بازار آریا

آخرين مطالب

موانع فعالیت سرمایه گذاران در اقتصاد کشور را برداریم اقتصاد ایران

موانع فعالیت سرمایه گذاران در اقتصاد کشور را برداریم
  بزرگنمايي:

بازار آریا - قوی و قدرتمند شدن اقتصاد ایران که مقام معظم رهبری نیز به کرات به آن تأکید داشته و دارند، در گرو گردش چرخ تولید، صنعتی شدن و افزایش تولیدات داخلی آنهم تولیداتی با کیفیت عالی می باشد. - آریا بازار -
به گزارش خبرگزاری تسنیم، محمدرضا سبزعلیپور اقتصاددان و رئیس مرکز تجارت جهانی ایران ضمن تقدیر از بیانات و رهنمودهای مقام معظم رهبری، فرمایشات و پیام نوروزی امسالِ حضرت آیت الله خامنه ای را بسیار مهم، زیربنایی و لازم الاجرا دانست و طی یادداشتی پیام نوروزی و شعار سال 1404 را تحلیل و مورد واکاوی قرار داد و نوشت: قطعاً شعارها و نامگذاری هایی که هر سال از جانب حضرت آیت الله خامنه ای مطرح و مشخص میگردد، مسئولین و دولتمردان را متوجه نقاط ضعف، کمبودها و نیازهای روز کشورمان میکنند.
"رشد و شکوفایی و رونق تولید" و همچنین چرخیدن سریع و منظم "چرخ تولید" یکی از اساسی ترین فاکتورها و روشهای مقابله با نفوذ و استعمار دشمنان و کمرنگ کردن تحریم های اقتصادی و همچنین غلبه بر مشکلات اقتصادی ایران میباشد که سالهاست از طرف مقام معظم رهبری به آن پرداخته شده و در نامگذاری سالهای مختلف بر "رفع موانع" "رشد، جهش و گردش چرخ تولید" اشاره و تأکید شده است. در همین راستا حضرت آیت الله خامنه ای سالهاست که به درستی به این نتیجه رسیده اند که رمز شکوفایی و رشد اقتصاد ایران "تقویت و گردش چرخ تولید" است و بر همین اساس چند سالیست که به درستی "تولید" را محور اصلی شعار سالهای گذشته قرار داده اند و معظم اله بر تقویت تولید و رفع موانع تأکید نموده اند.
حضرت آیت اله خامنه ای پس از بررسی اوضاع و احوال اقتصادی کشور تا سال 97، برای سال 98 شعار "رونق تولید" را انتخاب نمودند.
ایشان برای سال 99 نیز مجدداً به "تولید" اشاره نموده و شعار "جهش تولید" را برای آن سال انتخاب کردند، زیرا “جهش تولید” میتوانست موجب افزایش تولید و در نتیجه رشد اشتغال و نهایتاً تقویت "اقتصاد ملی" بشود.
سالهای 98 و 99 بپایان رسیدند اما عملکرد دولت وقت جهت تحقق شعارهای "رونق تولید" و "جهش تولید" در آن سالها اصلاً راضی کننده نبود و نه تولید کشور رونق گرفت و نه جهش قابل توجهی در زمینۀ تولید محقق شد!! از همین رو باز هم "تولید" رشد آنچنانی نکرد و متأسفانه مشکلات اقتصادی بیش از پیش دامن ایران و مردم را گرفت!!
به همین خاطر مقام معظم رهبری برای سال 1400 شعار "تولید، پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی" را انتخاب نمودند تا باز هم با این شعار بنوعی اَهمیت رونق، جهش و شکوفایی تولید و گردش پُر توان چرخِ صنایع و کارخانجات کشورمان را یادآوری نمایند.
متأسفانه طی سالهای گذشته آنطور که انتظار میرفت به امرِ "تولید" پرداخته نشد و دولتمردان و غالب مسئولین به اهمیت گردش چرخ تولید پی نبرده اند و همین امر موجب شد تا بجای "رونق تولید" شاهد "رونق دلالی" و "رشد قاچاق" باشیم و بجای رفع موانع از برابر تولید و تولیدکنندگان و کارآفرینان نیز، به عینه شاهد افزایش موانع و بی توجهی به "تولید" و تولیدکنندگان باشیم که واقعاً جای تأسف دارد که مسئولین به اهمیت فرمایشان رهبری پی نبرده و شعارهای سالها را از قوه به فعل تبدیل ننمودند!!
مقام معظم رهبری در سال 1401 نیز مجدداً به اهمیت "تولید و اشتغال آفرینی" اشاره نمودند و از همین رو شعار "تولید، دانش‌ بنیان و اشتغال‌آفرین" را برای سال 1401 انتخاب و نامگذاری کردند.
حضرت آیت الله خامنه ای سال 1402 باز هم بر اهمیت رشد "تولید و مهار تورم" اشاره نمودند و از همین رو شعار "مهار تورم و رشد تولید" را برای سال 1402 انتخاب و نامگذاری نمودند.
اما سال 1402 هم به پایان رسید ولیکن تحقق شعار سال راضی کننده نبود و متأسفانه باز هم شاهد گرانی بودیم و در سال 402 تورم همچنان روح و روان مردم عزیزمان را آزار داد!!
ضمناً از نظر نگارنده این یادداشت، رشد تولید هم در سال 1402 نیز اصلاً رضایت بخش و قابل دفاع نبود. همین امر موجب شد تا مقام معظم رهبری در سال بعد، یعنی سال 1403 نیز مجدداً اهمیت "تولید" را متذکر و برای سال گذشته هم "رشد تولید" را همچنان در "شعار سال" لحاظ و برای سال 1403 شعار "جهش تولید با مشارکت مردم" را انتخاب و نامگذاری نمودند.
به اعتقاد بنده، قوی و قدرتمند شدن اقتصاد ایران که مقام معظم رهبری نیز به کررات به آن تأکید داشته و دارند، در گرو گردش چرخ تولید، صنعتی شدن و افزایش تولیدات داخلی آنهم تولیداتی با کیفیت عالی میباشد که با عنایت به استعداد و ظرفیتهای وسیعی که در کشورمان وجود دارد و با اراده، همت و خرد جمعی، مدیریت صحیح و تدوین و اِعمال سیاستهای درست میتوان این مسیر را به درستی طی و به اهداف مورد نظر دست یافت.
سال 403 نیز سپری شد اما طبق بررسی های صورت گرفته متأسفانه تولید و اقتصاد کشورمان همچنان با مشکل و موانع روبرو بود و مشارکت چشمگیری نیز از طرف مردم در تولید و عرصۀ اقتصاد مشاهده نگردید که این هم دلایل خاص خود را دارد که سعی بر این است تا در ادامۀ این یادداشت، اجمالاً به این دلایل اشاره و پرداخته شود.
اگر بخواهم به اختصار به قدرتمند شدن اقتصاد ایران بپردازم باید عرض کنم که کشور ایران کارآفرینان خوش فکر، توانمند و قدرقدرتی دارد که در حال حاضر نیز چرخش بخشی از چرخ تولید و اقتصاد کشورمان در این اوضاع سخت و تحریمی نیز به دست توانمند این عزیزان میچرخد اما مشکل اساسی اینجاست که عمداً و یا از روی نادانی و سهواً نه تنها کارآفرینان داخلی را جدی نگرفته و به کار نمیگیریم بلکه با رفتار نادرست و بی احترامی به این بزرگواران، متأسفانه آنان را ناراحت، دلنگران و ناامید هم میکنیم و همین برخوردها و جدی نگرفتن فعالان اقتصادی و کارآفرینان موجب کاهش سطح تولید و به تبع آن باعث کُند شدن گردش چرخ صنایع و اقتصاد ایران میشود.
خام فروشی و اقتصادی مبتنی بر تصمیمات دولتی و وابسته به فروش نفت و اعتماد به خارجی ها به جای بها دادن به داخلی ها نیز یکی دیگر از دلایل عدم پیشرفت اقتصاد و همچنین مانع بزرگی بر سر راه قوی شدن اقتصاد ایران میباشد.
قوی شدن اقتصاد ایران یعنی اجرای دقیق سیاستهای "اقتصاد مقاومتی" که حدود 15 سال پیش یعنی در سال 1389 توسط مقام معظم رهبری مطرح گردید. مفهوم "اقتصاد مقاومتی" یعنی تشخیص حوزه‌ های فشار و متعاقباً تلاش برای کنترل و بی‌اثر کردن تأثیرات آن و تبدیل چنین فشارهایی به فرصت. همچنین برای رسیدن به "اقتصاد مقاومتی" باید وابستگی ‌های خارجی کشورمان کاهش یابد و بر تولید کالاهای داخلی و تلاش برای خود اِتکایی تأکید و اصرار شود.
در اصل قوی شدن اقتصاد یا "اقتصاد مقاومتی" روشی است جهت مقابله کردن با تحریمهای اقتصادی که برعلیه یک منطقه و یا کشور اِعمال شده، آنهم با کمترین وابستگی به خارج از کشور در خصوص نیازهای اساسی و راهبردی. اما عده ای در برابر "قوی شدن اقتصاد ایران" مقاومت میکنند و بنابه دلایلی تمایل ندارند که اقتصاد کشورمان پیشرفت کند!! آنهم به این دلیل که شاید پیشرفت و قدرتمند شدن ایران باعث میشود تا منافع شخصی آنان و راه دزدی هایشان برای همیشه بسته شود، فلذا به همین خاطر طی 14 سال گذشته در برابر اجرای سیاستهای "اقتصاد مقاومتی"سنگ اندازی کرده و اجازه نداده اند تا "اقتصاد مقاومتی" از قوه به فعل تبدیل و اقتصاد ایران قوی و قدرتمند شود.
با عنایت به مطالب مطروحه فوق و عدم جهش قابل قبول تولید، مقام معظم رهبری در سال جدید یعنی سال 1404 نیز مجدداً به اهمیت "تولید و گردش چرخ صنایع" اشاره نمودند و از همین رو شعار "سرمایه ‌گذاری برای تولید" را برای سال 1404 انتخاب و نامگذاری کردند، شعاری که نشان از اهمیت ویژۀ تقویت بخش تولید و نقش سرمایه ‌گذاری در بهبود وضعیت اقتصادی کشور دارد.
سرمایه گذاری، اولین قدم و مهمترین فاکتور جهت ساخت و راه اندازی صنایع:
سرمایه گذاری صنعتی و تولیدی نقش بسیار مهمی را در بهبود عملکرد اقتصاد، رشد اقتصادی و توسعه منطقه ای برعهده دارد.
تولید و بخش صنعت در فرآیند توسعۀ منطقه ای که بخش قابل توجهی از جمعیت با سطوح مختلف درآمدی را در خود جای داده از اهمیت ویژه ای برخوردار است. دست یابی به این هدف مهم نقش موثر و تعیین کننده ای در جهت دهی و شتاب دهی عملکرد اقتصادی استانی و ملی را دارد. از این رو هدف این تحلیل تأثیر و اهمیت سرمایه گذاری تولیدی و صنعتی بر عملکرد اقتصادی در استان های کشور با رویکرد اقتصادسنجی است. بر اساس نتایج به دست آمده، متغیر سرمایه گذاری صنعتی و اثرات غیرمستقیم آن، تاثیری مثبت و معنی داری بر بهبود عملکرد اقتصاد کشور دارد. مطالعات بیانگر آن است که سرمایه گذاری تولیدی و صنعتی به عنوان یک متغیر مهم منطقه ای و رشد اقتصادی بالا باید و حتماً لحاظ شود.
در این راستا بعد از مطالعات و برنامه ریزی، مهمترین و ضروری ترین اقدام جهت ایجاد صنایع و گردش چرخ تولید، سرمایه و سرمایه گذاری است، بطوری که بدون پول و سرمایه گذاری، هیچ کارخانه و مجموعۀ تولیدی و صنعتی در هیچ نقطه ای از جهان قابل ساخت و راه اندازی نیست!!
بر همین اساس چنانچه تمامی الزامات و ابزارهای ساخت و راه اندازی کارخانجات و یا صنایع آماده و مهیا باشد اما پول و سرمایه و سرمایه گذار غایب و وجود نداشته باشند، قطعاً هیچ اتفاق مهمی رخ نخواهد داد و کارها یک متر هم پیشرفت نخواهد کرد، پس اولویت ایجاد صنایع تولیدی، سرمایه و سرمایه گذار است.
به عبارت بهتر اگر اقتصاد و تولید کشور را به یک پیکر تشبیه کنیم، به جرأت میتوان گفت که "پول" یعنی سرمایه گذاری شریان حیاتی اقتصاد و "صاحب این پول" یعنی سرمایه گذار کلید طلایی قفل اقتصاد میباشند.
پس مقام معظم رهبری در شعار امسال به درستی به اصل و زیربنای "تولید" و رشد و شکوفایی اقتصاد اشاره و پرداخته اند که اگر بطور صحیح و در سطح کلان به آن عمل شود، نتیجۀ ای مثبت و معجزه آسا در اقتصاد کشور رخ خواهد داد.
طبق بررسی های صورت گرفته در حال حاضر صدها و چه بسا بیشتر از اینها، سرمایه گذار خرد و کلان در سطح کشور وجود دارند که آماده سرمایه گذاری در زمینه ها و بخشهای مختلف تولیدی و خدماتی میباشند که تعداد زیادی از آنها را هم شخضاً میشناسم و با آنان در ارتباط میباشم، اما در کمال تعجب عدۀ زیادی از آنها در پیچ و خم کارهای اداری و بوروکراسی های زائد گرفتار و از سرمایه گذاری باز مانده اند و متأسفانه جمع دیگری از سرمایه گذاران که عمدتاً سرمایه گذاران کلان میباشند از ترس اینکه برخی از مسئولین و مدیران خائن و کاسب، آنان را شناسایی و شروع به باج خواهی کنند، پا پیش نمیگذارند و عطای سرمایه گذاری را به لقایش بخشیده اند!!
از همین رو موانع سرمایه گذاری و دلیل فراری شدن سرمایه گذاران به دو بخش نرم افزاری و سخت افزاری تقسیم میشود: موانعی که از طرف قوانین قدیمی یا نانوشته و من درآورده ایجاد میشود و همچنین موانع اداری و بوروکراسی زائد و سختگیری در اعطای مجوزها از یک سو و متأسفانه مزاحمتها و باج خواهی هایی که از جانب تعدادی از مسئولین و مدیران دولتی کاسب و خائن به مملکت در سراسر کشور برای سرمایه گذاران ایجاد و صورت میگیرد!! لکن چنانچه به دنبال تحقق صحیح "شعار سال" و همچنین آرامش سرمایه گذاران و سرمایه گذاری سریع و کلان در سطح کشور میباشیم باید به سرعت موانع فوق الذکر را برچیده و مرتفع نمود تا بجای فرار سرمایه، ورود سرمایه به عرصۀ صنعت و اقتصاد کشور آغاز شود.
قطعاً سرمایه گذاری نیازمند "امنیت اقتصادی" میباشد و در فضای اَمن، سرمایه گذاری کلان داخلی انجام و روز به روز بیشتر نیز میشود، لکن با افزایش سرمایه گذاری داخلی، این واقعیت به اِثبات میرسد که کشورمان دارای "امنیت اقتصادی" بالایی میباشد و به دنبال این امنیت و افزایش سرمایه گذاری داخلی، سرمایه گذاران خارجی نیز بدون هیچ ترس و واهمه ای و بدون هیچ مانعی، وارد ایران شده و در عرصه های مختلف اقتصادی و خدماتی کشورمان سرمایه گذاری میکنند.
از نظر نگارنده این یادداشت متأسفانه دستهایی در کار هستند تا اجازه ندهند تولید در این کشور رشد کند، شاید بهبود اوضاع تولید، رفع مشکلات کشور و توسعه اقتصاد، منافع برخی را به خطر می اندازد!!
لازم به یادآوری است که مقام معظم رهبری علناً بانکها را از بنگاه داری منع کرده و جناب آقای "رئیسی" رئیس جمهور شهید و همچنین رؤسای سه قوا به کررات و با صدای بلند تأکید نموده اند: هیچ بانکی مجاز نیست تا کارخانه‌ای را برای طلبش مصادره کند، اصلاً درست نیست و هیچک از بانکهای کشور حق ندارند برای پیگیری مطالباتشان، صنایع، کارخانه یا کارگاهی را تعطیل کند، چون تعطیلی واحدهای تولیدی، برخلاف سیاستهای کلان کشور و دولت میباشد.
اما علیرغم این فرمایشات، تأکیدات و دستورات مقامات ارشد نظام، متأسفانه باز هم شاهد این واقعیت بوده و هستیم که برخی از بانکها با وجود اینکه هنوز پرونده مطالبات شان در دادگاهها در حال رسیدگی میباشد، با اِعمال نفوذ در برخی از دستگاهها و سازمانها نسبت به توقیف و مصادرۀ کارخانجاتی که در ایران و حتی در خاورمیانه و دنیا نمونه و برجسته هستند اقدام نموده اند!! صنایعی که در حال حاضر حدود دهها هزار نفر بطور مستقیم و غیرمستقیم در آنها مشغول به کار میباشند و پروژه های عظیم و ملی را در دست اقدام و اجرا دارند!!
تجربه ثابت کرده که دولت و بانکها هرگز نمیتوانند کارخانه دار و تولیدکنندۀ خوبی باشند و غالب صنایع و کارخانجاتی که در اختیار دولت و بانکها بوده، در کوتاهترین زمان نابود و یا به ویرانه ای مبدل شده اند!!
پس با کارخانه داری و مالکیت و مدیریت دولت و بانکها بر صنایع و کارخانجات تولیدی و صنعتی، هرگز "جهش و رونق و سرمایه گذاری در تولید" و "شعار سال" محقق نخواهد شد!!
متأسفانه در حال حاضر جمع زیادی از فعالان اقتصادی، صاحبان صنایع، صاحبان سرمایه و تولیدکنندگان بزرگ و کوچک کشورمان بنابه دلایل مختلف از جمله مشکلات اقتصادی، علی الخصوص بدلیل بدهی بانکی و آنهم با شکایت بانکها در زندانها بسر میبرند و با حضور این فعالان اقتصادی در زندانها، کارخانجات و واحدهای تولیدی تحت مالکیت آنان غالباً تعطیل و هزاران هزار کارگر و پرسنل آنها نیز بیکار شده اند!!
در جایی که بخشی از تولیدکنندگان بزرگ و با سابقه کشورمان در زندانها شب و روز را سپری میکنند و قرار است سالها در زندانها بمانند و ضمناً هیچ مرجعی هم پیگیر مشکلات و آزادی آنان نیست، آیا میتوان به "رشد تولید" و "سرمایه گذاری در تولید" فکر کرد و برای "جهش و رونق تولید" برنامه ریزی کرد؟
تمام کشورهای پیشرفته و صنعتی دنیا بر روی پر و بال کارآفرینان و صاحبان صنایع و فعالان اقتصادی شان اوج گرفته و قدرتمند شده اند اما چرا ما قیچی در دست گرفته و پر و بال صاحبان صنایع و فعالان اقتصادی کشورمان را میزنیم.قبلاً به دفعات این موضوع را گفته ام، لکن مجدداً عرض میکنم آیا بهتر نیست بجای محبوس کردن مثلاً 10 ساله صاحبان صنایع و مولتی میلیاردهای کشورمان، بدل از حبس، آنان را محکوم به سرمایه گذاریهای کلان و ایجاد اشتغال برای هزاران جوان بکنیم؟!
پیشنهاد تشکیل شورای حمایت از سرمایه گذاری:
نظرباینکه شخص سرمایه گذار قابل احترام و سرمایه گذاری در صنعت و اقتصاد کشور بسیار مهم و حیاتی میباشد و از سوی دیگر "شعار سال" 1404 که از سوی مقام معظم رهبری با عنوان "سرمایه ‌گذاری برای تولید" مشخص شده است، به همین خاطر بر تمامی دستگاهها و سازمانها و همچنین مسئولین و کارگزاران کشور وظایف و تکالیفی را ایجاد میکند، از این رو تحقق این شعار وظیفه ملی و رسالت همه ماست.
در همین راستا مرکز تجارت جهانی ایران تصمیم بر این دارد تا در جهت حمایت و تحقق سرمایه گذاری در عرصه های مختلف اقتصادی کشور بویژه در زمینه تولید و همچنین رفع موانع از پیش روی سرمایه گذاران، شورایی مشترک بین دولت و بخش خصوصی تحت عنوان (شورای حمایت از سرمایه گذاری) را تشکیل تا هرچه سریعتر اقدامات اجرایی خود را در جهت تحقق شعار سال و افزایش روزافزون سرمایه گذاری آغاز نماید.
لکن انتظار بر این است تا رؤسای محترم قوای سه گانه نمایندگانی را جهت عضویت و حضور در این شورا معرفی نمایند تا بخش خصوصی با همکاری دستگاههای ذیربط، موانع سرمایه گذاری را بسرعت مرتفع نماید.
در پایان بر خود واجب و ضروری میدانم که به اساسی ترین نکته در نامگذاری "شعار سال" 1404 یعنی " سرمایه ‌گذاری برای تولید " اشاره کنم و آن این است که چرا مقام معظم رهبری در شعار سال به "سرمایه گذاری در تولید" و اهمیت آن در رشد و توسعه اقتصاد تأکید نمودند و چرا در شعار امسال بجای "سرمایه گذاری مردم"، نفرمودند "سرمایه گذاری دولت و بانکها "؟ اگر کارِ تولید و کارخانه داری در دست مردم و کارآفرینان باشد، قطعاً در تولید کشور، جهش ایجاد میشود، البته بشرطی که دولت و بانکها و برخی از مدیران و دولتمردان کاسب بر سر راه تولید و تولیدکنندگان مانع ایجاد نکنند و برعکس موانع را رفع و بستر را برای تولید و تولیدکنندگان فراهم کنند. در این صورت جهش و رونق تولید را در کوتاهترین زمان خواهیم دید که بخش اعظمی از مشکلات اقتصادی را مرتفع و اوضاع اقتصادی کشور روز به روز بهتر و شعار سال نیر یعنی " سرمایه ‌گذاری برای تولید " و صد البته با حمایت و بسترسازی دولت، مجلس، دستگاه قضا و بانکها محقق خواهد شد.
در کل "سرمایه گذاری برای تولید" فقط با "مشارکت مردم و فعالان اقتصادی" و بدون مزاحمت و مانع تراشی "دولت و بانکها" و با زمینه سازی و آماده سازی مناسب مسئولین و دستگاههای ذیربط در این کشور محقق میشود ولاغیر!!
برای چندمین بار متذکر میشوم که نباید نسبت به شعار سال و فرمایشات رهبری و رئیس جمهور بی تفاوت بود و اجرای آنان را نادیده گرفت و کاری کرد که در انتهای سال به کلمه "متأسفانه" برسیم و بگوییم که شعار امسال نیز از قوه به فعل تبدیل نشد!! حضرت آیت اله خامنه ای در پیام نوروز 1401 خودشان به صراحت اعلام فرمودند که اجرای "شعار سال" به این معنا نیست که تعدادی تابلو و بیلبورد در سطح خیابانها نصب کرده و فقط روی سربرگ ادارات و وزارتخانه ها "شعار سال" چاپ شود!! بلکه باید هم و غم تمام مسئولین و دولتمردان اجرای دقیق فرمایشات رهبری باشد تا بیانات ایشان هرگز در حرف باقی نماند.
محمدرضا سبزعلیپور
رئیس مرکز تجارت جهانی ایران
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1288022/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نفت برنت کاهشی شد

سرعت تغییر قیمت خودرو تند شد/ جدیدترین قیمت خودرو

آقای پزشکیان! مراقب باشید ؛ سوراخ دعا را گم کرده اید | ماجرای یک مسئول کلیدی که نمی‌توانست در سوبسید آباد زندگی کند!

مردم؛ حلقه مفقوده سرمایه‌گذاری برای تولید

هشدار برای گیلان صادر شد

ترامپ برای ادامه معاملات تجاری با چین شرط گذاشت

زمان واریز مرحله دوم کالابرگ برای دهک‌های مختلف اعلام شد

عارف وارد مشهد شد

آمریکا خواستار خلع سلاح حزب الله لبنان شد

حداقل هزینه سفره هر ایرانی از 3 میلیون تومان رد شد

هشدار جدی فرانسه برای روسیه/ درخواست فوری مکرون چه بود؟

فهرست 10 کشور تولید کننده برتر در سال 2024/ چین صدرنشین شد

قیمت طلا امروز دوشنبه 18 فروردین 1404/ کاهش قیمت+ جدول

وزارت اقتصاد جلوی حراج سکه را بگیرد/ بانک مرکزی برخلاف شعار سال عمل می‌کند

ترامپ: دولت‌های خارجی باید پول زیادی برای لغو تعرفه‌های گسترده‌ پرداخت کنند

متهمان فرار سرمایه از تولید

تی وی آر سربرا؛ یکی از کمیاب ترین خودرو‌های جهان/ تصاویر

استقرار سلاح‌های هسته‌ای در بلاروس/ ماجرا چیست؟

معاون اول رئیس‌جمهور عازم مشهد مقدس شد

دست آمریکا زیر سنگ عربستان و امارات/ خرج سنگین ریاض روی دست واشنگتن

بارش باران در این 11 استان/ افزایش باد در تهران

حملات هوایی آمریکا به 3 استان یمن

ادعای فرستاده ویژه آمریکا علیه لبنان

درخواست رهبر اپوزیسیون ترکیه برای برگزاری انتخاب زودهنگام

اولین واکنش نتانیاهو به حمله راکتی حماس

استاندار گلستان با خانواده شهید«حاج حسین بابا کردی» دیدار کرد

کنعانی مقدم: ریسک سرمایه‌گذاری باید کاهش یابد تا مردم اعتماد کنند

خبر خوش برای تهرانی‌ها

موفقیت بیشتر در کاهش وزن با این رژیم فستینگ

دهن‌بین‌ها اختلال شخصیت وسواسی دارند؟

تأثیر خوردن کلاژن بر پوست

بیماری‌هایی که سراغ افراد قد بلند می‌رود

احتمال افسردگی در این افراد بیشتر است

تمام چیزهایی که درباره آبله مرغان باید بدانید

ویتامین آ چه تاثیری روی بدن می‌گذارد؟

چه کسانی در معرض خطر سرطان گلو هستند؟

نشانه‌های داغ کردن مغز

جایگزینی طبیعی و گیاهی برای شکر در بستنی

چه می‌شود به سندرم تونل کارپال مبتلا می‌شویم؟

چرا باید بعد از بیماری مسواک را عوض کرد؟

ادامه نقش‌آتش بس لبنان توسط اسرائیل/ حمله بالگردهای اسرائیلی به مقر ارتش لبنان

وضعیت ید در این زنان پایین‌تر از استاندارد

فعالیت سامانه بارشی در 21 استان/ آماده‌باش برای نیروهای هلال‌احمر

فوتبالیست ایرانی در گران‌ترین مسابقه ورزشی دنیا + عکس

تشدید تنش‌های تجاری جهانی، بیت‌کوین را به 1 میلیون دلار می‌رساند!

افزایش آمار سرخک در آمریکا/ 3 نفر جان باختند

این شیرین‌کننده مصنوعی ولع غذا خوردن را بیشتر می‌کند!

فراخوان برای اعصاب عمومی گسترده در قدس

مجوز ورود 4 خودروی برقی مجوز به ناوگان تاکسیرانی

سیگنال‌های متناقض آمریکا در ارتباط با ایران چه پس‌لرزه‌هایی به دنبال دارد؟

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی