بازار آریا

آخرين مطالب

اردوغان با سرکوب معترضان اقتصاد ترکیه را نابود می‌کند گزارش ویژه

اردوغان با سرکوب معترضان اقتصاد ترکیه را نابود می‌کند
  بزرگنمايي:

بازار آریا - به گزارش آریا بازار، نشریه "اکونومیست" در گزارشی با اشاره به تاثیری که اقدامات سرکوبگرانه "رجب طیب اردوغان" رئیس جمهور ترکیه در مقابله با معترضان در شهر‌های مختلف ترکیه بر اقتصاد آن کشور خواهد گذاشت، می‌نویسد:"اگر تنها منبع اطلاعات شما داده‌های بازار باشد ممکن است فکر کنید که پس از هرج و مرج ناشی از بازداشت "اکرم امام اوغلو" شهردار استانبول در تاریخ 19 مارس مقداری آرامش در هفته جاری به ترکیه بازگشته است.
شاخص بورس این کشور پس از کاهش 16.3 درصدی در سه روز پس از بازداشت امام اوغلو در تاریخ 24 مارس با رشدی 2.8 درصدی همراه بود. به نظر می‌رسد لیر ترکیه نیز دوباره روی پای خود ایستاده است. با این وجود، هیچ گونه آرامشی در خیابان‌های بزرگترین شهر ترکیه دیده نمی‌شود. علیرغم ممنوعیت‌های وضع شده از سوی دولت برای تجمعات عمومی اعتراضات شش روز متوالی ادامه داشته است. بیش از 1100 نفر از جمله ده روزنامه نگار بازداشت شده‌اند. ده‌ها هزار نفر در روز 23 مارس پس از بازداشت امام اوغلو با حکم قضایی در مقابل ساختمان شهرداری استانبول تجمع کردند. بسیاری دیگر در پای صندوق‌های رای اعتراض کردند. حزب "جمهوری خواه خلق" حزب اصلی کمالیست و سکولار و جریان اصلی اپوزیسیون آن کشور این انتخابات مقدماتی را برگزار کرد. آن حزب اعلام کرد که 15 میلیون رای دهنده از امام اوغلو به عنوان نامزد آن حزب برای شرکت در رقابت انتخابات ریاست جمهوری بعدی حمایت کرده‌اند. به نظر می‌رسد اردوغان که پشت بازداشت امام اوغلو بوده چندان نگران نیست. او در تاریخ 24 مارس گفته بود:"از برهم زدن آرامش شهروندان مان با اقدامات تحریک آمیز دست بردارید". مقام‌های دولت ترکیه در پشت صحنه تمام تلاش خود را می‌کنند تا از اقتصاد آن کشور در برابر بزرگترین زمین لرزه سیاسی‌ای که ترکیه در سالیان اخیر به خود دیده محافظت کنند. تنظیم کننده بازار سرمایه ترکیه فروش کوتاه مدت در بازار سهام را ممنوع کرده است. تنها در سه روز هفته گذشته تخمین زده شد که بانک مرکزی ترکیه 26 میلیارد دلار از ذخایر ارز خارجی خود را برای جلوگیری از کاهش شدید ارزش لیر اصطلاحا سوزانده است".

بازار آریا

بازار آریا

ذخایر ارزی ترکیه کاهش خواهد یافت شبکه خبری آمریکایی "سی ان بی سی" نیز در گزارشی با اشاره به این که دولت ترکیه مجبور شده در سطوحی بی سابقه ذخایر ارز خارجی را برای تقویت لیر هزینه هزینه کند، می‌نویسد:"این اقدامات برنامه‌های بلند مدت اردوغان با هدف ایجاد ثبات اقتصادی را پیچیده‌تر خواهند ساخت. مقدار قابل توجهی از ذخایر خارجی که در سال گذشته ایجاد شده بود، ظرف چند روز تبخیر شده است. این قطعا ضربه‌ای به برنامه اقتصادی "شیمشک" است. در واقع، دولت ترکیه که پیش‌تر ذخایر را با قاشق ذخیره کرده بود اکنون آن را با بیل دور می‌ریزد".

بازار آریا

این نهاد اعتبارسنجی در بخشی از گزارش خود آورده است:"مقام‌های ترکیه پیشرفت قابل توجهی در تشویق خانوار‌های تُرک برای تبدیل پس انداز خود از طلا و ارز‌های خارجی به لیر داشته‌اند. این تغییر به بهبود ذخایر ارزی کشور کمک کرد و به کاهش تورم منجر شد. با این وجود، اکنون چشم انداز ثبات اقتصادی ترکیه تضعیف شده است. تشدید عدم قطعیت می‌تواند باعث افزایش نرخ تورم در ترکیه خواهد شد و دستاور‌های اقتصادی تاکنون حاصل شده را معکوس می‌سازد. تنش سیاسی می‌تواند روند اصلاحات جاری اقتصادی در ترکیه را تضعیف کند. اقدامات اضطراری اخیرا اعمال شده توسط بانک مرکزی جمهوری ترکیه از جمله مداخلات مستقیم ارزی، تغییرات در عملیات نقدینگی و افزایش شدید نرخ‌های وام‌دهی یک شبه در کنار افزایش عدم قطعیت و اطمینان می‌توانند اثرات ثانویه قابل توجهی بر مصرف خانوارها، جریان سرمایه، نرخ ارز، رشد اقتصادی و تورم داشته باشند. این فشار‌ها می‌توانند روند کاهش اخیرا رخ داده دلاری شدن سپرده و کاهش نرخ تورم را متوقف کنند".

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1284210/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

قیمت دلار، یورو و پوند امروز شنبه 9 فروردین 1404/ افزایش قیمت دلار+ جدول

قیمت طلا، سکه و دلار امروز شنبه 9 فروردین 1404+‌ جدول

رد پای طلا در بازار ارز؛ نوسانات قیمت دلار ذره‌بین بازارساز/ دلار در مسیر تعادل؟/ پیش‌بینی قیمت دلار امروز 9 فروردین 1404

امنیت غذایی؛ چالشی جهانی در عصر تغییرات اقلیمی و بحران‌های اقتصادی

آمار جدید مهاجران افغان در ایران

خوزستان در مسیر پیشرفت؛ سال1403 سرشار از حضور، تحول و امید

قیمت جدید طلای 18 عیار در 9 فروردین 1404

مبلغ کمک معیشت ماهانه جانبازان و معلولان در سال 1404 اعلام شد

مبلغ کمک‌ معیشت ماهانه جانبازان و معلولان اعلام شد

فقط تا 10 روز فرصت کاشت دارید هرچه زودتر اقدام کنید

جشنواره عیدانه نهال وکیلی تمدید شد؛ نهال گردو فقط 37هزار تومان و نهال بادام 20هزار تومان

نرخ سوخت نیروگاه ها تعیین شد

فقط پنج سال حکم برای هیچی!

سرمایه‌گذاری برای تولید؛ راهی به سوی توسعه پایدار

آیا سال 1404، سال نجات اقتصاد ایران خواهد بود؟

آمار جالب از پیرترین و جوان‌ترین استان‌های کشور

بازار خودرو آمریکا در شوک؛ ضربه‌ای که هیچ‌کس انتظارش را نداشت

خرید نهال گردو ژنوتیپ12 تولید اختصاصی پالیز نهال با40٪ تخفیف

افزایش قیمت نفت برای سومین هفته متوالی

پیش‌بینی قیمت سکه امروز 9 فروردین 1404

ترامپ آماده معامله در جنگ تجاری شد/ اگر به نفع آمریکا باشد موافقت خواهیم کرد

هشدار درباره خبرهای جعلی ثبت نام جدید سهام عدالت

اروپا در هرج‌و‌مرج اقتصادی ترامپ فرصت را غنیمت می‌شمارد

دشمن با ابزار رسانه ایران را موشک‌باران می‌کند/پاتک نداریم!

ترافیک در آزاد راه تهران - شمال سنگین است

ارزش پول ملی با تولید و سرمایه‌گذاری مردمی تقویت می‌شود

ورود فراجا و پایان تجمع حجاب و عفاف مقابل مجلس

گنجینه‌های مذهبی و تاریخی کلید رونق اقتصادی کردستان

تعداد سبدگردان‌های بورس به 130 شرکت رسید

به ازای خرید 50 اصله نهال میوه 10 اصله نهال میوه اشانتیون بگیر

کلاهبرداری با ترفند پیامک جعلی فطریه 1404

تورم آمریکا مانع صعود بیت‌کوین شد

چرا صنعت نفت، اولویت نخست سرمایه‌گذاری در ایران است؟

اعلام مبلغ کمک‌ معیشت ماهانه جانبازان و معلولان در سال 1404

قیمت دلار و یورو در صرافی ملی امروز شنبه 9 فروردین 1404/ افزایش قیمت دلار

قیمت دلار مبادله‌ای امروز شنبه 9 فروردین 1404/ افزایش قیمت+ جدول

قیمت طلا 18 عیار امروز شنبه 9 فروردین 1404+ جدول

قیمت سکه، نیم‌سکه و ربع‌سکه امروز شنبه 9 فروردین 1404

قیمت بیت کوین و اتریوم امروز شنبه 9 فروردین 1404/ کاهش قیمت بیت کوین

قیمت طلا و سکه امروز شنبه 9 فروردین 1404+ جدول

تکلیف واگذاری نمایشگاه تهران در این دولت مشخص می شود / فعلا اجازه ساخت سالن جدید نداریم

قوامی: رفع مشکلات اقتصادی مستلزم حمایت از تولید داخلی است

خراسان جنوبی گنجینه فرصت های سرمایه گذاری؛تحلیل گذشته و نقشه راه آینده

بررسی نقشه راه همکاری‌ های اقتصادی دو کشور ایران و ترکمنستان

برای اولین بار گزارش جدیدترین شفاف‌سازی استخراج طلا در ایران منتشر شد + جزئیات

خرید نهال های دوساله 29هزار تومان پالیز فرصتی طلایی برای کشت گسترده

سال 1404، تعیین‌کننده و نیازمند تصمیمات سخت است

«تحریم» و «نوسان دلار» موانع سرمایه‌گذاری ساختمانی

تکلیف سیم‌کارت‌های افراد متوفی مشخص شد

درآمد میلیاردی با کاشت گردو و بادام دیمی از زمین های دیم

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی