بازار آریا

آخرين مطالب

قالیباف: چشم و گوش حامیان غربی رژیم صهیونیستی کر و کور است اقتصاد ایران

قالیباف: چشم و گوش حامیان غربی رژیم صهیونیستی کر و کور است
  بزرگنمايي:

بازار آریا - به گزارش خبرنگار سیاسی دفاع‌پرس، «محمدباقر قالیباف» رئیس مجلس شورای اسلامی در نطق پیش از دستور خود در جلسه امروز صحن علنی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: روز قدس، این میراث نورانی حضرت امام (ره)، امسال نه‌تنها وحدت مسلمانان حقیقی را نمایان ساخت، بلکه انسجام همه‌ی آزادگان عالم را علیه جنایات بی‌حدومرز رژیم غاصب صهیونی به نمایش گذاشت.
گرچه در این ماه عزیز دست‌های شیاطین بسته بود، اما پنجه‌ سگ هار منطقه همچنان چهره‌ کودکان معصوم و زنان مظلوم فلسطینی را ‌ می‌خراشید و جان آن‌ها را می‌گرفت.
وی افزود: هرکه چشمی برای دیدن و گوشی برای شنیدن داشته باشد، خباثت بی‌نهایت این رژیم کودک‌کش را محکوم می‌کند. اما چشم حامیان غربی این رژیم در برابر این جنایت‌ها کور و گوششان کر است و ادعاهای حقوق‌بشری‌شان آن‌ها را بیش از پیش در افکار عمومی جهانیان بی‌آبرو کرده است.
قالیباف در رابطه با شعار سال گفت: نه‌ تنها شعار امسال اقتصادیست، بلکه معطوف به «تولید» است. طی 17 سال گذشته تاکید رهبر انقلاب بر مساله‌ی تولید بوده است. رویکرد ایشان همواره معطوف به پیشرفت اقتصادی بوده و حل اساسی مشکلات معیشتی را از همین طریق ممکن می‌دانند. اگر سرمایه‌گذاری افزایش یابد، تولید،تقویت می‌شود و با تقویت تولید، رشد اقتصادی رقم می خورد و با رشد اقتصادی هم سطح رفاه و قدرت خرید مردم افزایش می‌یابد. پس کلید حل مشکلات معیشتی نیز همین سرمایه‌گذاری در کارهای مولد است.
رئیس مجلس تاکید کرد: اگرچه در مسیر رسیدن به این نقطه، حتماً باید از سیاست‌های حمایتی مانند کالابرگ کمک گرفت تا جلوی آسیب به اقشار کمتربرخوردار گرفته شود، اما نباید فراموش کرد که این حمایت‌ها کافی نیست و برای حل ریشه‌ای مشکلات باید «تولید» را تقویت کرد و در نتیجه رشد را افزایش داد. بدتر از مواجهه‌ شعاری و تشریفاتی با شعار سال، مواجهه‌ جزیره ای و ناهماهنگ در سیاستگذاری و اجرا به عناوین سال است لذا اگر با موضوع سرمایه گذاری برای تولید هم این گونه برخورد شود هرگز به اهداف موردنظر دست نمی یابیم. 
وی گفت: اقتصاد مجموعه ای از حوزه های مرتبط با یکدیگر است لذا هر مداخله‌ سیاستگذار در یک حوزه، آثار عینی در حوزه های دیگر دارد و به همین ترتیب رفتار ذینفعان آن حوزه و مشمولان دیگر حوزه ها در پی هر تصمیمی متفاوت خواهد بود که اگر از قبل پیش بینی و تدبیر نشود، هر سیاست اصلاحی را می تواند به ضد خود تبدیل کند. همچنین اگر مراجع و قوای مختلف سیاستگذاری، اجرا و نظارت، بدون هماهنگی لازم عمل کنند، همین نتیجه محقق می شود. تجربه‌ این رویکرد جزیره ای و غیر هماهنگ را به ویژه در 15 سال گذشته شاهد بوده ایم و نتایج چنین شیوه‌ حکمرانی، تشدید ناترازی ها و سخت تر شدن مسیر تحول پایدار اقتصادیست.
قالیباف با تاکید بر اهمیت هماهگی میان قوای مختلف ظهار داشت: در خصوص هماهنگی میان قوای مختلف و اجزاء دولت نکات مفصلی وجود دارد که باید در جلسات مشترک قوا به آنها پرداخت اما عجالتاً در موضوع نظارت، تفکیک نوع نظارت مهم است. نظارت راهبردی بر عملکرد دولت برعهده‌ مجلس شورای اسلامیست که از طریق ابزارهای نظارتی قانونی صورت می گیرد و این نظارت موثر در دوره‌‌ حاضر با هدف مراقبت از حرکت در ریل قانونی به ویژه قانون برنامه‌ هفتم پیشرفت صورت می گیرد. اما نظارت اجرایی بر عهده‌ قوه قضاییه است که از طریق رسیدگی های قضایی پیرو گزارش های مستند سازمان بازرسی و یا دیگر مراجع قانونی انجام می شود.
رئیس مجلس ادامه داد: چنانکه اصل 174 قانون اساسی تاکید دارد که حق نظارت قوه قضائیه نسبت به حسن جریان امور و اجرای صحیح قوانین در دستگاه‌های اداری از طریق «سازمان بازرسی کل کشور» صورت می گیرد. طبیعتا همان گونه که رهبر انقلاب فرمودند همه‌ نظارت ها باید موثر و جنبه‌ دست گیری و کمک داشته باشد تا مچ گیری و مانع تراشی.
رئیس قوه مقننه با تاکید بر اهمیت سرمایه‌گذاری در تولید تصریح کرد: نکته‌ مهم زعیم فرزانه انقلاب «مردمی‌بودن» سرمایه‌گذاری برای تولید است. تجربه‌ شخصی و مشترک همه‌ ما بر این حقیقت اذعان دارد که موفقیت هر کاری در کشور متوقف بر «مردمی»بودن آن است و اگر مردم غایب باشند شکست قطعی خواهد بود. دولت‌ها فقط بسترسازند و دستگاه‌ها نباید رقیب بخش خصوصی و مردمی شوند.
وی عنوان کرد: دولت باید جایی سرمایه‌گذاری کند که مردم توان یا انگیزه‌ی آن را نداشته باشند. بنابراین اگر رشد اقتصادی می‌خواهیم، چاره‌ای نیست جز آن که مردم سرمایه‌های خرد و کلان خود را به توان تولیدی کشور تزریق کنند و لازمه‌ این امر نقش آفرینی صحیح دولت است. دولت در اقتصاد بسترساز حضور موثر و معنادار مردم است. اگر می‌خواهیم در قوای سه‌گانه سرمایه‌گذاری برای تولید را تسهیل و تنظیم کنیم، باید از انگیزه‌ سرمایه‌گذاران محافظت کنیم و این جز با تأمین امنیت سرمایه شدنی نیست.
رئیس خانه‌ ملت ادامه داد: تصمیم‌های خلق‌الساعه و تغییرات پی‌درپی قوانین و مقررات سرمایه را فراری داده و مردم را به امور غیرمولد اما به‌ ظاهر امن‌تر سوق می‌دهد. علاوه‌ بر آن، واردات ارزان و بی‌رویه‌ کالاهایی که امکان تولید مشابه آنها در داخل وجود دارد، می‌تواند به انگیزه سرمایه‌گذار آسیبی جدی بزند. همچنین سخت‌گیری‌های بیجای نظارتی یا فرآیندهای پیچیده و طاقت‌فرسای مجوزدهی، انگیزه‌ی سرمایه‌گذار را کاهش می‌دهد. ما مسئولان در هر سه قوه باید از صمیم قلب باور کنیم این ماییم که باید به‌ دنبال مردم بدویم نه مردمی که می‌خواهند سرمایه‌گذاری کنند. باید به استقبال سرمایه‌گذار برویم، نه آن که او را با نگاه از بالا به‌ پایین طرد کنیم.
قالیباف در رابطه با لزوم مدیریت نقدینگی توسط دولت گفت: دولت باید سکان هدایت اعتبار و نقدینگی را برای افزایش تولید در دست بگیرد. این کار مستلزم آن است که دولت مطابق احکام متعدد مندرج در قانون برنامه‌ هفتم پیشرفت فرصت‌ها و نقاط نیازمند سرمایه‌گذاری را شناسایی کند و سپس آن‌ها را برای مردم به‌ درستی تبیین کند تا سرمایه‌های خرد و کلان مردمی که زنجیره‌ ارزش به‌ هم‌ پیوسته‌ اقتصادی را رقم بزند و از پراکنده‌شدن و هدررفتن سرمایه‌هاجلوگیری کند.
وی تاکید کرد: در این‌ زمینه حوزه های پیشران در اولویت قرار دارد و قطعا موضوع انرژی در پیشانی سرمایه گذاری قرار دارد که از طریق شرکت های سهامی عام، پروژه و دیگر قالب های اقتصادی باید مشوق های سرمایه گذاری در این حوزه را افزایش داد. حکمرانی اقتصادی به ویژه سیاست مالی و سیاست پولی کشور باید بصورت توامان در خدمت خلق ارزش پایدار و ثروت آفرینی کشور باشد. اصلاح ساختار بودجه در جهت جبران‌ کسری بودجه دولت باید هم راستا با اصلاح نظام بانکی به نحوی عمل کند که سرمایه گذاری برای تولید غیر دستوری محقق شود. در این زمینه سیاست ارزی نقش عمده‌ای ایفا می کند.
رئیس مجلس عنوان کرد: قطعا ارز یک متغیر سیاستی است و نباید به حال خود رها شود اما هرگونه مداخله‌ دستوری که انگیزه‌ سرمایه گذاری در تولید و صادرات را از بین ببرد محکوم به شکست است. بانک مرکزی و دولت در قوانین متعدد اختیارات کافی برای اعمال صحیح سیاست گذاری در این زمینه را دارند.
وی گفت: خوشبختانه مجلس شورای اسلامی در موضوع شعار سال در دوره‌ یازدهم دو قانون مترقی و اساسی را برای هر دو سطح «کسب‌وکار» و «بنگاه» به تصویب رسانده است. مجلس یازدهم اولاً با تصویب «قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب‌وکار» سدی آهنین را از پیش پای متقاضیان سرمایه‌گذاری در کسب‌وکارها برداشت و ثانیاً با تصویب «قانون تأمین مالی تولید و زیرساخت ها» به روش‌های تأمین مالی تنوع بخشید و با استفاده از شیوه‌های نوین به تقویت سرمایه‌گذاری در بنگاه‌های اقتصادی کشور کمک کرد. 
قالیباف تاکید کرد: توسعه و ترویج الگوهای گوناگون تامین مالی و توسعه‌ی ابزارهای تضمین نیز که در این قانون مورد توجه قرارگرفته از دیگر ابزارهای مجریان محترم برای رونق سرمایه‌گذاری در تولید است. ما نمایندگان در مجلس دوازدهم حتماً بر حسن اجرای این دو قانون نظارت خواهیم کرد.
انتهای پیام/381

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1288028/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

محرک‌های کلیدی سیاستگذاری اقتصادی شی جین پینگ در سال 2025/ از نگهداشتن «پرنده در قفس» تا عدم تخصیص منابع برای نجات بخش املاک و مستغلات

نابودی فقر مطلق در هند / علت کاهش عجیب نرخ فقر در هند چیست؟

پس‌لرزه‌های جنگ اقتصادی ترامپ؛ 40 میلیارد شِکِل در اراضی اشغالی دود شد

توضیح درباره ریزش «معدن باریت»/ علت مشخص شد

نفت برنت کاهشی شد

سرعت تغییر قیمت خودرو تند شد/ جدیدترین قیمت خودرو

آقای پزشکیان! مراقب باشید ؛ سوراخ دعا را گم کرده اید | ماجرای یک مسئول کلیدی که نمی‌توانست در سوبسید آباد زندگی کند!

مردم؛ حلقه مفقوده سرمایه‌گذاری برای تولید

هشدار برای گیلان صادر شد

ترامپ برای ادامه معاملات تجاری با چین شرط گذاشت

زمان واریز مرحله دوم کالابرگ برای دهک‌های مختلف اعلام شد

عارف وارد مشهد شد

آمریکا خواستار خلع سلاح حزب الله لبنان شد

حداقل هزینه سفره هر ایرانی از 3 میلیون تومان رد شد

هشدار جدی فرانسه برای روسیه/ درخواست فوری مکرون چه بود؟

فهرست 10 کشور تولید کننده برتر در سال 2024/ چین صدرنشین شد

قیمت طلا امروز دوشنبه 18 فروردین 1404/ کاهش قیمت+ جدول

وزارت اقتصاد جلوی حراج سکه را بگیرد/ بانک مرکزی برخلاف شعار سال عمل می‌کند

ترامپ: دولت‌های خارجی باید پول زیادی برای لغو تعرفه‌های گسترده‌ پرداخت کنند

متهمان فرار سرمایه از تولید

تی وی آر سربرا؛ یکی از کمیاب ترین خودرو‌های جهان/ تصاویر

استقرار سلاح‌های هسته‌ای در بلاروس/ ماجرا چیست؟

معاون اول رئیس‌جمهور عازم مشهد مقدس شد

دست آمریکا زیر سنگ عربستان و امارات/ خرج سنگین ریاض روی دست واشنگتن

بارش باران در این 11 استان/ افزایش باد در تهران

حملات هوایی آمریکا به 3 استان یمن

ادعای فرستاده ویژه آمریکا علیه لبنان

درخواست رهبر اپوزیسیون ترکیه برای برگزاری انتخاب زودهنگام

اولین واکنش نتانیاهو به حمله راکتی حماس

استاندار گلستان با خانواده شهید«حاج حسین بابا کردی» دیدار کرد

کنعانی مقدم: ریسک سرمایه‌گذاری باید کاهش یابد تا مردم اعتماد کنند

خبر خوش برای تهرانی‌ها

موفقیت بیشتر در کاهش وزن با این رژیم فستینگ

دهن‌بین‌ها اختلال شخصیت وسواسی دارند؟

تأثیر خوردن کلاژن بر پوست

بیماری‌هایی که سراغ افراد قد بلند می‌رود

احتمال افسردگی در این افراد بیشتر است

تمام چیزهایی که درباره آبله مرغان باید بدانید

ویتامین آ چه تاثیری روی بدن می‌گذارد؟

چه کسانی در معرض خطر سرطان گلو هستند؟

نشانه‌های داغ کردن مغز

جایگزینی طبیعی و گیاهی برای شکر در بستنی

چه می‌شود به سندرم تونل کارپال مبتلا می‌شویم؟

چرا باید بعد از بیماری مسواک را عوض کرد؟

ادامه نقش‌آتش بس لبنان توسط اسرائیل/ حمله بالگردهای اسرائیلی به مقر ارتش لبنان

وضعیت ید در این زنان پایین‌تر از استاندارد

فعالیت سامانه بارشی در 21 استان/ آماده‌باش برای نیروهای هلال‌احمر

فوتبالیست ایرانی در گران‌ترین مسابقه ورزشی دنیا + عکس

تشدید تنش‌های تجاری جهانی، بیت‌کوین را به 1 میلیون دلار می‌رساند!

افزایش آمار سرخک در آمریکا/ 3 نفر جان باختند

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی