سطح از آوریل 2021 تاکنون به حساب می‌‌‌آید و همچنین به دنبال تشدید تنش‌‌‌های تجاری ایالات‌متحده و چین و تشدید نگرانی‌ها از تضعیف تقاضای جهانی، قیمت‌های آتی نفت خام برنت در هفته اخیر بیش از 3.5‌درصد کاهش یافت و به 63.3 دلار به ازای هر بشکه رسید. وزارت دارایی چین اعلام کرد که تعرفه کالاهای آمریکایی را به 125‌درصد افزایش می‌دهد و جنگ تعرفه‌‌‌ای را تشدید می‌کند.
کاخ سفید تایید کرد که مجموع تعرفه‌‌‌های آمریکا بر واردات چینی اکنون به 145‌درصد رسیده است. اداره اطلاعات انرژی ایالات‌متحده همچنین چشم‌‌‌انداز رشد جهانی خود را کاهش داده و هشدار داد که اصطکاک تجاری می‌‌‌تواند بر تقاضای نفت فشار بیشتری وارد کند و پیش‌بینی‌‌‌های خود را برای تقاضای ایالات متحده و جهان کاهش داد. اوپک‌پلاس با افزایش تمایلات نزولی و تسریع برنامه‌‌‌های افزایش تولید نفت، بازارها را غافلگیر و نگرانی‌ها از مازاد عرضه احتمالی را تشدید کرد.
رکوردزنی جدید طلا
طلا روز جمعه قیمت خود را تا مرز 3200دلار به ازای هر اونس افزایش داد؛ رکورد جدیدی که با کاهش ارزش دلار آمریکا و افزایش تقاضا برای ایمنی پس از تشدید بیشتر جنگ تجاری آمریکا و چین افزایش یافت. چین از 12آوریل تعرفه‌‌‌های خود را بر ایالات متحده به 125‌درصد افزایش داد و اعلام کرد که پس از یک‌سری افزایش تعرفه‌‌‌ها توسط کاخ سفید که به 145‌درصد رسید، واکنش‌‌‌های بیشتر ایالات‌متحده را نادیده خواهد گرفت. اقدامات کنونی به دلیل تاثیرگذاری بر 700میلیارد دلار کالاهای مبادله‌شده بین بزرگ‌ترین اقتصادهای جهان در هر سال، کاهش دارایی‌‌‌های ریسک مرتبط با رشد جهانی و حمایت از جریان ورودی به ایمنی است. در زمینه سیاست پولی، فدرال‌رزرو نشانه‌‌‌ای مبنی بر مداخله در سیاست برای محدود کردن افزایش بازدهی بلندمدت ارائه نکرد، اما شواهد دیگری از کاهش تورم در گزارش CPI مارس، از کاهش نرخ بهره در سال‌جاری و همچنین دارایی‌‌‌های طلا حمایت کرد.
در این بین صنعت مس توجه خود را به این معطوف کرده است که چگونه تشدید جنگ تجاری بین بزرگ‌ترین اقتصادهای جهان بر سرمایه‌گذاری‌‌‌های موردنیاز برای برآوردن تقاضای آتی در زمینه فلز سرخ تاثیر می‌‌‌گذارد. تلاش‌‌‌های دونالد ترامپ، رئیس‌‌‌جمهور آمریکا برای متعادل کردن تجارت جهانی، ازجمله تعرفه 145درصدی بر واردات چین و اقدامات تلافی‌‌‌جویانه پکن، چشم‌‌‌انداز رشد جهانی را کمرنگ می‌کند و هزینه‌‌‌های اعتباری در بحبوحه نوسانات گسترده بازار اوراق قرضه در حال افزایش است. این یک ترکیب سمی برای کسانی است که وظیفه تصمیم‌گیری‌‌‌های چند میلیارد دلاری در زمینه گسترش ذخایر مس را دارند. اگرچه چنین پروژه‌‌‌هایی مبتنی بر پیش‌بینی‌‌‌های بلندمدت عرضه و تقاضا هستند، معدن‌‌‌کاران و تامین‌‌‌کنندگان مالی آنها پس از شکست‌‌‌های قبلی همچنان در شوک هستند.
تاثیر تقاضای جهانی بر بازار مس
همچنین معاملات آتی مس در آمریکا روز جمعه 11آوریل به بیش از 4.4دلار به ازای هر پوند افزایش یافت و از زمان رسیدن به پایین‌‌‌ترین سطح سه‌ماهه 4.05دلاری طی هفته اخیر، به دلیل اینکه بازارها نگرانی‌های عرضه را در برابر خطرات ناشی از کاهش تقاضای تولید در بحبوحه موج تعرفه‌‌‌های ترامپ ارزیابی کردند، افزایش یافت.
دونالد ترامپ بسته تعرفه متقابل را برای کشورهای غیرمتقابل به مدت 90روز به تعویق انداخت تا باعث افزایش مجدد قیمت فلزات اساسی شود؛ چراکه آسیب زنجیره تامین کارخانه در میزان کمتری نگه داشته شد. با این حال، معاملات آتی مس از رکورد 5.3دلاری که در 26 مارس ثبت شد، 20‌درصد کاهش یافت؛ چراکه ترامپ اعلام کرد همچنان تعرفه‌‌‌هایی را که به طور خاص بر روی مس هدف‌‌‌گذاری شده است در هفته‌‌‌های آینده تحویل خواهد داد. این تهدید به دلیل فشاری که موانع تجاری بر ظرفیت محدود ذوب مس ایالات‌متحده ایجاد می‌کند، حق بیمه معاملات آتی مس در ایالات‌متحده را در برابر قراردادهای مشابه در LME افزایش داد. همچنین، جنگ تجاری با چین به دلیل افزایش تعرفه‌‌‌ها از سوی هر دو طرف تشدید شد و جریان ثابت ضایعات مس از ایالات متحده به چین را تحت فشار قرار داد.
قیمت سنگ‌آهن به حدود 747.5یوآن به ازای هر تن کاهش یافت که به‌شدت تحت‌تاثیر تعرفه‌‌‌های جدید ترامپ قرار گرفت که این امر عدم‌اطمینان را به بازارهای جهانی اضافه کرده و تقاضای سنگ‌آهن را کاهش داده است.
سنگ‌آهن به عنوان ماده خام حیاتی برای تولید فولاد، به‌ویژه در برابر تغییرات در سیاست‌‌‌های تجاری آسیب‌‌‌پذیر است. در همین حال، چین، بزرگ‌ترین واردکننده سنگ‌آهن در جهان، با سیگنال‌‌‌های اقتصادی متفاوتی مواجه است. از یک سو، تولید شمش فولاد که شاخص اصلی مصرف سنگ‌آهن است، در ماه مارس به افزایش خود ادامه داد و از تقاضای فولاد حمایت کرد. فعالیت کارخانه‌‌‌ها نیز در چهار ماه گذشته بیشترین رشد را داشته‌‌‌اند. با این حال، بازار مسکن همچنان ضعیف است و قیمت مسکن در 100شهر کاهش بیشتری داشته است.
رکود مداوم در املاک و مستغلات می‌‌‌تواند تقاضای فولاد برای پروژه‌‌‌های ساختمانی و زیرساختی را کاهش دهد و به طور بالقوه بر مصرف سنگ‌آهن تاثیر بگذارد. در حالی که فعالیت‌‌‌های صنعتی خوش‌بینی ایجاد می‌کند، چالش‌‌‌های بخش املاک چالشی برای رشد اقتصادی گسترده‌‌‌تر و تقاضای سنگ‌آهن چین است.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1291003/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بازگشت اینویدیا به چین؛ پاسخ غول فناوری به تعرفه‌های واشنگتن/ چگونه پکن دل بازار آمریکا را برد؟

جنگنده های آمریکایی به خاک یمن حمله کردند

رقابت قدرت‌ها در سایه تغییرات اقلیمی/ جهان در آستانه بازگشت سنت امپراتوری‌ها

صحبت‌های خداداد عزیزی درباره درگیری هواداران تراکتور و ملوان

دبیرکل حزب الله لبنان: ما را آزمایش نکنید / از هیچ چیزی نمی هراسیم

پیش بینی قیمت طلا و سکه 30 فروردین 1404

گزیده‌های نفتی هفته

کارتال: حق سپاهان بُرد بود

هفته حبس نفس‌ها در بازار دلار و طلا

جنگ نرم اقتصادی چین | روایتی تازه از پشت صحنه برندهای غربی!

توقف ناگهانی کنفرانس خبری هنگام صحبت‌های ترامپ علیه ایران

گرینلند؛ نمونه‌ای از رقابت اقلیمی در عصر نوین/ آیا نسخه تازه عصر استعمار تکرار می‌شود؟

عراقچی به چین می‌رود

مهمترین محورهای سخنرانی شیخ نعیم قاسم دبیرکل حزب الله

رونالدو یک جایزه جدید به کلکسیون افتخاراتش اضافه کرد

امتناع از اصلاحات اقتصادی چه سرنوشتی برای توافق رقم می‌‌زند؟

پیش بینی قیمت دلار 30 فروردین

سفر رییس جمهور ایران به باکو برای بهبود وضعیت اقتصادی

یوسفی: مشکلات اقتصادی گلستان با تصمیمات ملی و اراده استانی حل می‌شود

دلار دیجیتال به استقبال جلسه رم رفت/ عکس

مواضع ترامپ درباره مذاکره با ایران

محبوبیت ناگهانی اپلیکیشن‌های تجارت الکترونیک چین در ایالات متحده/ آیا وعده «عزت آمریکایی» ترامپ محقق شد؟

اعتماد به بازار سرمایه باز خواهد گشت؟

رشد آلت کوین‌ها در 2025

زمان دقیق شروع هوای گرم پایتخت مشخص شد

سفیر ایران در عربستان: سفر خالد بن سلمان بسیار مهم است

واکنش انصارالله به تجاوزات وحشیانه آمریکا به یمن

طرح کالابرگ به کجا رسید؟

پروژه گردشگری اسب‌سواری، گامی بلند برای توسعه پایدار یزد

نقش کلیدی بانوان روستایی در اقتصاد محلی مورد توجه باشد

کمبود سرمایه، چالشی برای تحقق اهداف شعار سال 1404

ماشین ظرفشویی های باکیفیت و پرفروش در بازار ایران را بشناسید

رایزنی نخست‌وزیر انگلیس و ترامپ درباره ایران

این افراد از یک تا 50 میلیون تومان پاداش دریافت خواهند کرد!

1403، سالی که کمر تولیدکنندگان را شکست؛ امیدها و چالش‌های سال 1404

پرده برداری از ابعاد تکان‌دهنده جدید از حمله مرگبار رژیم صهیونیستی به امدادگران در رفح

فعالیت مدارس این شهرستان‌ها غیر حضوری شد

آنچه سرمایه گذاران طلا باید در سال 2025 بدانند؛ بحران ذخایر در راه است؟

لاحق عربستان چگونه دنیا را متحول می‌کند؟

پیش‌بینی قیمت دلار فردا شنبه 30 فروردین 1404

وزیر کار: طرح کالابرگ الکترونیکی ادامه می‌یابد

دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا در سفارت عمان در رم برگزار می‌شود

پیش‌بینی بانک آمریکایی از طلای 3500 دلاری

سفر پزشکیان به باکو و منافع اقتصادی ایران

تک‌فرزندی و بی‌فرزندی بازتاب ساختارهای اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی

دیدار و رایزنی عراقچی با مقامات ارشد قطر در مسکو

خبر خوش برای برقی سوارها؛ پمپ‌بنزین‌ها به جایگاه شارژ مجهز می‌شوند

آمریکا برای حفاظت از اسرائیل در لبنان حضور دارد

اظهارات وزیر راه و شهرسازی درباره رعایت سقف اجاره مسکن

دیدار عراقچی و لاوروف با محور بررسی معاهده جامع راهبردی بین ایران و روسیه

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی